Šta je novo?

The Elder Scrolls V - Skyrim

Blade od DArknes je bila odlična igra, ali to nije bio RPG :)

To je jedina igra koju čuvam na hardu i dan danas... Čak sam je portovao i za OS X :D

Nažalost nema više takvih igara. Project Offset je bio možda i poslednja šansa da ovaj žanr malo živne!

Ovo nije Gamebryo...a Karmaka mogu da pitaju kako da uyebu sve sto valja u gameplayu ili da portuju ovo na iPhone recimo...i to je otprilike sve:)

Da, da... baš je drvo... ali mogu da ga pitaju da im pozajmi endžine to stoji defakto! ;)

Može mala pomoć oko questa? :D Zaglavljen sam... Čitajte spoiler na sopstvenu odgovornost, samo ako ste prešli onu žurku gde vas ubacuju :p

ušunjao sam se sa onim wood elfom, pokupio svoju opremu (pri tome sam imao ***** da nisam prokrijumčario napitke i lockpickove), i imam sad onu situaciju da treba da prođem pored one dvojice guardova, ali nikako mi ne uspeva...

O ukusima ne vredi raspavljati....
Skyrim. Luk i strela puc puc, buzbovani i ostala cudesa , bio do drugara sinoc da je vidim i....nista narocito.
Grafika vec vidjena pre nekoliko godina,blaga komedija. Ocekivao sam nesto bolje da budem iskren.
Quad-core ,4GB RAM, 6GB HDD, video card with 1GB of RAM (Nvidia GeForce GTX 260 or higher; ATI Radeon 4890 or higher) po preporuci,za cega?
Sa ovakvom konfiguracijom mozemo da igramo jace igre od ove koje su svakako po mom misljenju graficki naprednije i dinamicnije.
Meni koji je primenjen u ovoj igrici je svakako za pohvalu. Naime neverovatna mastovitost je primenjena kod izrade iste. Stisnete dugme ,iskoci Vam krsh opcija pa vi tako listate,listate,birate i birate i onda akcija, udri po neprijatelju cepanicom... komedija....
Secate li se Blade of Darknes-a? E pa 10 puta je zanimljiviji kako mi se cini na prvu ruku.
Gledam komentare ovih sto su ih napravili,kao detalji u igri su lepo uradjenji i tako se zadrzavaju oko lepote kamenja i ...what the fuck? Sta mi vrede detalji od pre par godina ako je igra :butt:. Uh odavno nisam shiznuo na tako dugo cekani naslov. Sve u svemu ljubiteji SMOR igara ce sigurno naci neko zadovoljstvo u istoj.

Cekaj, ti gore prvo kažeš da je grafika loša pa onda u drugom pasusu kažeš "šta vredi grafika kad je igra loša"? Šta je tebi konkretno loše? Šta znam meni se ovo sviđa, nekako, kad izađem iz grada sa nafuranom opremom i krenem ka udaljenoj, snegom zavejanoj planini koja se nazire kroz malu i oblake u daljini, osećam se fckin epic! :D A odavno se tako nisam osećao u nekoj igri...

Poslednja izmena:
Da, da... baš je drvo... ali mogu da ga pitaju da im pozajmi endžine to stoji defakto! ;)

Pa mogu da ga pitaju da im "pozajmi" ... ako im treba portovanje na iphone kao sto rekoh.

Skyrim ne moze da prodje kao hodnik-igra u svetu gline i akvarela sa "naprednom tehnologijom iz poznih 90-ih" . I gde je poenta nesto drugo osim zvake za naivne kakva je "ovde ne postoje dve iste teksture".

Poslednja izmena:
...ali stvarno, dokle ce bre vise da koriste ovaj gamebryo? imaju karmaka u toj bethesdi, zasto ga ne zamole da im napravi neki krsten engine?

Zato sto ni karmak nije sam u stanju to da napravi, i zato sto nema potrebe. Uostalom, spektakularan graficki napredak ne treba i ocekivati do sledece generacije konzola (da, znam da je ovo PC soba).

U prvom pasusu nisam rekao da je grafika losa nego da je vec da je vidjena pre nekoliko godina ,a u durgom da se koristi grafika od pre par godina. Eto to je po meni lose. Grafika je :butt:. A sto se tice bezanja u neki virt svet to 100% podrzavam,bar nekom da se nacestitam mame ,a da ne odgovaram:D

Generalizovao sam igrice na rostiljanje,voznje,strategije i batinanje. Ovo spada u batinaje. Mator sam igrac i nesto mi nije vise bitno jel MMO,RPG,FPS,MMORPG...i MAMINE.

Hah, bas bih voleo da je Karmak umesao prste u izrade ove igre sa svojim techom. :D Recimo instalacija igre od 200gb, staticna grafika i objekti zakovani jedni u druge, texture rezolucije iphone-a, bagovi, glichevi, pa onda opet bagovi... mislim to bi bilo bas sjajno videti u Tamriel svetu.

Za sada sto sam video i odigrao, po meni je bolja od Obliviona, jer je Skyrim interesantniji i prosaran planinama i ledom (obozavao sam Solstheim u Morru. i odatle ta zaljubljenost sada). Grafika je odlicna (najjaci delovi su na planini i kada pocne da duva oluja-epic, mada sve to moze jos mnogo, mnogo bolje). Zbrisao sam sa zatvorenikom kod njegove sestre i odatle nisam nastavio glavni quest, vec sam krenuo da istrazujem iznad planinu i trenutno sam u njoj (da ne otkrivam dalje). Za sada sam Warr u emp. oklopu, mace i stit i tako ce ostati do kraja. Jos nisam naleteo na nekog zmaja, mada sam mislio da ce se pojaviti negde na planini, ali nista. Razvijam smithing i ench. Igram na najvecoj tezini. Ono sto je dobro je da ima negde malo smeka Morr., mada Morr. i dalje ostaje nenad****v. Voleo bih da nabavim CE.

Poslednja izmena:
Čoveče, ja sam obišao celu planinu (za taj q) u pravcu kazaljke na satu, dok nisam našao putić koji vodi na vrh i ulaz u dungeon, a bio mi je ispred nosa, odmah iz sela sam trebao da produžim ka planini...:lupko: Ali sam zato , dok sam tražio put, naleteo na brdo zanimljivih lokacja (da ne pravim spoiler). E to je char TES-a :)

Ovo nije Gamebryo...a Karmaka mogu da pitaju kako da uyebu sve sto valja u gameplayu ili da portuju ovo na iPhone recimo...i to je otprilike sve:)

nije?? e pa onda im svaka cast, uspelu su da napisu gamebryo od nule onda :)

a sta znam, karmakovi endzini su i dalje odlicni, bar meni, pogotovu taj neki filing tokom igrama, ili vec kako da ga nazovem :)

Ako ne nosim stit nego magiju i mac u rukama nema sanse da izbjegnem bilo koji udarac....to me smara opasno

^ako koristis magije, digni nekog kripa. Sta ce ti bolji stit od dva tvoja zomba:-devil-:

Ako ne nosim stit nego magiju i mac u rukama nema sanse da izbjegnem bilo koji udarac....to me smara opasno

Ako je kao u Oblivionu onda nećeš biti baš bespomoćan. Tamo sam recimo igrao cistog Thief-a, imao sam acrobatics u full-u i sa njim sam mogao u skokovima i sprintu da izbegnem 60% melee napada. Koliko vidim i ovde je sličan koncept, samo budži pravi perk.

Jel neko provalio onu drugu kombinaciju za otvaranje onih pecinskih vrata... Kombinacija nekih leptirova, dinosaura i neke bube :D Nemogu nikako da skontam,...

^ako mislis na onu zlatnu kandzu, ja sam potrefio kombinaciju, ali citam da je na kandzi bilo negde nacrtano... Znaci treba razgledati iteme u inventu... zato su i ubacili 3D razgledanje u inventu

Poslednja izmena:
^^To je bas fina zagonetkica...a jako jednostavna zapravo:) Procitaj dnevnik u inventaru...and than THINK HARD:D

E jebaga Uruce...

Poslednja izmena:
A kako da povecam daljinu na kojoj se pojavljuju u daljini npc-ovi, zivotinje i to? Samo bi to povecao a da ostanem na medium jer mi nije bas prejak komp

A na kandziii... A ja ko ****** gledam one zidove okolo :D

E jebaga Uruce...
Citao sam dnevnik i nisam skontao...

A na kandziii... A ja ko ****** gledam one zidove okolo
tako sam i ja prvo... posle sam krenuo da pravim kombinacije i upalilo posle 4-5 pokusaja.

A kako da povecam daljinu na kojoj se pojavljuju u daljini npc-ovi, zivotinje i to?
povecaj actor fade u meniju

Poslednja izmena:
Ajde sve, ali day one patchevi mi nisu jasni. U jednom danu su skapirali kritičan bug bez koga je igra praktično neigriva ili pravi veliki problem... Kako su onda testirali tu igru???

:d

ovi developeri nikako da nauce :D

anyway jeste ono u osnovi gamebryo engine samo malko prepravljen, kao sto je i vreation egine pre toga malo nadogradjen gamebryo za oblivion i fo3

to je zvanicno tako, mada to se moglo videti i po prvim shotkama da grafika nije nigde mrdnula (gde da mrda pa da ne radi na konzolama)

byMax je napisao(la):
Ajde sve, ali day one patchevi mi nisu jasni. U jednom danu su skapirali kritičan bug bez koga je igra praktično neigriva ili pravi veliki problem... Kako su onda testirali tu igru???

Kao da si pao s Marsa.
Desava se da dev otkrije bugove i da ih rese nakon sto igra ode u distribuciju (retail, digital, stagod). A u danasnje vreme (vreme=novac) su bugovi neminovnost kad se zeli postovanje zacrtanih rokova, pa jos za ovakav RPG...

:d

ovi developeri nikako da nauce :D

Genijalno:D

Mada ja kapiram da moze i ona uobicajena fora sa nosenjem itema na skriveno mesto i onda da se pokupi?

anyway jeste ono u osnovi gamebryo engine samo malko prepravljen, kao sto je i vreation egine pre toga malo nadogradjen gamebryo za oblivion i fo3

to je zvanicno tako, mada to se moglo videti i po prvim shotkama da grafika nije nigde mrdnula (gde da mrda pa da ne radi na konzolama)

Ovo mu dodje ona stara "hiljadu puta ponovljena laz..." ? Dovoljno je prosetati se malo i videti da igra nigde ne trza niti se muci kad se prelazi kroz one gamebryove cell-ove niti se tripuje sa streamingom ...
Oblivion i F3 koriste Gamebryo, ova igra koristi Creation engine i to je zvanicno tako , a sad sto se mnogi tripuju pa animacije i jos neke resurse vezuju za engine...
Grafika nije mrdnula...? Ako pogledam Oblivion ili Falloute i onda ovo ... Riiight.

Poslednja izmena:
...ovde bi po meni bas dobro doslo ono planinarenje kao u pravim gotikama i risen...***.

ne mogu da se resim ovog glupavog problema. Dok igram sve je normalno, radi odlicno, fps 60. Kad izadjem iz igre na dekstop i udjem sledeci put (posle nekoliko minuta) fps je 15-20, sve usporeno i kilavo. Pomaze jedino restart sistema, nekad cak i dva.

Disableovao sam u biosu integrisanu grafiku na ploci, misleci da ona mozda pravi problem, i dalje isto. Ima li iko neku ideju? Mogu i ovako da igram ali smara cinjenica da ne mogu da izadjem i udjem posle pola sata a da ne restartujem sistem i da se nadam da ce i to da uspe.

Ljudi kako da skinem bounty sa sebe? Slucajno sam spalio *****ku u Riverwoodu i sad me smaraju...

aaaaaaah...Dark Brotherhood... maestralno :)

Vrh Dno