Malo sam usisavao sa njim, pa evo i mana:
- Nije plastika idealno uklopljena na dršci, ne vidi se vizualno na prvi pogled jer je plastika glatka, ali grebe šaku kod palca kada se drži usisivač. Ovo je verovatno samo do mog primerka, ali sad moram da smislim kako da ovo rešim jer boli kada se koristi, napravio mi posekotinu na šaci...
- Deluje kao plus ali baš i nije, glava može u krug da se okreće, vrlo je fleksibilna. Problem je što se dešava da se podigne glava sa tepiha tokom usisavanja, a ne može da se zaključa da samo vrti levo desno kao Bosch usisivača koji imam.
- Ima LED na glavi i to je totalan trip kada se usisava, ne znam jel do mojih faličnih očiju ali razliva se svetlo prilikom usisavanja, više smeta nego što koristi a ne vidim taster da se može isključiti to LED svetlo
- Možda bi moglo crevo/šipka da bude za nijansu više teleskopska, ali okej je za moju visinu, za više od 180 cm mislim da baš i nije jer se ipak morate sagnuti prilikom usisavanja.
Ono što bi rekao neko da je mana a zapravo nije:
- Baterija zapravo sasvim okej traje
- Usisivač je sasvim dovoljno snažan, i na prvoj brzini, na drugoj može sve što i žičani Bosch, ono što ovaj ne može usisati ne može ni Bosch, mogu samo industrijski i možda neki značajno skuplji modeli (verovatno može Dyson ali nije za porediti sa tim rangom cena)
- šipka/crevo ne smanjuju značajno snagu usisavanja što bi možda neko pomislio na prvu
- mala komora je ok, ne napuni se tokom usisavanja sobe od 20cm i vrlo prljavog tepiha, realno mogu dve sobe da se odrade. Prazni se vrlo jednostavno, pritisne se dugme i ispada loptica prašine, pošto je ciklon tipa pa se formira loptica. Da bi se očistio filter, mora se skinuti ručka i otvoriti taj deo, ali i to je 10 sekundi max, vrlo jednostavno je sastavljanje/rastavljanje svega na usisivaču
Filter što stiže zasebno je dodatni, već ima jedan u usisivaču. Filter je zaštićen metalnom mrežicom u komori za usisavanje, ali se lako i tome pristupa i može se očistiti kada zatreba.
Tražim zamenske baterije, kupio bi još i punjač namenski za njih ako ima, ne dopada mi se ideja da punim isporučenim ispravljačem.
Dolazi četka za fino usisavanje, kao što imaju svi ručni usisivači
Kada se rastavi i skine teleskopsko crevo, postaje ručni usisivač.
Vrlo je tih, sama buka bi možda mogla biti još prijatnija ali je ok.
Jedino što izgleda malo kao robot, ali nije ružan uživo. I Bosch cordless su roboti...
Voleo bi da za njega ima i zamenskih glava, generalno zamenskih delova. Tražim ali još uvek osim filtera nisam našao ništa.
Na kraju kada se podvuče crta, bolje je usisao vuneni tepih od ovoga, starog 10 godina:
https://www.bosch-home.rs/sr/mkt-product/ciscenje-poda/usisivaci-sa-kesom/BSGL3MULT3. Što apsolutno nisam verovao da je moguće, jer sam usisivač uzeo radi fore, da vidim kakav treš Temu sve ima ponudi.
Sigurno je bolji Šaomi od 20k, mada možda i nije, probao nisam. Lepše izgleda, ko i svaki Šaomi produkt. Bosch je sigurno bolji ali to kreće od 20k do 40k, o Dysonima da ne pričamo...
Kod nas ima nekih rebrandiranih cordless kineza ali koliko vidim nisu ispod 10k pa je ovo i po punoj ceni dobar dil, a ako uzmete sa kuponima je realno džabe. Još da rešim ručku da me ne grebe...
Mislim da komotno može dve sobe od 25 kvadrata da odradi sa jednim punjenjem, možda i ceo stan ako ste brzi i efikasni s njim što je sasvim dobro, jelte. Nije za usisavanje hotela ili radionice, to sigurno.
Pošto imam onaj Lidlov od 3.6V čini mi se, za taj je ovo mašina, taj od 3.6V je realno igračka u rangu onog pištolja sa Temu/Aliexpressa samo bespotrebno većih dimenzija. Ne znam kakav je Lidlov od 10.8V, ali ovaj ima 24V čini se da piše na bateriji.
Za svaki proizvod koji ima smisla tj za koji želite da odradite opis/review, otvorite temu gde joj je mesto i ovde samo link. Da ne zatrpavamo ovde.
Prebaciću kada uslikam. Ako može da ne brišete do tada poruke?