Šta je novo?

The Forest

Dosta si omašio kod OR-a, sa jedne strane nema razloga za tolikom promenom, a sa druge, kome smeta "motion tracking" neka ga isključi(mislim na dev).
OR je uspeh i ako bude klasičan 3D VR,a već ima jaku zajednicu, (10k je poslato dev timovima), tako da će biti mnogo više od toga. porediti ga sa MS Kinet-om je pogrešna, jer on menja igranje u biti, ono suštinsko, hoću da sednem da se igram, da pobegnem od stvarnosti na 5 minuta, bez skakanja i dotatnog zamaranja.
Sa druge strane povukao je tehnologiju u tom smeru, pojavilo se već par novih proizvoda....
Oculus Rift je svetla tačka igračke industrije

Što se kašnjenja tiče, rekli su da hoće da izbace 100% gotov proizvod, i da ne žele da srljaju, uskoro će da izbace novi Dev 2 model. koji je 99% gotov proizvod (tj takav bi trebali da imaju i krajnji kupci) full hd model.
btw već su najavili da rade i na 4K modelu....ma jedva čekam

Ne sporim da je Oculus Rift dobra stvar. Naprotiv, ja bih voleo da sve igre dolaze sa podrškom za njega. Samo izražavam bojazan u uspeh usled nepostojanja odgovarajućih uslova koji su više poslovne prirode. Isto kao i kod SteamOS-a, tu treba zajednica šira od prostog broja developera kojima se isporučuju dev kitovi, dakle asocijacija za promociju, podršku i sve što ide uz to. Nije sve u samoj tehnologiji, već ima nešto i u obezbeđivanju uslova za njeno guranje kroz industriju, koja ima veliku tendenciju da stvari svodi na najmanji zajednički sadržalac.

Nisam uopšte poredio Oculus sa Kinectom na taj način, niti oni imaju veze jedan sa drugim, već kao fenomen koji ilustruje da nekada i deklarativna podrška i ogroman broj prodatih/dostupnih primeraka neke tehnološke džidža-bidže koja odstupa od gore spomenutog najmanjeg zajedničkog sadržaoca nije dovoljno da takva tehnološka novina zaživi. Ne govorim uopšte o poređenju na tehnološkom nivou, čak ni na nivou ugođaja, pogrešno si protumačio napisano. :) Oculus Rift je apsolutno svetla tačka igračke industrije, samo tim više ne želim da priča na kraju ispadne u fazonu Tegra gejminga...

Sunce ti krvavo, kako dobro deluje kad se lik ozida kompletnom tvrđavom sa hiljadu zamki :D

Opa, early access available on steam 22 may :)

For PC and Oculus Rift

A danas popodne se iz cista mira setim igre.
Odem na njihov YT kanal, nema nista jos od Trailera #2. Pomislih sta se desava sa igrom...
I oni objave trailer par sati kasnije :D

odlicno, ovo nema svrhe igrati bez Oculus Rift-a...

Pregazise ga one spodobe iz dubine :D. Izgleda izazovno...

cacko je mecku tamo u pecini :D... nego ovo:
DeadShark.jpg
jahtica ?

Poslednja izmena:
Ma pecinu ni ne racunam, nego mu porusise onaj zid ko da je od papira... Ono, dzaba ga pravio. Uglavnom te karakondzule mi deluju kao nesto sto se ne moze preziveti. Ajde da je jedna nego em nekoliko velikih, em 'iljadu onih malih... Mnogo ima da ih nasekira s onom sekirom :d

... verujem da je te velike probudio dok je istrazivao pecinu, pa su izasli... Videcemo sta su smislili, ali mislim da je klasika, sto dalje napredujes i istrazujes svet to izlaze opasnije kreature i teze prepreke.

ehehe... bice fora ako ostave samo auto-save :p

Poslednja izmena:
Ma pecinu ni ne racunam, nego mu porusise onaj zid ko da je od papira... Ono, dzaba ga pravio. Uglavnom te karakondzule mi deluju kao nesto sto se ne moze preziveti. Ajde da je jedna nego em nekoliko velikih, em 'iljadu onih malih... Mnogo ima da ih nasekira s onom sekirom :d

Poenta igre je da gledaš kako te čereče sa sve Oculus Riftom na glavi, da nemaš gde da pobegneš :-devil-:

Ma okej sve to al cemu onda kao istrazivanje, odbrana, zidovi, andraci, pa oni mali preskoce zid kod od sale a oni veliki sruse zid ko da je od domina... Sta znam cudno mi je, kao da je pravljeno (ovo pravljeno se odnosi na trejler) da ostavi efekat jer nema nekog smisla da pravis "prepreke", koje to nisu... A ima naravno i ono sa lovom ribe, verovatno i kopnenih zivotinja, mislim cemu sve to kada ima da te izjedu cim padne noc :d

A da, ko bi normalan silazio u one pecine sa upaljacem? Mislim... :d (znam da je u svrhu trejlera al opet svejedno)

edit: Ono sto sam hteo reci je da mi taj trejler ne izgleda kao "legitiman" gameplay vec kao interesantna namestaljka cije cilj da izazove wow efekat.

Poslednja izmena:
... sto se tice desavanja na klipu, meni pada na pamet castle defense i teraria... Ako ne napravis dobru odbranu i utvrdjenje, a 'kopas duboko' ode glava.

Rekli su jos ranije:
Bunker down during the evening or bring the fight directly to the enemy.

Fight or Hide

Use stealth to evade enemies, or engage them directly with crude weapons built from sticks and stones.

Poslednja izmena:
Deluje glupavo, mlataras sekiricom po sumici, i sam napravis utvrdjenje koje ti oni sruse odmah...

... mozda im treba ostaviti neku lesinu daleko od utvrdjenja pa te nece dirati... zrtva da se prinese :D. Pa kad ojacas zatvoris im ulaz u pecinu i nalozis da dim ide unutra :-devil-:

Pa nećeš večno praviti utvrđenje od drveta... normalno je da velika čudovišta kao ono sa trejlera sruši zid. Tako je u svim igrama tipa terraria-minecraft. Zato lepo napraviš jedan zid, pa red zamki, pa rov, pa drugi zid itd. Poenta je da utvrđenje izdrži do zore, a onda krpiš i ojačavaš utvrđenje a u međuvremenu praviš splav da zbrišeš sa tog nesrećnog ostrva.

Poslednja izmena:
Ojacas? Pa jedino da izmutiras ko oni :d

... mislio sam na istrazivanje... da ces prikupiti vise resursa, provaliti neke nove i korisne stvari i tako to...
Ko zna sta sve moze da se nadje tamo na ostrvcu.

edit;
jel se zna velicina ostrva? ... ne mogu nigde da nadjem taj info.

Poslednja izmena:
Pa nećeš večno praviti utvrđenje od drveta... normalno je da velika čudovišta kao ono sa trejlera sruši zid. Tako je u svim igrama tipa terraria-minecraft. Zato lepo napraviš jedan zid, pa red zamki, pa rov, pa drugi zid itd. Poenta je da utvrđenje izdrži do zore, a onda krpiš i ojačavaš utvrđenje a u međuvremenu praviš splav da zbrišeš sa tog nesrećnog ostrva.
Sta znam, nekako mi taj zid ne deluje ubedljivo ili ga preskoce ili ga poruse pa cemu onda sluzi? Da se popravlja :d

Impresivno. Moram da uzmem novu konfu za ovo :)

Mislim da neće biti zahtevno. Iako jako lepo i realistično izgleda, ipak je ovo Unity 4. Vidi da izmuvaš neku brand name konfu kao i Oculus Rift krajem maja od Pece, pa testiraj ih zajedno igrajući The Forest :p

Poslednja izmena:
Meni nova konfa ne gine, odlagao sam godinama i ništa nisam dograđivao, sad će morati sve komplet da padne, valjda za 600 evra može da se sklopi nešto.

Noc + slusalice.. bice ovo dobro zezanje :d :smoke:

Al ste se uhvatili za zid, zid pa zid, jeste li vi neki masoni? :D Tu su pokazali verovatno neke od najjacih neprijatelja, verujem da niko nece biti toliko neoprezan da luruje 20 ovih ogromnih mutanata kao u traileru. Kontam da ce se pojavljivati povremeno, pojedinacno i okruzeni slabijim jedinkama.

Poslednja izmena:
Da se ne lazemo zid je tu nosilac radnje sve ostalo su sporedne stvari :d Pa bre kako da se ne uhvatim za njega kad provedes "mesece" rintajuci ko konj praveci ZIDCINU da bi ti doso onaj jedan ringispil i porusio ga ko kulu od karata. A oni mali skakavci ga prelete... Ono jeste impresivno i sve to al' nekako beskorisno :d

Nazad
Vrh Dno