Šta je novo?

Temu - online prodaja (carina i praćenje pošiljki u zasebnim temama)

Nisu placene. Dobio ih kao gratis poklone. Cena je bila max 1575 a min oko 1100-1200 po komadu. Da svakako planiram kupovinu boljeg rutera. Mozda bi mi neki Asus do 150e zavrsio posao za porodicnu kucu od dva sprata? Da ne idemo van teme. Ako ti ili neko drugi imate ideje sta da kupim pisite na pp.
Mislim da je bolje da uzmes Mesh za te pare.

Да ли је могуће додати још један производ у већ наручене производе? Производ је 110 динара, треба ми још 1600 за нову поруџбину.
Пре пола сата сам наручио.

Да ли је могуће додати још један производ у већ наручене производе? Производ је 110 динара, треба ми још 1600 за нову поруџбину.
Пре пола сата сам наручио.

Moguće je.
Otvori porudžbinu i tamo imaš opciju da dodaš još proizvoda.

Pogledajte prilog 486809
Stigli extenderi (pojacivaci). U mom slucaju nisam zadovoljan. Jeste da imam los kablovski technicolor TC7210 kod koga na samo 1m od njega imam na 2.4 Ghz jedva 50 Mbps, u ostalim delovima kuce ( dva sprata) 16-20 Mbps. Naravno da pomenuti extenderi rade na 2.4 Ghz a ne na 5 Ghz kako reklamiraju. Lako se podesavaju preko telefona ima uputstvo. Podeseni u repeater modu (ruter->ext1->ext2) i najvise sto izvlacim je 10-14 Mbps. Mozda da je sve to povezano zicno bi dalo bolje rezultate. Mozda uticu i zidovi kod mene. Do najudaljenije pristorije ima 3-4 zida. Posto su stigli kao gratis pokloni zadrzacu ih. Stavicu ih na problematicna mesta mozda da istestiram stabilnost jer se nekada signal znao gubiti.
Kupovinu ovog proizvoda ne preporucujem.
Mislim da je imao neki kao fazon za to 😂

Ahm evo ga
1000003378.jpg

Ma da, pogledaš bilo koji i vrlo je očigledno da samo do dva ide ikakav hardver, ostali čista plastika.

Postoje fejk prozivodi i originalni,ja sam imao slican slucaj sa sijalicom,pisao sam vec ovde i kacio slike.

@mwsavko

Koliko te je kostao "poklon" ?
Moras da kupis nesto po visokoj ceni u odredjenom iznosu da
bi dobio "poklon".

Meni sinoć dadoše neki popust, kao za 7€ solarni punjač za telefon koji je inače 17.5€. Ima 3-4 solarna panela, valjda su ljudi mjerili i ispada oko 10w da je punjenje. Pa se razmišljam da li bih uzeo.

U poslednje vreme mi solidan broj artikala sa Temu stigne raspakovan, a kutija zalepljena lepljivom trakom. U poslednjih par dana SVAKI artikal koji mi je stigao je bio ulepljen trakom. Dešavalo mi se da nedostaju i delovi, ako je u pitanju neki set. Da li se još nekom to dešava? Da li nam prodaju polovnu robu ili naša carina otpakuje pakete?

Mislim da im tako stize pa krpe da ne poispada, naravno ofrlje. Sad mi je bas stigla nagradna lampa od 10 centi sa Alija, kutija izgleda kao da je prezivela granatiranje na ukrajinskom frontu :)

Kad odlepi carina tacno se vidi gde su odlepili i lepo zalepe uvek.

Ne, vidi se da je neko namenski otvarao, sekao zaštitnu foliju, nekad nedostaju delovi, vezice, itd.

Do sad mi se to nikad nije desavalo, eventualno da probas da narucis na neku drugu adresu par stvari pa da vidis da li se ponavlja prica.

Ma nema to veze sa adresom. Evo danas su mi stigla dva paketa. U jednom su svi artikli novi, neotpakovani, a u drugom je powerbank sa raskupusanom kutijom (isečena i otvorena na skroz pogrešnoj strani). Solidno poručujemo i očigledno su krenuli da šalju vraćane/korišćene predmete. Za neke nije problem, ako su samo otvoreni i tako vraćeni, ali kada su korišćeni ili kada nedostaju delovi nije tako prijatno. I onda mora da se vraća, pa poručuje opet... gube se vreme i živci.

Meni se desavalo da stignu paketi-kese na kojima se vidi da su cepane i otvarane, pa lepljene sa providnom trakom, ali do sada nista nije falilo. E sad, da li to otvaraju i cepaju ovi sa carine ili u posti, stvarno ne znam.

Edit:

Desavalo se i da su kutije nekih proizvoda izguzvani, pocepani, pa lepljeni, ali nista nije nedostajalo.

Ma nema to veze sa adresom. Evo danas su mi stigla dva paketa. U jednom su svi artikli novi, neotpakovani, a u drugom je powerbank sa raskupusanom kutijom (isečena i otvorena na skroz pogrešnoj strani). Solidno poručujemo i očigledno su krenuli da šalju vraćane/korišćene predmete. Za neke nije problem, ako su samo otvoreni i tako vraćeni, ali kada su korišćeni ili kada nedostaju delovi nije tako prijatno. I onda mora da se vraća, pa poručuje opet... gube se vreme i živci.
Vrlo moguce, ko zna koliko nasi vracaju, prilicno su fleksibilni sa Temu po tom pitanju a ne znaju kakva smo mi prica ovde :)

Nedavno sam poručio set za čišćenje tastature i generalno periferija. Stigao, kutija pocepana, set deluje odlično, a onda vidim da unutra nedostaju 3 dela za čišćenje. Ja im se žalio, oni po automatizmu da vratim - okej, vratih. Poručio sam ponovo, pa ću videti da li stiže kompletno taj primerak.

Juče mi je stigla konzolica za igru. Kutija isečena, konzola u originalnoj zaštitnoj futroli (tako dolazi) i kesici. A na staklu ekrana (ne zaštitno staklo) naprslina i sa leve strane je odlepljeno od kućišta (ne naleže, već primetno štrči). To nije nastalo u transportu sigurno, već je neko vratio.

Jedno vreme paketi koji su stizali preko Poste drzavne, imali su u pracenju gde sve paket ide. To je sada odavno ukinuto ali tada se moglo videti gde paket ide. I vidim ja ide u Zrenjanin ? O.K. u Zrenjaninu postoji carina, pa pomislim tamo ide na carinu da bi se smanjile guzve.
Sledeci put vidim paket ide u Despotovac ?? Pogledam na karti i Wikipediji posto ne znam gde je to seoce i vidim da ima 3.500 stanovnika (manje nego moja mala ulica) i Nikakve carine tamo nema ? Ispostave carinske postoje samo u sedistima tzv. okruga, ne u svakom selu !
Iz Despotovca je posle dosao u Beograd.
Tako da se moze zakljuciti da paketi uopste ne idu na carinu jer nikakva carina ne moze da pregeda hiljade paketa dnevno, nema ni kapacitete ni ljude itd. Posebno ne postoji carina u Despotovcu i slicnim seocima. Ali u Despotovcu postoji opstinska uprava prihoda koja moze da obracuna i naplati Porez tj. PDV.
Posle su ukinuli to prikazivanje usputnih stanica paketa kuda paketi idu po Srbiji ali iz ovoga se moze samo zakljuciti da ne idu na Carinu !

Samim tim i ne postoji mogucnost da "carina" otvara, krade pakete, delove itd. A i sta ce nekom cariniku deo necijeg paketa ? Kolika je verovatnoca da mu trebaju bas tvoji delovi ?

Neko otvara sigurno. Ne bi da upirem prstom ali nisu to neobične pojave i za našu poštu. Meni su jednom drpili naručen aparat za pritisak. Insistirali u pošti tada da platim i primim pa da se žalim. Lepo ih oterao... a napisao prijavu. SUP nije hteo da prihvati zbog iznosa.
Obavezno prijavi pošti, ne očekuj ništa ali umeju i oni nekada da se potrude oko toga.
Sa carine uvek dođe sa carina trakom ako je otvarano, plus ubacuju onaj njihov papir o ekspertizi :) Jedino da nisu ostali bez brendirane trake.
Dobijao sam i par puta oštečene u transportu ali je bila ona žuta ptt traka ako pošta primi takav paket i pošteno isporuči. Nisam baš takav da naručujem gomile ali samo jedan paket sa aliekspresa mi je izgubljen tokom godina, i to neke gumice rezervni delovi, ni sto dinara.

Lično ne verujem da Temu ponovo prodaje vraćene pakete. to im se tek ne isplati. Sigurno ima neki otped ili reciklaža puna toga.
Budi siguran da prođe carinu. Prođe ili bez pregleda ili sa pregledom. Mora da postoji ta stavka u statusu pošiljke ako je išlo kroz carinu.

Mislim da nam Temu uvaljuje proizvode koje je neko vratio iz X razloga. Meni je pre odredjenog vremena stigla auto dijagnostika bez zastitne folije na display-u. Par primeraka pre nje sve uredno, novo, sa sve folijom. Tako da verovatno sa vremena na vreme ubacuju stvari koje su vracene...

Može biti i da kod nas skladište vraćenje artikle pa dopunjuju narudžbinu.
Što se tiče carine i otvaranja ništa od toga jer špediter spremi papire i carinik može samo da ih tera da broje pošiljke pred njim da bi oslobodio pošiljke iz bescarinske zone. U slučaju da je nešta sumnjivo može da traži pregled pošiljke.

Pozdrav, treba mi preporuka za neki deciji pametni sat, al da ima mogućnost korišćenja sim kartice. Ubih se trazeci i nema...

Da li ste kupovali nešto od krema sa TEMU-a?
Vidim da ima raznih ali me zanima ako je neko probao nešto što je slično Pavlovićevoj ili Nivei.

Kazu preporuke za cistu guščiju mast.

Da li ste kupovali nešto od krema sa TEMU-a?
Vidim da ima raznih ali me zanima ako je neko probao nešto što je slično Pavlovićevoj ili Nivei.

Takvi proizvodi uopšte ne bi smeli da se uvoze u skraćenom postupku carinjenje.

Transfera, koja stoji iza celog aranžmana za carinjenje proizvoda sa Temu, je do sada napravila carinski prekršaj na toliko tarifnih brojeva, da bi u normalnoj zemlji dobili kontrolu kompletnog poslovanja, jer ako ovo prolazi na taj način, šta tek rade sa robom koju redovno uvoze.
O iznosim kazni i da ne razmišljam.

Ne kažem da su kreme loše, nemam iskustva, ali imajući iskustva sa drugim proizvodima koje tamo kupujemo tj sa procentom škarta, nisam siguran da bih koristio svoju kožu za testiranje.

Nazad
Vrh Dno