Kakve to veze ima sa prodajom šešira u Meksiku? Ti možeš igru praviti u bilo kom endžinu ako zadovoljava tvoje potrebe. Mehanika Skyrima ili nekog RPG-a, nema nikakve veze sa grafičkim mogućnositima jednog endžina! Ne postoji corridor shooter endžin koliko ja znam da je neko napravio koji služi samo za to i ni za šta drugo! Dakle endžin je samo alat i ništa više... A što se tog grafičkog dela tiče, teško da možemo reći za Skyrim da briljira i da nas ostavlja bez daha! Prema tome ne vidim koja je poenta tvog komentara osim da malo popljuješ Karmaka!
Ajde ovako, ako cemo i ovde da pocnemo istu raspravu u kojoj ja tebi treba da objasnjavam o sesirima u meksiku.
Naravno da ce limitacije endzina da uticu na mehaniku igre. Primer - iD Tech5 recimo NE PODRZAVA gomilu stvari koje su od kljucnog znacaja za ovu igru recimo. Prosto i jednostavno. Da bi TES V imao TES u naslovu, igra treba da bude OPEN WORLD, pre svega. A posto nismo u proslom veku (sto neki i dalje ne kapiraju izgleda), igra bi trebalo da ima i dinamicko osvetljenje, a i smenu dana/noci i vremenskih uslova kao plus.
Tamo gde sve to nije potrebno, u recimo hodnik-pucacinama kakav je Rage, iD Tech5 endzin je sasvim dovoljan, ako se izuzmu ostale gluposti, tj, kad endzin radi kako treba. I endzin pre svega ne treba da riknjava i da komp dovodi do topljenja ako mapa, tj nivo predje velicinu za koju endzin nije pravljen (kao UE3 primer drugi)...Ne moras da mi verujes uopste niti da pridajes znacaja onome o cemu pricam, ali to je lepo sve dev iz Bethesde objasnio (doduse blazim recima), kada su ga pitali u vezi Tech5 u Skyrimu.
I valjda je sad svima jasno (pa i onima koji su onomad ubedjivali druge da ce Rage biti openworld sa ogromnim mapama i cudom od endzina i trtemrte) o cemu se radi? Probao si taj Rage na kraju? Ne videh nigde tvoje utiske o samoj igri u toj temi? Osim standardnog advokatisanja Karmakovom liku i delu i njegovim uber megateksturama...
Endzin je alat, ali cekicem ne mozes napraviti svajcarski sat
I btw, to što Karmak gura Open GL i ne troši svoje vreme na kozmetičke trikove aka "tesalacija", ne mora da znači da je to automatski loše...
Nije lose, wow, OpenGL (za koji bese i sam Karmak rekao da zaostaje za DX?)...ludilo. Uostalom to i nije bitno ovde (osim za one koji igraju grafiku) i ocekuju da ih
sto se grafickog dela tice - ostavlja bez daha? Da
briljira? Nemam pojma, ali kao igrac prethodnih TES-ova ja sam dobio i vise nego sto sam se nadao (bar ovaj uvodni deo u kom sam) i ne mogu da skapiram te price kako je grafika bezveze (a nije), kako je igra SMOR (lol), kako se ocekuje ne-znam-sta (opet grafika), ali tu su konzole blablatruc...A prvi dungeon u koji sam otisao zarad sporednog kvesta je bio veci i raznovrsniji od nivoa u 99% igara ove godine?? O cemu pricamo ovde...? Kako grafika ne valja? :d