Šta je novo?

Test RAM-a sa memtest86+, problem ili....

Nije dovoljno.
Moje davno iskustvo: kad sam preterao sa oc memorija je prolazila memtest86+ po 20 i vise krugova. Ipak, komp nije bio radio stabilno. Pokrenem GoldMemory - i imas sta da vidim - vec posle par testova greske pocinju da iskacu ko lude. Posle par minuta - bilo je par 1000 gresaka.

Naravoucenije - nikada se ne oslanjati samo na jedan program.

Uradicu i ja onda sa GoldMemory-jem. Kakve su to greske na memoriji da li ih ti programi ispravljaju ili je to znak da je memorija odradila svoje? Nije da ne radi stabilno ali hoce ponekad da se restartuje bez razloga i da zablokira na nekim igrama.

Uradicu i ja onda sa GoldMemory-jem. Kakve su to greske na memoriji da li ih ti programi ispravljaju ili je to znak da je memorija odradila svoje? Nije da ne radi stabilno ali hoce ponekad da se restartuje bez razloga i da zablokira na nekim igrama.

Ne znaci da je memorija odradila svoje - samo radi u rezimu u kome ne moze da radi ispravno, recimo prevelika frekvencija ili isuvise ostra setovanja latencija. Ovo se resava smanjenjem frekvencije, labavljenjem latencija, povecanjem napona na kome memorija radi, promenom BIOS-a . . . Moguce je resiti problem i zamenom slotova modulima. Inace restartovanje, zakucavanje, zamrzavanje i sl. ne znaci da je u pitanju memorija. Ona moze biti samo jedan od uzroka. U jednacinu ulazi napajanje, maticna, CPU, lose elektricne instalacije, hladjenje ... OC-ovati, je po meni, lako - ali imati oc-ovanu masinu za svaki dan zahteva strpljivu proveru.

procitaj:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=75453

Poslednja izmena:
Ne znaci da je memorija odradila svoje - samo radi u rezimu u kome ne moze da radi ispravno, recimo prevelika frekvencija ili isuvise ostra setovanja latencija. Ovo se resava smanjenjem frekvencije, labavljenjem latencija, povecanjem napona na kome memorija radi, promenom BIOS-a . . . Moguce je resiti problem i zamenom slotova modulima. Inace restartovanje, zakucavanje, zamrzavanje i sl. ne znaci da je u pitanju memorija. Ona moze biti samo jedan od uzroka. U jednacinu ulazi napajanje, maticna, CPU, lose elektricne instalacije, hladjenje ... OC-ovati, je po meni, lako - ali imati oc-ovanu masinu za svaki dan zahteva strpljivu proveru.

procitaj:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=75453

BIOS na ploci je onaj koji ima na njihovom sajtu, znaci flash-ovan. Latence na najvecim brojevima koji mogu da se postave tako je i bilo nisam nista menjao, FSB:memorija sinhronizovani 1:1. FSB podignut sa 100 na 120 i od kad sam to sve uradio pre nekoliko dana nisam imao ni jedan restart.
Ovde je bilo reci o tome i ti si me tu savetovao:http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=120969
Temp. CPU-a mi je bez opterecenja 36-37, hard se malo vise grejao preko 40, danas postavljen Titan fan na njega i temp u idle-u 17-18 stepeni. Sve u svemu sada sam mnogo zadovoljniji radom moje masine nego ranije. Puno su mi pomogli saveti svih vas. Zahvaljujem se.

Nazad
Vrh Dno