Šta je novo?

Terminator 4 the movie!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
shto ti je ovo chudno ?

knjige, i TV serije imao dve ogromne zajednichke stvari koje film nikada nece imati - razvoj likova, i vishe prostora za objashnjenje potencijalno komplikovane priche. uz napomenu da je vecina TV serija zapravo ekranizacija knjige ili stripa ...

Ne bih ulazio u dalju polemiku. O legendarnim recenicama se ne raspravlja :).

PS: mozda su TV serije cak i *******ije od knjiga :D

Tja... ovde se zapravo delimično i slažem sa Igoritza-om (sada čekam da mi padne plafon na glavu :p), mada ne vidim odakle je izvukao zaključak da je većina TV serija ekranizacija nečega iz drugog medija.

***...

Ako niste gledali "Blackadder Back & Forth", pogledajte, jer je tu najbolje prikazano putovanje kroz vreme. :d

Deleted scenes :p

[YOUTUBE]<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/BvrdmQh2isA&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/BvrdmQh2isA&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>[/YOUTUBE]

:Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje

Ljudi kako niste skapirali, premisa svih T filmova je upravo da se buducnost ne moze promeniti, sta god ljudi i masine radili uvek se desi ono sto mora da se desi, ma koliko puta pokusaju da urade sve sto mogu desi se ono sto je predvidjeno.

Sama polazna tacka u T filmovima je da buducnost nije moguce promeniti... bar ne na nacin koji oni pokusavaju da to urade... jedina efektivna izmena koju su uspeli napraviti je da se skynet probudi nesto kasnije, ali je pitanje da li se i to zaista desilo kasnije ili bas u trenutku kada bi se i inicijalno desilo...

Poslednja izmena:
There's no Fate But What We Make.
Navodi na činjenicu da je menjanje toka događaja krajnje neophodno.
Šta bi sa tim?

Mogao je mali Džoni otići drugim putem a SkyNet je mogao da napravi matrix:p

^yep...buducnost nije jos "napisana" i moze se menjati.
Ako je nesto u celoj T prici zabrljao T3, pa uveo neke nove momente, ja- to ne racunam uopste.Taj film ne postoji...kao ni ona serija. :D

There's no Fate But What We Make.
Navodi na činjenicu da je menjanje toka događaja krajnje neophodno.
Šta bi sa tim?

Mogao je mali Džoni otići drugim putem a SkyNet je mogao da napravi matrix:p
Nije bas tako, oni zele da bude tako, ali svi dogadjaju navode na to da ma sta oni radili stvari se odvijaju na identican nacin,

Niti masine mogu nesto da urade da sprece Johna Conora da se rodi ili postane lider.
Niti ljudi mogu ista da urade da sprece masine da se okrenu protiv ljudi i pocnu da ih tamane.

Odvijaju se na identican nacin, jer nisu pokrili sve "rupe" prilikom menjanja buducnosti (zapravo, glavnim junacima u prvom delu to i nije bio cilj, vec samo goli opstanak)...u kecu su preziveli ruka i deo cipa, pa je Skynet opet mogao da se izrodi, u dvojci su sve rupe pokrivene, tu su glavni likovi svesno resili da izmene buducnost. Za koju i dalje ne znamo kakva je. (da opet kazem- trojku ne racunam)

Ovaj Salvation bi trebalo posmatrati kao prequel kecu i to je to:) Lakse za mozak svakako :D

Poslednja izmena:
Šta znam, prvi deo je osiguranje da Džon uopšte postoji, mladi Kajl Ris se baš potrudio oko Konora i njegove majke:D
Drugi deo kad pogledam sa ove vremenske distance opet nije rešio ništa sem opstanka, sigurno je postojao neki bekap celog projekta kojim se bavio Cyberdyne, tako da zaista budućnost opet ide po starom koloseku. Realno, uopšte ne kontam šta su postigli spalivanjem ruke i procesora prvog t-800, uostalom nije prvi t-800 ispresovan toliko da nije moguće odraditi reverzibilni inženjering, eventualno su možda usporili razvoj tehnologije.

Sve u svemu, baš da vidim salvation:D

I LOL-d:D

A hronike narnije, pardon Sare Konor sam probao gledati, ali iskreno ako će takvi likovi da spasu planetu od zlih robota, radije biram zle robote:D
A i efekti su blago rečeno jadni.

Poslednja izmena:
Ljudi kako niste skapirali, premisa svih T filmova je upravo da se buducnost ne moze promeniti, sta god ljudi i masine radili uvek se desi ono sto mora da se desi

to pretpostavlja sudbinu (esktremno glup pojam) koja opet pretpostavlja "boziju silu" jer sudbina ne ide bez hajer pauera.

te onda dolazimo do logike sudbine -

ako bog stavlja ljude na zemlju, da ih "testira" shodno svim mogucim religijama, a opet - sudbina je zapisana i postoji - koj moj se onda sve to deshava ?

sudbina je ekstremno glup pojam, jer ispada da chovek nema svoju odluku, niti slobodnu volju, i onda svi koji propagiraju pojam sudbine idu protiv same religije koja je izrodila pojam sudbine - predodredjenost oduzima mogucnost slobodne volje, i sve ce da se desi po nekom planu.

pa, osim ako bog nije kupio sebi gomilu dziajdzojaca, i isplanirao sam kraj svoje "igre" - sudbina ne postoji, i sr*nje je. i ne treba je stavljati u umetnost (pa makar to bila i 7ma umetnost)

hehe, ispada da je pojam tajm travela najbolje zamishljen u DragonBall Z, kada se Trunks vraca u proshlost da upozori Z ratnike da je Doctor Gero napravio androide ... :p ko nije gled'o - nemoj da se smeje i sprda, jer je Dragonball Z (ono shto pink nikad nije pustio) mnogo bolje i ozbiljnije zamishljen od mnogo mnogo stvari koje nam holivud servira.

Ma mi smo ceo ovaj trip shvatili mnogo ozbiljno, svi ovi filmovi su napravljeni za zabavu (malo retardiranu zabavu) i treba da budu pitki prosečnom gledaocu koji je usput ljudsko biće, a ljudska bića ne vole da gube, pogotove ne od strane tamo neke mašine:D
Nije bitno dal' je time travel dobro zamišljen ili ne, bitno da se ljudska rasa izvuče iz svakog ****** koje sama napravi:p

Tako da svi Terminator filmovi funkcionišu savršeno kad se gledaju kroz oči prosečnog ljudskog bića:D

^HA! You FAIL.

Necemo se izvuci.U prirodi nam je da se unistavamo.

:D:D

Sad u sredu ima novinarska projekcija, pa ću da vam kažem iz prve ruke da li valja :)

Ovaj forum bi bio trash da nema Igoritza-e.

E, da. Nemoj da se neko zaje*ao da mu ustupi time mashine! :)

.

Poslednja izmena:
Graficki prikaz timeline-a :d
0b43j.png

Aaaaahahahaaahahahaaaaaaaa:D
Kako je dobrooo:D

Evo mog doprinosa:p Pron scene:p

Prilozi

• untitled_cr.jpg
    untitled_cr.jpg
    25.3 KB · Pregleda: 110
Nije stvar u tome, ne postoji sudbina kao takva, u smislu nigde nije zapisano da ce sutra da pada kisa, ali ako je danas padala kisa i nalazimo se u oktobru koji prosecno ima 20 kisnih dana, pa majku mu imamo barem 85% sanse da ce i sutra da pada...

U nauci mnoge stvari nisu objasnjene, ali postoje u teoriji, recimo nesto kao kolektivna svest. Gde se u pojedinim situacijama zbir pojedinih misljenja reflektuje i projektuje na globalnom nivou.

Uzmite primere iz istorije gde je do mnogih epohoalnih otkrica dolazeno skoro istovremeno na razlicitim krajevima sveta u vreme kada nikakva komunikacija to nije mogla da obezbedi (nije postojalo nista sem pisama, a ovi ljudi ih nisu razmenjivali).

Ako danas komsili opsujete mater, nije sudbina to sto vam je sutra izduvana guma na kolima vec je sled dogadjaja to uslovio. Sa ovog prostog primera predjite na nesto komplikovanije i jasno vam je da nesto sto se desava 50 godina ne moze tek tako da prestane da se desava.

Ako su ljudi hteli skajnet i robote, nebitno je da li su dobili ruku, cip ili nisu, oni bi svakako to i napravili i to vrlo verovatno bas na taj nacin kako je to ispalo... i da jos nesto.

Cak i domace institucije (banke, jace firme) imaju obavezno bar jedan a nekada i vise disaster recovery sajtova, zar zasita mislite da Cyberdine nije imao ni jedan i da je onaj vatromet mogao da unisti sve?

Ma nema šanse bez bekapa, samo tad smo bili mali pa smo naseli na priču, ja nisam ni znao šta je bekap u doba T2:p

LOL (upravo sam procitao i ) prvi utisci o filmu su da je totalni FAIL ,a sta drugo ocekivati od filma koji je trebao da prestane jos pre 2 dela,ali ne Holywood oce da zaradi an silnim nastavcima jer vise nemaju novih ideja.

‘Terminator Salvation’ review: I don't f*&$ing understand

Never mind the melodrama and try to forget about the ending. And don’t even start unraveling the time travel element. This is worse than “Lost” for messing with your mind and, unfortunately, has the added element of a ridiculously self-absorbed “hero” in John Connor (Christian Bale).

(The human race would die off without this guy? Really? Let it.)

I also could’ve done without the little mute girl who follows Kyle Reese around. While we’re on the subject, I could’ve done without Anton Yelchin’s teenage Kyle Reese. Here’s another character without much oomph.

I za kraj...

Cameron’s no Prince Charming either, but for whatever reason he knows how to craft strong characters, cast the right actors and pack a 1991 film with special effects that still look fresh as a daisy in 2009.

For the love of Skynet, man, please come back and see this thing into 2029 before someone else tries. Come with us if you want this franchise to live!

Toliko.

Poslednja izmena:
Pojavio se film na torentima pogledajte pa sami ocenite.

Terminate yourself
Možda malo dečija zezancija, al nema veze:D

Slika na torentima izgleda baš očajno, jel' neko našao neki malo bolji snimak?

Šta učinih od sebe:D

Prilozi

• iAmTerminated2.jpeg
    iAmTerminated2.jpeg
    10.3 KB · Pregleda: 93
hehhehe koja parodija od filma,da ne znam rekao bi d aje J.Connor terminator,jer je izdrzljiviji of pravih terminatora.PO kraju vidim da ce biti jos delova.A jedino sto me oduevilo u filmu je pojava Svarcija(tacnije njegova glava):D,ostalo je teska glupost

Poslednja izmena:
Ja skinuo film, probao da gledam, ništa ne vidim i ne kontam, batalio.
Sačekajte nešto bolje, ovo je beskorisno.

pa stavih vam još jutros u sciencefiction temu i kometar i slike vezane za CAM.
al dobro ipak sam trebao ovde.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno