Šta je novo?

Temu - online prodaja (carina i praćenje pošiljki u zasebnim temama)

Mislim da me nisi razumeo, vidim i ja ovo ... ali nema vise ovoga, a bilo je i za Srbiju pre nedelju dana ... prebaci na Germany da bi video link

cena je mnogo niza kada se kupuje na 10 kom

Baš si se potrudio da objasniš, "vidim i ja ovo al ne vidim ovo"!!! jesi siguran da vidiš ono a ne ovo?
Vidim i ja OVO:
1723758087186.png
može da se stavi u korpu, vidiš koliko izađe komad, ništa jeftinije na 40 komada ali,
ono što sam zapravo hteo da kažem je da izbegavaš baterije iz kine posebno te plave, povoljne dilove, akcije na baterije isl. nećeš se usrećiti njima pogotovo ne za ebajk.
Možda su ok za neku igračku ili blender za ness ali za ebajk su definitivno pogrešan izbor.

Baš si se potrudio da objasniš, "vidim i ja ovo al ne vidim ovo"!!! jesi siguran da vidiš ono a ne ovo?
Vidim i ja OVO:
Pogledajte prilog 454243
može da se stavi u korpu, vidiš koliko izađe komad, ništa jeftinije na 40 komada ali,
ono što sam zapravo hteo da kažem je da izbegavaš baterije iz kine posebno te plave, povoljne dilove, akcije na baterije isl. nećeš se usrećiti njima pogotovo ne za ebajk.
Možda su ok za neku igračku ili blender za ness ali za ebajk su definitivno pogrešan izbor.
Slažem se 100% za izbor baterija za ozbiljniju namenu, tj. treba birati baterije samo proverenih proizvođača, jer baterije manje poznatih ili nepoznatih proizvođača često znaju da budu znatno nižeg kapaciteta od deklarisanog.

Sve ovo je za temu Pracenje posiljki

@dedamrsoje

Isto pravilo vazi i za Postu i za PostExpress i za sve kurirske sluzbe.
Negde lokalne poste i kuriri rade bez problema , negde je "raspad sistema".

@nagard

Gde je napisano da garantuju da je isporuka na kucnu adresu u roku od 10 dana ???
Odgovor je NIGDE !!!

Na licni zahtev mozes traziti da te posiljka ceka u posti / u paket centru
( osim mozda za posiljke za koje se placa otkupnina )

Danas sam opet zvao postu i kompaniju Transfera koja je zaduzena za primanje i carinu paketa sa Temu-a, i dosao sam do zakljucka da je sihronizacija izmedju Poste i Transfere totalna glupost.Posta direktno od njih dobija informaciju kada je status posiljke u pitanju, i to je onaj trenutak kada se pojavi prvi status na postinom sajtu.Ono sto je zanimljivo, da za paket koji ima status "elektronski prispela" i koji je dosao u posti od strane pomenute kompanije, da mi u toj kompaniji kazu da taj paket navodno nije ni krenuo iz Kine i da bi trebao da trazim povracaj novca.Nesto tu svakako nije kako treba, i mislim da ce im trebati vremena da se dodatno obuce i sihronizuju za rad sa postom.Davati predlog za povracaj novca je prilicno neodgovorno, jer je ocigledno da sihronizacija izmedju sluzbi nije dobra, da je paket verovatno jos uvek u tranzitu, i da status verovatno iz nekog razloga kasni.
U svakom slucaju, moj predlog da se jednostavno ceka i prati status na sajtu poste, i da se ljudi ne opterecuju dodatnim informacijama koje ce samo napraviti veci problem.
I moram da se izvinim za prethodni post gde sam dao neke informacije koje po svemu sudeci nisu tacne.

Može li neko da razjasni kakve su im ovo mere u cm. Sve su lepo dali u tabeli ali nisu napisali šta mere u tim cm. Ovo je inače za majice.

Prilozi

• Screenshot_20240816-211324.png
    Screenshot_20240816-211324.png
    53.8 KB · Pregleda: 89
Isto za farmerice i pantalone, zamoliću ako neko može da pojasni te mere u cm?

Prilozi

• Screenshot_20240816-213403.png
    Screenshot_20240816-213403.png
    51.4 KB · Pregleda: 77
Pitanje za članove koji su dobili pošiljke preko M-One tj. D Express-a, da li su naplaćeni troškovi PDV-a ili ne?

Za isporuku preko PostExpress znam da nema dodatnih troškova.

U vezi sa merama u cm, prebacite na engleski, nedostaje prevod tih stavki na srpskom.

Pitanje za članove koji su dobili pošiljke preko M-One tj. D Express-a, da li su naplaćeni troškovi PDV-a ili ne?
Za sada je kod mene bilo 2-3 paketa koje je doneo M-One/Dexpress, nije bilo dodatnih troškova.

Kakve veze ima kurirska služba sa naplatom pdv-a
U teoriji nema ali i praksi ima.
Pa već je pisano da postoji osnovana sumnja da pojedine domaće kurirske službe naplaćuju PDV na pošiljke iz inostranstva a da novac zadržavaju za sebe. Ako se ne varam sitne pošiljke iz Kine je dostavljao BEX i naplaćivao 20% od vrednosti pošiljke, tako sam pročitala ovde na sajtu.

Meni se desilo da mi pošiljke iz inostranstva poslate od fizičkih lica dostavljaju Bex, AKS i ostali pa su mi uvek naplaćivali PDV iako su stvari bile nekomercijalne prirode, samo sam jednom dobila šturi račun od našeg d.o.o. FlyingCargo i tek kad sam zatražila odgovor putem mail-a.

Sa domaćom carinom imam šarenolika iskustva kao i ostali forumaši.

Da se vratim na temu Temu-a, meni je bitno da nema dodatnih troškova i da postoji realan kod za praćenje a sama brzina dostave mi nije ključna.

Naručujem večeras jednu pošiljku. 🙂

Da se razumemo, ne može bex i aks da naplaćuju carinu i pdv nanosnovu nepostojeće deklaracije carine, oni nemaju ta ovlašćenja, oni mogu samo da vrše povrat novca carini. Ako ste im vi davali pare bez carinske deklaracije, vaš problem, kod mene bi sutradan bila obaveštena efektiva i od carine bi tražio da mi dostave carinsku deklaraciju.

@Ratibor38

O svemu sto pises imas objasnjenja u temi Pracenje posiljki.

@snorki11

Ako imas imalo iskustvo sa Waikiki , Pepco , Sinsay , Koton...
treba da znas da su to genericke mere koje variraju u stvarnosti.
Moras da kupujes "pomalo na slepo".
Na AE je jos gore - nikada nije jasno da li je npr. "kineski ili evropski" XXL
Kineski XXL je za 2 velicine manji od EU tj. slican je L velicini u EU.

Slicno je i sa obucom

Sto se isporuke i naplate PDV tice - o tome imate na drugim temama , a pisano je i ovde.
Nemojte samo da sirite neke sulude teorije...

Efektivu , Ratel i slicne , cesto mozete "da okacite macku o rep" :( :( :(

@basketasica84

Nema dodatne naplate za Temu posiljke.

"Almost sold out" će mi uskoro postati najomraženiji slogan, ever. 🤦‍♂️

Jel i vama iskacu razne ponude tipa 90% popusta, a onda kad otvoris app samo 50% + postarina?

Da li se zna sa kime će sarađivati. Definitivno je da sa poštom više ne ?

Da li se zna sa kime će sarađivati. Definitivno je da sa poštom više ne ?
Prati malo temu. Šalju preko Pošte i M-One.

M-One pošiljke, barem na jugu, isporučuje DExpress.

Kada pošalju preko Pošte, pošiljke donosi Post Express ili poštar (ako su do 500gr).

Bez namere da ikog vredjam , molim ucesnike da ne lupaju gluposti

@radulle

O kakvoj postarini govoris ?
Ako tvrdis da postoji naplata - daj primer

@Ivanns91ns

Zbog cega bi prekinuli saradnju sa PostExpressom ?

Može li neko da razjasni kakve su im ovo mere u cm. Sve su lepo dali u tabeli ali nisu napisali šta mere u tim cm. Ovo je inače za majice.
po kolonama: sirina izmedju ramena, obim u grudima, obim u struku, obim u kukovima, obim u rukavima

Znaci da obozavas one notifikacije da si dobio super popust a kad udjes u app ono popuS.
Naprotiv, ovo sam gledao na kompu, nisam se ni setio da proverim da li bi dobio bolji dil na telefonu! :unsure:
Ovo je bio neki prozvod koji sam gledao na alibabi pošto mi treba tipa 500 komada i juče rekoh, aj da vidim ima li toga na Temu, sad je cimanje poručivanje sa alibabe, da vidim šta ima na Temu i kako će proći. Gledao sam na kompu jer mi je znatno lakše pronaći detalje koji su bitni tipa dimenzije.
Uglavnom ispalo je da na Temu ima 101.000 modela pa sam proveo par sati upoređujući i stavljajući u korpu one modele koji su mi bili interesantni i na kraju kad sam konačno sveo izbor na neki razuman iznos za sve jedan u korpi je stajalo "Almost sold out"

Isto za farmerice i pantalone, zamoliću ako neko može da pojasni te mere u cm?
sirina farmerki,

Za isporuku preko PostExpress znam da nema dodatnih troškova.
na 10tak paketa u poslednjih par meseci nema nikakvih dodatnih troskova, ako malo primetite ne mozete pojedinacno nista ni naruciti preko 50e da kosta, u zbiru da ali ce oni podeliti na vise manjih paketa do 50e, sto dovodi da je sve vec uracunato i dogovoreno sa transferom i dalje sa drzavom, sta je ispod haube i koliko se drzava ugradjuje ili ne za nas nije ni bitno, ali to sto platite to vam je.

PE ne naplaćuje dostavu paketa Temu, kao da besplatno imaju, video sam listig kod kurira sa xx listova i na kraju stoji 0,01 din ! Suludo, ovo ima da zatvori i lokalne Kineze, a tek naše radnje koje jedva rade.

Kao i kod milion naših domaćih prodavnica kod kojih imaš besplatnu dostavu. Stvarno suludo

PE ne naplaćuje dostavu paketa Temu, kao da besplatno imaju, video sam listig kod kurira sa xx listova i na kraju stoji 0,01 din ! Suludo, ovo ima da zatvori i lokalne Kineze, a tek naše radnje koje jedva rade.
Kad bi tako nesto moglo da obori cenu stanova :D

Nazad
Vrh Dno