Šta je novo?

Temu - online prodaja (carina i praćenje pošiljki u zasebnim temama)

Ja sam poručio i one nosače sa Temu-a, samo mislim da su za 11.6" modele, ne za ovaj ali videćemo kad stigne to.
Samo će mi se sto pretvoriti u inspektora Gedžeta kada sve namontiram, ili ako krenem da kačim po zidovima ima da budem Birkoff iz Nikite :D

Možda da otvorimo temu za ovaj model u testovima?

Za svaki proizvod koji ima smisla tj za koji želite da odradite opis/review, otvorite temu gde joj je mesto i ovde samo link. Da ne zatrpavamo ovde.

Stigao mi je paket danas i omasila sam velicinu dzempera, pa bih da vratim. Bio je oko 1200 din. To mi je prvo vracanje, proucavala sam ovde kako to ide, ali ne verujem da ce da mi oproste tu cifru. Znaci vrv. moram u postu.
E, sad, mene zanima jel se uvek vraca u postu?
Meni je doneo kurir u nekim no name kolima, ali na paketu vidim da pise DE, a islo je preko M One.

Uvek u poštu. Daju ti detaljne instrukcije kada pokreneš proceduru za vraćanje.

Može link za usisivač?

Malo sam usisavao sa njim, pa evo i mana:
  • Nije plastika idealno uklopljena na dršci, ne vidi se vizualno na prvi pogled jer je plastika glatka, ali grebe šaku kod palca kada se drži usisivač. Ovo je verovatno samo do mog primerka, ali sad moram da smislim kako da ovo rešim jer boli kada se koristi, napravio mi posekotinu na šaci...
  • Deluje kao plus ali baš i nije, glava može u krug da se okreće, vrlo je fleksibilna. Problem je što se dešava da se podigne glava sa tepiha tokom usisavanja, a ne može da se zaključa da samo vrti levo desno kao Bosch usisivača koji imam.
  • Ima LED na glavi i to je totalan trip kada se usisava, ne znam jel do mojih faličnih očiju ali razliva se svetlo prilikom usisavanja, više smeta nego što koristi a ne vidim taster da se može isključiti to LED svetlo
  • Možda bi moglo crevo/šipka da bude za nijansu više teleskopska, ali okej je za moju visinu, za više od 180 cm mislim da baš i nije jer se ipak morate sagnuti prilikom usisavanja.

Ono što bi rekao neko da je mana a zapravo nije:
  • Baterija zapravo sasvim okej traje
  • Usisivač je sasvim dovoljno snažan, i na prvoj brzini, na drugoj može sve što i žičani Bosch, ono što ovaj ne može usisati ne može ni Bosch, mogu samo industrijski i možda neki značajno skuplji modeli (verovatno može Dyson ali nije za porediti sa tim rangom cena)
  • šipka/crevo ne smanjuju značajno snagu usisavanja što bi možda neko pomislio na prvu
  • mala komora je ok, ne napuni se tokom usisavanja sobe od 20cm i vrlo prljavog tepiha, realno mogu dve sobe da se odrade. Prazni se vrlo jednostavno, pritisne se dugme i ispada loptica prašine, pošto je ciklon tipa pa se formira loptica. Da bi se očistio filter, mora se skinuti ručka i otvoriti taj deo, ali i to je 10 sekundi max, vrlo jednostavno je sastavljanje/rastavljanje svega na usisivaču

Filter što stiže zasebno je dodatni, već ima jedan u usisivaču. Filter je zaštićen metalnom mrežicom u komori za usisavanje, ali se lako i tome pristupa i može se očistiti kada zatreba.
Tražim zamenske baterije, kupio bi još i punjač namenski za njih ako ima, ne dopada mi se ideja da punim isporučenim ispravljačem.
Dolazi četka za fino usisavanje, kao što imaju svi ručni usisivači
Kada se rastavi i skine teleskopsko crevo, postaje ručni usisivač.
Vrlo je tih, sama buka bi možda mogla biti još prijatnija ali je ok.
Jedino što izgleda malo kao robot, ali nije ružan uživo. I Bosch cordless su roboti...

Voleo bi da za njega ima i zamenskih glava, generalno zamenskih delova. Tražim ali još uvek osim filtera nisam našao ništa.

Na kraju kada se podvuče crta, bolje je usisao vuneni tepih od ovoga, starog 10 godina: https://www.bosch-home.rs/sr/mkt-product/ciscenje-poda/usisivaci-sa-kesom/BSGL3MULT3. Što apsolutno nisam verovao da je moguće, jer sam usisivač uzeo radi fore, da vidim kakav treš Temu sve ima ponudi.

Sigurno je bolji Šaomi od 20k, mada možda i nije, probao nisam. Lepše izgleda, ko i svaki Šaomi produkt. Bosch je sigurno bolji ali to kreće od 20k do 40k, o Dysonima da ne pričamo...
Kod nas ima nekih rebrandiranih cordless kineza ali koliko vidim nisu ispod 10k pa je ovo i po punoj ceni dobar dil, a ako uzmete sa kuponima je realno džabe. Još da rešim ručku da me ne grebe...
Mislim da komotno može dve sobe od 25 kvadrata da odradi sa jednim punjenjem, možda i ceo stan ako ste brzi i efikasni s njim što je sasvim dobro, jelte. Nije za usisavanje hotela ili radionice, to sigurno.

Pošto imam onaj Lidlov od 3.6V čini mi se, za taj je ovo mašina, taj od 3.6V je realno igračka u rangu onog pištolja sa Temu/Aliexpressa samo bespotrebno većih dimenzija. Ne znam kakav je Lidlov od 10.8V, ali ovaj ima 24V čini se da piše na bateriji.
Za svaki proizvod koji ima smisla tj za koji želite da odradite opis/review, otvorite temu gde joj je mesto i ovde samo link. Da ne zatrpavamo ovde.
Prebaciću kada uslikam. Ako može da ne brišete do tada poruke?

Poslednja izmena:
Nervirali me, ali 15.3" ips sa touchom za 4000 din ako valja (a deluje da valja) bih uzeo i od neprijatelja 😂😂😂
Apsolutno valja, digitajzer je odličan, nijednom nije promašio niti bilo kakav lag ili slično, dušu dalo za pipkati :) Takođe, nisam znao da je Ubuntu ovako touch ready OS, sve radi top ko na Androidu.
Ekran je po defaultu na 30% brigthnessa, ima sa strane neki kao rocker s kojim se ulazi u OSD i može da se podigne i na 100% ako treba.
Nije HDR compliant pa ne može da isijava previše, ali već na 60% pristojno svetli.
Našao sam kabl s kojim radi i napajanje i data kako treba, bez flickeringa i zatamljivanja, ali je malo kratak. Naručio sam od 3 metra takav pa ću probati.
Većina kablova što uzimamo su samo PD bez data, oni što imaju i data su debljeg preseka. Ja nemam previše dobrih data kablova koji mogu da isporuče PD kako valja.
Kvalitet izrade je sasvim dobar, jedino može biti bolje izrade da je alu kućište, ali ova plastika je skroz dobra. Nogica/postolje je isto super.
Uglovi gledanja nisu baš kao u mog G27F ali jeste IPS, u to nema sumnje. Boje su nekako lepše u SDR modu nego na ovom mom. Zvučnike nema.

Apsolutno valja, digitajzer je odličan, nijednom nije promašio niti bilo kakav lag ili slično, dušu dalo za pipkati :) Takođe, nisam znao da je Ubuntu ovako touch ready OS, sve radi top ko na Androidu.
Ekran je po defaultu na 30% brigthnessa, ima sa strane neki kao rocker s kojim se ulazi u OSD i može da se podigne i na 100% ako treba.
Nije HDR compliant pa ne može da isijava previše, ali već na 60% pristojno svetli.
Našao sam kabl s kojim radi i napajanje i data kako treba, bez flickeringa i zatamljivanja, ali je malo kratak. Naručio sam od 3 metra takav pa ću probati.
Većina kablova što uzimamo su samo PD bez data, oni što imaju i data su debljeg preseka. Ja nemam previše dobrih data kablova koji mogu da isporuče PD kako valja.
Kvalitet izrade je sasvim dobar, jedino može biti bolje izrade da je alu kućište, ali ova plastika je skroz dobra. Nogica/postolje je isto super.
Uglovi gledanja nisu baš kao u mog G27F ali jeste IPS, u to nema sumnje. Boje su nekako lepše u SDR modu nego na ovom mom. Zvučnike nema.
Govoris o ovom monitoru https://www.temu.com/goods.html?_bg..._1733406158606_jdkhbl0ufg&refer_page_sn=10037 ?

Dole u opisu kazu da ima integrisane zvucnike.

Ima zvučnike.

Već je neko spomenuo u temi, danas se i meni javio neki Potrčko da dostavi paket, bez ikakve najave. I čovek nije hteo da dođe u zgradu da isporuči, nego je insistirao da ga osoba 80+ traži po kraju. Kakvi su to likovi.

Izgleda da ima, nije Ubuntu incijalno davao opciju izbora HDMI sound outputa. Sada sam uspeo da dobijem zvuk. Doduše izrezi su pozadi, tako da zvuk nije neki.
Trenutno razmišljam kako da na zglobni nosač namestim i Mini PC i monitor.

Poručio ono što je zabranjeno da se više pominje u temi pre ravno 7 dana i danas doneo poštar.
Iskreno sam se malo šokirao da je tako brzo stiglo 🤔

izgleda su juče opet dizali malo cene.
Čega? Nisam primetio, vrte se iste cene za iste proizvode koje meni prikazuje. Možda su čak neke stvari povoljnije nego prethodnih dana, barem one sitnice što se kupuju da bi dobio kupone :D
Meni se čini da sam već naručio pola stvari na Temu koje me interesuju od onoga što imaju u ponudi a to baš i nije puno.

1TB Kodak SSD i monitor na type-c ispadaju best buy na temu-u, GOATovi sto bi se reklo.

Propustam li jos nesto a da nisu papuce i donji ves? Essager/Baseus i generalno kvalitetniji kablovi i aksesoari i dalje dosta bolji izbor na aliju.

Šta je dostupno od konektora?
Ideja mi je hdmi/min hdmi kabl od grafičke do njega za prenos slike, ali ostaje problem napajanja i prenosa touch komandi, ima klasičan usb koji bih povezao na USB A računara za touch, ili isključivo preko USB C radi?

2 USB C, jedan mini HDMI i audio jack. U pakovanju dođu kablovi. Ja ga napajam sa USB C - USB C, bez dodatnog za napajanje.

Na ploči samo jedan USB-C, taj mi je rezevisan za audio interfejs jer daje više struje, bitno da ima još jedan usb port za touch pa cu taj iskoristi za usb a/na usb c kabl do kompa, napajanje vući sa punjača.

Screenshot_2024-12-05-19-13-32-901_com.einnovation.temu-edit.jpg

Ako neko merka ovako nešto, ja sam zadovoljan. Lepo se drži za retrovizor, ne klima uopšte. Jasno se vidi u ogledalu. Kamera je sasvim om takođe, podržava max micro sd od 32 gb (ja ubacio od 16 gb, sa njom imam max 55 minuta videa). Možete podesiti da pravi snimke od 1, 3 ili 5 minuta, pa kad se napuni memorija, sam briše onaj najstariji i tako redom.

Evo i ličnog snimka u svim mogućim uslovima: VIDEO

Prilozi

• Screenshot_2024-12-05-19-13-32-901_com.einnovation.temu-edit.jpg
    Screenshot_2024-12-05-19-13-32-901_com.einnovation.temu-edit.jpg
    388.4 KB · Pregleda: 33
Link, cena, napajanje?

Hvala ti na snimku, veoma korisno. Solidno se vidi, jedino što u pokretu jedva razaznajem slova na tablama pored puta, tablice nikako.

Hvala ti na snimku, veoma korisno. Solidno se vidi, jedino što u pokretu jedva razaznajem slova na tablama pored puta, tablice nikako.
***, za ove pare je ok, i šoverka malo zamrlja pa se još slabije vidi. Na jednom delu snimka se vide tablice, početak negde na kružnom, ali tu automobili maltene stoje

Da li je neko uspeoo da nadje korektan android projektor na Temu ?

tnx

1000002951.jpg
Mislio sam da ih nema na temu.

Ima fazon po jedan, dva proizvoda. Tako je bar bilo kad sam kupovao prvi put na temu, pa potražio ona brenda.

Ne znate koji je trenutno kod za te kupone? Meni su iskakali u nezgodnom trenutku, a sad bih se malo poigrao sa njima 🙂

Nazad
Vrh Dno