Šta je novo?

Test Drive Unlimited 2 (Test Drive High Life)

Beta je jedno vreme bila ograničena na window mode only. Pošto verovatno igraš "legalnu" verziju, pitaj na sajtu proizvođača. :)

Tako je bilo i kod mene i lepo

i sve u redu :)

Inace moram vam reci da koliko je Beta razocarala toliko je full verzija dobra :). Grafika je super, ponasanje kola je OK tj. moze bez problema da se kontrolise auto - sa ukljucenim pomocima, na tastaturi. Ali ono sto je bitnije od svega toga je to da je igra zabavna i ne smara vas da vozite kola tj. da vodite borbe sa istima na putu ..

sve pohvale za grafiku, ali ovoliko da je neoptimizovano ovo je strasno, sad se kajem sto sam dao ovolike pare letos za komp...:( izgleda da cu da predjem na konzolu...

Ti kazes neoptimizovano, neko drugi je rek'o(dal ovde ili na SK) da je extra optimizovano...

ovde se u glavnom govori da je NEoptimizovano
mada kako igra sutra tek izlazi, ja nisam igrao finalnu verziju pa ne znam...

Nije neoptimizovano, nema toliko variranja frejmrejta, ali trazi jacu kartu to da, eto 6870 je taman za ovu igru na max. 4xAA u 1080p, slabije karte vec tu ce padati frejmrejt malo vise... Znaci GTX470, 5870, 6870 pa i 5850 bi trebale da su dovoljne za max. u 1080p rezoluciji. Znaci i 6850 i GTX460 klokovane. Sve ispod karte morace da se smanjuju podesavanja ako neko hoce da igra u fullhd rezoluciji.

meni je u beti variralo od ~50 do ~15 frejma(tipa po kisi u gradu i sl), u glavnom je radilo na 35-40 frejma, mada ne secam se koja sam podesavanja drzao...
meni detalji nisu ni bitni toliko, verovatno cu igrati na 1600x900 i na ~mid detaljima, mislim po mojoj konfi verovatno i necu moci bolje, ali ako mi tad bude radilo dobro bicu zadovoljan, samo ne znam da li cu brisati prvi deo igrice, beta me nije ostavila previse odusevljenog...

Poslednja izmena:
Evo igram vec nesto vremena i poprilicno sam se navikao na kola. Mada istina je da su svaka kola neka prica za sebe. Stavio sa handling (ili kako su to vec nazvali) na hardcore, i u principu nije nesto mnogo drugacije od sport-a ili kada su sve pomoci ukljucene. Mada cini mi se ce to imati mnogo vise izrazaja sa jacim automobilima, npr. Ferrari sa pocetka nije uopste bilo lako za voziti ni sa svim pomocima, a bez njih preko tastature auto bukvalno vrti u mestu u prvoj brzini i nikako da krene :D

Inace nije mi jasno zasto nisu mogli da ubace neke sitnice, npr. da mogu po zelji da se upale farovi, brisaci i slicno. Mogu migavci da se daju i spustaju prozori a ovo ne moze :trust: ..
A igri zameram to sto su trke previse lake, ali bas, bas lake. Bukvalno od starta odete i vozikate se laganica sami do kraja trke. Protivnike ne mozete da vidite ni u retrovizoru posle vec nekoliko desetina sekundi ..
Takodje ne znam zasto su izbacili da sediste tj. kamera moze da se pomera kada vozite iz kola.

Evo trenutno sam kupio Breru i pogledajte kako to izgleda iznutra. Ne vidim obrtaje vec moram "po sluhu" da saltam. Unutrasnji retrovizor i spoljasnji - koji retrovizor ...? Mada opet, nisu ni potrebni kada protivnike pozadi necete ni videti :S: ..
Ali zato me prosto odusevljavaju savovi na tabli kako dobro izgledaju. Slika to ne moze dobro da docara, u voznji je taj filing :D

Poslednja izmena:
OCz s kojim programom nagledas GPU load u igri ?

MSI AfterBurner, uvek je upaljen.

BTW koja je fora sa radnjama tj. ovaj "discovery" sto iste traze ? Mislim da sam se sasvim solidno vozikao u oblasti gde je radnja i opet ne mogu da kupim vise od pola robe.

A igri zameram to sto su trke previse lake, ali bas, bas lake. Bukvalno od starta odete i vozikate se laganica sami do kraja trke. Protivnike ne mozete da vidite ni u retrovizoru posle vec nekoliko desetina sekundi ..
U početku su lake trke bile i u prvom delu, pa posle nekog vremena eto Tantulusa...što se sitnica tiče, i dalje mi nije jasno zašto nema kontrole svetala, za brisače su objasnili da nisu stigli da ih ubace, kažu veliki posao, svaki auto ima drugačiji oblik i kretanje. Žmigavaca ima ali ne znaš kad su uključeni, sem ako voziš iz pogleda iza auta. Nema podešavanja položaja sedišta što uveliko umanjuje dopadljivost vožnje iz cockpita, a izgleda da nema ni zoom komande na gps-u, nešto što sam posle volana, gasa i kočnice najčešće koristio.

Poslednja izmena:
Jel moguce da ovo ne moze na gamepadu da se igra? To mi bas kvari dozivljaj...

napokon pokrenuh igru pre pola sata uzgred kod mene nece da radi istovremeno s MSI AFBom.
Ukratko nista narocito,ok lepsa grafika od 1. dela ali vidim i dalje ima grbavog puta,komande uzas,cak sta vise cini mi se da se restartuju nakon odredjenog vremena,jedino sto mi se bas dopalo je sto sad moze da se podesi full H-shift+clutch:D sve ostalo nije ostavilo nikakav utisak na mene

Ovo što sam probao do sada me je oduševilo. Zaista želim da zavolim ovu igru. Radi podnošljivo na mediumu kod mene u 1680x1050. E5300 na 3.14 ghz + 8800 GT. Na mašini iz potpisa ću probati za vikend. U svakom slučaju, radiće mi mnogo bolje nego prvi TDU svojevremeno.

Jel moguce da ovo ne moze na gamepadu da se igra? To mi bas kvari dozivljaj...

Ne znam kakvo je stanje kod smrtnika sa običnim USB džojpedima, ali Xbox 360 kontroler je direktno podržan. Stvarno bi trebali svi da ga nabave, ako ne originalni wired kontroler, onda barem Chillstream iil neku drugu 3rd party varijantu kompatibilnu sa Xbox 360 konzolom.

Ne znam kakvo je stanje kod smrtnika sa običnim USB džojpedima, ali Xbox 360 kontroler je direktno podržan. Stvarno bi trebali svi da ga nabave, ako ne originalni wired kontroler, onda barem Chillstream iil neku drugu 3rd party varijantu kompatibilnu sa Xbox 360 konzolom.

Pa meni bas ne ucitava originalni XBOX wireless kontroler. Ovo je prvi put da ne mogu u nekoj igri da ga koristim

Zaboravi, iz nekog razloga sve mi proradilo posle restarta racunara. A nisam ga restartovao bar jedno 10 dana... Cudno

Jel moze ovde da se napravi radio kao u prvom delu nekako mi lepse neko winamp da ide u pozadini kad spustim prozore ne ide mi nekako ovaj haus :D znas sta ide u gastarbajterski AUDI i Merc

napokon pokrenuh igru pre pola sata uzgred kod mene nece da radi istovremeno s MSI AFBom.
Ukratko nista narocito,ok lepsa grafika od 1. dela ali vidim i dalje ima grbavog puta,komande uzas,cak sta vise cini mi se da se restartuju nakon odredjenog vremena,jedino sto mi se bas dopalo je sto sad moze da se podesi full H-shift+clutch:D sve ostalo nije ostavilo nikakav utisak na mene

odvozaj malo vise pa onda sacekaj da te stigne osecaj pa komentarisi. ja evo vec 5 dana se neodvajam od konozle koliko me igra drzi, a nesecam se da me je neka igra toliko drzala. naravno gasim konzolu na neko vreme da pogledam neki film ili par epizoda omiljene serije a onda opet jovo nanovo u igru. za sada sam se preorjenisao da otvorim sve puteve i da nadjem sve prodavnice automobila i da dobijem sve licence a kasnije cu polako da vozam trke. i da pokusavam da skupim one delove automobila koji su rastrkani po celom ostrvu, a kada ih skupite onda mozete da sastavite neki automobil od tih delova koji inace nije ovako moguce kupiti.

sve u svemu igra je dobra u duhu prvog dela. koliko vidim igra obecava sate i sate zabave. toliko od mene a sada odo jos malo da se igram pa u krpe.

Poslednja izmena:
Najbolje i najskuplje pranje kola :D

Prilozi

• TestDrive2_2011_02_08_03_01_16_221.jpg
    TestDrive2_2011_02_08_03_01_16_221.jpg
    361.9 KB · Pregleda: 103
  • TestDrive2_2011_02_08_03_01_34_855.jpg
    TestDrive2_2011_02_08_03_01_34_855.jpg
    525.4 KB · Pregleda: 127
  • TestDrive2_2011_02_08_03_01_38_360.jpg
    TestDrive2_2011_02_08_03_01_38_360.jpg
    267.4 KB · Pregleda: 91
  • TestDrive2_2011_02_08_03_01_58_827.jpg
    TestDrive2_2011_02_08_03_01_58_827.jpg
    432.2 KB · Pregleda: 128
  • TestDrive2_2011_02_08_03_02_41_982.jpg
    TestDrive2_2011_02_08_03_02_41_982.jpg
    434.7 KB · Pregleda: 94
@Smallville-ostavio sam igru da je probam i danas,ali nije to to,jednostavno FFB je totalno pogresan na G25 volanu,upravljanje takodje nije nesto a to je ono sto ja trazim od igre.Slazem se sve ostalo je bolje u odnosu na prvi deo ali nije mi to to,probacu jos danas ali igra me uopste nije odusevila ponasanjem auta ma sta radio sa kontrolama jednostavno ni na HC nije ni blizu realan osecaj voznje.OK nije bio ni u prvom delu ali nekako sam vise uzivao u vonji prvog dela ,u ovom mi nesto fali tako da mi nije to to

Ne dajem tolike pare za pranje ako nema trljanja guze i loptica po šoferki. :)

nesto su pominjali da ce da ubace i benzinske pumpe i potrebu da se sipa gorivo povremeno, ima li toga?
mada kad vec nisu ubacili svetla i brisace da kontolisemo nebi me cudilo da su i to izostavili...

A jel rade brisaci kad pada kisa?

Vrh Dno