Svako normalan ko zna sta je Terminator zna da je drugi deo bio kraj i da nema dalje
Najbolja parodija trenutno bi bila da se Svarci vrati u proslost i ubije Bejla i digne u vazduh Fox da ne bi vise unistavali legendarni film...
to sa traveling back in time plot-om stvarno više ubija u pojam... Mislim, ako fakin mogu da putuju u prošlos, nek lociraju pretke svih likova koji su zaslužni za Skynet i Džadžment Dej i nek ih pokokaju i gotova priča!
Isto kao i Terminator 1 i 2 - ide T1000 da ubije malog džona konora. Što nije lepo otišao da ubije Saru dok je bespomoćna ležala u kolevci, u sred nekog sela kod Sakramenta. Filmovi, čak i ovako dobri su realno - nerealni![]()
Klasican paradoks, ako ubiju Saru ona nece ni roditi dzona zbog koga su se i vracali u proslost...
Klasican paradoks, ako ubiju Saru ona nece ni roditi dzona zbog koga su se i vracali u proslost...
mislim da su mogli bolje glumce da nađu, i film bi bio bolji. naspram dvojke je nula, ali ako bolje pogledamo dvojka nije samo najbolji terminator film nego uopšte jedan od 10 najboljih filmova svih vremena. teško da će ga bilo koji lako nadmašiti.
byMax je napisao(la):Mi zadrti tvrdimo da se sve završilo nakon drugog dela ali nakon što je J.Day sprečen, John bi trebalo da nestane (kao Martijeva ruka u Povratku u budućnost, dok svira gitaru), a Sara da se nađe u nekoj varijanti života sa nekim drugim sinom ili ćerkom i porodicom negde u Kaliforniji ili gde god već gde bi bila da se Kajl Ris i J.Day nisu desili...
Nesto gledam koje je sve nagrade dobio T2.. nisam mogao da verujem da cak nije ni NOMINOVAN za najbolji film? Ok, bila je dobra konkurencija ali nemojte me za*ebavati. Linda Hamilton nijedna nominacija? Koja je farsa ta dodela oskara to je strasno..
note - ***, ja sam ipak mnogo vishe okrenut knjigama, i TV serijam gde stvari imaju vishe smisla
a sam ipak mnogo vishe okrenut knjigama, i TV serijam gde stvari imaju vishe smisla
Ovo je jedna od najlegendarnijih recenica koje sam cuo. I dalje ne mogu da verujem da sam je procitao![]()
time travel objashnjava igoritza -
po skoro SVIM nauchnim teorijama - time travel je podlozan fleksibilnosti multiverse-a, dakle -
Tačno, pod uslovom da njihov odlazak u prošlost nije bio uslovljen nečim što će se i onako dogoditi ili čemu su oni trebali biti katalizatori.ukoliko jedan ode u rikverc - on vishe NIKAD ne moze da se vrati u svoj vremenski tok, jer je pojavom u proshlosti nacheo novi timeline, koji je jedan, od beskonachnog broja universe-a u multiverse-u.
BttF nije idealno obradila šetanje kroz budućnost i prošlost, tj. da bi tebi išlo u korist na osnovu prethodno napisanog. Čak se vidi, da to o čemu si ranije pričao, povratak u isto mesto u budućnosti, iz prethodnog putovanja u prošlost, je moguće. Stim da činjenica promene jedne stvari u prošlosti je promenila i događaje koji će se odigrati, jer je vreme u BttF bilo linearno.ova tema je odlichno obradjena u "Back to the future", i tu je otprilike sve jasno. Marty se zapravo nije vratio u svoj vremenski tok, gde je on shemsa, vec tamo gde je Biff njegov chistach auta. (fail je to shto zapravo ne govore o izgubljenom vremenskom toku, koji je ostavio realnost bez glavnog lika)
Da bi imalo smisla tebi. To je već veoma rastegljivo poimljenje.retko ko u stvaranju filma se odluchio za drugachiji scenario, a u termintaoru, bez da sam gledao ili spoilovao sebi salvation, mora da ide ovako, da bi imalo smisla -
Džon Konor je vođa otpora, koji je preživeo SVE što je se do tog trenutka dešavalo. Odnosno preživeo je vremensku instancu filma Terminator2. Pošto mi ne znamo da li je se on zakleo na ćutanje o Terminatorima i događajima, on zna koja je njegova svhra u životu. Da živi i dođe do tačke kada će moći da pošalje sebi T800 kako bi ga spasio od T1000 i omogućio mu da negde u "putu" uništi SkyNet.Dzon konor je neki tamo lik. shalje Kajla u proshlost, koji stvara timeline2, u kome je Dzon njegov sin. i, osim genetike, i izuzetog "butterfly efect-a", koji se ochigledno NIJE desio (shto je po mom mishljenju glupo), i sve ostaje isto, osim genetskog koda dzona konora, i sarine svesti o terminatorima.
Isti odgovor kao iznad. Znači moguće je da je Džon Konor poslao Kajla u Ponedeljak, a T800 u Sredu. Oni stižu u različitim vremenskim tačkama. Tako da sve što se dešava će nakraju da stvori uslove koji čine taj začarani ciklus.sad, t1000 i shvarci dolaze, i prave timeline3 u kojima se chip za razvoj skajneta i ruka unishtavaju. istorija bi trebalo da uzme znachajno promenjen tok, zbog sledeceg -
Netačno, u najmanju ruku. SkyNet je dizajniran od strane ljudi. Mi ne znamo da li SkyNet je ustvari jedan klaster servera ili cela zgrada ili jedan laptop koji će postati samosvestan u datom trenutku.dizajn skajneta je, u timeline2 nastao sam od sebezaista paradoks, uzmite sledece u obzir -
Onda se ne bi zvao AK47, već Šmajser.da je neko poslao AK47 u 1938u, nemcima, dobili bi skroz drugachiji tok istorije, i glavnu stvar - kalashnjikov, koji NIJE izmislio Mikhail Kalashnikov. dakle - njegov dizajn bi nastao sam od sebe. jer je mihail negde tamo u rusiji, a njegovu ideju je neko dobio pre njega, a pritom je niko nije izmislio (ako ne rachunamo mihaila iz paralelnog univerzuma)
Zavisi kako je se SkyNet razvijao od tačke post T2, T3 filma. Čip jeste uništen i ruka i šta već ne. Pitanje je da li je to neko "pokupio" pre toga. Oni su i sami dobili planove za razvoj od FBI, CIA, NSA, God Knows Who. Tako da je to samo tvoja pretpostavka.isto tako - skajnet, u timeline3 bi bio nova tvorevina, koja po logici stvari ne bi trebalo da ima ikakve veze sa originalnim. pogotovo zbog chinjenice da je chip unishten, a mozak koji ga je sastavio (dajson) i imao zelju da ga napravi je lik iz timeline2. u timeline3 - skajnet bi bio skorz druga stvar.
Već objašenjeno. Smešno tebi ne smešno. Ne postoji taj niz o kome ti pričaš.dolaskom 3ceg shvarcija, stvara se timeline4, i dalje napominjem - nema baterflaj efekta, shto je jako smeshno, meni bari nelogichno. buducnost o kojoj pricha shvarci - nema veze sa vezom, i terminatori nemaju veze sa vezom.
Tip. Don't quit the day job. Zato što kao scenarista se nećeš proslaviti. :de sad malo o baterflaj efektu -
vratim se, recimo ja, 10 godina u proshlost. godina je 1999. ja da ne bih izazvao shok, selim se iz BG-a u novi sad, da ne bih sretao sam sebe, i to ..
ja sad, znam sledece stvari -
mancha dobio bajern 2:1 u poslednjim minutima. ja stavim na 10 minuta pred kraj, na singl, 1000dinara (tad doshao evro, skoro 500 evra) i dobijem mnogo velike pare. kladionice bi dale kvotu oko 45, za takvo kladjenje, mozda i 60, aj da kazemo da sam dobio 2500 evra.
sledece godine, sve te pare ulozim na francusku, i na real da osvoje svet/LS. tu imam oko dobrih 250.000 evra.
ujedno, u medjuvremenu se kladim na svaki sportski dogadjaj koji se setim, a ima ih kolko ocesh (primer - dzonsonov rekord na 400 metara koji i dan danas vai, poprilichno sam siguran da je to 2000)
i sad krece effect - ja, pun kesha, odluchim da izadjem u diskoteku. u jednoj realnosti me nije bilo, ali u ovoj sad, ja sam pun kesha, i u nekoj novosadskoj diskoteci/splavu. tu sretnem Stepanova, koji je tad igrao u Vojvodini fudbal (sad igra u porto-u) i on umesto da sedne u svoj separe, mora da se premesti, jer ja imam vishe kesha od njega. njegova riba se iznervira, on napravi scenu, ona ode kuci. on sad tuzan, zove je na mobilni. oko 3 ujutru se pomire, i on sutra ujutru ne ustane za trening.
trener se izd*ka na njega, i na njegovu poziciju dodje mali Milko Canic, koji taman hteo da napusti fudbal zbog klupe. mali se proslavi, za 2 godine, ode u zvezdu, iz zvezde u Monako. u finalu sa portom, on postize gol u prvom minutu, glavom iz kornera, i monako pravi bunker, a pred kraj utakmice Morijentes finishira Porto, i ja gubim SVE pare u kladionici, jer sam ochekivao da pobedi porto.
Zoze murinjo nikad ne odlazi u chelsi, jer nije ni postao tako dobar trener.
Abramovic prodaje chelsi za manje od godinu dana, zbog neuspeha, i ulaze pare u rudnik zlata u ****istanu. tamo ispade zlo velike pare, i Putin ulaze milijarde u razvoj satelitskih odbrana.
sukob u checheniji uzima veci mah, nego ovde, jer je rusija mnogo vishe napaljena, i silom napada neki tamo UN konvoj.
ameri se bune, prete rusiji. Putin ne je*e ni tri posto, i unishtava sledecu UN formaciju koja mu je tu smetala. ameri prete. svi se bune jedni protiv drugih, i onda neki labilan lik poput ahmedinedzada, ili Kim il Dzonga, bace bombu na susednu zemlju. krece treci svetski rat.
sve ovo shto sam napisao je zarad toga da bih pokazao kolko je termintaor zapravo - samo film, i nije toliko dobar, chak ni taj hvaljeni T2, bar meni koji volim da mi je sve objashnjeno, a ako nije - bar da je izmishljeno solidno objashnjenje, koje u mashti mogu da prihvatim ..![]()
Niti sve knjige imaju smisla, niti sve tv serije. Sobzirom da znam da voliš StarGate, sve mi je jasno.note - ***, ja sam ipak mnogo vishe okrenut knjigama, i TV serijam gde stvari imaju vishe smisla, jer, ochekujem oshtar flejm zbog kritike T2 i cele franshize ...![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari