Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

da, ako potpišeš 1.septembra ide ceo mesec proporcionalno od pune cene, pa onda od sledeceg po 5 po 1 dinar.

• Like
Reagovanja: M J
Elem i ja da se pohvalim da sam najzad dobio 50mbit/s posle predugackog preganjanja sa Telekomom. Kad je brzina ukljucena isprobam je ja na speedtestu i to je to pa onda na YT na 4k TV-u i sve pici bez problema.
Medjutim juce se resim malo da gledam 4k na YT i ima sta da vidim, brzina se jedva vuce za 720p! Nekad cak i ode na 30-40mbit/s ali odmah padne posle na 2mbit/s. Manuelno podesavanje rezolucije takodje ne pali, sta vise, primetio sam da sto vise gurma rezoluciju na gore- brzina ide na dole.
Ovakva ****** su mi se desavala i dok sam bio na 20mbit/s i dok sam tad nalazio kakva-takva opravdanja sad vala nemam. Nije samo YT TV u pitanju vec i desktop gde zabada sve zivo kad hoce da gledam YT. Paradoskalno, najbolje za gledanje mi je preko mobilne aplikacije na telefonu, potpuno nebitno koju rezoluciju gledam. Telefon mi podrzava do 1440p.
Jel moze neko da mi objasni sta se desava? Da li ovo Telekom namerno zakida konekciju ka YT-u ili je do samog YT-a, ili (najgora opcija) do oba?
Vidim da se na ovo zale svi redom po netu tako da ne verujem da sam prvi i na ovom forumu. Da lil postoji neko cackanje po ruteru da sredim ovu stvar?
Vidim da ima nekakva blokiranja u command promptu da se ISP spreci da blokira konekciju ali nisam siguran da ce to raditi i na TV-u?

Elem evo SS iz rutera
2018-08-23.png

Ako ti je računar sa ruterom spojen preko LAN kabla, probaj reinstalaciju mrežne i restart računara, ako ti nije nov LAN kabal zameni i njega!

Elem i ja da se pohvalim da sam najzad dobio 50mbit/s posle predugackog preganjanja sa Telekomom. Kad je brzina ukljucena isprobam je ja na speedtestu i to je to pa onda na YT na 4k TV-u i sve pici bez problema.
Medjutim juce se resim malo da gledam 4k na YT i ima sta da vidim, brzina se jedva vuce za 720p! Nekad cak i ode na 30-40mbit/s ali odmah padne posle na 2mbit/s. Manuelno podesavanje rezolucije takodje ne pali, sta vise, primetio sam da sto vise gurma rezoluciju na gore- brzina ide na dole.
Ovakva ****** su mi se desavala i dok sam bio na 20mbit/s i dok sam tad nalazio kakva-takva opravdanja sad vala nemam. Nije samo YT TV u pitanju vec i desktop gde zabada sve zivo kad hoce da gledam YT. Paradoskalno, najbolje za gledanje mi je preko mobilne aplikacije na telefonu, potpuno nebitno koju rezoluciju gledam. Telefon mi podrzava do 1440p.
Jel moze neko da mi objasni sta se desava? Da li ovo Telekom namerno zakida konekciju ka YT-u ili je do samog YT-a, ili (najgora opcija) do oba?
Vidim da se na ovo zale svi redom po netu tako da ne verujem da sam prvi i na ovom forumu. Da lil postoji neko cackanje po ruteru da sredim ovu stvar?
Vidim da ima nekakva blokiranja u command promptu da se ISP spreci da blokira konekciju ali nisam siguran da ce to raditi i na TV-u?

Elem evo SS iz rutera
Pogledajte prilog 255909
Nikad nikakav problem sa vdslom a 50 Mbit i vdsl imam od pocetka 4-5 godina i uvek i na svakom sajtu 50 imam a cak i malo vise.
Vidi to sto ti je @topten predlozio jer do Mts sigurno nije.

Sent from my Galaxy S9+ using Tapatalk

Niste razumeli, isti problem se desava i na TV-u i na kompjuteru. Svi sajtovi rade bez problema na kompjuteru osim YT.

Na telefonu kad se zakacis preko WiFi mozes da pustis YT u 1440p bez problema?

Problem ti do samog rutera nije sigurno, podesen je na profil od 50mb i to radi kako treba

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Ako ti radi na telefonu, 99% da ti ne throtluju brzinu zbog YT.
Probaj na browseru da iskljucis "hardware acceleration" pa javi da li radi tako.

Pre neki dan u telekomu u Pančevu sam čuo da če optika u Pančevu a zatim u opštini Opovo krenuti sledeće godine, po planu.

I sa ovih 50/8 sam prezadovoljan.

Poslednja izmena:
ma ti operateri u kol centrima nemaju pojma sta se desava :)

Imam jedno pitanje,podneo sam zahtev za iptv na probu sa 2 stb-a, jutros vidim da su me prebacili na interleaved sa fast profila. Jedno me zanima, znači nemaju veći profil od 100Mbps na vdsl-u, nego kada budem gledao HD kanal na 2 stb-a, oduzimace se od mojih ~95 Mbps neta? Onda ću tada imati oko 80 Mbps :D Screenshot_20180827-124044_Samsung Internet.jpg

obzirom da sedis na centrali ili isturenom stepenu, mozda bi i mogli da ti povecaju brzinu jos.. valjda ce se javiti neko ko ima vdsl 100 mbps + iptv ili da pitas telekom da li mogu da ti povecaju jos brzinu..

Sent from Galaxy S8

Istureni stepen mi je u zgradi, zato su ovakvi parametri. Uopšte mi nije bitno tih 10ak Mbps, nego onako pitam. Videću kako će se ponašati iptv kada povučem max brzinu na kompu, jer je brzina i dalje ~95Mbps.

• Like
Reagovanja: M J
iptv bi trebao da se "ponasa" normalno, jer ima prioritet u odnosu na net..

Sent from Galaxy S8

Svejedno je slab model za 200e, i da je iz 2018. (2gb/1.6Ghz)
Pogeldaj bolje Lenovo Tab Adam 7/10, koji sam ti pomenuo u mailu. Ne verujem da ga ima na prodaju u prodavnicama, nego u oglasima, ali novih.

Rezervisao sam ga. Ide na poklon, ali bilo bi dobro da su pogrešili u specifikaciji.

Kakvi su to kraljevi. Oni izmišljaju tablete, prave nove specifikacije istih itd :Klanjanje

Uzeo sam i to je tablet sa samsung sajta, sa baterijim od 7300 mAH, a oni napisali 4060. Kamera fulhd sa 8, a oni stavili 2. memorija 32 Gb, oni stavili 16, itd itd.

Uglavnom tablet je odličan i u radnji je 25 hiljada. U mts-u uz net 50 je 500 dinara mesečno. Odnosno 12 000.

Moram još jednom za mts :Klanjanje

Poslednja izmena:
+10.000 sto nisi dobio 5 meseci za dinar ;)

Obrni okreni Telekom retko kad "časti" korisnika više od 3.000-4.000 din.

Jel nekome vrisnuo net? Nema ga vec sat vremena u NS?

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Možda je izolovan slučaj, meni radi kao sat...

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

nema ni u Su, morao do StCable hot spota u blizini... modem je nakacen na centralu ali im puklo dodeljivanje adresa

Telekom je totalno nesposoban da proda NET 100 paket ljudima sto spavaju na isturenim stepenima!!! Ubedjuju kako mora FTTH za taj paket!!! Na moje insistiranje ipak su podneli zahtev za NET 100!

Nazad
Vrh Dno