Šta je novo?

Tesla tablet 7.85

Ne mislio sam na onaj od 8inc-a kad je sestra kupovala, cena je bila slicna sa teslom...

Hoce li biti sta od cudotvornoga firmwarea za TT785, onaj koji navodno resava problem sa ghost touch?

imas taj firmver u servisu odavno,stavljaju ga besplatno,a ja sam bas pitao juce kad ce update da mozemo sami,ali samo mi rekose da se jos radi na tome -.-

Onda cu morati tako. Nadam se da nije potreban onaj garantni list jer sam ga negde zaturio(a nije bio ni popunjen). Fiskalni imam.

mislim da su sa racunom isli,ali nisam bio sa njima licno tako da ne znam

Чекамо цену па се тек онда бацамо на коментаре. ;)

Neverovatno,ipak ti doslo iz d u glavu! Kako mozes da kazes da ce biti best baj ,ako ne znas cenu.Ipak ima nade! :)

Zasto sam hejter u temi ako sam poceo da sumnjam da ce uospte biti update za Teslu,kad su probili sve SVOJE rokove?

Ja sam svoj tablet nosio u pro mobi zbog ghost toucha.Uvece predao,ujutro me zvali da podignem. Cudno je da nema u opcijama da sam smanjis osetljivost ekrana.

Poslednja izmena:
U opciji za ekran mogu samo ovetljenost da smanjujem, osetljivost nema nigde. Jesu li ti u servisu trazili onaj comtrade garantni list ili samo fiskalni?

deka75, лоше сам се на самом почетку изразио. ;)
Требало је да кажем: "Очекујем од Тесле још један бест бај уређај".

Poslednja izmena:
Ovo su cene trenutnih novih modela win8 tableta:
1. Asus VivoTab 8 – $149
2. HP Stream 7 – $100
3. HP Stream 8 – $150
4. Insignia 8″ tablet – $120
5. iView SupraPad i700QW – $80
6. Toshiba Encore 2 – $120
7. Toshiba Encore Mini – $100 (or less)
8. Vulcan Challenger II tablet + keyboard – $100
9. WinBook TW700 – $60
10. WinBook TW802 – $130

Lepo se vidi da Tesla ne da ima konkurenciju neko ove cene kidaju (dumpingom intela verovatno)

Kakav crni damping, pa oni i sa ovim cenama zaradjuju! Zaista je cudno da se sa telefonima nije desila ovakva revolucija cena kao sto je sa tabletima. Ne vidim logiku.

Kakav crni damping, pa oni i sa ovim cenama zaradjuju! Zaista je cudno da se sa telefonima nije desila ovakva revolucija cena kao sto je sa tabletima. Ne vidim logiku.

Pitanje je, intel je sa bay trail odradio zestok dumping cene kad ide za tablet.... kad ide za laptop onda je dosta skuplji iako je to isto, pa ni nemozemo znati koliko zarade

Bila je cifra koliko uzima za bay trail za tablete i bila je stvarno smesna suma, nemam link sad

Poslednja izmena:
super su te cene,ali racunajte da je to kod nas automatski dosta skuplje :(
*** lazna drzava

a plus ce biti malo skuplje,jer je 9 inch,ali stvarno ne bi smeo da bude preterano skup pored svega ovoga

Updatom u servisu se smanjuje osetljivost ekrana i on više ne radi sam od sebe. Ako je neki hardverski problem ovo ga naravno neće popraviti. Meni su nešto tražili u servisu, ali kako su račun i garancija zaheftani, sve sam im dao. Posle update—a se sve briše sa tableta, kao da je iz radnje. Najbolje da pozoveš servis i pitaš šta im treba.

da to sam i ja predpostavio,mada pazite,sad moze da se rutuje tablet,mozda ima neki fajl u kome moze da se smanji osetljivost i bez servisa

Updatom u servisu se smanjuje osetljivost ekrana i on više ne radi sam od sebe. Ako je neki hardverski problem ovo ga naravno neće popraviti. Meni su nešto tražili u servisu, ali kako su račun i garancija zaheftani, sve sam im dao. Posle update—a se sve briše sa tableta, kao da je iz radnje. Najbolje da pozoveš servis i pitaš šta im treba.

