Šta je novo?

[Telenor] Mobilni Internet

Ovo je super! :)
I ranije sam pisao kako bi 3G paketi kao tarifni dodatak bili dobra stvar...

Ko koristi 3G u modemu, ništa se ne manja, a ja ga svejedno nosim u telefonu, tako da sada mogu da nosim jedan umesto dva telefona :)
Mesečni trošak će mi biti isti, a upotreba jednostavnija.

Još da uvedu proveru stanja.
Verovatno će da bude preko *111# menija.

H_Fusion, ovo nisu paketi za DL, već za surf, mail i sl. Cene su, bar meni, prihvatljive za ono što dobijam.

Poslednja izmena:
379403038.png

Ok ili ne? :)

btw. kako da proverim preostale MB na pripaid kartici??

Nije OK. U 3G zoni si, a ogroman je ping i mala brzina. Probaj da pomeriš modem po prostoriji, koliko možeš.

Za proveru probaj *121*2#

Ping je ogroman zbog opere, tako mi je i sa adsl... Jutros sam uhvatio HSDPA ali preko 800kbs nece.

Hvala kod radi :) Stoji da imam 1.5GB do 28.12, znaci do sutra... Da li moram da istrosim ovo do sutra ili je moguce da korisistim dok ne istrosim?

Poslednja izmena:
Juce sam skinuo Mobile Partner i evo kako to izgleda na grafiku...
A u Mobile Connect za Top rezultat(download) uvek stoji 384Kbs, kao da je ogranicen da ide preko toga :S:

Prilozi

• Capture1.JPG
    Capture1.JPG
    96.8 KB · Pregleda: 77
Poslednja izmena:
Ako ti je "zakucano" na 384 kbps, vrlo je verovatno da ti je QoS tako podešen/limitiran, što ne bi trebalo da je slučaj sa "Telenor Internet" paketima.

Vidi, zovni CallCentar (ili im šalji mail, ili pođi do prodavnice ... ako ti se ne plaća 9,9 RSD za taj poziv), pa im skreni pažnju da to ne ide baš onako kako bi trebalo ... Javi kako je prošlo ... ;)

Ali i dalje mi nije jasno kako onda izvuce 180KBs(na Mobile Partner), dok na speedtestu nikako preko 800Kbs.
SS od pre nekoliko minuta...

Evo i SS iz Mobile Connect gde se jasno vidi da je 384Kbs maximum.

Prilozi

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    98.5 KB · Pregleda: 72
  • Capture1.JPG
    Capture1.JPG
    26 KB · Pregleda: 74
Poslednja izmena:
BUMP

Od kako sam se vratio sa odmora, nešto radi bolje nego što je radilo pre ...

Drugari ako moze samo mala pomoc. Treba mi broj telefona koji se kuca da bi se konektovalo...sestra otisla u Rio, bacila sve prospekte a mladji bratic kuckao nesto i zbrljao pa sad ne znam sta treba upisati i iskonfigurisati da bi to sve radilo?!

Takodje interesuje me koliko je na kraju definitivno upload na tom telenor internetu...ono sto je bitno je da moram ujaku da osposobim webcam i internet konekciju da bi mogao da koristi Skype za komunikaciju sa pomenutom sestrom.

Takodje zna li se koliko mora da se plati ako hoce da se raskine ugovor koji je potpisan na 2 godine?!

*99#
Upload je oko 380k max, voice radi OK preko SkyPe, video hoće da secka.

Hvala druze. Reci mi jos samo da li je potrebno instalirati neke drajvere i sta ja znam sta vec i konfigurisati nesto dodatno ili ako ima negde neko uputstvo u pdf jos bolje da skinem da ves ne smaram ovde?!

Ubodeš modem u USB i on će sve sam da završi. Uključujući i ovaj pozivni broj. Ako ti je SW već instaliran, onda nema šta da se dira...

jedno pitanjce,
uzeo sam net u cetvratk, radi sa oscilacinama, ali moze da se izdrzi, nego otvara mi evo bench OK, yahoo, krstaicu.....ali npr imdb nece nikako da otvori, ponekad samo, tako isto npr jos jedan, dva sajta, dok druge adrese otvara normalno....

u cemu je kvaka?

Pj aj ako si u mogucnosti i ako nije veliko uploaduj negde software pls.

Proday, software imaš u samom modemu, ne vidim šta će da ti znači druga verzija.
Sve deinstalriaj, ubodi modem i pojaviće ti se novi, virtuelni, CD drive sa koga pokreneš isntalaciju software-a...

jedno pitanjce,
uzeo sam net u cetvratk, radi sa oscilacinama, ali moze da se izdrzi, nego otvara mi evo bench OK, yahoo, krstaicu.....ali npr imdb nece nikako da otvori, ponekad samo, tako isto npr jos jedan, dva sajta, dok druge adrese otvara normalno....

u cemu je kvaka?

I ja imam istih problema, kazu da imaju problema i da rade na unapredjenju 3g mreze i da ce to u toku dana (nedeelja) biti otklonjeno. Uglavnom, ako ne otklone, ja cu da im vratim modem, posto me ovako iskreno malo i nervira da mi neke stranice otvara, a neke ne...:wall:

e a jel se desava nekom da se modem ponekad pocne gubiti, tj nestane pa se ponovo pojavi, sto prouzrokuje naranvno pucanje konekcije??

Poslednja izmena:
Lord, predpostavljam da pričaš o ovom novom 1550 modemu?
Ja nisam imao problema. Niti je bilo problema na nekoj mašini kojima imam pristup, a imaju zakačen taj modem. Hm, zapravo, taj modem samo na jednoj :d

Koristite samo usb port u koji ste uboli modem kada ste instalirali aplikaciju preko koje se konektujete i nece nestajati.Malo je cudno, ali tako je.Huawei je to,sta ste ocekivali?

Poslednja izmena:
netlord, nisam imao problem sa nestajanjem ni kod menjanja portova.

Jedino što XP ponovo prepozna uređaj, kao da je prvi put povezan (doduše, mnogo brže instalira potrebne drajvere, jer software već ima).

PJ , evo mesec dana prodje od kako sam uzeo net, e sada , mislim da sam potrosio oko 3 GB, ona 2 GB jel mi se prenose, ili ih gubim???

ooooooooooooooooooooojjjooooooooooooo..help, help...proslo mesec dana, jel moze da se vrati modem i raskine ugovor, ovo je katastrofa, kod mene je OK, al kod devojke je stalo edge ili grps mreza i modem sija zeleno, jendo u pet dana dobije wcdma mrezu i modem sija plavo, znaci nepodnosljivo je ,.........

Pokušajte sledeće: http://www.telenor.rs/?section=private&page=6531

Update liste mesta pokrivenih Telenor 3G/HSDPA signalom:

1. Bačka Palanka
2. Belegiš
3. Gospođinci
4. Horgoš
5. Jevremovac
6. Kaluđerica
7. Klenje
8. Knjaževac
9. Kolubara
10. Kuzmin
11. Leštane
12. Medveđa Trstenička
13. Noćaj
14. Obrenovac
15. Opovo
16. Petrovaradin
17. Priboj
18. Prijepolje
19. Ralja
20. Sremčica
21. Surdulica
22. Šimanovci
23. Valjevo
24. Vrdnik
25. Vršac
26. Zaječar

http://www.telenor.rs/?section=private&page=5794

Poslednja izmena:
Jel moze savet koji od Telenor modema radi na Win7?

Ne bih zeleo "iznenadjenja" u vezi drajvera itd.. :d

Nazad
Vrh Dno