Šta je novo?

Tesla TV

Samo jače gurni, što kaže kiza

Jeste jeste, na starom Tesla TV-u je lakše ulazio, sada hoće kad se jače gurne, hvala! :) inače sasvim solidan TV za ovaj novac... Što se mene tiče zadovoljan sam, ugrabih ga u Gigatronu uz 18% popusta preko Yettel vaučera za 25.500 (što mu je i cena u drugim radnjama, Gigatron je uvek bio najskuplji), i bolje što nisam čekao crni petak jer bi sigurno bio i skuplji 😂...

Imam taj 43 sus 4k model, lagano ulazi i usb i hdmi.
Dobar tv.
Malo zna da stucne (retko) kad se puste odredjeni 4k snimci s yt

Tesla Televizor Q75S939GUS 75"​

Teško ****** probijanje sveta očaj radio 3 dana i crko, vratio ga vratili mi lovu i poručio c805, video je kompresovan ali je tu da može da vidite panel
IMG_3715.jpeg

Prilozi

• 7bce0c21-e6b3-7b6c-c92c-6c2c55af8386_custom.mp4
    1.3 MB
Poslednja izmena:
Da li je moguce nekako podesiti njihove SUS modele iz serije 6 da pamte zadnju app koju sam koristio i da kada sledeci put palim tv ostane na toj app? Jer ja cak iako ugasim TV dok sam na nekom strimingu kada ga upalim vraca me na home stranicu...

Tesla preagresivno izbacuje aplikacije iz RAM zato ti "vraća" na homescreen. Jer je tako podešen.
Na mom kršu je taj "low memory killer" limit stavljen na neku vrednost tipa skoro 800 MB. A TV sa 2GB RAM kad pobiješ sve živo ima tipa 1150 MB slobodno 😂😂

Tako da ja koji 3 iste aplikacije (Kodi, TiViMate i SmartTube) koristim i direktno na Tesla GoogleTV (AndroidTV 11) kršu i na AndroidTV 9.0 boxu koji isto ima 2GB RAM imam totalno drugačije iskustvo:

Box danima uspeva sve 3 aplikacije da drži u RAM u stanju i na mestu gde sam ih ostavio (u najgorem slučaju zadnje 2 korišćene) a Tesla krš ako prethodni app pre izlaska na homescreen zadrži na 3-4 sata treba da se šutiraš nogom u dupe.

Sa Kodi se kod mene najlakše uočava kad je bio ubijen / kad je "cold start" a kad je samo prebacivanje na app stanje iz RAM pošto mi je Kodi podešen da kad se startuje automatski posle par sekundi otvara Plex addon tako da se jasno vidi kad to mora da radi iz početka jer je sistem ubio Kodi app zbog low memory.
I ko šta radi moram da sačekam tih 10-ak sekundi da učita Plex addon.

Poslednja izmena:
Pa šta je bilo i za očekivati za Android TV za ove pare xD, ne znam jel kod VOXa bolja situacija, kod FOXa bolje i da ne pitam to đubre nikad više u mojoj kući.
Inače rešio sam situaciju sa ovim što sam stavio TV da 8h od gašenja bude na sleep mode-u i tek posle toga se potpuno isključuje, to je jedini način da zapamti poslednje korišćenu app i pokrene je pri "razbuđivanju" bez dužeg čekanja, samo su mi fascinantni kako ne mogu da daju barem 16GB prostora za skladištenje kad sistem zauzima pola, ali zato se može dodatni eksterni USB koji bi se formatirao kao memorija TV-a, kao ok...

Moj ima 16GB storage 😁 Tj 11GB je dostupno korisniku.

Inače rešio sam situaciju sa ovim što sam stavio TV da 8h od gašenja bude na sleep mode-u i tek posle toga se potpuno isključuje, to je jedini način da zapamti poslednje korišćenu app i pokrene je pri "razbuđivanju" bez dužeg čekanja,
Nemam pojma na koja podešavanja tačno misliš i kako si to zadao.

