Šta je novo?

[Telenor] Mobilni Internet

Ja sam koristio Huawei E220 i šljakalo je bez problema pod Windows 7...

Jel znas nesto u vezi E1550, ima ga kod mene u Telenor prodavnicia nema E220..

PJ, iskustva? :)

Pazi ovaj E220 je stariji model, pa valjda i noviji podržava. U krajnjem slučaju traži onaj testni period (mislim 3 dana) pa možeš vratiti bez obaveza, ukoliko je postpaid.

OK. To je jedna varijanta i isprobacu to na 3 dana..

Nego, jel moze obican postpaid kartica da se ubaci u 3g modem i da se koristi? Verujem da moze, zasto ne bi moglo. Moze li se modem samostalno kupiti?
Posto imam neke silne MB na 066 pa da se ne bace :)

Poslednja izmena:
Nisam probao na Windows 7.
Postpaid kartica radi sasvim OK u modemu. Koristio sam prošle godine, ne vidim razlog da sada ne radi :)

Operateri ne prodaju sam modem, ali možeš da uzmeš onaj prepaid paket. Vodi računa da su Telenor modemi kodirani. Moj E1550 je trenutno na putu (bez mene :)), ali našao sam povoljno otključavanje online, pa ću ga unlockovati čim bude kod mene.

MTS ZTE modemi bi trebalo da su sim free. Svi koje sam probao su bili, ali nisam imao u ruci nijedan koji ide uz prepaid paket.

Sta je "kvalitetnije": E1550 ili taj ZTE?

Vidim da Telenor ima onaj prepaid paket sa 3G saobracaja, E1550 i 60 dana koriscenja za 3900 rsd.

Ja sam od onih "baksuznih" koji nisu imali problema ni sa jednim ni sa drugim :d

MTS ima sličan paket za slične pare.
Prednost ZTE-a je što nije kodiran, ali videćemo sledeće sedmice, možda to neće biti problem ni za E1550.

Sam modem, oba su od jeftine plastike (za razliku od starijih modela).
E1550 je u stick formi, pa je pitanje vremena kada će da mu se razglavi poklopac, a problem je i kada ga koristiš u notebooku u krilu, jer je podugačak, pa moraš da vodiš računa da ga ne zakačiš.
Ima čitač micro SD kartica, pa možda nekome i to bdue korisno, ja ga nisam probao.

ZTE622 je pljosnat i ima kablić, pa kada visi na njemu, nekako mi je bezbednije da radim sa notebookom u nezgodnom položaju. Imam utisak da mu se ne sviđa česta zamena kartice i svaki put mislim da ću da oštetim ona vratanca.

1. Da li ti je bitan oblik modema?
2. Da li ti je bitan sim free bez cimanja?
3. Uzmi jeftiniji :)
PItanja sam složio ovim redom, jer mi je dostupno više modema, pa mi sim free ne znači mnogo.
Nadam se da sam pomogao :)

Ovo je moja brzina

Konstatno je ta brzina, i deluje mi da je sporo. Dole kod mreze uvek stoji HSDPA ili WCDMA prenos. I stalno se menja s jedne na drugu. Da li bi to trebalo tako, ili treba da stoji jedna. Koja je uopste razlika i koja je brza, tj pozeljnija? Modem je E220.
Ja sam inace na Novom BGu u Studenjaku.

Poslednja izmena:
WCDMA i ne moze mislim preko ~400Kb/s. Bolja je naravno HSDPA (to je ona koja se reklamira kad se pominje 1.8Mb/s, 3.6Mb/s...)

Da ne ureknem, ali cesce mi stoji HSDPA. Zasto mi je onda tako sporo?
Signal je uvek preko 90%.

Jesi li promeni apn? :-/ Za vas internet korisnike su kreirali poseban.
Ne mogu da nadjem na sajtu, mislim da je net.

sporo ti je jer je celija (tj mreža generalno) zagušena...probaj u 5-7 noću...

Može li APN "net" da se koristi i u telefonu, i na običnoj kartici, ili je samo za ove internet pakete?

Samo za internet pakete. U jednom modemu imam običnu prepaid karticu na koju uplaćujemo tarifni dodatak internet i ne može APN NET.

Jel moze neko da navede tacnu putanje do meste gde se menja APN u telenor softveru?
(nije za mene a trebalo bi da sredim to "na slepo" preko telefona : )

Poslednja izmena:
Tools>Options>Profile Management>Edit
Promeni podatke i Save.

Prilozi

• TelenorInternet.png
    TelenorInternet.png
    18.7 KB · Pregleda: 139
Da li i postpaid korisnici Telenor interneta mogu da koriste net APN, ili samo prepaid?

Septimus, služimo narodu!
:d

Ako piše da je to APN za prepaid internet korisnike i ne mogu da ga koriste prepaid korisnici koji nisu internet tarifni profil, predpostavljam da ne mogu ni postpaid korisnici.
Probaj, ništa te ne košta.

Ja sam prepaid internet paketima ostavio NET, ali u tesiranju nije bilo Bog zna kakve razlike. Ili čak nikakve?!

Poslednja izmena:
Hvala ljudi, drasticno mi je povecalo brzinu! Carevi ste :wave:

jeli radi ovaj modem E1550 na Windowsu 2003?

blah, treba mi potvrda da radi na 2003, zbog vpn_a

radi i na win 2003

Posto se trenutno nalazim u CG, uzeo sam njihov mobilni internet preko Promontea i vrlo sam zadovoljan kako radi ovde! Uzeo sam PCMCI modem Option GTMAX "7.2 READY" u koji se stavi gsm kartica! Ljudi koji su mi prodali modem su mi tvrdili da u njega moze da se stavi i Telenorova prepaid-e kartica samo moraju da se promene neki parametri! Da li neko zna da li je to moguce i kako??!! PJ vidim iz tvojih postova da se ti dosta razumes u ovo, pa bi bilo lepo, ako znas, da mi pomognes!
Havala unapred!

Poslednja izmena:
razmišljam i ja da uzmem ovu pripejd promociju,al me interesuje da li radi na leopardu?!
piše da tamo radi,al isto tako piše i za gomilu aplikacija,pa se ovde kolju te aplikacija sa os-u.
Takođe me interesuje ta pokrivenost.Nalazim se na nbgd-u,blokovi i tu sam veći deo svog vremena.

Clownfish, ne znam kako izgleda interfejs tvog modema, ali svakako moraš kreirati novu konekciju.
U ovoj temi, post 137 sadrži sličicu koja ti može dati ideju kako da podesiš internet konekciju. Pass je gprs.

S obzirom da koristiš prepaid, umesto internet možeš da upišeš samo net, a user i pass ostaviš prazne.

Vrh Dno