Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Kakva parica bio sam jednom postavio ali sam lose ss ..
On kaze da mu cetrala u selu ? sad koliko mu daleka centrala ?38791665_651557528553067_379539108826972160_n.jpg

Downstream line attenuation ti je na prvom screenshotu bio 11.6 a na drugom 17.5. To je bas velika razlika kad se racuna udaljenost tj 800 ili 1300metara.
Tacan podatak mozes dobiti od Telekoma na telefon ili preko maila.
U svakom slucaju trebalo bi da radi paket 20/4...
Preko toga nista...

Nesto oko 1km je daleko. Moze 20/4 max da uzme.

• Like
Reagovanja: M J
Rekao sam ti da 99% nisi iza nata.
Sad uzivaj namucio si se dok je sve sredjeno.

Sent from my Galaxy S9+ using Tapatalk
Ma i nisam se namucio koliko su me iznervirali sa njihovom podrskom i sporoscu. Likovi su me bili fizicki iskljucili sa mreze a niko to da proveri u istoriji tog broja. Nemoguce da je neko tek tako dosao i makao me fizicki sa mreze.

Usao sam na onaj sajt za racunanje udaljenosti, uneo sam ovu line attenaution vrednost. Pokazuje mi 144m, cini mi se da imam solidne parametre, nisam bas vican da uporedjujem ove podatke.
1bc0296e3586c61d69c62b208b723748.jpg

Sent from my Cool S1 using Tapatalk
7995971a4d3c00adecaff1dfb25fe09f.jpg

Poslednja izmena:
Dok ga ne prebace na vdsl port mozemo samo da nagdadjamo sta i kako.
Ima dobru paricu i bice totalno druga prica kad ga prebace na VDSL

• Like
@veljkoka
nisi dobro uneo podatke, unosi se samo vrednost polja line attenuation (down) tj slabljenje linije u download smeru.
Kod tebe je ta vrednost 9.3 tj udaljenost oko 600 metara.
50/8 ti je gornja granica brzine za tu duzinu parice i lepo ce da ti radi.

Veljko, sve ti je super, na fast si profilu, imaš javnu adresu.
Uzivaj u netu i u hladnom pivu!

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

To je to,hvala druze na odgovoru. Nisam bio siguran sta da unesem. Pitam zato sto sam pitao radnicu da li imam uslova za net100 paket i ona mi je rekla da ne moze zbog daljine. Ovako kao sto sam ja uneo ispada da moze.
Rekoh mozda izbegavaju te najvece pakete zbog preopterecenosti...

@drakenzen

Vala bas sada cepam erdinger [emoji3]

Poslednja izmena:
Veljko rekoh ti još juče šta da uradiš, jer sam baš ispratio sve što si pisao :D

Dobio si net za 3 dana i to nesreća pa bio vikend,tj problem fiksnog koji nije radio 6-7 godina.

Ljudi čekaju mesecima na port. A šta si sve ispisao :D

Ma[emoji768 je napisao(la):
e;5560151]Veljko rekoh ti još juče šta da uradiš, jer sam baš ispratio sve što si pisao :D

Dobio si net za 3 dana i to nesreća pa bio vikend,tj problem fiksnog koji nije radio 6-7 godina.

Ljudi čekaju mesecima na port. A šta si sve ispisao :D

Haahha, ada nemam ja zamerki na rad telekoma do potpisivanja ugovora, cak naprotiv, pohvalio sam sluzbenicu koja je zvala, proveravala, ubrzala stvari koliko je mogla, cak je zvala i za CG NAT pa su joj rekli da moze to da se resi. Zato sam i odustao od vracanja opreme jer me zamolila da to ne radim bar jos jedan dan. Ja sam i pre 6 godina iskljucio fiksni i net jer su me ovi lokalci zezali kada je net bio u kvaru. Dodje jedan dan jedan, pa premeri kabal od uticnice do rutera nesto napise.kao u izvestaju i trazi da se potpisem. Drugi dan dodje drugi, pa ode ulaza i kao utvrdi da nije do cvorista, a ja svo vreme im sugerisem da je u pitanju centrala i da vide da li je preopterecena parica jer mi je net pucao uvece kada je vece zagusenje i nije se vracao po dan dva nekoliko puta. Na kraju ja vidim da imam jos mesec dana do kraja ugovora, posle dva dana me pozove njihov inzinjer da me obavesti da je parica problem i predlozi mi da predjem na drugu sa nesto manjom brzinom. Ja mu kazem neka radi sta hoce jer za mesec dana ionako raskidam ugovor,valjda je to preneo marketingu, pa su me.zvali i ubedjivali, ali sam odbio sve sto su nudili i presao tada na nesto skuplji sbb.

A zavrsili su ovo odmah posle vikenda jer sam zvao jedno tri puta i poslao e mail centrali iz Beograda, gde sam trazio hitno resavanje problema. Zvala me je ta sluzbenica kojoj sam poslao e mail da proveri da li je kvar otklonjen. Da nisam bio ostriji ko zna koliko bi zavlacili, ova radnica je prijavu kvara prebacila na urgentno, mozda je i to pomoglo.
A ja lako ispizdim kada su ovakve stvari i neazurnost u pitanju, ako bar kasnis sa popravkama bar pozovi i obavesti korisnika u cemu je stvar a ne da ja zovem...
Da vidis kako su postali azurni kada je ova radnica zvala da kaze da hocu da vratim opremu, ujutru u 10 je kvar otklonjen... [emoji23]

Ali pazi, sve ove firme imaju isti taj pilicarski nacin razmisljanja. Posaljem ja SBB-u e mail gde pitam da li mogu da dobijem net bez televizije jer necu da placam nesto smo mi ne treba i da li kao visegodisnji stari korisnik mogu da ostvarim neki popust u vidu smanjenja pretplate. Stize meni kratak odgovor, ne moze jer nemaju tehnickih mogucnosti i ostave mi link za akcije starim korisnicima. Rekoh ok i kazem da raskidam ugovor. Sutradan mi stize e mail da ostavim kontakt telefon jer su kao eto moj zahtev prosledili sefovima i da ce me neko zvati da se dogovore samnom , toboze posto sam bas dugo njihov korisnik bla bla. Ja im samo napisem da sam opremu vec vratio a i da nisam ne bih prihvatio nikakav dogovor. Valjda oni mene treba da zovu da vide da li hocu da produzim ugovor, oa ako si jako dugo kod njih da sami ponude nesto van uobicajenih akcija...

Poslednja izmena:
To da su se uplašili kada si rekao da ćeš vratiti opremu sigurno nisu, drugar je pre 2-3 godine imao problem sa ADSL-om pucanje linka dnevno 10-tak puta.....pa onda nema 2 dana net-a (korisnik je ADSL-a) od 2007.
Posle prepucavanja sa njima iz Telekoma su mu predložili da vrati opremu i da raskinu ugovor bez plaćanja penala jer ne mogu tehnički da pruže uslugu!
Tražio je od Telekoma da mu dovuku nov podzemni kabal u dužini od 110 metara jer je postojeći već 2 puta bio presečen pa nastavljan i da mu kao višegodišnjem korisniku Telekom usluga izađu u susret...ali ništa od toga.....e onda je došao jedan od tehničara koji je samo prebacio tel/ADSL na druga dva para žica i na samom vodu je još nešto čačkao i od tada nema problema.

• Like
Hahahahhaa telekom da se uplasi da izgubi korisnika, kako da ne.
Drzavna su firma, nemaju normu nemaju nikakvu obavezu, njima je jos lakse da ima manje korisnika kako bi imali manje posla....
Svaki slucaj na terenu je prica za sebe i zaista resavanje problema zavisi od mnogo faktora.
U vecini slucajeva je presudan ljudski faktor odnosno neznanje tehnicara koji jednostavno ne znaju da rese problem.

Jesu drzava firma, ali imaju normu, imaju ciljeve, biznis planove, to si lupio i ostao ziv.
A pored toga sto su drzavna firma, oni i najveci profit uplacuju u kasu Republike Srbije iz koje se primaju plate, penzije, otvaraju vrtici, domovi zdravlja, grade novi auto putevi, itd...
To su gluposti sto si napisao i misljenje ljudi koji ili ne rade nigde, ili rade kod privatnika sa malim platama i onda su im svi koji rade u drzavnim fimama neradnici koji platu primaju, a nezaradjuju, razocaracu te ali nije tako.
Da ne idem dalje u off.

Sent from my Galaxy S9+ using Tapatalk

@topten
@drakenzen

Mislim da nije bas tako kao sto vas dvojica tvrdite. Pazi, ja sam odneo opremu jer sam hteo da raskinem ugovor, ne da vrsim pritisak. Po ponasanju radnice ne bih bas rrkao da im je svejedno. Zvala je i seficu i inzinjera i pokusala da maksimalno ubrza proces. Ja hvala bogu imam izbora pa mogu da ih otkacim kako hocu i zato ne trpim nikakvu *******ciju provajdera. Ali mislim da itekako oni imaju pritisak nadredjenih, nije ovo vise komunizam.

A pomenuo sam da me je zvala njohova radnica iz BG-a kojoj sam poslao e mail da proveri ds li sam zadovoljan i da li je kvar otklonjen. Mozda nemaju toliki pritisak kao radnici kod privatnika, ali da ih zabole ne bih bas rekao iz mog iskustva.

Da li iko sada ima problema sa pingom? Na fast sam profilu i danas mi je ping oko 60ms ka srpskim serverima.

Napisi koji sajtovi konkretno pa cu da proverim

• Like
Papa likey :D A i cena nije losa onda.

• Like
Jel se moze obnoviti ugovor ako je ostalo npr. 3 meseca do isteka ugovora? Uzeo bih NET 100, a ugovor za NET 50 mi istice 30.11..

Moze.

U sustini mozes i sa 50 da predjes na 100 i tokom ovog ugovora, ali moras naici na nekoga ko ima vise od jedne cifre u IQu... jer se prave da mora optika za Net100, i da ne moze da se menja NA VECI kada si dobio mesece za dinar :) A provereno moze, sistem se nije zalio.

Koristim 50/8. Uskoro istice ugovor. Poslali mi ponudu kao i svima. Pitanje: koja je cena kad istekne ugovorna obaveza?

Pojma nisam imao da može 3 meseca ranije, kao i za telefon.

Znači 5 meseci po dinar. I posle 16 meseci novi ugovor... Hvala alfa

Ja sam 4 meseca ranije obnovio ugovor i to na daljinu preko pošte. Uopšte nisu imali ništa protiv. Dobio sam 5 meseci besplatno,a prethodni ugovor je trajao svega 18 meseci. Takođe je i tada bila akcija 4 meseca za dinar.

• Like
Pojma nisam imao da može 3 meseca ranije, kao i za telefon.
Znači 5 meseci po dinar. I posle 16 meseci novi ugovor... Hvala alfa
Moze, sistem dozvoljava. Ali primeti ono, moras naici i na radnike koji te ne zaustavljaju sami (verovatno zbog IQa), da bi to proslo.

Kako beše ide 5 punih meseci za dinar ? Znači da potpišem sad do kraja avgusta, da bi od septembra krenulo za 1

Nazad
Vrh Dno