Šta je novo?

[Telenor] Mobilni Internet

Lollypop, znam da navedeni E170 iz MTS radi sa Telenorovom karticom, a Telenor modeme nisam probao. Samo sam čuo od nekih korisnika da je zaključan. Uz činjenicu da su u Telenoru svi telefoni zaključani, ovo mi je zvučalo sasvim logično.

Jesi li lično probala ili ti je neko rekao (kao i meni)?

"Meni je brz internet potreban zbog brojnih obaveza u skoli" - rece klinac sa gejmpedom u rukama i ostade ziv. :d

Pa da...pošto ne može sve da postigne što se brojnih obaveza tiče beži u alternativnu stvarnost preko brzog interneta :p :D :D

samo se vi zavitlavajte, ali igračka industrija je jedan od najbtinijih pokretača razvola računarskih tehnologija još od ere osmobitnika. često se zapitam koliko bre mi sami sebe lažemo da radimo išta korisnije od tog klinca sa gamepadom. džaba svi ti procesorski sati kad je najdalje što smo dobacili ni bednih 120 astronomskih jedinica za trideset godina, a do svetlosne godine nam fali još... (ček da vidimo)... još samo 63 120 AJ.

ccc... baš smo :zgran: "daleko dogurali"....

Primetim ja skoro da mi je i za upload i za download brzina 0.01KB/s, u prevodu, nemam internet. Naravno, odlepim, odmah pošaljem jedan protestni mail, gde oni meni lepo napišu da izaberem WCDMA only i da će onda sve da bude u redu (do tada mi je bio podešen WCDMA preferred, pa je on sam birao konekciju i brzinu protoka). Uradim ja to, i stvarno, čitavih pola dana šljakalo perfektno.
a gde nadje to podesavanje..?

šta si se stis'o?
Tarifiranje poziva na broju 9863 je fiksno i to: ukoliko se poziva sa Telenor broja iz Telenor mreže, preslušavanje govornog automata je besplatno, dok se razgovor sa operaterom (inicira se odabirom tastera 0) naplaćuje 10 din po pozivu bez obzira na dužinu trajanja poziva, fiksno. Navedena cena je sa uračunatim PDV-om i važi i za prepaid i za postpaid sistem naplate.
kapiram da tamo sede ljudi koji su plaćeni da te upute u tajne podešavanja, kad te već mrzi da se odcimaš do najbližeg korisničkog servisa.

Mobile Partner?

Tools > Options > Network

Lollypop, znam da navedeni E170 iz MTS radi sa Telenorovom karticom, a Telenor modeme nisam probao. Samo sam čuo od nekih korisnika da je zaključan. Uz činjenicu da su u Telenoru svi telefoni zaključani, ovo mi je zvučalo sasvim logično.

Jesi li lično probala ili ti je neko rekao (kao i meni)?

Probala lično i peronalno :D Nisu ovi naši ni jedni ni drugi dovoljno inteligentni pa da zaključaju kartice.

Uz put, onom kolegi što mu E170 nije radio na Visti i posle ubacivanja onog fajla koji sam našla ovde... ipak radi, samo kralj nije hteo da restartuje makinu nakon ubacivanja fajla. To ti je kad majstor hardveraš hoće da se pravi pametan :d

Nego, sad se nešto setih. Meni u Ugovoru piše da nije dozvoljeno korišćenje Voip programa i da tako nešto povlači raskid Ugovora??!! Jel se oni zezaju i kako misle da baš mene ukebaju ako to koristim?

krajnje jednostavno. svi data paketi prolaze kroz njihov gateway i nije nikakav problem da identifikuju šta je u tim paketima. mislim čak i da imaju opciju filtera, samo je pitanje da li će je i kako koristiti.

jedino da konsultujemo nekog njihovog inženjera :smash:

"Meni je brz internet potreban zbog brojnih obaveza u skoli" - rece klinac sa gejmpedom u rukama i ostade ziv. :d

:D:D:d slicno sam i ja izjavio!!! Imace da se pohvalim da sam uzeo net i da je odlican, uzeo sam ga sa studenskim popustom uredjaj 999 i 5giga oko 1200 sto mi je ajd recimo prihvatljivo sem da modem moram sakrivati od znatizeljnih internetmanijaka..

Ja sam koristio VoIP, nemajući pojma da tako nešto piše u Ugovoru i eto, nisu raskinuli isti. Predpostavljam da su morali to da ubace, a sada valjda psotoji pravilnik o tome...

Zabranjeno ili ne, odziv je preveliki da bi konekcija bila funkcionalna za VoIP :(

Ja sam koristio VoIP, nemajući pojma da tako nešto piše u Ugovoru i eto, nisu raskinuli isti. Predpostavljam da su morali to da ubace, a sada valjda psotoji pravilnik o tome...

Zabranjeno ili ne, odziv je preveliki da bi konekcija bila funkcionalna za VoIP :(

Ja to u ugovoru nigde nisam nasao!!!

Poslednja izmena:
Imace da se pohvalim da sam uzeo net i da je odlican, uzeo sam ga sa studenskim popustom uredjaj 999 i 5giga oko 1200 sto mi je ajd recimo prihvatljivo sem da modem moram sakrivati od znatizeljnih internetmanijaka..
Meni smesno deluje Telenorova ponuda u poredjenju sa ovim, kod njih je 5GB tricavih 3.600 dinara. Ou jea.

Jedino sto mi je retardirano kod mts-a je sto svi placaju modem 999din (ugovor na 12 meseci), a obavezuju se na razlicite mesecne pretplate. Ja sam zbog toga uzeo paket od 1GB prvog meseca, umesto 5GB koji sam prvobitno hteo.

Meni smesno deluje Telenorova ponuda u poredjenju sa ovim, kod njih je 5GB tricavih 3.600 dinara. Ou jea.
zključili smo da postoji razlika u kvalitetu usluge, pa samim tim i razlika u ceni iste. glupo je da flejmujemo do besvesti.

glupo je da flejmujemo do besvesti.
Moj post je flejm? Ehmm...
Jedini post koji se ovde ozbiljno bavi poredjenjem Telenora i mts-a, je PJ-ov pisan pre mesec dana.
Imao sam prilike da probam Telenor u istim uslovima, i ja nisam video nikakvu epohalnu razliku. U stvari, nisam video skoro nikakvu razliku.
Veza ne puca ni kod jednog ni kod drugog, brzina download-a je priblizna (Telenor je skoro uvek desetak posto brzi), u toku normalnog surfovanja razlike je nemoguce primetiti.
Zato izvini molim te, 3x niza cena nikako nije kompenzacija za 3x losiju uslugu.

Poslednja izmena:
potpuno si u pravu.

pljuc na preskupi telenor, hajmo svi na jeftiniji mts :wall:

:banana: banana za norvežane - ne treba nama taj vaš internet, kad imamo mi svoj :banana: i triput brži i deset puta jeftiniji, a tek što ne puca :banana:

WTF, covece koji je tvoj problem? Procitaj jos jednom moj post i iskontrolisi se.

1. Pljuc na Telenor?! Nigde nisam pljuvao kvalitet telenorve veze, ako se zaista potrudis i procitas moj post videces da sam napisao da je dl na telenoru 10-ak posto brzi nego na mts-u.
2. Ne, veza na mts-u mi ne puca, nikad.

Ako volis Telenor, ok, tvoj izbor, ja vise volim svoj novac i dacu ga onome ko mi obezbedi bolju uslugu/ili uslugu istog kvaliteta naplati manje. EOD.

verujem da vredim dovoljno da imam pravu a ne jeftinu uslugu.

a ti slobodno... zbog takvih i postoji državna mreža.

Telenor Internet tarifni planovi postaju jos bolji i povoljniji.

Od 1. decembra Mini paket (590 dinara) sadrzi 300 MB podataka, Standard (1290 dinara) 2 GB, Veliki (1990 dinara) 5 GB, Ogromni (3 590 dinara) - 10 GB . Cene su bez PDVa.
Vaze i novi uslovi tarifiranja, pazljivo procitajte.
http://www.telenor.rs/?section=private&page=5381

Cene svih Telenor Internet modema su snizene: http://www.telenor.rs/?section=private&page=5380

a prosirena je i pokrivenost 3G/HSDPA signalom: http://www.telenor.rs/?section=private&page=5794

Shone89 Pogledaj poruku
Ja koristim telenor internet standard paket u Valjevu (nema 3G u Va jos uvek,nego preko GPRS i EDGE).I do juche je modem E220 hvatao signal i GPRS i EDGE.Ali od juche samo GPRS (koji je sporiji i nervira me).Sve sam zivo uradio,od restara win. do reinstalacije drajvera,ali modem nece da radi na EDGE,nego samo na gprs. Znate li sta treba da uradim da bi radio na EDGE??? Ako neko zna nek mi napishe detaljno uputstvo pls. Poz

A da pozoveš Telenor, da ih pitaš da ne čačkaju nešto u Valjevu ovih dana? Morali bi da imaju takvu informaciju ...

Možda te obraduju, pa ti kažu da "Evo, upravo ..." postavljaju 3G baznu stanicu, pa dok prevežu žice i to ... ostali bez izolirke, pa dok mali trkne do prodavnice ...

A možda su ukinuli EDGE signal u tako velikom mestu (što mi je totalni apsurd) ...

Either way - zovi njih, oni će znati mnogo bolje nego mi o čemu se radi ... ili im piši mail ako nećeš da zoveš ... ;)

A da pozoveš Telenor, da ih pitaš da ne čačkaju nešto u Valjevu ovih dana? Morali bi da imaju takvu informaciju ...

Možda te obraduju, pa ti kažu da "Evo, upravo ..." postavljaju 3G baznu stanicu, pa dok prevežu žice i to ... ostali bez izolirke, pa dok mali trkne do prodavnice ...

A možda su ukinuli EDGE signal u tako velikom mestu (što mi je totalni apsurd) ...

Either way - zovi njih, oni će znati mnogo bolje nego mi o čemu se radi ... ili im piši mail ako nećeš da zoveš ... ;)

Ma zvao sam ih,kazu nemaju prijavljen kvar,pa sam mislio da je do mene problem. Ma ko zna mozda me stvarno obraduju 3G-om....:banana:

Nazad
Vrh Dno