Dejan64
Slavan
- Učlanjen(a)
- 05.02.2007
- Poena
- 304
Kako stane ? Stane - "zamrzne" ili stane pa nastavi - ili nisi ni cekao?
Probaj jos neki program za testiranje - GoldMemory na pr.
Koja je to memorija? Ako je DDR400 (pretpostavljam) - zasto radi na 160?
Ionako nam nije dao vise podataka. Mozda mu komp radi besprekorno
a on se smara sa nekim bajatim programom za testiranje.
a jel tebi pravi probleme u realnom radu ? ako ne sto se zlopatis sa tim programom ? ko zna sta sve moze da bude uzrok zamrzavanju nije iskljuceno da je memorija ali nije ni obavezno
a jel tebi pravi probleme u realnom radu ? ako ne sto se zlopatis sa tim programom ? ko zna sta sve moze da bude uzrok zamrzavanju nije iskljuceno da je memorija ali nije ni obavezno
Ti nas pitas sto ti zamrzava memtest - a ovamo komp ti ni ne radi kako treba. Valjda ide neki redosled?
Prvo sto uradis - kazes koja je masina - valjda ova iz potpisa?
I da li oc-ovana masina i koliko
U potpisu ti pise 200MHz za mem. OK, mozda mora na 333 kada su popunjena sva tri slota na toj ploci.
OK. Koliko ja kontam - mozes potpuno sinhrono da ides fsb-mem, jer inace tako i treba. Neces nista da izgubis, samo ces da dobijes - pa probaj 1-1.
I probaj GoldMemory
Ma nije poenta da izvadi bilo koji modul vec onaj koji nije uparen - a to je onaj od 512MB. Nesto mi mirise da on pravi problem.
Ma nije poenta da izvadi bilo koji modul vec onaj koji nije uparen - a to je onaj od 512MB. Nesto mi mirise da on pravi problem.
Zbunjujuce je zakucavanje masine prilikom memorijskog testa sto ukazuje na to da je problem mozda negde drugde.
@dejan64
Na ASUSovom sajtu stoji da je 3.0 prescott sa 1MB kesa podrzan tek od biosa 1003 da li imas ovaj ili noviji bios?
Na ASUSovom sajtu stoji da je 3.0 prescott sa 1MB kesa podrzan tek od biosa 1003 da li imas ovaj ili noviji bios?
Skinuo sam taj bios 1003 ali on izgleda ovako: nema .rom extenziju pa ne znam kako da ga fleshujem kada sa boot disketom treba bios sa .rom extenzijom. Nikada nisam video ovakav bios. Ima li neki alternativni nacin za flash?
Pobogu, promeni mu ime u npr. bios.rom ili dejan64.rom ili 12345678.rom, samo gledaj da bude (8 karaktera).rom
Uradio sam tako i pre Vašeg posta i evo šta se dogodilo, jedino se datum promenio , a verzija je ostala ista ,a šta sad dalje....
Verziju BIOS mozes da vidis na POST screen_u a ne u ovom programu a to sto se datum promenio govori da se i bios promenio. Probaj sada sve sto su ti sagovornici predlagali u ovoj temi, od raznih kombinacija sa memorijama do provere da li se CPU dovoljno dobro hladi...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari