Šta je novo?

The Elder Scrolls V - Skyrim

Jel zagledao neko modove ? nesto sam na brzaka preleteo pa videh da postoji nacin da se poveca kapacitet RAM-a jer je navodno ogranicen na 2Gb
takodje jedan lik je skoro u potpunosti izmenio texture u winterhold-u :S manijaci :d
Postoji nacin, pise ti na sajtu koji sam gore naveo - ipak, izgleda da se igra smrzava u nekim situacijama bas zbog toga.
A sto se tekstura tice..pa ima vec solidan broj modova, jedan lik je sve teksture smanjio na 512*512 uz minimalni gubitak kvaliteta i igra ide znatno brze sa njima. idealno za ljude sa starijim kompjuterom ili nekim laptopom gde se zbog malog ekrana i rezolucije vece teksture ionako ne vide. Probao sam na laptopu i stvarno je razlika minimalna a igra ide brze. Sa druge strane, ima vec i HD tekstura ali njih jos nisam probao. Nisam neki manijak grafike - igra mi izgleda sasvim pristojno i ovakva kakva je. Kad se setim kako su igre pre 20ak godina izgledale i sta sam sve (sa uzivanjem cak) igrao, ovo je graficki super a i kvalitetna je igra.

Poslednja izmena:
http://ppsh-41.tumblr.com/post/13145143504/entire-tamriel-landmass-built-into-skyrim

_proxy

Upravo sam uhvatio sebe kako grindam skillove u igrici.

Pao je uninstall iste sekunde.

^ pa neke vestine ne mozes drugacije.... ja enchanting uvek grindam kada prolazim pored nekog stola za enchatovanje, i kad sam pun prstenja, ogrlica i gemova...a kada naguram do 100 grunem jos par potova, naenchatujem si nesto dobro, i to sam onda zavrsio.

Radim quest za statuu Meridia, treba da ubijem nekromensera Malkorana. Pocistio sam sve u templu, dosao do njega, ubija me iz prve onim sto baca, sa mnom je lidija i napravim fire atronaha al ne vredi. Igram na master tezini, ima li neko neki hint kako da ga sredim? :)

^...ja sam pokupio taj kvest, ali ga jos nisam resavao... Ako je nekromanser tamo onda se tu sigurno kriju i neki recepti za atronach forge :banana:
Verovatno cu se veceras pozabaviti s tim, pa javim kako sam prosao... Probaj da dizes atronacha i drzis ga stondiranog impaktima dok mu se ne iscrpi mana i prodju mu zastite...

edit:
Samo nemoj blizu njega da dizes atronache, jer ako je neki jak nekromanser moze ih okrenuti protiv tebe.

Poslednja izmena:
On mi je do sad bez premca najtezi izazov, sa svima sam do sad uspevao na ovaj ili onaj nacin da izadjem na kraj, ali njemu ne znam kako da pridjem bukvalno..

Conjuration se najlakse izgrinda , nisam radio, procitao malopre :)
stanes pored obale gde su slaughterfish, i samo cepas bound sword :)

ja sam pobedio tog necromancera sa deadrom i ona 2 firebolt stapa sto prave 60 damage i mozes da ubacis i neki od shouta

Upravo skidam sve moguce HD teksture 1.02 i ostale, bas ih ima puno. Videcu kako ce da rade na mojoj masini, imam karticu srednje klase ali zbog mojih 16 GB RAM memorije mislim da će moći da ih izgura bez većih problema.

Skidam odavde, http://www.fileplanet.com/118143/0/section/Mods , pa probajte i vi i javite rezultate. Najkasnije do prekosutra probaću to, kad nađem malo vremena za to.

...resio sam i ja malkorana nekromansera.
:-devil-:
malkoran1.jpg

Conjuration se najlakse izgrinda , nisam radio, procitao malopre :)
stanes pored obale gde su slaughterfish, i samo cepas bound sword :)

Mislim da bi ti trebalo 6 meseci tako da napucas skil.
IMHO, najbolji i najbrzi nacin je cesto dizati jake kripove kada obilazis pecine i stalno koristiti soul trap, ali to moze samo ako imas puno mane i da se mana brzo regenerise. Tako sam ja dosao do 81-82 i onda kupio dremore, a sa njima je lako do 100, 3-4 pecine. Ja vec 33 lvl-a samo magicku punim.... 100 energija i 100 stamina...~ 600 magicka :p

Poslednja izmena:
Jedna upadica:

Anakin-Sky walker
Duvakin-Skyrim walker
:D.

Sada sam 20 lvl , 250 stamina 200 helath i 160 mana, 240 armor - two handed worior uz ogrlice i prstenje sve na stamina fortify :p Ide lakse a definitivno sam se opredelio za alhemiju kao nesto sto koristim najcesce...toliko ima mogucih kombinacija da je pravo zadovoljstvo muckati...pojedini potioni ispadnu suludi...u jednom potionu sam iskombinovao 4 efekata>fortify two handed, resist fire, restore helath i damage magika...ludilo...potion vredi 386 golda a lootovanje mi sada ne donosi toliko novca kao prodaja potiona...Generalno sumonujem fire atronacha, pustim Lidiju i pumapam je sa courage i onda bacm soul trapove okolo...kada malo zagusti kod bossa potegnem mac steel two handed superior 50 damage + 20 stamina damage i odvaljujem sa two handed...Potione gutam sve redje nemam potrebe a ima spremljeno za svakog po nesto :p
Jedino jos nisam naleteo na neki bolji mac two handed a i armor je steel plated sto bi moglo bolje. Cizme sam pokupio neke eleven sa + 50 stamina i 34 armorom sto je ok ali ovo ostalo nista za sada. U dilemi sam da li otvorim eleven smithing ili da cekam da naletim na nesto bolje ili kupim, imam oko 12000 golda...Punokrvni rpg, odlicna igra i pored sitnih nedostaka. Nisam ni pipnuo glavni kvest a na zmajeve naleteo 3 puta do sada...

Poslednja izmena:
Ma grindao sam smiting i enchanting sa dwarven stvarčicama. Prvi put provalio da mogu da se kupe oni metali i da se pretapaju u ingote, i počeo sam to da radim, nabio očas posla smiting na preko 60 ja mislim... i onda sam stao u fazonu "hebote šta ja to radim" (a inače sam rekao na kada sam počeo da igram, i ovde sam napisao da neću grindati skillove :) ). I u fazonu sam "pali brate" :) Izbrisao sam igricu. Možda ću je igrati drugom prilikom.

A imam oko 34h igre, main quest skoro da nisam pipnuo i postalo je manje više sve grind. Idi tamo, ubij onog. Zagonetke su u početku bile zanimljive, ali se posle sve ponavljaju. Rešiš 2-3, znaš ih sve posle. (sve se svodi manje više na okretanje onih pillara).
Makljanje sa zmajevima potpuno jednolično, a sami zmajevi nisu nikakav izazov. A da ne pričam tupavi AI koji napada hebenog neuništivog konja. :D

Dok ne srede neke stvari, iskuliraću. Pratiću ovu temu, pa kada izađe odgovarajući patch kupiću igru.

Meni nikada nije bio gusht da grindam radi grindanja ne kapiram to...igram normalno a grinduje se sve samo od sebe u zavisnosti od stila igra...

Ja sam pre neki dan nasao telekinezu spell... nadam se da ce trebati za neke zagonetke i tako to

Meni nikada nije bio gusht da grindam radi grindanja ne kapiram to...igram normalno a grinduje se sve samo od sebe u zavisnosti od stila igra...

Pa tačno tako, to sam i ja govorio. A onda sam uhvatio sebe da i sam radim tako nešto :) . Bolje je onda u konzoli upisati već šta treba, nabiti sve skillove na 100 i udri :d

Ljudi, meni nešto zeza a ne znam zbog čega. Moj kvest nikako da rešim, u Hjalmarch-u, imate na stranici 97 šta mi treba da se ne ponavljam.

Obeležio sam taj kvest u journalu i stisnuo M da bi mi se na mapi prikazalo gde treba da idem, ali je slovo M sivo, dok za druge kvestove mogu da vidim gde treba da se ide. O čemu se radi ?

...nema potrebe za svim skilovima na 100, jer se okolina lvl-uje zajedno sa tobom pa su i njima visoki skilovi i lvl. Mislim da je mnogo bitnije kako trosis perkove i gradis lika, i mislim da grindanje smitinga moze samo da zagorca zivot, jer se tako puni lvl protivnicima, a ti ostajes slab i nerazvijen u granama bitnim za borbu.

Poslednja izmena:
Obeležio sam taj kvest u journalu i stisnuo M da bi mi se na mapi prikazalo gde treba da idem, ali je slovo M sivo, dok za druge kvestove mogu da vidim gde treba da se ide. O čemu se radi ?

Vidi da li taj kvest ima vise podstavki u žurnalu, neke su možda već odrađene. Osvetli mišem onu koju još nisi odradio, pa onda pritisni M.

Kako ga nije mrzelo da natrpa toliko itema u kuću, napravio je pravi otpad. :d

Meni bi bilo užasno da ulazim tamo, a mogao je lepo to sve da proda i pretvori u lovu, tim pre što skil za prodaju raste sa količinom prodatih itema. Ali na neki način odslikava manu igre - inflacija itema, pošizim ponekad prilikom prodaje, bedni prodavci nemaju dovoljno para, svaki kupuje samo po nešto, pa skači kao lud iz grada u grad dok se ne otarasiš gluposti.

Vidi da li taj kvest ima vise podstavki u žurnalu, neke su možda već odrađene. Osvetli mišem onu koju još nisi odradio, pa onda pritisni M.

Ma to nije pravi kvest, to spada pod Razno, dakle sve i svasta tu ide. Kliknuo sam ali sivo je pa sivo...

Zmajevi pocinju ozbiljno da mi idu na qrac... :mad:

Ima ih premnogo, nisu nista tezi za ubijanje od bandit highwayman-a i uvek nailaze u najgorem mogucem trenutku, pogotovo kad sam u sred nekog extra zanimljivog side questa. Toliko sam ih poubijao da vise ne pamtim. Shoutova nemam ni deseti deo koliko dusa, tako da cela fora oko biranja kojeg ces da otkljucas nema poente, jer cu uvek imati dovoljno soulsa da ih sve unlockujem, trebali mi oni ili ne...

Sa druge strane, thieves guild questovi kidaju! Za jednog stealthy archera, kakav je moj lik, ovo je prava uzivancija. :)

Planiram ovih dana da ''nabavim'' skyrim. Samo me zanima da li postoji neka gilda kao sto je Dark Brotherhood u Oblivion-u? Njihovi kvestovi tamo i stil resavanja misija su mi bili vrhunac obliviona. To i resavanje kvestova za dedra princeve.

Planiram ovih dana da ''nabavim'' skyrim. Samo me zanima da li postoji neka gilda kao sto je Dark Brotherhood u Oblivion-u? Njihovi kvestovi tamo i stil resavanja misija su mi bili vrhunac obliviona. To i resavanje kvestova za dedra princeve.

Nema "neka gilda kao dark Brotherhood" već ima baš Dark Brotherhood :D

^^ Skyrim ima 9 fakcija kojima mozes da se pridruzis: http://www.uesp.net/wiki/Skyrim:Guilds

Za Dark Brotherhood ne znam, s obzirom da jos nisam imao priliku da dobijem "pozivnicu", ali ove koje trenutno radim (Companions i Thieves Guild) su daleko interesantiji, imerzivniji i kompletniji od bilo cega u Oblivionu.

Ima Dark Brotherhood, ali meni su iskreno bili bolji njihovi questovi u Oblivionu nego ovde. Mada to je samo moje mišljenje, možda se većina ne slaže sa mnom.

Vrh Dno