Šta je novo?

The Elder Scrolls V - Skyrim

XM9zi.png

Ja krenuo iz pocetka,ovaj put igram kao assasin ne koristim luk i strelu u opste samo dagger i sneak i mogu reci da mi je do sad ova kombinacija najzanimljivija tek sa, lvl 12 a dzinovi padaju iz prve.

Ja sam lvl10 i pumpam iskljucivo magiju, da li ce mi nedostatak mane uvek biti problem? U borbi se jako sporo regenerise mana a ja nisam budzio nista od oruzja tako da kad je potrosim moram da bezim dok se malo ne napuni. Da li moze kasnije da se opstane bez oruzja? Takodje ne znam da li da stavim neki lvl na HP, do sad sam stavljao samo na manu. Jel neko koristi "mage armor" perk, da li se moze opstati sa robe+mage armor ili ipak mora light/heavy varijanta?

mozes slobodno da nastavis sa magijama i robe da koristis mesto armora.Ti si ipak mag bilo bi glupo kad bi morao da pocnes da koristis oruzija armore.

Evo moje mace u akciji

Hahaha a ja lvl46 :d

U mom slučaju... Daedric Sword - 77 damage, Armsman 5/5, One-Handed 98. Smithing je na 100, mač je poboljšan dva puta. ( Jednom preko legendary state-a. Više mi ne dozvoljava govoreći da nemam dovoljno veštine za to. ) Redguard, level 38.

Hmm, 118 bez opreme? Kako, druže? :)

Pa uz maksimalni smithing i enchanting.

Napravis set opreme sa +smithing enchantima (uz koriscenje +enchant potiona), i onda noseci taj set i uz +smithing potion unapredis opremu. Moze bas dosta dodatno da se poboljsa.

Ako kojim slucajem izlevelujes i alhemiju (da bi imao svoje, poboljsane potione), pa koristis sva tri u kombinaciji, lagano mozes da imas 2000+ armora i 500+dmg-a, sa opremom.

EDIT: da dodam da ovakav nacin igre bas i ne preporucujem, posto nakon toga nema nicega sto bi mogao da nadjes u igri, a da bude bolje...

Poslednja izmena:
Ja sam izgleda dobio temperaturu od Skyrima, poslednja 3 dana nisam mogao da igram :p lvl 55 i jos uvek main quest skoro netaknut :D

Tomalak, hvala.

Još nešto. Na koji način si level-ovao Enchanting? Ujedno sa Smithing-om, Iron Dagger uz Petty Soul Gem?

Duško, imaš PP. :)

Tomalak, hvala.

Još nešto. Na koji način si level-ovao Enchanting? Ujedno sa Smithing-om, Iron Dagger uz Petty Soul Gem?

Duško, imaš PP. :)

Pa da, i ovako sam se vrteo oko Whiterun-a da skupljam iteme/pare, pa sam usput i ubijao zivotinje sa enchantovanim oruzjem za punjenje gemova. Taman mozes i da prodas enchantovane bodeze posle, pa se nesto od novca i vrati.

EDIT: ako te interesuje ta prica o extreme craftingu, evo ti thread sa foruma: http://tinyurl.com/76hrm7a

Poslednja izmena:
41-i lvl.. bez cheatova naravno.. :d upravo presao main quest (malo sam se smorio, mislio sam da ce trajati bar duplo duze), a zavrsio mage college quest i thieves-e i gomilu side-quests... i tako, dobro mi je dosla ova bolestina sto sam navukao :p 70 sati gejmpleja!

Ja sam lvl10 i pumpam iskljucivo magiju, da li ce mi nedostatak mane uvek biti problem? U borbi se jako sporo regenerise mana a ja nisam budzio nista od oruzja tako da kad je potrosim moram da bezim dok se malo ne napuni. Da li moze kasnije da se opstane bez oruzja? Takodje ne znam da li da stavim neki lvl na HP, do sad sam stavljao samo na manu. Jel neko koristi "mage armor" perk, da li se moze opstati sa robe+mage armor ili ipak mora light/heavy varijanta?

robes daje 50, 100... % mana regeneracije... ja kao one-handed macevi po komad u svaku ruku... hevy armor .. itd... jes da imam 100 mane al imam i sve i svasta za mage-a... robe 70% mana regeneracije , neka kruna.. 100% i ogrlica i prsten po 50 to 60% ne znam tacno... u svakom slucaju kad to sve stavim, regenerise mi se otprilike u roku od 2 -3 sekunde cela mana :p tako da samo napred... bice raznih armora i svega i svacega ... In The end you will be a powerful mage ;)
a za manu naravno muckaj potions-e

----------------

Nego ... meni je smitting 80... one handed 65-75(tu je negde) ... speech - 40 (i kusur) i nedavno sam poceo i regeneraciju da buzjim, lvl sam26 i kada bi sada krenuo izpocetka , ziv bi se smorio igrajuci satima ono sto sam vec odigrao... medjutim kada vec budem prejak za sve moguce protivnike ... dostignem maksimalni lvl (ako uopste postoji).. zavrsim main story i gomilu side questova i slicno , ondak cu da krenem ispocetka kao Mage ...

Jel zna neko kod koga je kljuc za kapiju , ubih se tumarajuci u prazno a primarni mi je quest, "Learn the location of Elder Scroll" ?

Ljudi. pomagajte...ne mogu da nađem kako da istražim jedan quest, a u pitanju je grad Morthal gde je Jarl neka žena. Dala mi je zadatak da istražim neku spaljenu kuću ali u tom gradu nema te ruševine, gde da je tražim ?

Jel zna neko kod koga je kljuc za kapiju , ubih se tumarajuci u prazno a primarni mi je quest, "Learn the location of Elder Scroll" ?

Ključ ima lik Septimus Signus, pećina severno od koledža Winterhold.

Ljudi. pomagajte...ne mogu da nađem kako da istražim jedan quest, a u pitanju je grad Morthal gde je Jarl neka žena. Dala mi je zadatak da istražim neku spaljenu kuću ali u tom gradu nema te ruševine, gde da je tražim ?

Ima :)
Odmah iza kuće gde je jarlica.

Poslednja izmena:
Devojčica duh mi reče da je potražim posle mraka, našao sam upravo njen kovčeg malo iznad ruševine, i kaže da mora da se aktiviora pritiskom na E dugme. Ali kad to pokušam ništa se ne dešava a bez te aktivacije quest ne može da se završi. U čemu je problem, neki bug ili šta ?

Devojčica duh mi reče da je potražim posle mraka, našao sam upravo njen kovčeg malo iznad ruševine, i kaže da mora da se aktiviora pritiskom na E dugme. Ali kad to pokušam ništa se ne dešava a bez te aktivacije quest ne može da se završi. U čemu je problem, neki bug ili šta ?

Piši u spoiler tagovima.

Trebalo bi da te napadne neka vampiruša tu kod kovčega.
Ne sećam se u koje doba noći sam rešio quest, al čekaj sat po sat (na T) dok se vampirica ne pojavi.

Na mojoj konfi cesto imam da mi igra zamrzne na 5 sekundi pa posle nastavi:(, testirao sam i na low ali se podjednako desava, znam da mi konfa nije nista specijalno ali je igra lepo igriva na 1280x1024 medium detalji.

Hmmm, evo mog sledeceg problema, sve sam resio sto mi je zena Jarl dala, sada sam zatrazio novi zadatak i to spada pod RAZNO, tj nije neki odredjen kvest.

Zena Jarl mi je rekla da trebam da pomognem nekim ljudima u mestu Hjallmarch. Ali ja pojma nemam gde je to a mapa je ogromna i ko zna gde je to. Pomoc molim.

Poslednja izmena:
hmm... cenim da je premalo memorije na grafi.. probaj sve one slajdere da stavis na minimum vezano za draw distance i sl. pa vidi ima li smisla

hmm... cenim da je premalo memorije na grafi.. probaj sve one slajdere da stavis na minimum vezano za draw distance i sl. pa vidi ima li smisla

i jesam ih stavio na minimum, ne vredi, i po stranim forumima imaju iste probleme, kontam da je bug u pitanju, ali cu probati sa zadnjim beta drajverima....

Hmmm, evo mog sledeceg problema, sve sam resio sto mi je zena Jarl dala, sada sam zatrazio novi zadatak i to spada pod RAZNO, tj nije neki odredjen kvest.

Zena Jarl mi je rekla da trebam da pomognem nekim ljudima u mestu Hjallmarch. Ali ja pojma nemam gde je to a mapa je ogromna i ko zna gde je to. Pomoc molim.

Hjaalmarch je jedan od 9 regiona Skyrima, čiji je glavni grad upravo Morthal.

Ja sam imao 2/3 kad sam dobio quest, 3. je bilo da sam ušibao u pesničenju nekog lika u Morthalu.
Muvaj se svuda, idi u krčmu, pričaj sa svima, ne sećam se koji je još quest u pitanju.

Otvori zurnal, stikliraj kvest, stavi kursor nad tekst kvesta (desni deo prozora), pritisni slovo 'M' da ti otvori mapu, sam ce da ti centrira na mapi gde treba da ides.
(Looser Friendly Console Interface :D )

...postoji spel clairvoyance koji moze da pomogne kod takvih situacija... nije skup, vecina trgovaca ga prodaje. Da bi taj spell radio kako treba potrebno je imati obelezen samo jedan kvest u dnevniku, taj koji trazis.

Poslednja izmena:
I meni se ponekad zamrzne na 5sec ali samo oko menija - inventara ili alchemy

Jel zagledao neko modove ? nesto sam na brzaka preleteo pa videh da postoji nacin da se poveca kapacitet RAM-a jer je navodno ogranicen na 2Gb
takodje jedan lik je skoro u potpunosti izmenio texture u winterhold-u :S manijaci :d

Ajde da vam napisem ne mogu da citam vise : "Help people of (.........) 0/5"
ovo je drugi deo zahteva koji mora da se ispuni da bi ste postali thane grada u kome se nalazite, nece vam se nista pokazati na mapi , vec trebate da resite 5 problema u gradu u kome se nalazite , primer iz solitude : sretnete coveka na ulici koji kaze da je izgubio slem kad je bio u ratu ponudite se da mu pomognete resite quest dobili ste 1 bod i tako dalje pricate sa ljudima i resavate probleme , primer za riften : sretnete onu ribu sto je zastitnik grada reci ce vam da je izgubila mac/slem u dwarden pecini , odete nadjete dobili ste 1 bod ........... znaci to je quest koji ne dobijate na mapi kome da pomognete vec nasumice birate 5 ljudi iz istog grada kojima ocete da pomognete .thane mozete pre questa za rat (legija/pobuna) da budete u dragonsearchu solitude i markhatu ako se ne varam , a ako ste se borili za legiju mozete posle rata u riftenu i winthelmu...)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno