R
rokan74
Guest
I ja sam pre neki dan uzeo ovaj Telenorov paket, privučen marketinškom kampanjom i prinuđen potrebom za bilo kakvim internetom, jer mi je dozlogrdilo da idem po internet kafeima i sl., jer, žalosno je reći, ali u podstanarskom stanu, u kojem živim, nemam telefon. Eeeej! U 21. veku, ladno nemam telefon. Nemam ni kablovsku, a opcija bežičnog interneta mi je bila nekako skupa i nepouzdana. Pošto sam svoje net potrebe obavljao po raznim klubovima, moji standardi glede brzine su bili jako visoki. I tako, iako svestan, manje više nepovoljne cene, ali sa druge strane privučen potrebom i tehničkim karakteristikama, koje su na jako visokom proklamovanom nivou, odem ja u Telenor ovde kod mene u Zemunu i uzmem paket sa Huawei modemom E220 koji po specifikaciji daje brzinu do 3,6 Mbps. Sav zadovoljan dođem kući prikačim se i imam šta da vidim. Internet radi na brzini od 236,8 Kbps, što je 15 puta sporije od reklamiranog. Išao sam danas u poslovnicu, ali se oni prodavci razumeju u proizvod koji prodaju otprilike koliko i ja u parenje kornjača na Galapagosu. Ne znam šta da radim. Zemun je pokriven sa 3G, a on meni javlja konekciju na EDGE, koji u stvari i daje tu brzinu. Ima li neko kakav predlog, jer preko predefinisanog softvera nije moguće birati način prenosa podataka, a ako li je ovo maksimalna brzina,neće se Telenor ovoga naprodavati, jer su u kampanji pozvali javnost da ih kupuje zbog visoke brzine transfera podataka, a ovo, barem kod mene, radi nešto malo brže od dial-up. Samo ova strana foruma je učitavana 15-ak sekundi uz brzinu downloada od 3,1 Kbps. Srbijo među šljivama...:S: