Šta je novo?

Tesla TV

Ja sam podesio VIVID sliku, smanjenje šuma na isključeno, prostor boja na automatski i toplina na toplo. To je to u suštini.
To je to. Podesio na 55E635SUS i sasvim korektno.
Jedino ovaj "prostor boja" nisam našao u opcijama. Ima li neki drugi naziv?

To je to. Podesio na 55E635SUS i sasvim korektno.
Jedino ovaj "prostor boja" nisam našao u opcijama. Ima li neki drugi naziv?
To se nalazi pod opcijom "Napredne postavke", zadnja stavka. TV mi je na našem jeziku, tako nezz kako se na drugom jeziku zove ta opcija, a nisam trenutno kući da provjerim. Uglavnom, u naprednim opcijama zadnja stavka je ta. Tu ima puno modova boje, Automatski, SRGB, Adobe, Puni,... i ja sam stavio automatski. Jedno vrijeme mi je stajalo puni, ali tu su mi malo prezasićene boje, pa mi automatika najviše odgovara.

Ja sam podesio VIVID sliku, smanjenje šuma na isključeno, prostor boja na automatski i toplina na toplo. To je to u suštini.

Samo taj model ima jedan problem preko kojeg nisam mogao preći nikako, a to je probijanje svjetla po rubovima. Kad gledaš noću, crna boja ne postoji jer svjetlo probija na sve strane. Servis neće ni da čuje za to, kažu takav panel, koliko para-toliko muzike. Na kraju ga stavio u dječiju dobu, a za dnevnu uzeo Phillips 55PUS8558/12.
Kakve uglove gledanja ima taj Philips? Kupio sam 3 televizora i sva 3 sam vratio zbog katastrofalnog ugla gledanja. Tesla i 2 LG modela navodno sa IPS panelom ali čim malo pogledaš pod uglom slika drastično degradira i boje su isprane. Nekada je dovoljno i samo ustati da bi slika bila neprihvatljiva.

Kakve uglove gledanja ima taj Philips? Kupio sam 3 televizora i sva 3 sam vratio zbog katastrofalnog ugla gledanja. Tesla i 2 LG modela navodno sa IPS panelom ali čim malo pogledaš pod uglom slika drastično degradira i boje su isprane. Nekada je dovoljno i samo ustati da bi slika bila neprihvatljiva.
Uglovi su OK, nisam primjetio neki problem sa tim.

Koji su modeli bili u pitanju? Taj opis uglova gledanja odgovara VA panelima.

Novi Teslin QLED, brutalan TV, 144Hz,DV,HDR,HLG
Izbacili su i za balkansko tržište i OLED, još kad spadne cijena,bit će bombona. Šta mislite forumaši?

Izbacili su i za balkansko tržište i OLED, još kad spadne cijena,bit će bombona. Šta mislite forumaši?
E ovo je već nešto. QLED, dobar SOC, predobar TV

Koliko vidim po specifikacijama ovo je OLED televizor,i ima 120Hz osvezavanje.

Pise da je OLED a ne QLED kako si napisao...

Ja bih vam platio da mi ovako reklamirate brend.

90% tv-ova je boldovano, jeftiniji paneli koji su dovoljni prosecnim kupcima
Jeste, ali Teslini LCD paneli su užasni. Probijanje svjetla po rubovima je kardinalno. Kod drugih proizvođača to nije problem. Imam Phillips TV 55" sa IPS-om i na momenat pomislim da je čak i OLED, nema probijanja svjetla ni u tragovima. Samsung isto tako.

Imam 2 tesle ni jedna nema to probijanje. (mozda je i do primerka)
Mada i nije bas za očekivati odlican tv za 20-30 hiljada ili nize klase televizora.

Po specifikacijama izgleda sasvim dobro,videćemo samo koka cena će biti za nas.

Ja sam dobio informaciju od prijatelja koji mu je popravka TV-a posao, da u boljim Teslinim televizorima je TCL ekran. Sad, kakav je kvalitet panela je upitno ali cinjenica je da uopste nisu losi.

Ja sam dobio informaciju od prijatelja koji mu je popravka TV-a posao, da u boljim Teslinim televizorima je TCL ekran. Sad, kakav je kvalitet panela je upitno ali cinjenica je da uopste nisu losi.
Ja sam u dva vremenska razmaka imao dva Teslina TV-a i u oba je panel bio užas. Po danu i nekako, ali po noći, crna boja je siva, pogotovo po rubovima. Oba modela su 55".

Ja sam u dva vremenska razmaka imao dva Teslina TV-a i u oba je panel bio užas. Po danu i nekako, ali po noći, crna boja je siva, pogotovo po rubovima. Oba modela su 55".
Izgleda kako se kome zalomi verovatno i koji model, gde se sastavlja sve to. Tu nisi nikad nacisto...zato i nemaju svi ista iskustva, ali to je vec politika firme i nama ostaje samo da se molimo bogu da smo uboli ono pravo.

@mfa_secure to što navodiš znači da je u pitanju IPS tip panela. to po rubovima je čuveni IPS glow

@ExpertCreator72 koliko znam, TCL gura samo/uglavnom VA tip panela, a takođe ima i klase po pitanju kvaliteta. pa je pitanje koja TCL-ova klasa ide u te bude bolje Tesline modele

Pq
@mfa_secure to što navodiš znači da je u pitanju IPS tip panela. to po rubovima je čuveni IPS glow

@ExpertCreator72 koliko znam, TCL gura samo/uglavnom VA tip panela, a takođe ima i klase po pitanju kvaliteta. pa je pitanje koja TCL-ova klasa ide u te bude bolje Tesline modela
Sad imam Phillips 55PUS8558 i tu je IPS (mislim) pa izgleda ko OLED spram Tesle. Imao sam i TCL TV 43P615 u tu također nisam imao problem sa svjetlom po rubovima. Samo sa Teslama.

Moguće da sam loše sreće sa njima.

Sad imam Phillips 55PUS8558 i tu je IPS (mislim
VA, prema ovome

Imao sam i TCL TV 43P615 u tu također nisam imao problem sa svjetlom po rubovima
i taj TCL ima VA

ukratko: tebi, izgleda, ne odgovara IPS 😀

Poslednja izmena:
VA, prema ovome

i taj TCL ima VA

ukratko: tebi, izgleda, ne odgovara IPS 😀
Izgleda. Nisam ni znao da su Phillips i TCL VA :D

Hvala za info :)

Pozdrav svima, interesuje me da li neko ima iskustva sa modelom 75H645GUS - mislim da je izasao prije par mjeseci, vidim da je u pitanju VA panel (5000:1), WebOS hub 2.0S… specifikacije u attachmentu.

Takodje, vidim da su izbacili i “gamerski” model sa 144Hz IPS panelom; bass wooferom itd: https://tesla.info/wp-content/uploads/2024/10/Tesla-G65S949GUS-spec-2024-ENG.pdf

U Hrvatskoj je oko 900 €, sto smatram preskupim, obzirom da se za manje novca moze kupiti 65” TCL C805 s MiniLED osvijetljenjem itd…

Iskustva i misljenja, posebno za model 75H645GUS, jer mogao se naci vec za oko 520 €.

Specifikacije za navedeni 75H645GUS:
IMG_3850.jpeg

Pozdrav svima, interesuje me da li neko ima iskustva sa modelom 75H645GUS - mislim da je izasao prije par mjeseci, vidim da je u pitanju VA panel (5000:1), WebOS hub 2.0S… specifikacije u attachmentu.

Takodje, vidim da su izbacili i “gamerski” model sa 144Hz IPS panelom; bass wooferom itd: https://tesla.info/wp-content/uploads/2024/10/Tesla-G65S949GUS-spec-2024-ENG.pdf

U Hrvatskoj je oko 900 €, sto smatram preskupim, obzirom da se za manje novca moze kupiti 65” TCL C805 s MiniLED osvijetljenjem itd…

Iskustva i misljenja, posebno za model 75H645GUS, jer mogao se naci vec za oko 520 €.

Specifikacije za navedeni 75H645GUS:
Pogledajte prilog 469639
Prvi put vidim ovu Teslu a i nema je kod nas, ali ako je 520 evra kao sto kazes onda je puno gledajuci specifikacije. Jedino ako ti znaci zbog velicine panela...

Prvi put vidim ovu Teslu a i nema je kod nas, ali ako je 520 evra kao sto kazes onda je puno gledajuci specifikacije. Jedino ako ti znaci zbog velicine panela...
Hvala na odgovoru, slazem se s vama. Ja sam razmisljao zbog velicine panela (trazio sam VA) i zvuka (ukoliko je solidan) a sam “motor” bih rijesio Google TV box-om, jer ma koji da je procesor u TV-u, zastarice za koju god. Medjutim, ako je panel solidan kao i zvuk, dugorocno bih to “zastarijevanje” mogao rijesiti zamijenom box-a s vremena na vrijeme.

Ovaj model se od nedavno pojavio ovdje u BiH, trenutno ne postoji jeftiniji 75” TV, sto opet samo po sebi vjerovatno i nije dobro :) Mislio sam ako neko vec ima iskustvo s ovim modelom… interesantno je da ga (jos) nema na Tesla stranicama.

Pozdrav svima. Danas mi je stigao 75s939gus, da li moze neko ko ima isti ili u drugim dimenzijama da mi se javi ili da slika ekran sa crnom pozadinom. Primetio sam popriličan "backlight bleeding". Zanima me sta je za tv u toj kategoriji sa takvim panelom normalno. Na starijem LG od 49" imam ponegde ali pripisujem malo i godinama. Na prikacenoj slici je crna pozadina ali se ovo sto se vidi na slici golim okom ne vidi, ni priblizno u toj meri. Da li je ovo za menjanje ili vise od ovoga nije za ocekivati?
Hvala unapred!

Prilozi

• IMG_20241204_181842015.jpg
    IMG_20241204_181842015.jpg
    53.8 KB · Pregleda: 65
misliš na ovo u ćoškovima, pogotovo u gornjem levom? cenim da je u pitanju IPS glow, pošto je panel IPS. to je u većoj ili manjoj meri uobičajeno za takav tip panela

misliš na ovo u ćoškovima, pogotovo u gornjem levom? cenim da je u pitanju IPS glow, pošto je panel IPS. to je u većoj ili manjoj meri uobičajeno za takav tip panela
Mislim i na bele "fleke" na crnoj pozadini i ono braonkasto, to je bas vidljivo iz drugih uglova gledanja ali to mi ne smeta za gledanje. Tih belih fleka ima dosta mada se kod gledanja ne primecuje mnogo. Sve ostalo je sasvim korektno, pogotovo za 65k koliko je kostao.

Nazad
Vrh Dno