Šta je novo?

The Elder Scrolls V - Skyrim

Koja je realna prednost 4GB-og moda kad igra i ovako radi super (performanse) ?
Navodno, nisu u pitanju performanse već stabilnost.
Igra u nekim trenucima ne prazni memoriju već puni, puni, puni dok ne prsne (CTD).

Ja koristim 4GB patch i nisam primetio razliku u brzini ali ni jednom nije pukao (mada, najverovatnije zbog toga što sam otprilike u to vreme isključio autosave).

Nije ti s**** sejvove ? A na kojoj ti je verziji bila igra pre intalacije poslednjeg patcha ?

Nije,sve je ostalo ;) Isto radi igra,po pitanju optimizacije,odn fps-a :) rzr inst + rzr update1+rld2+rld3
A 4gb ne donosi nikav boost :) Niti u fps-u,niti u ucitavanju itd itd :)

Poslednja izmena:
4gb mod je samo za stabilnost, i dosta jacih modova za texture ga zahtevaju.
Ja sam stavio neki mod za bolji izgled faca i bez 4gb moda poceli su teksture da pucaju (umesto texture je samo neka blago ljubicasta glatka textura) i naravno igra prsne na desktop.

Umesto modova bolje da su stavili kao hotfix da kupimo xbox 360 i da predjemo igru bez problema. Kriminalno je sta se danas zove igra spremna za prodaju.

Instalirao sam ja novi patch i sve mi je ok. Sejvovi rade bez problema. Igra mi radi daleko bolje na mojoj masini. Pre mi je puno padao frame-rate u gradovima. Sad manje.

stavio patch2 i patch3 i dalje me izbacuje na istim mestima iz igre (CTD bez ikakvog errora)

Patch 2 nije neophodan a verovatno ni patch 1. Mislim da je patch 3 zapravo standalone. OK, instalirao sam ga preko patcha 1 (1.1) i sve radi odlicno na XP-u i nije vise potreban ENB patch koji ispravlja seckanje tj smrzavanje igre (na par sekundi) na otvorenom prostoru tj van gradova i pecina. Snimljene pozicije sve rade bez problema.

U 1.1 se nalazi par nekih fajlova kojih nema u 1.2 i 1.3, tako da bi trebalo staviti 1.1 pre 1.3.
1.2 ne treba pre 1.3, isti su fajlovi (gledano po imenima) unutra.
Tako da ide igra, pa 1.1, pa 1.3.

Ne znam, meni sve radi normalno. Stavio sam update 2 i 3, i editovao exe onako ko u uputstvu da bi koristio više od 2GB ram-a. I kod mene ima razlike pre i posle editovanja exe-a (naravno na bolje)

lJUDI , NA 27 LEVELU SAM , JOS NE VIDJEH NI PRDU OD ZMAJA , JEL TO NORMALNO ?

Trebao bi da si ih ubio bar 10-ak ako ne i vise do tad. Mozda si mnogo po dungeons ili koristis fast travel pa ne istrazujes :p

Pa jesam dosta , trudim se da mi lista pocetih i zavrsenih kvestova bude podjednako duga ...

Pa ja sam ubio prvog zmaja tek nedavno, tek na 34. nivou. A puno sam istraživao, samo igleda da je teško na njih naleteti. Sada sam na 38. nivou i imam puno kvestova pokrenutih.

Pridružio sam se Imperijalnoj vojsci i sada rešavam taj kvest koji mi je dao Jarl iz grada Sollitude. Čak sam usoešno odbranio jedan grad od napada Stormcloaka. To je kvest " Battle for Whiterun" i ostali koji idu uz njega. Da li je jos neko ovo zavrsio uspesno ?

Pa jesam dosta , trudim se da mi lista pocetih i zavrsenih kvestova bude podjednako duga ...

Češće idi pešice do nekog bližeg odredišta ,ima da vidiš kako će da te saleću :D ,ko komarci.

Ja sam recimo 16 lvl takodje nisam do sad video ni jednog zmaja,mozda zato sto nisam ni pipnuo main quest,ili postoji neki drugi razlog,lutam dosta istrazujem,recimo celu oblast Rifta i Falkreath holda sam ocistio,trenutno u Riftenu radim questove za thieves guild resavam sve redom ali zmaju ni traga :D

Do main questa :) Necete mi verovati,ali za sat vremena,ubio sam 5-6 zmajeva :D A desavao mi se i combo,2 zmaja,giant+2 mamuta (moguce da je i medved bio tu negde :D)

Do main questa :) Necete mi verovati,ali za sat vremena,ubio sam 5-6 zmajeva :D A desavao mi se i combo,2 zmaja,giant+2 mamuta (moguce da je i medved bio tu negde :D)

Ok znaci moram malo main quest odraditi da bi bilo zmajeva :D

Ja sam recimo 16 lvl takodje nisam do sad video ni jednog zmaja,mozda zato sto nisam ni pipnuo main quest,ili postoji neki drugi razlog,lutam dosta istrazujem,recimo celu oblast Rifta i Falkreath holda sam ocistio,trenutno u Riftenu radim questove za thieves guild resavam sve redom ali zmaju ni traga :D

Jesi li naš ili njihov ? Tj jesi li se pridruzio Imperialnoj vojsci ili pobunjenicima koji su započeli građanski rat u Skyrim-u, Stormcloaksima ?

Jesi li naš ili njihov ? Tj jesi li se pridruzio Imperialnoj vojsci ili pobunjenicima koji su započeli građanski rat u Skyrim-u, Stormcloaksima ?

Nisam jos niciji,trenutno samo lopovcina(thieves guild) :D

Poslednja izmena:
Ja sam level 30+ i uopste ne igram glavni quest. To cu tek kad sve predjem ostalo. :D

Moram da priznam da sam varao za pare i lockpickove , ne mogu da grindam svakavo smece da bih teglio po prodavnica da prodajem i zaradjujem pare .
Takav pristup mi jednostavno ne dozvoljava da napravim lika grubijana nego moram da nabijam speechcraft ko neka tetkica da svakome guzicu ljubim ...
Kuzma "ja igrac' ?

Hocu da pocnem ispocetka, pa me zanima sta mi preporucujete, koje skillova da pocnem da razvijam od starta i da li da krenem na stranu thief - assassin , ili mage - wizard - necromancer, posto mi je trenutni lik nesto kao warrior, a kapiram da bi se kao thief najbrze obogatio
zanimljivo mi je sto sam zavrsio questove za onaj koledz za companions-e i za thief's guild, a dark brotherhood sam ostavio za neki drugi put xP (koliko se secam u oblivion-u ukoliko si clan jedne grupe kao na primer fighters guild-a nisi mogao biti clan mage's guilda... ? )

@bole083
Sto si morao da varas ? ja sam 33 lvl imam preko 40.000 septima i uvek 99+ lockpick-ova, imam ebony armor i neka dva nabudzena one-handed maca. Heavy armor i one handed oruzije mi je jace za 100%
Inace sav $ sam zaradio preprodavajuci armore i oruzija , a smiting mi je 90.

koliko se secam u oblivion-u ukoliko si clan jedne grupe kao na primer fighters guild-a nisi mogao biti clan mage's guilda... ? )

Odakle ti ovo? U Oblivionu si nonsalantno mogao da zavrsis questove sa sve 4 guilde (fighters, mage, DB, thieves) nevezano za klasu sa kojom igras.

BTW, ako hoces da rolas thiefa, iskreno preporucujem archery+sneak combo. U mom slucaju, sa oba skilla na 100 i full perkovima, neprijatelji padaju kao pokoseni na master difficulty. :) Ono sto mi se posebno svidja kod sneaking based igranja je sto su ti kompanjoni nepotrebni, cak suvisni... Njihovo uletanje cesto moze da ti breakuje stealth i da nepotreno oduzi i zagorca borbu. Soliranjem, par strela iz sneaka zavrsava prakticno svaki fight. :)

Ulaganje prekova u ostatak skillova moze da bude po tvom izboru, ali vidi da se ipak podudaraju sa ostatkom. Uz thief gameplay, (osim standardnih sneak, archery, ili one handed), preporucljivo je ulagati u light armor, pickpocket, alchemy, enchanting ili lockpicking...

Ne mogu da grindam tu ekonomsku stranu igre , sami bog zna koliko sam feather potiona smuckao i popio u oblivionu tegleci kakve macavare i macekanje i odlazuci po gradovima pored prodavnica ...
U principu sneak archery i one handed je neka kombinacija koja pali , a mogu i magije , ja sam se u oblivionu bio nagrindao imao sam neke skilove po preko 100 a sigurno 10 po 100...
Ali mi je oblivion ponio pola godine zivota ...

Pa da. Tako ja igram. Snear,archery i onehanded na 100. U perkovima sneak i archery drvo full, a one-handed drvo 5/5armsman i cela ona grana do +40% dmg na onehanded power attack.

Ne koristim nikakve cheatove osim onog za no clip. I to kad se zaglavim negde u stenama. Pare i ne koristim, bar jos nemam potrebu za parama, tako da se ne sekiram sta cu gde da prodam. Koristim sneak i archery i one handed, kao i pickpoket koji mi je na 100. I da vam kazem da ne moze da se ukradu pare naptrag kad se nekome plati za skill. Ni pickpoket na 100 ne moze da ukrade preko 1000 zlatnika.

I jesam igrac ali ne onaj na koga mislis. Ja sam se kalio na atariju, famicom-u,segi megi, snes-u i PS1. PC nisam pipnuo do 2000-te.

Poslednja izmena:
posto mi je trenutni lik nesto kao warrior, a kapiram da bi se kao thief najbrze obogatio
...mislim da je najbrzi nacin da se obogatis blizi magovima i manastiru, jer u atronach forge mozes da pravis one skupe spelove i knjige, stafove i oruzija uz pomoc metli, malo krede, unistenih i spaljenih knjiga, ili rolni papira, kombinujuci s nekim jeftinim i lako dostupnim sastojcima... Treba samo malo eksperimentisati;). Za minut napravis 10 stvarcica od 500-1000 dukata.
Mada ja nisam nasao neku veliku potrebu za parama u igri. Uvek mi je bilo i previse sto sam pokupio po tamnicama resavajuci kvestove.

Edit:
...za ovo gore ne treba imati nabudzen neki skill... A za one malo jace i deadric iteme mora da se koristiti i sigil stone, i pozeljni su recepti ili samo jedan, pa se dalje eksperimetise, ali to je druga prica.

Poslednja izmena:
Enchanting + alchemy = instant Krez

U onoj tabeli što sam okačio ima koji se efekti najbolje prodaju, ako si stavljao nešto perkova na alchemy možeš posle da mutiš napitke koji vrede preko 2000 talira a sastojci su dirt-cheap.
Za bogaćenje enchantingom samo treba da se nabavi banish efekat, običan dagger sa petty gem-om košta 600 a jača oružja po nekoliko hiljada.

Istina, nema na šta da trošiš pare osim na nekretnine i magije.

koliko ja vidim moracu sa tri lika da igram xD Warrior, Mage i Thief nema mi druge xDi kada svakom bude sve na 100 sa svim perk-ovima smatracu igru zavrsenom xP znaci za par godina vam se javim :d

Odakle ti ovo? U Oblivionu si nonsalantno mogao da zavrsis questove sa sve 4 guilde (fighters, mage, DB, thieves) nevezano za klasu sa kojom igras.

ne znam stvarno ali ako me secanje ne vara moralo je nesto biti odradjeno kako bi se pridruzio nekom guildu ... a takodje su postojali oni poeni u razgovorima, pa sa kim si prijatelj ko te mrzi itd... ali iskreno igrao sam pre par godina tako da se slabo secam.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno