Ne ocekujem ja od 7770 cudesa ni sada niti u buducnosti, za sada mi je dovoljna, igram samo dve igre i to jako retko, a verujem da ce me sluziti barem jos dve god bez problema ;-)Samo sto po onome sto vidim kako sa dx12 zahtevnost krece u nebesa i vise od crysis-a, tesko da ces moci sa 7770 da se naigras k'o covek
Ali zato performanse grafickih ne idu gore, a to sto se povecaju, dolazi sa dodatnom cenom.
Kako je krenulo, za 10 godina ce biti potrebne bar 2 grafike od po 750 evra (danasnjih) za max detalje
Pretpostavljam da ce polaris/pascal za svaki procenat performansi na top modelu da imaju dodatnih pola procenta u ceni u odnosu na danasnje.
Ali zato performanse grafickih ne idu gore, a to sto se povecaju, dolazi sa dodatnom cenom.
Kako je krenulo, za 10 godina ce biti potrebne bar 2 grafike od po 750 evra (danasnjih) za max detalje
Pretpostavljam da ce polaris/pascal za svaki procenat performansi na top modelu da imaju dodatnih pola procenta u ceni u odnosu na danasnje.
Secam se kada sam kupio 8800GT, maltene mesec dana po njenom izlasku, onu cuvenu palit sa plavim hladnjakom. Platio sam je 215e u domacoj radnji, to je u to vreme bila jedna od najbrzih kartica, neki ekvivalent bi joj bio danas gtx970, koji je sada maltene duplo skuplji.Pa onda pre nje 7600GS DDR3, 6600 AGP, kartice iz zlatnog srednjeg segmenta, sve su placane izmedju 110-120e. Danas GTX950 kosta 170e...
8800GT nije mogao da 'potera' do kraja crysis u 1680x1050 ni sa Q6600..na to dodamo 12% veci porez i dolar/eur odnos, pa smo tu gde jesmo.
Dakle imali smo istu kartu. Ali možeš to da gledaš i ovako - karta koja ti je trebala za igranje u maksimalnim detaljima na najvećim monitorima koji su bili široko dostupni je koštala 215 evra. Danas za igranje na istom takvom monitoru možda i jeftinije možeš da prođeš. Danas je potrebno da se plaštovi prelivaju, krzno da se njiše tokom borbe, teksture da igraju moravac u mini suknjama, a priznaje se samo kontinualna isporuka četiri puta većeg broja piksela od Potpunog HD-a u barem šezdeset sličica svakih 1000 milisekundi, dok se travke povijaju u realističnom zanosu košavnog naleta.
Za 10 godina ce ova zahtevnost biti maciji kasalj, tesko se moze i zamisliti...
Tipa sta je jedna 980ti spram 7950 GX2/X1950 XTX od pre 10 godina?
Ne vredi, nema ovde sluha za neke stvari, šta da se radi.
Ako na max hardveru igra ne radi kako treba na max podešavanjima onda ta igra ne valja, i za to su odgovorni oni koji su je takvu izbacili, a ne razmažena ili nezahvalna publika.
ARMA je odlican primer koliko developer ne zeli da posveti vreme i resurse da napravi i optimizuje engine radi krajnjih korisnika jedne jedine platforme na kojoj izdaju vec ocigledno uvek guraju pare i resurse na neke druge stvari.
Svejedno, treba da znaju da neće moći da igraju onako kako oni to žele. Jer ovako izbaciti igru, a pod rekomended za max upišeš hardver na kom je neigrivo na max, onda je to u najmanju ruku lažno reklamiranje.
I nije tu onda problem kuknjava razmaženih i nezahvalnih, nego snobizam onih koji to tolerišu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari