Šta je novo?

The DirectX 12 Performance Preview: AMD, NVIDIA, & Star Swarm

Po meni, nema tu neke velike misterije,
NV nema hardwersku podrsku za AC, moze da proba da kroz drajvere simulira te shadere,( virtualni shaderi :angel:), pa da vidimo i to NV cudo :party:....ili ostaje, ono, neka mala sabotazica,:smash: :exploder:..... ce sredimo, ovako ili onako, potpuno je svejedno.:D

Poslednja izmena:
Nista oni nece srediti Maxwel ce biti sporiji od kunkrentski karti na GCN arhitekturi i to je to, gdje ne bude AS tu ce opet da budu ispred GCn karti i tako u krug ;)Sa pascalom ce vjerovatno to da srede Na HW nivou, a kad izadje pascal o mexwelu nece niko ni pricati isto kao sto su zaboravili na kepler pojavom maxwel kartica.

Hardver postoji, jedino što su neke stvari drugačije implementirane kod NVidie i GCN je tu u prednosti, što će se uvek i videti. Kolika će ta prednost biti, videćemo kad implementacija bude uključena na nivou Geforce drajvera.

Imas li neki link da nam das gdje se vidi da postoji hw? Posto to sad prvi put cujem.

Maxwell je već sad nebitan u dx12 priči.
Ovde ćemo pisati o naslednicima kartica koje čekamo da izađu pre nego što krenu prave dx12 igre.

Novi API u odnosu na stari, to poređenje je sad bitno.

Imas li neki link da nam das gdje se vidi da postoji hw? Posto to sad prvi put cujem.
AMD-vs-NV-640x690.png

Maxwell karte druge generacije imaju podršku za async compute, ali ne i za multi-engine concurrency, i to je ono gde AMD ima prednost, koja se meni čini nedostižna za trenutnu generaciju NV karti.

Ko da je trenutna generacija karti bitna u ovoj prici.. Dok budu izasle igre koje to mogu da iskoriste, izaci ce I Pascal, I NV ce opet odneti pobedu. Kao sto je vec postala tradicija za AMD u poslednje vreme, prvi su na startu, ali zadnji u cilju.

Nece svi menjati karte ove/sledece godine...

Nece ni sve DX12 igre koristiti AS kao Ashes of Singularity...

Zasto ne bi? Mislim ok nece svaki sigurno, ali kapiram da vecina hoce jer free performanse nikad nisu na odmet. Uz to ako se dobro secam PS4 ima ACE, tako da racunaj svi console portovi bi trebalo da imaju sposobnost za AS.

Nece svi menjati karte ove/sledece godine...

Ako budu hteli da igraju najnovije igre na maksimumu detalja barem u 1080p naravno da ce menjati karte. Ako neces na maksimumu da se igras onda ti ni low nije stran, a tada je i 750ti dobar. Bas me zanima da li ce nVidia ili AMD da nas iznenade sa nekom slicnom karticom. Male dimenzije, trosi koliko pruza slot a performanse u rangu 280X. To bi bio bum. Ali nema toga na PC trzistu, ono sluzi da se od ovaca uzima grdna lova...

Ako budu hteli da igraju najnovije igre na maksimumu detalja barem u 1080p naravno da ce menjati karte. Ako neces na maksimumu da se igras onda ti ni low nije stran, a tada je i 750ti dobar. Bas me zanima da li ce nVidia ili AMD da nas iznenade sa nekom slicnom karticom. Male dimenzije, trosi koliko pruza slot a performanse u rangu 280X. To bi bio bum. Ali nema toga na PC trzistu, ono sluzi da se od ovaca uzima grdna lova...

Mislim da ovo ne treba ocekivati ni od AMD-a ni od Nv. Karta koja bude imala performanse R9 280X trosice tu ispod 100w, ali cisto sumnjam da ce je moci "hraniti" slot.

to je ono što su iz amd i obećali sa polarisom. tonga performanse u oko 100w.

pa i tih 30-50 W manje znaci dosta. Sto na potrosnji a znaci i za manju temperaturu svih komponenti u kucistu.

Meni prvo upada u oci ovaj 390x skok od preko 120w? kakav sporet..
Realna opasnost za naponsku i napajanje.
Fury x se dobro pokazao...perfomanse i potrosnja.

Poslednja izmena:
Nece nista da joj bude..a narocito nece smetati ako ovako bude "kidala" i u igrama.

Nego si ti Vuče izgleda, prerano napustio "crvene"..? :d

Nece nista da joj bude..a narocito nece smetati ako ovako bude "kidala" i u igrama.

Nego si ti Vuče izgleda, prerano napustio "crvene"..? :d
Prvenstveno zbog ovih "W"...380x bila samo 30e skuplja...ali bi se odmah posvadjala sa mojim napajanjem.:D

Ej sad'..dao si 200€ za kartu,a zao ti da dodas 20-es na psu? ;)

Ako je tako,onda u redu... :wave:

Nego,koja je prva 'prava' dx12 igra koja dolazi?

Poslednja izmena:
Hahaha :D
da se ne lažemo, u pravu je Vuk. Nije sve u snazi grafike. Tako sam i ja poodavno prešao sa GTX 295 na 5850 zbog buke i potrošnje, iako je 295 bila jača. Tiša, manje troši, manje se greje, bolje se klokuje...mada, sa AMD kartom možeš i da zaradiš :D

Hahaha :D
da se ne lažemo, u pravu je Vuk. Nije sve u snazi grafike. Tako sam i ja poodavno prešao sa GTX 295 na 5850 zbog buke i potrošnje, iako je 295 bila jača. Tiša, manje troši, manje se greje, bolje se klokuje...mada, sa AMD kartom možeš i da zaradiš :D
Pa 5850 je bolja - DX11 je :) OK sporija, ali danas bi bila tu negde sa 295, ako bi ova prezivela uopste.

U to vreme je dx11 bio relevantan kao danas dx12-ni malo (2010)

Pa 5850 je bolja - DX11 je :) OK sporija, ali danas bi bila tu negde sa 295, ako bi ova prezivela uopste.

A onda izbaci AMD 7770 koja je bukvalno iste snage kao 5850, pritom je i hladnija i duplo manje trosi struje :) i podrzava dx12 (bar 75% mogucnosti) :)

Ipak je 5850 jaca karta. 7770 je bliza 6850 koja je takodje slabija od 5850.

ATI forever :D Jos uvek se secam kako mi super sluzila 4850 i kako je lepo grejala sobu :D

Samo sto po onome sto vidim kako sa dx12 zahtevnost krece u nebesa i vise od crysis-a, tesko da ces moci sa 7770 da se naigras k'o covek :)

Ali zato performanse grafickih ne idu gore, a to sto se povecaju, dolazi sa dodatnom cenom.
Kako je krenulo, za 10 godina ce biti potrebne bar 2 grafike od po 750 evra (danasnjih) za max detalje
Pretpostavljam da ce polaris/pascal za svaki procenat performansi na top modelu da imaju dodatnih pola procenta u ceni u odnosu na danasnje.

Kako je krenulo, za 10 godina ce biti potrebne bar 2 grafike od po 750 evra (danasnjih) za max detalje

***, tako to ide. Šta su max detalji? Kada sam igrao Far Cry sa, ako se dobro sećam, 9700 Pro kartom (tj. 9700 otključanom na Pro) sve je bilo na high i u 1280 x 1024 rezoluciji na 17" Hansol monitoru. Danas tražimo neke sumanutije rezolucije i mnogo više detalja. Šta da se radi.

Nazad
Vrh Dno