Šta je novo?

Tesla tablet 7.85

Ako pricate o onom klipu sa jutarnjeg programa sto sam okacio onda se definitivno moj ne cuje kako treba.. Na 50% na tom klipu samo se po koji shum cuje i to je sve, kakav crni normalan zvuk... Reklamiracu ga, al kako stvari stoje uopste se ne isplati da ga menjam za drugu marku tableta, jedino duplo skuplje da platim da bi dobio istih performansi ko tesla.

menjaj ga sigurno,nama radi
meni radi lepi i preko aplikacije i preko browsera

Da, zameni za isti ako si tako odlučio.
Edit: Sada sam tek proverio onaj klip i preko browsera, sve se normalno i lepo čuje kao preko YT aplikacije.

Poslednja izmena:
Sad sam dobio mail od komtrejda, pitao sam ima li u planu update za teslu 785, preko micro sd-a ili usb-a, posto nema opcije za ota, odgovor je u fazonu, postoji model l7 koji vec radi na kitketu, tako da nece biti sistemskog apdejta niti je planirano.

Kakva ******ština. :D

Pa otkud oni znaju da li ce biti ili nece update, sta oni znaju... ako kinez ponudi ponudit ce i oni :d

Ako im je to glavni izgovor onda su i pomalo neozbiljni. Treba lepo mi, korisnici TT 785 da im šaljemo mail sa zahtevom za KK svaki dan pa valjda nešto bude, moraju da vode računa o kupcima. :D

šta dobijamo sa kk? Više bi me obradovalo da može da se rootuje.

ma moze da se rutuje,nego su one kineske metode nejasne

ima nekih aplikacija koje rade samo na 4.4 kao na primer jedan screen recorder koji meni treba

ne mogu nikako da snimam ekran tableta i nervira me to :/

A i lepo je imati poslednju verziju Androida, uvek je bolja nova verzija. ;)

Ne bas.. Zavisi od uredjaja, a i meni se licno ne dopadaju promene u 4.4.

Bolje rasporedjena memorija, gladak rad na duze staze, bolji standby, transparentni barovi za launcere, ART runtime...

Ne bas.. Zavisi od uredjaja, a i meni se licno ne dopadaju promene u 4.4.
Jedina promena koja se ne dopada nekim korisnicima je ograničavanje aplikacije tj. njenog upisa/čitanja podataka sa SD kartice. A i to se rešava lako ukoliko postoje root privilegije. Apsolutno nema razloga da se tešiš kako je KitKat loš. Zapravo, odličan je i predstavlja osetan napredak u odnosu na Jelly Bean.

Bolje rasporedjena memorija, gladak rad na duze staze, bolji standby, transparentni barovi za launcere, ART runtime...

Tako je. Jednostavno rečeno. Mnogim uređajima je sređena interna memorija update-om na KitKat i skinuta su ograničenja i podela memorije na onu za aplikacije i onu za korisničke podatke.

Poslednja izmena:
radi li vam glas navigacije u iGO-u na Tesla 785, samo glas, zvučni efekti u meniju rade? Ako radi napišite mi samo koju verziju koristite. Ima li razlike izmedju telefonske-tablet verzije, ova moja na početku traži IMEI broj, što na tabletu naravno nema, ali odmah posle startuje normalno, osim glasa (ne radi ni srpski, ni engleski, sve ispravno instalirano u odgovarajući folder).

Znam, valjda ce da urade update te strane uskoro :-D

Imaš specifikacije na kutiji, kolega probotzor je uradio unboxing, pa stopiraj klip i videćeš specifikacije. ;) Sutra izlazi u prodaju pa će update-ovati sajt sigurno.

i jel ima kod kineza tablet sa 1920x1200 za 100 evra i dve godine garancije :D ali na 7" uff...

Jedina promena koja se ne dopada nekim korisnicima je ograničavanje aplikacije tj. njenog upisa/čitanja podataka sa SD kartice. A i to se rešava lako ukoliko postoje root privilegije. Apsolutno nema razloga da se tešiš kako je KitKat loš. Zapravo, odličan je i predstavlja osetan napredak u odnosu na Jelly Bean.

Napredak u kom smislu? Vizuelnom? Promene mi se ne dopadaju. Performanse? Zavisi od testa, negde je bolji negde losiji, da kazemo da su tu negde. Po cemu je onda realno bolji? Meni se licno ne dopada, ne nudi nista sto mi je potrebno a nudi svasta sto ne zelim... :)

Napredak u kom smislu? Vizuelnom? Promene mi se ne dopadaju. Performanse? Zavisi od testa, negde je bolji negde losiji, da kazemo da su tu negde. Po cemu je onda realno bolji? Meni se licno ne dopada, ne nudi nista sto mi je potrebno a nudi svasta sto ne zelim... :)

I vizuelnom i kada su performanse u pitanju. Kada su performanse u pitanju, pre svega, uveden je TRIM, što znači da vremenom performanse ne opadaju, već su konstantne. Tu je i immersive mod, koji je odličan i vrlo koristan, posebno kod uređaja sa softverskim tasterima. Podržana je i štampa direktno sa telefona/tableta, što je posebno korisno poslovnim korisnicima. Od važnih stvari, posebno za sportiste, implementirana je podrška za Low-power audio playback, zajedno sa BLE. Eto, u mnogim stvarima je realno bolji. A šta je to "svašta što ne želiš"? Osim promenjenih permisija za sd karticu?

Performanse? Zavisi od testa, negde je bolji negde losiji, da kazemo da su tu negde.

No comment.

Poslednja izmena:
I vizuelnom i kada su performanse u pitanju. Kada su performanse u pitanju, pre svega, uveden je TRIM, što znači da vremenom performanse ne opadaju, već su konstantne. Tu je i immersive mod, koji je odličan i vrlo koristan, posebno kod uređaja sa softverskim tasterima. Podržana je i štampa direktno sa telefona/tableta, što je posebno korisno poslovnim korisnicima. Od važnih stvari, posebno za sportiste, implementirana je podrška za Low-power audio playback, zajedno sa BLE. Eto, u mnogim stvarima je realno bolji. A šta je to "svašta što ne želiš"? Osim promenjenih permisija za sd karticu?

No comment.

Ja ne stampam direktno sa telefona niti sam profi sportista.. A i na svom 4.2.2 mogu da "ugasim" softverske tastere (nisam znao da to ne moze svuda).

Takodje nisam primetio pad performansi na svom uredjaju vremenom, a znao je i da radi po mesec dana bez reboot-a.

BLE moze od 4.3.

Ne kazem da nema noviteta samo da meni nista ne znace i da mi se licno ne dopadaju. Shvati to kako god zelis.

I sta ti znaci ovaj no comment za performanse - gledao sam testove, razlike su em mizerne em je 4.4 fresh sistem a 4.3 koriscen duze vreme, tako da ima li zaista poboljsanja? Plus lazni rezultati.. Pise i na tarabi, znas, ne treba svemu verovati...

Na kraju krajeva, agree to disagree.

Drago mi je da smo racionalni ljudi :)

Probot ,mrka kapa za rootovanje? I ja sam probao Shuame i kaze adbd cannot run as root in production line . Verovatno vesa nesto zezno pa zakljucao. Koji program ide do 73% ?

zanimljivo je da cpuz prijavljuje root access na tabu, ali u terminalu na komandu su, kaze uid 10071 not allowed to su.
Kako su disejblovali system update, tako verovatno su blokirali i su dopustenja, tj imaju pristup samo u servisu.

Malopre sam uzeo ovaj tablet kevi.
Da li se isplati, za datih 13000, ili sam mozda trebao ići na neki drugi?

Nazad
Vrh Dno