Šta je novo?

Tesla TV

Nije više u Tošinom bunaru, sad je u Airport city-ju na Novom Beogradu. Najbolje da sam odneseš ako si u mogućnosti. Pozovi korisničku podršku, objasniće ti sve i trebalo bi da sve ide brzo, bar je tako bilo pre dve godine.

Zar nemaju vise onu opciju da ti posalju kurira na vrata da pokupi tv? Znam da je ranije bilo.

Ostavio TV licno, jos da ga i kuriri sutiraju po pikapovima, nema potrebe. Rok je 5-7 radnih dana. Servis je u Comtrade u Bul Z Djindjica (poslovna zgrada preko puta Merkatora, prva do crkve).

Eto ga sad i pozadinsko osvetljenje. Na pola ekrana ne radi, tamna je slika... kakva je Tesla sa garancijom? Koliki je rok? Nisam siguran da cu naci racun i garanciju na papiru. Imam skeniran racun i mejl o potvrdi produzene garancije. Je l to dovoljno?
TV otišao u večna lovišta... kažu panel.
U Tehnomaniji neće da vrate pare, kao stari je račun (!?). Nemam snage da se borim, svakako mi treba TV pa ću uzeti kod njih.

Jesu ti bar dali zamenski tv?
Kažu može bilo šta kod njih u tom iznosu. Svakako mi treba TV. Uzeo bih kod njih naravno uz doplatu razlike ali ne sad brine da ne krenu da ne rade sa tipa ne važe akcijske cene...
Nisam imao vremena, bukvalno sam svratio da pitam. Ovo za cenu se ne setih a ovi iz kol centra naravno nemaju pojma.

Nije.
I Tesla modeli sa 2GB RAM preagresivno ubijaju aplikacije tako da je praktično nemoguće da poslednje otvarane aplikacije nađeš u stanju u kom si ih ostavio.

Mislio sam da uzmem ovaj tv:
Samo vidim da ima 1gb rama, pa ne znam da li je to dovoljno?
Nije lako pitanje.Android na TV nije isti kao na telefonu.Jer na telefonu tebi u pozadini radi non stop po 10 aplikacija.A na TV kad ugasis aplikaciju ona ne radi vise.Tako da uz dobru optimizaciju moze da radi tv sa manje RAM-a.1 gb definitivno jeste malo u odnosu na 2 gb.Medjutim , 32 inca tv standardno stavljaju manje gb.Pricam o tim brendovima kao Tesla.Ne bi da skrecem sa teme ali sad sam bas istestirao VOX tv od 32 inca koji ima google tv.I proverio sam hardver i prijavljuje mi da TV ima standardnih 8 gb interne memorije ,1.5 gb ram-a ,procesor A55 cortex i mali G31 grafika.I sad cu ti reci utiske.TV radi super.U odnosu na Xiaomi box koji sam poneo jer na njemu imam EON mogu ti reci da velike razlike nema.Jeste , bolji je Xiaomi box jer radi brze i tu nema price.Ali da me sad pitas dal bi kupio box da zameni original Android na tv-u odgovor je definitivno NE.Nije toliko bolji da bi trebalo da se promeni.Tako da poenta je da ako imas prilike probas negde kako taj android tv radi na Tesli.Znajuci Teslu kao brend to nece biti lose.Ako ti se ne svidi probaj ovaj model VOX.Taj VOX sustinski nema Android tv nego google TV kao i Xiaomi.S time da je na Xiaomi ipak noviji google tv i brze i bolje radi,Ali sto rece jedan covek sto radi recenzije android box uredjaja - pitanje koliko je to bitno.Jer racunaj da je to ipak 32 inca ne treba ocekivati cuda.

@bora81 uopšte nije tema šta da kupi. pitao je za konkretni model i količinu memorije. inače, Google TV je Android TV sa Google-ovim interfejsom

Update sa resavanjem garancije, mozda nekom zatreba... danas napokon stigao do prodavnice i pitam za zamenu (video sam online da je status i dalje u obradi) i oni naravno, nije jos reseno.
A sta nije reseno!? Imate moje pare od TV, imate Comtrade pare koje su vam uplatili prosle nedelje i jos niste resili sta cete sa mnom!? Onda su zvali za uputstvo i posle 10ak min potvrdili garanciju. Odabrao sam neki model za zamenu i naravno imaju samo izlozen primerak i ja reko, aj vi meni lepo vratite pare i oni, izvolte i kes na ruke!? A u petak je bilo ne moze novac stari vam je racun. Tako da, sve je moguce.

Nego valjaju li ove Tesla 55" od 70ak hiljada ili da prelazim na Hisense?

Posle takvog iskustava sa Teslom ti bi opet njihov TV? 😄

Update sa resavanjem garancije, mozda nekom zatreba... danas napokon stigao do prodavnice i pitam za zamenu (video sam online da je status i dalje u obradi) i oni naravno, nije jos reseno.
A sta nije reseno!? Imate moje pare od TV, imate Comtrade pare koje su vam uplatili prosle nedelje i jos niste resili sta cete sa mnom!? Onda su zvali za uputstvo i posle 10ak min potvrdili garanciju. Odabrao sam neki model za zamenu i naravno imaju samo izlozen primerak i ja reko, aj vi meni lepo vratite pare i oni, izvolte i kes na ruke!? A u petak je bilo ne moze novac stari vam je racun. Tako da, sve je moguce.

Nego valjaju li ove Tesla 55" od 70ak hiljada ili da prelazim na Hisense?
Svasta nesto iz ponude ima za taj novac tako da ako nuzno ne mora Tesla, preskoci.

Naručio sam konkurenciju, Hisense 55E7NQ PRO za još + 10.000.
5 godina garancije, što se pokazalo kako bitno.

Nego, ostao mi je Smart daljinac. Kod klinca u sobi mi je neka Google TV Tesla 32", kako da resetujem daljinac tj uvedem ga u paring mod?

Kako nije bilo, prvo je riknjavao wifi pa se mučio da ga dovede u red a onda i panel. To je već samo po sebi očajno iskustvo a ovo sa Tehnomanijom mu dođe kao trešnja na vrhu torte.

Wifi je rešen factory resetom. Klasičan android gremlin. Ekrani crkavaju na svim televizorima. Nemam problem da uređaj u toj ceni crkne za 5 godina+1 dan. U garanciji, bio bih zadovoljan da su ga popravili ili dali novi u toj klasi.
Ali imam problem da me neko vrti pričom crko TV uzmi mikser ili čekamo potvrdu (danima) da vam uvažimo garanciju, a uvoznik je rekao zamena i već im vraćene/legle pare na račun.

Poslednja izmena:
Mislio sam da uzmem ovaj tv:
Samo vidim da ima 1gb rama, pa ne znam da li je to dovoljno?
Касно видим ову поруку, ја сам неким жонглирањем у Београду добио баш овај модел, и скроз фино је радио онолико колико сам стигао да га испробам за неколико дана (ХБО, Јутјуб и сл.).

Касно видим ову поруку, ја сам неким жонглирањем у Београду добио баш овај модел, и скроз фино је радио онолико колико сам стигао да га испробам за неколико дана (ХБО, Јутјуб и сл.).
Apsolutno se slazem sa ovime.Bas sam gledao Tesla tv sa Androidom i samo je moj Tesla 43E635SUS sa 2 gb ram-a.Znaci pored pomenutog modela jos su i 43E635BFS i 40E635BFS modeli isto sa 1 gb ram-a.Tako da ce aplikacije raditi skroz dobro i sa 1 gb ram-a.

Pa nije ovde bilo loše iskustvo sa teslom već sa tehnomanijom koliko sam shvatio.
Tesla servis je odmah izašao u susret ali su pilićari u tehnomaniji pravili problem. Poznati su po tome

Povrdjujem ovo sto pise.Tehnomanija je najgora firma koja postoji.Ja je uvek izbegavam i uzimam ako bas moram.Na servisu je jedino da utvrdi da TV ne radi.Servis ne daje pare i ne daje drugi tv.Znaci na servisu je da utvrdi da TV ne radi i da mogu ili ne mogu da ga poprave.Kad servis izda papir da tv ne moze da se popravi radnja gde si kupio je duzna po zakonu da ti vrati novac nazad.Ili da dobijes nesto u vrednosti tog novca.Tako da ovde je Tesla servis postupio 100% ispravno.Slazem se i sa komentarom milkobgd.Niko ne moze da ocekuje da tv iz te klase traju po xx godina.Mom drugu je Sony crko posle 7 godina.Tako da svi tv crkvaju.U odnosu cene / kvalitet tvrdim da je Tesla sasvim ok brend.Nama na poslu radi 24h Tesla 32E325BH.To je inace Tesla iz najsocijalnije serije i non smart.Znaci najeftinije sto Tesla u svojoj ponudi nudi.I tv radi odlicno i do sad se nije kvario.Ne tvrdim da ce raditi 10 godina.Ali koji tv moze danas da radi 24h 10 godina?

Ima li neko iskustva sa ovim Series 9 OLED-ovima od 55 i 65" (O65S949GUS)?

Vidim da je dostupan za oko 1000e, 65", OLED, GoogleTV, dva HDMI 2.1 ulaza, 5 godina garancije. Ne znam šta tu može da ne valja, stvarno ako neko ima iskustva neka javi utiske. Ova verzija od 55" je ~800e.

Nazad
Vrh Dno