Šta je novo?

Tesla tablet 7.85

Posle ebanja nema kajanja. :)

Da ti kaže neko ima, pa da se jedeš ili da ti kaže neko da si dobro poslovao i da nema bolje ni skuplji?

Ja ću ti reći samo uživaj i ne opterećuj se kad si već kupio, majka se sigurno obradovala, a njoj sigurno nisu bitne sitnice kao nama.

Napravio si pravi izbor, isplati se naravno.

Malopre sam uzeo ovaj tablet kevi.
Da li se isplati, za datih 13000, ili sam mozda trebao ići na neki drugi?
Verovatno je OK izbor, mada imaš i "markirane" tablete za sličnu cenu (Asus, Lenovo, Acer, Samsung...).

Ali verujem da će i Tesla biti sasvim dobar izbor.

za slicnu cenu nemas ni jedan tablet sa takvim hardverom,ni markiran,ni kineski
imas samo asus memo pad 7 od 7 inca za 17500 din (ako je jos uvek na akciji) koji je bolji od tesle po hardveru

Ma nemas za te pare nista bolje.. Ja sam hteo da ga menjam jer mi je zapao model sa tihim zvucnikom i na kraju sam se smorio kad sam video kolko moram da doplatim za losiji ili eventualno isti. Tako da uzivaj nema bolje od tesle za te pare. :)

Eee ma vratio sam ja njega, cekam da mi stigne sa reklamacije pa cemo videti :) Otom potom za zvucnik nije mi u sustini to ni tolko bitno, samo ono da moze normalno da se cuje ko telefon sto cujem sta god na njemu da pustim. A prva sledeca investicija vezano za njega mislim da ce mi biti bezicna tastatura i mis. Samo bas nisam ni gledao kolko se krecu, hocu nesto lite i jeftino. A probao sam ovog misa i tastaturu sto imam na desktopu i nece da radi...

Jel postoji neka mogucnost da se zvucnici povezu sa tabletom bezicno (bluetooth ili wifi)? Tu mislim na bilo koji model zvucnika i tableta.

Ako ne moze, onda jel postoje posebni zvucnici koji se povezuju bezicno (bt ili wifi)?

ima blutut 4.0, tako da bi trebalo da moze, samo takvi zvucnici nisu jeftini

probotzor: je napisao(la):
za slicnu cenu nemas ni jedan tablet sa takvim hardverom,ni markiran,ni kineskiimas samo asus memo pad 7 od 7 inca za 17500 din (ako je jos uvek na akciji) koji je bolji od tesle po hardveru
Da nema bolji za te pare i nije baš tačno
http://www.alcordigital.hu/product/alcor_zest_q813is_tablet_pc

Samo je pitanje da li se neko susreo sa ovom mašinom da nam prenese utiske. Deluje dobro ovako na prvi pogled. Vidim da se nudi na KP, donose iz Mađarske sa overenom garancijom od 2 godine.

Samo je pitanje da li se neko susreo sa ovom mašinom da nam prenese utiske. Deluje dobro ovako na prvi pogled. Vidim da se nudi na KP, donose iz Mađarske sa overenom garancijom od 2 godine.

znas kako ima i u Kini isti ovaj Tesla, samo nebrendiran, za 90e...

Ipak je mislio na prodavnice i ponudu u Srbiji, ne na preprodavce sa kupujem/prodajem

al ljudi vole da se naprave pametni,strasno -.-

inace po cemu je taj tablet bolji?

imam tv box identicnih specifikacija kao taj tablet i pravi znatno losije skorove od tesle
rokchip ne moze da se poredi sa intelom ni u jednom smislu

probotzor: je napisao(la):
al ljudi vole da se naprave pametni,strasno -.-inace po cemu je taj tablet bolji?imam tv box identicnih specifikacija kao taj tablet i pravi znatno losije skorove od teslerokchip ne moze da se poredi sa intelom ni u jednom smislu
Koliko vidim ti si jedini koji pametuje ovde.

Nisam nigde rekao da je bolji, pročitaj do kraja ono što sam napisao pa onda komentariši. Lepo sam pitao da li je neko imao iskustva sa istim pa da podeli utiske.
Što se tiče naših prodavaca i garanicije, veruj mi iz ličnog iskustva da sam bolje prošao sa ovom mađarskom kombinacijom (TV u pitanju) nego sa našim muljarama.

Od pre nedelju dana sam i ja vlasnik ovog tableta, pre ovog tableta sam izbegavao android pa mi je trebalo par dana da se upoznam sa tim os-om. Pitanje se tice tableta Tesla 7.85 (incha), na sajtu i u svim prodavnicama, na svim sajtovima gde ga ima pise da ima GPS i AGPS, problem je sto ja ne mogu ili ne znam da ukljucim GPS modul. Da li neko moze da mi potvrdi da je ukljucio GPS (ne interesuje me AGPS preko wi fi ili preko 3g modema)
U setingsu ukljucim da aplikacije mogu da pristupaju GPS-u ali kad se vratim ponovo na taj setings ta opcija je ponovo iskljucena, iGO ne nalazi satelite, GPS test ne nalazi satelite ...
Ostavio ga 15 min napolju ...
iGO koriscen radi na samsung nekom tabletu i nalazi satelite posle 2-3 min
Postoji velika mogucnost da ja ne znam kako se ukljucuje GPS modul ali sve pocinjem da mislim kako ovaj tablet uprkos reklami i nema GPS modul ili je na ovom primerku pokvaren ...

imas neko podesavanje koje se zove access to my location ili tako nesto
tako se na tesli ukljucuje gps

a sta ovo znaci? ovde jasno stavljas do znanja da ima bolji uredjaj za te pare i kacis link ka drugom uredjaju
a taj drugi uredjaj nije bolji,cak i sa tih 2 gb rama
rokchip ne moze da se poredi sa ostalim procesorima u tabletima,a kamoli sa intelom

imam tv box identicnih specifikacija kao ovaj tablet koji si okacio i kazem ti iz iskustva,a ne pametujem nista vec pricam cinjenice i istinu

imas neko podesavanje koje se zove access to my location ili tako nesto
tako se na tesli ukljucuje gps

Kao sto sam napisao, odem na to podesavanje stikliram, ukljucim ili kako god ko zove (dozvoli mi da ukljucim to podesavanje) kad se vratim opet je iskljuceno. Da li mogu da te zamolim da proveris na svom tabletu da li ostaje ukljuceno to podesavanje i da skines neki gps test pa da proveris?

probao sam,ukljucim access to my location i turn on gps satelites
izadjem iz svega toga i ostaje stiklirano i kada se ponovo vratim

koristio sam igo na ovom tabletu,doduse snimak koji je na youtube ne pokazuje upotrebu napolju vec samo interfejs sa zadnjom lokacijom na kojoj sam ga koristio,ali radi

probao sam,ukljucim access to my location i turn on gps satelites
izadjem iz svega toga i ostaje stiklirano i kada se ponovo vratim

koristio sam igo na ovom tabletu,doduse snimak koji je na youtube ne pokazuje upotrebu napolju vec samo interfejs sa zadnjom lokacijom na kojoj sam ga koristio,ali radi

Hvala mnogo, meni ne ostaje stiklirano ... sutra u comtrade ...
iGO nadje lokaciju ali preko wifi-a, iGO da bi se startovao morao sam da zarotiram tablet (sa portrait na landscape polozaj, verovatno zbog rezolucije)

Ja sam imao sygic,tek da probam dal radi gps. Radi,ali sam bas dugo cekao prvi put da uhvati satelite (ili neko vreme da sinhronizuje,sta li vec).

isto se desava i kod mene. stiklira se gps, kad se izadje odstiklira se sam.a preko wifi-ja radi.

To su njihovi (madjarski) tableti, na KP-u su čini mi se oko 130€, mislim da je model q813i u pitanju sa 2GB RAM-a ali bez obzira na to Tesla daje dosta bolje rezultate jer je chipset na Tesli dosta bolji.

Od pre nedelju dana sam i ja vlasnik ovog tableta, pre ovog tableta sam izbegavao android pa mi je trebalo par dana da se upoznam sa tim os-om. Pitanje se tice tableta Tesla 7.85 (incha), na sajtu i u svim prodavnicama, na svim sajtovima gde ga ima pise da ima GPS i AGPS, problem je sto ja ne mogu ili ne znam da ukljucim GPS modul. Da li neko moze da mi potvrdi da je ukljucio GPS (ne interesuje me AGPS preko wi fi ili preko 3g modema)
U setingsu ukljucim da aplikacije mogu da pristupaju GPS-u ali kad se vratim ponovo na taj setings ta opcija je ponovo iskljucena, iGO ne nalazi satelite, GPS test ne nalazi satelite ...
Ostavio ga 15 min napolju ...
iGO koriscen radi na samsung nekom tabletu i nalazi satelite posle 2-3 min
Postoji velika mogucnost da ja ne znam kako se ukljucuje GPS modul ali sve pocinjem da mislim kako ovaj tablet uprkos reklami i nema GPS modul ili je na ovom primerku pokvaren ...

izbaci na ekran vidžet power control i odatle uključi gps

izbaci na ekran vidžet power control i odatle uključi gps

Izbacen, izgleda kao da radi (ukljucuje se i iskljucuje), kad je ukljucen u settingsu je i dalje iskljucena opcijda da dozvoli aplikacijama pristup GPS-u, GPS status (neko programce) prijavljuje da je GPS iskljucen, vise puta na vidzetu ukljucivao i iskljucivao GPS ali se nista ne dogadja ... i naravno cekao po 10-15 min da se mozda aktivira, probao restore factory defaults ali isto ...

kod mene kad uključim na vidžetu ostaje uključen i u settingsu. probaj ovo

kod mene kad uključim na vidžetu ostaje uključen i u settingsu. probaj ovo

Hvala!.
Izgleda da 15 min koliko sam ostavljao igo da proradi nije bilo dovoljno vremena. Skinuo sam GPS test i ostavio ga ... Posle nekog vremena
(barem pola sata) je zuta tacka u GPS status pozelenela, znaci GPS prijemnik radi, iGO koji imam izgleda da je za neku drugu rezoluciju, kad rotiram tablet u portrait polozaj, iGO prestane da radi pa ponovo trazi satelite ...

U setingsu/location stavka koja dozvoljava programima da koriste GPS i dalje ne moze da se ukljuci, kad probam da je ukljucim iGO prijavi da je GPS signal iskljucen i naravno kad se vratim na tu stavku ponovo je iskljucena ... (ponasa se kao reset taster za GPS ??? bag ??? )

Da sumiram ... GPS antena se ukljucuje na power vidzetu, posto je to prijemna antena mislim da nema nekog velikog uticaja na potrosnju, stavka u setingsu samo dozvoljava ili ne dozvoljava programima pristup GPS anteni, iGO koji se instalira bi trebao da bude u odgovarajucoj rezoluciji zato sto se iGO izgleda zaglupi pri svakoj rotaciji tableta (landscape to portrait) a mislim i pri ulasku u neke menije ili pregled mape ...

Hvala jos jednom.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno