Šta je novo?

The Elder Scrolls V - Skyrim

ako neko zna resenje mog problema, castim ga

isto mi se desava i nekad u borbi sa zmajem

Ako forsiras vsync off u Skyrim.ini fajlu sa "ipresentinterval=0" komandom, izbrisi to jer ce da ti sprzi graficku karticu a desavace ti se raznorazni bagovi.

I meni se to desilo kad sam nabacao gomilu pecheva,tj textura ;)

Ako forsiras vsync off u Skyrim.ini fajlu sa "ipresentinterval=0" komandom, izbrisi to jer ce da ti sprzi graficku karticu a desavace ti se raznorazni bagovi.
nope, nema toga. nikakvi modovi. samo onaj patch sto je izasao i nista vise.

A i igra je malo lagana, za razliku od morovinda koji je bas bio tezaki i izazovan.

Ruku na srce, iako sam fan Morrowind-a (za razliku od Oblivion-a), i tu si, kad provalis cake, mogao da budes godlike u rekordnom vremenu. Meni na primer fali levitacija iz Morrowind-a. Jeste bila game breaker, ali je bilo mnogo kul :)

ja sam se iskreno malo i smorio... 45lvl i vec ubijam sve kao od shale sa steel plate+orcish armor (napucani koliko sam sposoban+enchant), heavy armor stigao do 100, one-handed 91... a nista nisam grindao, sve sam igrao po p.s.-u.. na pocetku su borbe stvarno bile izazov... jedino da probam da pojacam tezinu mada mi je to glupo u ovom trenutku da radim... presao main, thieves, mage i companions misije... sta reci? kakvu poruku poslati? kome se sad pridruziti? :D

Dobra igra, za sada sam zadovoljan kupovinom, ima ovo da se igra dosta. Otvorio sam puno lokacija, a verujem da ih ima još puno, obim je zaista zapanjujuci. Ne sviđa mi se konzolaški menu i inventar, mogli su bar to da naprave da izgleda malo bolje.

Mada vidim da već ima neki mod koji to popravlja, sad ću da ga isprobam. :smoke:

QD Inventory

Dobio sam pratioca (Lidiju) veoma rano, i mada ponekad malo smeta (spržim ponekad i nju u borbi :d ), ipak mi je nekako interesantnije da lutam i da se makljam u društvu.

Na zmajeve nalećem često, i van gradova, a više puta su me napadali i u mestima, to mi se malo ne sviđa, nekoliko NPC-a sa imenom su stradali (zmaj ih izroštiljao), ali nisam hteo da vraćam neki save unazad, ako su programeri tako predvideli, neka bude tako.

Za sada jedini veći problem u borbi mi predstavljaju draugr bossevi i poneki mage, ali se nekako i sa njima izborim.

Naleteo sam na jednog blesavog zmaja, nešto mu nije išlo sletanje, kao da je bio pijan. :d

Jel ima ko problema da vas napadaju u selima iz cista mira? Eto ja dodjem u Riverwood da prodam loot, kad ono celo selo na mene da me umlati ko kera, a fazon je sto nikom nisam zgresio. Jedino sam tamanio one patrole vilenjaka sto vodaju zarobljenike (njih mrzim iz dna duse), tharmal valjda.

Da te nije ugrizao neki vampir pa da te se sad ljudi plase?

Inace, te patrole sam i ja mlatio pa me niko ne napada.... za sada. :)

Trenutno sam lv30 i imam oko 35 sati gamepleya, igram na master težini, uglavnom kombinacija luka i fire antrocha i igra je zanimljva i prilično izazovna, ne retko se desi da naletim na protivnika koji me ubiju iz dva udarca, dok me oni Undead bosovi ubijaju iz jednog udarca.
Ukupni armor mi je oko 130, imam unapređeni stell plate armor a ostali armor predmeti su magični.
Problem je što su mi ti magični armor predmeti prirasli srcu a već uveliko nalazim predmete koji imaju veći armor nego moji, tako da se trudim da što pre otključam perk za budženje magičnih predmeta. Napravio sam do sada 5-10 iron bodeža da bih brže nabudžio 60 smiting skill, ali sam od toga odustao pošto mi je glupo i besmisleno praviti predmete od kojih nemam nikakvih koristi, tako da sam počeo da pravim nakit koji je više nego isplativ. Ništa preterano, ali svaki put kad naletim na neku kovačnicu napravim par komada nakita.
Po meni nije grindanje ako praviš nešto korisno, sve dok ne preteruješ u tome.

@mLaki
Skoro sam siguran da ti je Bounti visok zbog napadanja vilenjaka, pa te zato i svi napadaju.

Poslednja izmena:
Ucis tako sto ponovis radnju 5000 puta, kao i kad vezbas bilo sta u zivotu, i postajes bolji u tome.
Ubaceno je sa razlogom i uvek je postojalo u ovakvom tipu igara, i to sa dobrim razlogom.

RPG - Role Playing Game

... izes takvu igru ako ponavljam radnju 5000 puta, to je onda mucenje, a ne igra... ni mali kinezi vise to ne rade.

Poslednja izmena:
da to je glupo sve se svodi na pecine nema nkakvih povrsinskih kvestova zanimljivih sem darka i thief guilda ... nego poceo da mi steka skyrim ne znam sta mu je lagujem kako se zove program bese da ugasim sve u pozadini dok igram ?

Sto se kraftinga tice po meni su trebali da stave da svaki put kada PRVi put pravis neki item dobije kao sto sada dobijas expa a svaki sledeci put kada ga pravis da dobijas 10x manje (recimo). Sve ostale radnje da donose isto tako malo expa (ona ostrenja budzenja na to mislim). Kada igrac napravi sve predmete prvi put trebalo bi da nabuzi smiting do 90 a za onih preostalih 10 bi trbao malo da se pomuci. Eto ja bih to tako regulisao ili neku varijaciju toga.

Da li neko ko se razume u onu vrstu programiranja koja je potrebna da bi se napravila ovakava igra prati ovu temu? Pitao bih takvu osobu nesto. (isto pitanje koje sam postavio na SK forumu ali posto je post ogroman da ne zauzimam ovde mesto bezveze ako nema doticne osobe). Hvala :wave:

Trebali su jednostavno da ubace recepte/projekte/nacrte i razbacaju po mapi/kvestovima/trgovcima, pa ko ih sakupi vise taj pametniji, a ne ovo postanes pametan od pravljenja 5k nozeva.... za takve su se mogli nasaliti programeri nekom posledicom ili retard achivmentom, pa nek cmizdri boranija, a u q..:-devil-:

Poslednja izmena:
Dal je moguce da sam se zaglavio izmedju dva kamena na sred polja :/
i da moram se vracam na predhodni save zbog toga -_-

Mislim da ima neka komanda za unstuck..

Edit:
Otvori konzolu i kucaj "tcl" - trebalo bi da je to komanda za no clipping. Odglavi se, pa iskljuci komandu. Pretpostavljam da je samo opet isto "tcl" - al` proveri ovo prvo :D Da ne bude da varas :D
(use at your own risk)

Poslednja izmena:
kakav je skyrim za pocetnike (u RPG),za sada sam samo igrao The Witcher 2,i presao ga za 20-ak sad,zabavio se,ali se nisam bas najbolje snasao,sa svim onim receptima opremom i tim...Takodje sam probao i Mass Effect,ali mi se nije nimalo svidio..Skyrim mi djeluje zanimljivo,i volio bih da igram neku igru po 100 sati a da me ne smori i da uzivam..Sta mislite?

tako sam ja ukucao tcl jer mi zabagovao shout kad sam izasao iz pecine pa me zabio negde i onda sam poceo da ga koristim malo po malo kad me mrzi da otklucavam vrata ...... :(

Program za smanjenje pinga , onaj sto gasi sve u pozadini se zove kako ? :D

Trebali su jednostavno da ubace recepte/projekte/nacrte i razbacaju po mapi/kvestovima/trgovcima, pa ko ih sakupi vise taj pametniji, a ne ovo postanes pametan od pravljenja 5k nozeva.... za takve su se mogli nasaliti programeri nekom posledicom ili retard achivmentom, pa nek cmizdri boranija, a u q..:-devil-:

Tako su trebali da urade budženje svega. Kada dostigneš određeni nivo u skilu moraš odraditi nešto složenije da bi napredovao dalje. Najbolje bi bilo kada bi to složenije zahtevalo određenu sekvencu akcija da bi se izvelo kako valja. Kao u stvarnom životu.

Na primer, rešavajući linearne algebarske jednačine nikada nećeš naučiti da rešavaš diferencijalne. Niti ćeš postati košarkaš vežbajući dvokorak 20 godina...

Poceo sam da igram. Kao i obicno izabrao sam imperial jer ne mogu da igram ni u jednoj igri sa gusterima,mackama i zelenim tipovima. Stigao sam do 10lvl-a i za sada budzim archery,stealth,light armor,picklocking i pickpocketing. Igram na najtezem nivou tezine , i mogu reci da me ovo guranje u pecinama dosta podseca na Two Worlds. Sve se svodi da izvuces jednog protivnika i da ga kiteujes po celoj mapi dok ne padne posle 5 minuta. Valjda ce se srediti i to malo kasnije kad nabudzim skilove i perkove. Zanima me da li postoji neki da dodjem do neke vece love bez smithing,enchantinga i tih stvari, posto sam odlucio da necu uopste razvijati te grane. I da li postoji neki nacin da malo brze razvijam pickpocketing posto ovako ne ide uopste. Suvise je nizak da bih ikog uspesno odzepario, a moram da dzeparim da bi se budzio.

Pa možeš za pare kod nekog učitelja da razvijaš džeparenje, recimo kod

Silda the Unseen (nalazi se u Windhelm)

Ma znam ja to. Cini mi se da sam spomenuo da imam problem sa sirotinjom(nemam prebijenog zlatnika). Tako da mi treba neka jeftinija varijanta.

...resavaj kvestove, u kompanjonima ima dosta para za neki pocetak.... I dzinovi nose dosta para, ja sam ih poceo ubijati isto kad sam bio lvl 10 na master tezini.

Poslednja izmena:
Da li je neko bio u onim severnim gradovima, skroz na severu mape gore ? Jezivi su predeli, sve sami sneg, a posle tih planinčina sledi nepregledan severni okean sa malo leda, nisam još odlučio da ga istražim.

Inače, ove gradove koje sam otkrio su ovi: Solitude, Shadowgreen Cavern, Statue to Meridia i Fort Fraggstad. Šta se nalazi severno od ovoga i šta da očekujem ?

imas tamo na severu nasukanih brodova i pecina i svacega :)

i belih medveda ne bas prijateljski nastrojenih :d, zanimljivo vrlo, videces :)

A ubio sam ja nekih 7 komada belih medveda i evo krčkam ih sada za belomedveđu supu začinjenu karijem i paradajz sosom. :p

Sad sam u gradiću Orka koji se zove Mor Khazgur. Šta ovde treba da radim, da li da pobijem sve orke ili šta ?

^ Ceo Rift ti je posut brezovim sumarcima.

nasao sam neki stap sto upravlja dwarenima zlo ... Inace ne svidja mi se sto recimo prelazim iz suvog na snezni deo puta i sad nema postepenog prelaza nego odma krene ledeno doba xd

Vrh Dno