Ako prvi put prelazis igru onda je OK da igras bez modova koji menjaju gameplay, isto sam se i ja tako drzao samo grafickih modifikacija i to stavio sam neke najosnovije i tada kad je igra izasla za par meseci se pojavili samo par modova koji menjaju texture i vecinu sam probao.
I evo neke preporuke tj. modove koje bi svako trebalo da instalira posebno ako ima neku ili još bolje jaču grafičku od Gforce 8800GT 9800GT GTS250 (1gb verzije) ili ATI HD4850/HD4870/HD5770 (1 gb verzije).
Naravno low/medium verzije ovih modova komotno mogu da rade i na gore pomenutim grafickim karticama, samo je bitno da imaju 1GB memorije, gubitak je mozda 1-2FPS i to zavisi od ostalih podesavanja.
Ova 2 moda za bolja ljudska i elfovska lica:
No More Blocky Faces by Xenius - obavezan mod, vanilla lica su kockasta, vidi slike
Detailed Faces v2 by Xenius
opcijono:
High Quality Eyes by Xenius
Detailed Lips by Xenius
covek je ima i mod za bolje beast lica (Argonian & Khajiit) mada mislim da ima i druhih takvih modova i nije tolko primetna kompresija kako na ljudskim licima.
Dobar mod za spell udare (high je dosta overkill ali Medium je ono pravo, stvarno posle mage borbe se vidi dzumbus po okolini)
Deadly Spell Impacts by isoku
Texture:
Skyrim Realistic Overhaul by Starac - rad naseg coveka, za mene najbolji mod textura okoline, samo kad uporedis Low verziju sa vanila texturama vides kolko su vanilla odvratne i mutne od kompresije, izgled i tonovi textura nisu menjani samo rezolucija a time i ostrina. Koristim High verziju bez problema, na slabijim masinama preporuka za Low verziju. High verziju je malo teze skinuti ali ima na torrentu u STEP paketu lako se izgugla i skinu se samo 3 arhive od ovog moda ostalih ~8GB Dont Download! Posle samo patch sa linka i Dawnguard dodatak ako je potreban.Skyrim HD - 2K Textures je overkill ali previse neke texture izgledaju kao plasticne a neke su dobre.
Skyrim Flora Overhaul by vurt - isto preporuka za mod, High je malo overkill ali ko ima hardver moze komotno, steta sto vise nema compatibility patcha za
Lush Trees by SparrowPrince drvece je izgledalo fantasticno i sa bilo kojim ovim modom razlika je primetna.
Lush Grass by SparrowPrince - samo ime kaze, ~0 FPS uticaj.
Enhanced Blood Textures by dDefinder
Better Dynamic Snow by SparrowPrince and Brumbek
moze zajedno sa
Snow HQ Texture by Erik
Opcijono:
Enhanced Distant Terrain by SparrowPrince
Enhanced Night Skyrim by CptJoker - ovde se biraju zvezde i galaksije tako da mod ima 2 dela
Improved NPC Clothing - High Res by BaronDavid
Elaborate Textiles - NPC Clothing Retexture by Miss Obsidienne - steta sto nije napravljen na osnovu HD DLC textura, ali jako drobar rad i dobra alternativa gore pomenutom, vidi slike.
Radiant and Unique Potions and Poisons HD by XRC
Main Menu Spinning Skyrim Emblem by Brumbek - ovo mi je falilo cim sa igru 1. put pokrenu.
I evo samo vizuelni modovi , zaboravio sam jos
SkyUI bez toga nema igranja skyrima i dalje moze
Immersive Armors by hothtrooper44 ali to vec malo zalazi u menjanje gameplaya.
Mod koji najvise iscekujem i koji ce doneti novu dimenziju u Skyrim je
Realistic Lighting With Customization 4. verzija za par meseci.