Šta je novo?

Temu - online prodaja (carina i praćenje pošiljki u zasebnim temama)

@Sirius9

Samo budi realan i napravi dobre fotografije za proizvode koji ne odgovaraju opisu
- velika je verovatnoca da ce ti vratiti pare i reci da zadrzis proizvode.

Ocigledno nemas dovoljno iskustva sa AE.

Sto se recenzija tice - na njih nemoj puno da gledas - eventualno pogledaj slike.

Kvalitet najjeftinije garderobe na AE i Temu je veoma slican , uz to
da oznacene velicine na AE najcesce "nemaju veze sa vezom" , dok su na Temu
prilicno tacne.
hm... zapravo i imam ali uglavnom je bila tehnička roba, slušalice, auto dijagnostike, DAC-ovi, Android Boxovi, Unimeri, Mikrofoni itd
Ali bilo je i jeftinije robe koja je bila solidnog kvaliteta maltene džaba, poput dioptrijskih okvira i još ponekih gluposti koje su bile OK za cenu.

sada sam poručio stvarno manje bitne stvari, poput seckalica za kupus, čistača krljušti, sekača za lubenicu, držača za sapun i baš tako stvari "ala" "DEBILANA".... koje bi pa možda mogao da nadjem na pijaci za iste pare...
sve u svemu, paket 3K plaćen, da sam mogao bez tih stvari mogao sam, itekako, sa tim kvalitetom gotovo da se neće ni koristiti

Ako mene pitaš bolje da racionalnije organizujem potrošnju. Glupa radoznalost
i da,
FUŠ roba brate.

Ja sam danas dobio neku opciju da uzmem 3 (?!) proizvoda za free, I posle nešto od 3600, da bi mi se vratili neki kuponi. Kuponi su 500/6500 i 1100/11000 I 1600/14500. imam ih dosta, nisam ih koristio. Probajte FREERS01, FREERS02 I FREERS03, ako nisu personalizovani.

Uglavnom - uzeo sam za free punjač za akumulator (na aliexpressu mu je cena 20$), neki štap za planinarenje (mislim da je smeće) i neke pantalone za planinarenje (isto ne mislim da je neki kvalitet). Kupio sam neki ranac posebno, za 3800, cena odmah pala na 3100, pa sam 700 din dobio kredita nazad.

To je moje iskustvo, nov korisnik, prva kupovina. Posle sam poručio još neki paket, gluposti od po 100,200 dinara i 2 stvari koje su mi trebale od po 1000 i 500, tako da me izašlo sa popustom od onih gore 700 oko 1700 dinara (mogao sam i manje da poručim za free shipping).

Sve u svemu, nadam se da će ranac biti okej, punjač za akumulator i ove dve stvari od 1000 i 500 dinara, realna cena toga je nekih 60€ (ja platio 5500) i što se mene tiče, sve ostalo što bude iole valjalo je dobitak.

Očigledno da jesu vezani za nalog, podelio sam ih iz najbolje namere :) Nebitno svakako, nisu ogromni popusti, oko 10% su.

Uzeo neke majce čisto da vidim, brate kakva najlončina pa to je sve 100% poliester. Jesu oni nekada čuli za pamuk? Na slikama izgledaju kao pamučne a ovo što je stiglo nema ni 1% pamuka.

@snorki11

Verovatno si sam kriv jer nisi procitao opis.
Ako su napisali lan ili pamuk , a poslali ti sintetiku , onda imas pravo da se zalis.

Uzeo neke majce čisto da vidim, brate kakva najlončina pa to je sve 100% poliester. Jesu oni nekada čuli za pamuk? Na slikama izgledaju kao pamučne a ovo što je stiglo nema ni 1% pamuka.
većina sportskih majica danas ti je sintetika...quick dry i takve stvari...pamuk se veoma teško suši kad se oznojiš, zato se forsira sintetika...isto ti je kad uđeš u bilo koju radnju poznatih brendova, 100% pamučnu majicu ćeš teško naći...

Proteklih mesec dana u LCWaikiki bila rasprodaja, 100% pamucne majice u rasponu od 400-900 dinara (polo i obicne). Poslednje dve sam uzeo po Marvel licenci (Venom) 399 dinara :D Sintetiku po vrucini ne bih ni u ludilu nosio.

Kina i pamuk. :ROFLMAO:
Najveći su svetski proizvodjači pamuka i svile ali se takve stvari ne nalaze na Temu.
Ovo sa Temu kod nas mi najviše liči na kraj sedamdesetih i dobar deo osamdesetih kad se masovno trčalo u Rumuniju po donji veš a kad navučeš odma imaš i rol kragnu pa ne brineš za zimu ali je bar bio čist pamuk.

@delboy

I u Waikikiju ima svasta :(

Preko leta se moze nositi sintetika , ali ne bilo kakva , nego kvalitetne aktivne majice....

Nije tema o Waikikiju a inače u Waikikiju se prodaje prvenstveno turska garderoba najvećim udelom pamučna i naša mala privreda radi sa pamukom uvezenim iz Turske.

Da da napisali oni 100% poliester, nisam obratio pažnju. Te najlon majce sam viđao po pijacama 90tih, već sam zaboravio. No dobro sad znam zašto su tako jeftine.

Treba unapred da se pomiriš sa time da je sve iz Kine sa Temu ili AE fušeraj.
Postoji vrlo dobar razlog zašto je sve jeftino.
Da, možeš ti da uzmeš primera radi neki kabl, neku baterijsku lampu ili šta znam, krpe neke, i da to bude ok, ali mislim o čemu pričamo ...

@sammy

Nije sve fuseraj !!!
Samo treba dosta iskustva i treba pratiti kvalitetne testove.
Za sicu mogu da se kupe kvalitetne stvari 😋 ;)

Iskočila mi kao neka nagrada 3 besplatna artikla koja sam gledao, jel to neki trik, šta dalje?

Iskočila mi kao neka nagrada 3 besplatna artikla koja sam gledao, jel to neki trik, šta dalje?
Trik je. Izabereš 3 besplatna proizvoda, ali onda da bi ih dobio moraš da kupiš još nešto u vrednosti 4800 rsd. To ne bi bio problem da cena robe koju treba da kupiš za 4800 rsd nije bar 30% skuplja nego kad je kupuješ bez tih poklona.

Vratilo mi 130 dinara na ~7000 din vrednosti 3 pošiljke 🫡
Cene variraju iz dana u dan, trebao si da sacekas jos koji dan/proveravas i dobio bi vise garant. Ja jesam za manju porudzbinu.

Nego... je li neko kupovao ovo i da li valja ista

Ili nesto slicno tipa

Ili bolje da ganjam kod nas tipa Ananas

Stigla lampa sa temua, polupan gornji deo skroz, kao da su basket kuriri igrali dok nije stigla do mene. Slikao je i temu je ponudio refund u kreditima bez povracaja. Ne verujem da cu lampe uzimati i nesto lako lomljivo ikada vise, ali ovo za refund je skroz korektna stvar

Da li je neko kupio neke bezicne slušalice (over ili on ear) a da je zadovoljan njima, ukljucujuci mikrofon? Imam edifier w820nv na ae, ali cu se nacekati na carini, ovde nema ni jednog kulturnog brenda.

Cene variraju iz dana u dan, trebao si da sacekas jos koji dan/proveravas i dobio bi vise garant. Ja jesam za manju porudzbinu.

Nego... je li neko kupovao ovo i da li valja ista
Ako je za taj artikal dobio povracaj 130rsd, i ako opet pojeftini npr na 200, da li moze da trazi opet razliku od tih 70 dinara? Ili je zavrsio sa tim proizvodom?

Izvinjavam se ako je već pitano na prethodnih 36 stranica...
Ako naručim paket u vrednosti od 10.000 dinara (znači preko onog carinskog limita od 50 EUR), da li mi, kad stigne, naplaćuju dodatno PDV i/ili carinu ili ne?

Stigla lampa sa temua, polupan gornji deo skroz, kao da su basket kuriri igrali dok nije stigla do mene. Slikao je i temu je ponudio refund u kreditima bez povracaja. Ne verujem da cu lampe uzimati i nesto lako lomljivo ikada vise, ali ovo za refund je skroz korektna stvar
Koja lampa?
Izvinjavam se ako je već pitano na prethodnih 36 stranica...
Ako naručim paket u vrednosti od 10.000 dinara (znači preko onog carinskog limita od 50 EUR), da li mi, kad stigne, naplaćuju dodatno PDV i/ili carinu ili ne?
Ne, podele paket na dva od 5000 ako može ili možda tri i dobiješ više paketa svaki ispod 50€.

Pisano je, nema dodatnih troškova jer porudžbinu dele u više paketa vrednosti do tih 50eur

Meni ne daje mogucnost, kaze da je vec to zavrseno...

Cudno mi je da nema zablaze satova, vibo 7?!

Aliexpres odlepio sa cenama!

Jel neko porucivao muske kosulje? Po gradu uglavnom prodaju pamucne turske koje su dosadne jer nemaju onaj svileni sjaj. Na temu ima dosta tih svilenih kosulja sa sjajem, bas elegantno izgledaju u prelepim bojama, ali svuda pise poliester i malo spandex.

Trik je. Izabereš 3 besplatna proizvoda, ali onda da bi ih dobio moraš da kupiš još nešto u vrednosti 4800 rsd. To ne bi bio problem da cena robe koju treba da kupiš za 4800 rsd nije bar 30% skuplja nego kad je kupuješ bez tih poklona.
Niste uzeli u obzir " korekciju cene" , ha da sam znao ta to kupio bih još nešto 😀

Nazad
Vrh Dno