Onaj krš posle 10 minuta neaktivnosti je palio screensaver i ne nudi UI podešavanja za taj interval i uključi/isključi screensaver već sam sa ADB morao da deaktiviram screensaver (i to makar đubre pamti i ne dira posle Android OS reboot-a) pa sad umesto screensaver slideshow samo ugasi ekran + svaki reboot OS moram sa ADB ("adb shell settings put system screen_off_timeout 3600000") da povećam tu vrednost sa 10 minuta na makar 60 minuta jer resetuje uvek sačuvanu vrednost nazad na 10 minuta.

Iako u UI Settings pod Power & Energy Saver > Energy saver > Turn off display stoji "After 4 hours" on ga batica posle 10 minuta ugasi ako je isključen screensaver (tj sad to radi posle sat vremena jer sam tako ja zadao sa ADB). A nisam baš merio posle koliko vremena bi gasio i screensaver i ekran konačno...

Pozdrav, zanima me hoće li ovaj model QS939GUS dobiti update na Android 12 TV
Da li je moguce nekako podesiti njihove SUS modele iz serije 6 da pamte zadnju app koju sam koristio i da kada sledeci put palim tv ostane na toj app? Jer ja cak iako ugasim TV dok sam na nekom strimingu kada ga upalim vraca me na home stranicu...
Moj savjet je da instalirate Projectivy launcher i postavite ga kao zadani, to nije do Tesle nego do Google TV sustava, on nema tu opciju, a ovaj launcher ima

Ne treba menjati ceo launcher zbog toga.
Ne kolje se krava za kilo mesa 🤣
Postoji "launch on boot" aplikacija za to.

Ne treba menjati ceo launcher zbog toga.
Ne kolje se krava za kilo mesa 🤣
Postoji "launch on boot" aplikacija za to.
Ne radi taj Launch on boot, skinuo sam, podesio sam sjnoć da mi se otvara na MOVE Smart app, i sada upalih tv i na home screenu sam kao i uvek

Kod mene je radio na par boxova. Ima neki delay pa jesi li sačekao petnaestak sekundi?

Pa jesam čak i minut :/ neće... Skinuo sam projectivy launcher, kod njega hoće, međutim tu se javlja problem da kada mu se da pristupačnost celom sistemu dug pritisak dugmeta na daljinskom neće da radi, i onda kada hoću da pojačam ili smanjim zvuk moram da idem pritisak po pritisak što je glupo...

Tražim TV za penzionerku, znači najprostiji, 32 bez ikakvih smartova, androida i tih Vaših čuda 😄
Nekako bih pre izabrao Teslu kao pouzdaniju varijantu nego Vox, Fox i slične marke pa bih da pitam ako može za još neki savet ovde, da li sam upravu. Vidim da su cene za basic model oko 90 evra, što je sasvim O. K.

Za penzionerku 40"

Hmm, veličinu diktira relativno mala soba. Mene me više zanima odnos tih "brendova", stekao sam utisak da je Tesla za nijansu kvalitetnija u odnosu na ostale slične marke.

Pre nekih 10 godina sam tako uzeo neki basic LG (jedno 3 puta skuplji od ovih Tesli, Voxova) , računao da treba da bude dobra marka, a taj TV je posle par godina već počeo da gubi sliku tj da mu blede boje 😟

Ja imam TESLA 32S306BH evo za mesec dana će mu biti 8 godina od kako sam kupio radi isto kao i prvog dana, bez greške :D nisu se ni izgubile boje, nijednom nisam menjao led lampe... Što se tiče mene preporuka za Teslu, evo sada imam i 43" 4k isto radi super

Poz, ako može mala pomoć, preporuka za Teslu 43", koji model tražiti a koji zaobići, ne tražim nešto spec a ne bi ni neki loš da izaberem.
Hvala puno

Za početak isključivo IPS panel, nikako VA i da bude Android/GoogleTV zbog velikog izbora aplikacija. To bi bile dve stavke pod obavezno što se mene tiče.

Sad gledam po sajtovima, nema u ponudi ta kombinacija. Vrlo je sužen izbor na nekoliko modela, svi su sa VA panelima. Treba obavezno pogledati pre kupovine uglove gledanja, pa ako je to prihvatljivo onda ok, ili da se ide na neki drugi brend.

@Roy Jones Jr. ne znam gde si gledao. ima 43" sa IPS panelom i Android TV/Google TV. gleda se kontrast, ako je 1*00:1 onda je IPS. skrenuću pažnju da nije navedeno da treba da bude UHD 😉

ima i sa WebOS hub

@mumbru Tesla je tzv. budžet brend. većina modela je solidna uzevši u obzir cenu. od ponude treba gledati serije 6 i 9. inače, za konkretne preporuke tu je podforum "šta da kupim"

kakav je ovo panel sa kontrastom 8000:1? postoji li takav VA ekran za šire narodne mase?
ili ovaj sa 6680:1

Poslednja izmena:
Znam da ima na sajtu Tesle kao navedeni modeli, ali nema više u prodaji nigde, na to sam mislio.

43E635SUS je bolji malo zbog android 11
A i posedujem ovaj sus model, dobar tv za 26~ hiljada

@Roy Jones Jr. ne znam gde si gledao. ima 43" sa IPS panelom i Android TV/Google TV. gleda se kontrast, ako je 1*00:1 onda je IPS. skrenuću pažnju da nije navedeno da treba da bude UHD 😉

ima i sa WebOS hub

@mumbru Tesla je tzv. budžet brend. većina modela je solidna uzevši u obzir cenu. od ponude treba gledati serije 6 i 9. inače, za konkretne preporuke tu je podforum "šta da kupim"

kakav je ovo panel sa kontrastom 8000:1? postoji li takav VA ekran za šire narodne mase?
ili ovaj sa 6680:1
Kako li radi android, google tv sa 1,5gb RAM-a,
kod ovog modela https://tesla.info/sr/televizori/43s635sfs/

Uglavnom koristim vanjske uređaje za smart opcije, boxove itd. Pa me sad interesuje kako to izgleda kod ovog modela sa 1,5gb RAM

Vlasnik sam Q55S939GUS televizora, naručio sam televizor i stigao je neki defektni model sa flekama po ekranu i rubovima,međutim zamjena koja je došla je brutala za sada,panel je po meni drama, slika mi je brutalna, Google TV kao sučelje ima odličan odziv,za sada extra. Preporučujem kupnju tog televizora, pogotovo što nije bilo nekih primjedbi za seriju 9 Tesla televizora.
Sad, posle ovoliko meseci kako si zadovoljan sa Q55S939GUS.? Daj neke i poz i neg utiske...

Ja sam bio zadovoljan toliko da čim je matorcima u dnevnoj crkao Šljamsung iz 2015. sam njima uvalio Teslu (Q55S939GUS) a juče kupio TCL 55C805 za moju sobu 😂

@ExpertCreator72 pretragom ove teme nađoh da ga verovatno ima @edin_h

@ExpertCreator72 pretragom ove teme nađoh da ga verovatno ima @edin_h
Ja sam podesio VIVID sliku, smanjenje šuma na isključeno, prostor boja na automatski i toplina na toplo. To je to u suštini.

Samo taj model ima jedan problem preko kojeg nisam mogao preći nikako, a to je probijanje svjetla po rubovima. Kad gledaš noću, crna boja ne postoji jer svjetlo probija na sve strane. Servis neće ni da čuje za to, kažu takav panel, koliko para-toliko muzike. Na kraju ga stavio u dječiju dobu, a za dnevnu uzeo Phillips 55PUS8558/12.

Nazad
Vrh Dno