To sa smanjenjem osetljivosti ekrana mi liči na lečenje posledice a ne uzroka ali odneću ga u servis jer nema druge opcije. Jesi ti beše iz Niša?

to vec vise zavisi od specifikacija i od OEM proizvodjaca, nego od Tesle.Acer i Toshiba sa slabijom rezolucijom su po 30.000.Ne moze se takav Tesla prodavati za 9000-15.000 kao oni prvi.Jednostavno, morali bi losiji tablet da ponude, sa okrnjenijom snagom.
Ne znam da li ste primetili da ima Toshiba Excite Pro i Write za 26k i 30k a imaju tegru 4 i 10.1 inch qHD IPS.
Volim i ja Teslu ali mislim da bih pre uzeo tu toshibu sa nvidia-om.

ja koliko vidim to su android tableti,a mi smo ovde pricali o windows tabletima i ceni za windows model

Ja koliko znam za modele manje od 9incha se ne placa licenca windows-u ili gresim?
Kod nas su skupi i nema ih puno u ponudi ali na amazonu sa istim hardwerom su neki modeli jeftiniji od androida.

Mislim, gledam realno, Tesla bi morao biti mnooogo dobro uradjen da izdvojim 25k+ za njega.

Poslednja izmena:
nisam ti rekao zbog toga,nego zato sto si naveo dva android tableta kao bolju kupovinu od tableta koji je windows

sve stoji sto ti pricas,nego si dao pogresne tablete

Ne znam da li ste primetili da ima Toshiba Excite Pro i Write za 26k i 30k a imaju tegru 4 i 10.1 inch qHD IPS.
Volim i ja Teslu ali mislim da bih pre uzeo tu toshibu sa nvidia-om.

da, al ajd nadji kod nas win tablet sa full HD rezolucijom...svi ovi do 35.000 su redom 1280x800, a najjeftiniji full hd je Lenovo idea tab 10" od 44.000, a njegov malo ozbiljniji kolega Toshiba sa 11,6" je 160.000 koji je u kategoriji high end hibrida tableta i laptopa.

Problem je sto je kod nas ponuda win tableta jako jako mrsava, i tek sad od ove godine, kako smo videli Microsoft Srbija krece sa nekom promocijom ovih Tesla, Goclever, Allview, Prestigio, Kiano i kojih sve vec tableta sa Win platformom.
Videcemo kakve ce im cene biti, ali svi oni bi trebali pokrivaju taj jeftiniji segment i bice im manje vise slicne cene...e sad samo sto je taj jeftiniji segment win tabova skuplji od android-ovih.(najjeftiniji win tab je 18.000,a najjeftiniji android 5000 :D)

Uzeo Teslu L7 prošli vikend (u subotu). Klincu bio rođendan. Tablet nov, u celofanu (da ne reklamiram firmu, nisu oni krivi). Za pultom otvorimo, proverimo sadržaj paketa, da li ima ogrebotine ili ne (samo ekran, a i slabo svetlo. Odem kući. Kad raspakovah, imah šta da vidim pod sobnom lampom, tragovi otvaranja na nekoliko strana. Čak i jedna ogrebotina od toga kako je skliznuo srafciger (sa strane).

Kaže žena šta se nerviraš ako radi. Ima 2 godine garancije. Ono jeste, ali kad odnesem recimo za 15 meseci u servis i oni pogledaju reći će - pa ovo je neko otvarao. Baš vode evidenciju o servisiranim modelima. Plus da sam hteo repariran tablet, sa vidnim oštećenima, kupio bih ovde na oglasima ili preko KP (čak možda i u boljem stanju) za 5-6 a ne za 9 hiljada dinara. Na zapadu ovakva roba i ide u outlet i sa dosta manjom cenom. Sa posebnom naznakom o kakvoj se robi radi (refubrished i sl.)

Uredno zapakujem i vratim tablet. Uzeo novac a ne drugi primerak. Posle toga dodao kintu i uzeo Acer Iconia One 7 (na drugom mestu). Doduše, ispoštovali su me što se zakonskog roka o reklmaciji uređaja tiče (rok od 7 dana da se zameni uređaj ili uzme novac nazad). Meni vratili novac odmah.

DSC_0288.jpg
DSC_0289.jpg

Nikad više noname. Samo provereno.

Poslednja izmena:
kada je takva situacija,odmah nosi i reklamiraj,kupio si nov proizvod i zasluzujes nov proizvod

zao mi je sto si imao takvo iskustvo,ali nemoj da mislis da radnja nije kriva...cesto imaju obicaj da uredjaje vracene na servis uvaljuju kao nove

Poslednja izmena:
Vrh Dno