Šta je novo?

Tesla tablet 7.85

Izvađen iz celofana ispred mene. ***, ko će znati. Najgore je što nisam iz BG-a, da nisam dolazio u četvrtak poslom morao bih da dođem samo zbog toga.

imaju radnje cesto obicaj da zapakuju opet polovnu ili servisiranu stvar i prodaju kao novu umesto da oznace kao refabrikovano i spuste cenu :/

Pametno si uradio sto si odmah vratio, nikad ti ne bi uvazili neku eventualnu reklamaciju naknadno.

Јесте ли приметили мали пораст цена? Тесла 785 је у једној радњи чак 17 хиљада, али варијају цене од радње до радње.

rekao sam ja pre neki dan da je 15.5 u gigatronu

gde je to 17 ? sramota

Има на Теслином званичном сајту списак радњи, да не рекламирам сад неког и не гушим тему. ;)

Reko' ja, stari srpski recept "aha, vidi ovo ide, daj da dignemo cenu, peti x6 se neće sam kupiti".

Ja obično prestajem da kupujem stvari od brendova i prodavnica koji tako neosnovano dižu cenu.

Postovani,

Na update-u za Teslu 7.85 se jos uvek radi.

Sve informacije o update-u, kao I uputstvo za instalaciju bice objavljeni na nasem web portalu

Ово су мени одговорили у вези апдејта, тако да још увек ништа.

u gigatronu 19k din kosta 785

a 17k za kes

teska sramota

Poslednja izmena:
Umesto da pojeftini pred dolazak nove generacije, da se sto pre rasprodaju sve zalihe. ovi poskupljuju...srpska posla.
Ili su opet neki fantomski nameti i porezi povecani a da ne znamo.Definitivno los potez i moze debelo da se obije o glavu.sa 13.000 na 17.000...4000 je previse pa i da je najskuplji ipad.

ajde sto je sa 13 na 17 nego na 19 ako ne placas kesom

ranije je uvek bilo 13

Mozda je tu caka, kad dodje novi da bude 4-5 hiljada skuplji, da ne bude da mozes dve 785-ice da kupis za jedan novi.

Pa caka je svugde u svetu, da snizis cene kako bi se otarasio svega sto je neprodato i kako bi stvorio prostor za nove generacije.Ko ce ti bilo sta uzeti ako poskupis jos 4000, a treba novo da izadje?Tako samo mozes da odbijes kupca.U prevodu to sto nisi prodao do sada, neces nikad ni prodati.I na kraju ti propadne roba.Koliko samo pojeftine prethodne generacije Samsunga, Applea, LG-a, Sony-a, pred izlazak nove, kinezi snize i do 50% samo da se otarase, i jos i profitiraju dodatno na tom, jer im nista ne propadne.

Eee al ovi "nasi" nisu skolovani tako... Oni bi ako mogu da zarade na staroj robi isto, dignu cene pa onda neka 'akcija' i opet bude skuplje nego kad je proizvod izasao :)

Pustite diskusiju o cenama, nikud ne vodi.

Diskusija o ceni nekog budućeg uređaja nikud ne vodi, dok diskusija o ceni proizvoda koji je pre mesec dana bio 13k i koji je preko noći primetno poskupio bez razloga ima itekako smisla.

Rešenje je prosto, a napisao sam ga na prošloj stranici - ne kupovati uređaje tog brenda ili u prodavnicama koje imaju nerealnu cenu, pritom ako vas neko pita za preporuku, preporučiti bilo šta osim Tesle.

Tvoja procena je da ce eventualno odustajanje troje-cetvoro ljudi na forumu koji se lome oko kupovine ovog tableta, nakon miga s nase strane da to ne rade, biti dovoljno jasan signal Comtrade-u da vrate cenu? Ima logike, nije da nema...

Svakodnevno se srećem sa ljudima kojima trebaju tableti. U proteklih 6 meseci, 10-oro ljudi je kupilo Tesla tablet jer sam im ja to rekao/preporučio.

Ali, nije poenta u tome. Poenta je da ne budemo budale i prihvatamo sve što nam se servira, a posebno ovakve gluposti koje će da pravdaju smanjenjem snega ove godine (pošto problema sa naftom nije bilo). Da više ljudi razmišlja kao ja (oko ove stvari), bilo bi nam svima mnogo bolje, makar oko kupovine tableta.

Poslednja izmena:
Nesto smrdi debelo...sve ostale radnje drze 13999(sto je ok).(tehnomanijaci, pobednici, emi nagrade, prakticari...da ne reklamiram [emoji2] )

Da li ovi sto su digli cenu naglo pokusavaju da naruse posao tesli ili sta vec...

Ovakva diskusija ima smisla dokle god se radi o osnovnim životnim namirnicama, sve ostalo je u neku ruku neumesno čak i nepristojno. Svako ima pravo da vodi cenovnu politiku onako kako misli da treba i stvarno je glupo ulaziti u to a na nama je da kupimo ili ne kupimo, da tražimo jeftinije i bolje za novac

Svakodnevno se srećem sa ljudima kojima trebaju tableti. U proteklih 6 meseci, 10-oro ljudi je kupilo Tesla tablet jer sam im ja to rekao/preporučio.

Ali, nije poenta u tome. Poenta je da ne budemo budale i prihvatamo sve što nam se servira, a posebno ovakve gluposti koje će da pravdaju smanjenjem snega ove godine (pošto problema sa naftom nije bilo). Da više ljudi razmišlja kao ja (oko ove stvari), bilo bi nam svima mnogo bolje, makar oko kupovine tableta.

Stvarno si pomesao nezakonsko poskupljenje grejanja od 5% sa robom koja ni u kom smislu ne pripada u osnovne ljudske potrebe. Nemam nista protiv da pravis negativan marketing, ali komentari na 60. strani teme na forumu sigurno nisu bitan faktor, zato sam rekao da rasprava o cenama i polemisanje bez poznavanja pozadine (a niko od nas je ne zna) nema nikakvu svrhu.

Kako sad grejanje spominješ? :) Ako ćemo već u dodatni offtopic, znaš da su cene poreza škampa u Australiji poskupeli za 3%, čak iako se škamp sindikati tome protive. :p

Znaš moje mišljenje, neću da mračim više. Ko hoće da daje više para za nešto što je juče bilo 20-30%, na njemu/njoj je, al' nemoj posle da kuka kad i ostale stvari poskupe jer trgovci vide da roba ide i sa većom (neopravdanom) cenom.

Poslednja izmena:
Ali u CT je cena i dalje 14k, dakle postoji neka druga prica iza toga. Stvarno ne znas da je poskupelo grejanje? :p

nije do comtrade nego do prodavnica kako se cini....a ct shop je gigatronova radnja sada nije comtradeova

Bio je u desku povoljno pre koju nedelju. Zapela sestra da kupi tablet pa sam joj izbunario najnizu cenu. Da nisam, otisla bi u WinWin i njima ostavila 1500 dinara vise.

Edit: Mislim da je to bila ona stara, prvobitna cena. Mozda nisu menjali u medjuvremenu. Sto se 140 evra za TT785 tice, mislim da je to novi "uvoz". U Srbiji se uvek dize cena robe koja se prodaje, takav mentalitet ***a.

Poslednja izmena:
Evo zasto intel ubija sa tabletima i cenama:
"For those that dont understand what Intel have done in the Tablet space,

OEM/ODMs could buy BayTrail-T for $4, yeap four Bucks. That is what the Contra-Revenue was all about.

BUT,

Intel would offer a rebate of up to $3 (perhaps more) if you would reach a target. For example (numbers are fictional) OEM/ODMs would get a rebate of $3 if they would buy 100.000 BayTrails-T.

That is very well illustrated in Intels Financial reports.
From Q4 2014 the Intel Mobile and Communications Group (MCG) reported a Net Revenue of -6Millions

For those that dont know, Net Revenue is the Revenue after any discounts/returns/rebates. That is if your total sales (revenue) is $1000 but your discounts/rebates are -$1006 your Net Revenue = 1000-1006 = -$6

And although Contra-Revenue was created in order for BayTrail-T to be price-competitive against ARM products (Android), it also had a huge impact in Windows Tablets as well. None in the industry would buy a $10-15-20 AMD APU for Windows tablets when BayTrail-T was sold at $1."

Ovo i dokazuje zasto neko moze da proda bay trail tablet za 60$

Nazad
Vrh Dno