Šta je novo?

Tesla TV

555€ za 75", IPS, Quantum dot, ugrađeni mikrofon u televizor, Google TV, 2x12W ozvučenje
pa, ne može i jare :)
ja ne bih reklamirao pošto ne smeta kod gledanja

555€ za 75", IPS, Quantum dot, ugrađeni mikrofon u televizor, Google TV, 2x12W ozvučenje
pa, ne može i jare :)
ja ne bih reklamirao pošto ne smeta kod gledanja
U sustini je to i bila poenta, nisam siguran sta ocekivati od takvog tv-a. Ima ovo tvoje smisla 😂
Hvala na odgovoru!

Mislim i na bele "fleke" na crnoj pozadini i ono braonkasto, to je bas vidljivo iz drugih uglova gledanja ali to mi ne smeta za gledanje. Tih belih fleka ima dosta mada se kod gledanja ne primecuje mnogo. Sve ostalo je sasvim korektno, pogotovo za 65k koliko je kostao.
Ovi izgleda kao oblacno nebo… Serija 9 je njihova najbolja serija, nemam iskustva s ovim TV-om, ali mislim da ovoliki bleeding nije ok. S druge strane, koliko sam primjetio na forumu, Tesli je taj bleeding klasicna boljka. Volio bih da znam da li se ovo desava i na manjim dijagonalama?

Mislim i na bele "fleke" na crnoj pozadini i ono braonkasto, to je bas vidljivo iz drugih uglova gledanja ali to mi ne smeta za gledanje. Tih belih fleka ima dosta mada se kod gledanja ne primecuje mnogo. Sve ostalo je sasvim korektno, pogotovo za 65k koliko je kostao.
Te fleke na sivoj pozadini su sasvim normalne i nemoguće ih je izbjeći ukoliko nije neka od OLED tehnologija. Pogotovo na većim dijagonalama.

Zdravo, imam Teslu 32E325BH (nije smart).

• podrzani formati za video su: .avi / .mp4 / .mpg / .mkv / .mov / .dat / .vob / .rm / .rmvb / .ts
  • za muziku cita mp3, m4a, aac, wma, wma pro, ac3 (video samo), lpcm (samo audio)
  • za slike jpg, png, bmp

Pustam neke klipove sa fleske i sledece sam primetio:
  • U folderu, video i subtitle moraju da budu istog naziva, primer: 1.mp4 1.srt
  • Izgleda da cita samo text subtitle: SRT, ASS (Advanced Sub Station Alpha subtitle fil)
  • Blu-ray sup - ne cita ga TV uopste.
  • E sad da bi cela prica bila zabavnija: Subtitle mora da se omoguci iz Menija. Kliknete na daljincu Enter da otvori Meni pa onda idete skroz desno i nadjete "Info", tu ukljucite prevod.
  • Da bi se videla slova ž, š, č, ć, đ --> Kliknete Ented da vam otvori Meni pa onda idete desno na podesavanja pa tu kliknete Enter dok vam ne prikaze Srednja Evropa (ISO)

Koristim Subtitle Edit 4.0.8

Imam sledece probleme:
1. Kako da promenim velicinu Fonta?
2. Kako da promenim razmak izmedju linija?
Trenutno manje bitno:ž
3. Kako da promenim boju Fonta?
4. Kako da dodam black ili transparent background?

Classic Sub Rip (SRT):
1.jpg

Advanced Sub Station Alpha (ASS) radi bez problema, nisam siguran da li sam promenio nesto u podesavanjima pa ima mala promena u razmaku Fonta slika 1 i slika 2.

2.jpg

(Video sam pustio sa fleske na TV)

- Sto se tice samog TV, kolko para tolko muzike, za 11k ok.
Kupili smo ga baki ali ga ona vise ne koristi.
- Boje su na nekim videima isprane (slika Dva i Po muskarca WebRip)
a negde su sasvim okej, recimo ova slika ispod (1280x530p)
dok najbolji kvalitet na 1080p (manja je pikselizacija)

mod: diskusija oko titla je prebačena u posebnu temu

Poslednja izmena od urednika:
Pozdrav svima. Danas mi je stigao 75s939gus, da li moze neko ko ima isti ili u drugim dimenzijama da mi se javi ili da slika ekran sa crnom pozadinom. Primetio sam popriličan "backlight bleeding". Zanima me sta je za tv u toj kategoriji sa takvim panelom normalno. Na starijem LG od 49" imam ponegde ali pripisujem malo i godinama. Na prikacenoj slici je crna pozadina ali se ovo sto se vidi na slici golim okom ne vidi, ni priblizno u toj meri. Da li je ovo za menjanje ili vise od ovoga nije za ocekivati?
Hvala unapred!
Ovo je katastrofa, svako ko kaže da je to normalno lupeta. To što tv košta malo para ne znači da je ok da isporučuju takve ekrane i da je to normalno. Ja u ovo ne bih mogao da gledam ni 5 min, posebno u mraku, jer ćeš ovo da vidiš svaki put ako film ima crne trake gore i dole, samo je pitanje da li tebi to smeta ili ne.
Priče da je svaki ips takav ne stoje, jer sam upravo 2 ovakva od 65in zamenio tv-om drugog proizvođača I nema probijanja!

50E635SUS ima kriminalne uglove gledanja, kupio sam ga kevi pre dve godine, pisao sam o tome baš ovde. Ne znam za druge dijagonale, možda u npr. 55" ide drugi panel, ali sumnjam. Budi jako oprezan, traži da ga pogledaš pre kupovine ako je moguće.

Ovo je katastrofa, svako ko kaže da je to normalno lupeta. To što tv košta malo para ne znači da je ok da isporučuju takve ekrane i da je to normalno. Ja u ovo ne bih mogao da gledam ni 5 min, posebno u mraku, jer ćeš ovo da vidiš svaki put ako film ima crne trake gore i dole, samo je pitanje da li tebi to smeta ili ne.
Priče da je svaki ips takav ne stoje, jer sam upravo 2 ovakva od 65in zamenio tv-om drugog proizvođača I nema probijanja!
Slazem se za svaku napisanu rec, jos nas ubedjuju proizvodjaci a i prodavci da su 555 evra nikakve pare.!!

Slazem se za svaku napisanu rec, jos nas ubedjuju proizvodjaci a i prodavci da su 555 evra nikakve pare.!!
Stvara se mantra kao da kupujemo na pijaci kao ajdee sta oocekujes za 500-600 e a time se prodavci unapred stite da ih ne smaras kasnije. E pa ne moze, ako si naveo specifikacije te specifikacije moras da isporucis za cenu proizvoda i imam da se zalim. Treba da navedu onda cena je 555 e ali ima probijanja svetla, procesor se cesto pregreva, ima 10-20 mrtvih piksela, ponekad zabaguje pa je potrebno da iskljucite iz zida, bojje nisu kako treba e onda mi da odlucimo da li cemo kupiti takav tv za te pare.

Pozdrav svima. Danas mi je stigao 75s939gus, da li moze neko ko ima isti ili u drugim dimenzijama da mi se javi ili da slika ekran sa crnom pozadinom. Primetio sam popriličan "backlight bleeding". Zanima me sta je za tv u toj kategoriji sa takvim panelom normalno. Na starijem LG od 49" imam ponegde ali pripisujem malo i godinama. Na prikacenoj slici je crna pozadina ali se ovo sto se vidi na slici golim okom ne vidi, ni priblizno u toj meri. Da li je ovo za menjanje ili vise od ovoga nije za ocekivati?
Hvala unapred!
Pisao sam bas o tome par postova iznad…još ki je crko 3 dan od kad je stigo i vratili su mi lovu i uzeo TCL 65c805 na kome je panel nebo i zemlja u odnosu na tu teslu…iako mi se čini da tesla radi malo bolji upscaling taj panel mi je bo oči non stop kad pustiš neki sadržaj gde ima gore i dole ona crna traka….non stop se vidi to probijanje kome nekom ne smeta ali mene je izludjivalo, kad je sadržaj full screen ona ne sve ok….i ta probijanja se vide samo kad je crna pozadina…..

Posle par dana dopisivanja sa comtrade-om, dogovoreno vracanje, u ponedeljak treba sa ga pokupe. Javljam kad stigne novi. Mogu ja njima vracati dok ne stigne dobar primerak. Hvala svima na odgovorima.

Hvala unapred!
Imam ja isti model i zadovoljan sam tv om jeste da kad se ucitava video na crnoj pozadini se vidi probijanje svetlosti ali za 600 evra qled 75 i slika je sasvim dobra

Pozdrav, imam ovaj mpdel Tesla TV
Interesuje me ako je neko upoznat sa podnaslovima, tj prevodom, nemam tipke subtitle na daljinskom, da bih uključio prevod, a u opcijama sam pronašao podešavanje prevoda, izaberem prevod, uključim ali ništa se ne dešava, koji god jezik prevpda izabrao.
Hvala svima na pomoći

Kod mene nece npr da ocita titl ako ime filma i .srt nije isto ako me razumes
Recimo "Conclave.2024.1080p.WEBRip.x264.AAC5.1-[YTS.MX]" mora i .srt fajl da ima isti naziv..

Zar to nije do kablovske tj kanala?

Jel se još nekom diskonektuje sa Wifija posle par nedelja? Meni se na svake 2-3 ned to dešava... Iako je veza stabilna ruter je bukv na 5m od TV-a. U pitanju je model 43E635SUS.

Jel se još nekom diskonektuje sa Wifija posle par nedelja? Meni se na svake 2-3 ned to dešava... Iako je veza stabilna ruter je bukv na 5m od TV-a. U pitanju je model 43E635SUS.
Isti tv imam, nemam nikakvih problema s time

Odradi update TV-a, izbacili su nedavno

Pozdrav,mala pomoc u vezi TV Tesla 32E309BH.Koji fali kanale koje ne mogu da gledam.Kao da su neki kanali nestali i kako mogu da ih vratim i da mogu da ih gledam?

kanali gde? DVB-T2 preko antene? DVB-C preko kabla?

Je li ko imao prilike da vidi Teslin OLED, živo me interesuje kakav je panel, osvjetljenje, motion-handling... ?

Nazad
Vrh Dno