Nikad nikakav problem sa vdslom a 50 Mbit i vdsl imam od pocetka 4-5 godina i uvek i na svakom sajtu 50 imam a cak i malo vise.Elem i ja da se pohvalim da sam najzad dobio 50mbit/s posle predugackog preganjanja sa Telekomom. Kad je brzina ukljucena isprobam je ja na speedtestu i to je to pa onda na YT na 4k TV-u i sve pici bez problema.
Medjutim juce se resim malo da gledam 4k na YT i ima sta da vidim, brzina se jedva vuce za 720p! Nekad cak i ode na 30-40mbit/s ali odmah padne posle na 2mbit/s. Manuelno podesavanje rezolucije takodje ne pali, sta vise, primetio sam da sto vise gurma rezoluciju na gore- brzina ide na dole.
Ovakva ****** su mi se desavala i dok sam bio na 20mbit/s i dok sam tad nalazio kakva-takva opravdanja sad vala nemam. Nije samo YT TV u pitanju vec i desktop gde zabada sve zivo kad hoce da gledam YT. Paradoskalno, najbolje za gledanje mi je preko mobilne aplikacije na telefonu, potpuno nebitno koju rezoluciju gledam. Telefon mi podrzava do 1440p.
Jel moze neko da mi objasni sta se desava? Da li ovo Telekom namerno zakida konekciju ka YT-u ili je do samog YT-a, ili (najgora opcija) do oba?
Vidim da se na ovo zale svi redom po netu tako da ne verujem da sam prvi i na ovom forumu. Da lil postoji neko cackanje po ruteru da sredim ovu stvar?
Vidim da ima nekakva blokiranja u command promptu da se ISP spreci da blokira konekciju ali nisam siguran da ce to raditi i na TV-u?
Elem evo SS iz rutera
Pogledajte prilog 255909
Na telefonu kad se zakacis preko WiFi mozes da pustis YT u 1440p bez problema?
Kod mene su juce u ulazu ubacivali opemu i kada sam nazvao mts receno mi je da ovaj deo grada nije u planu niti se zna kad ce moci da se uzme optika, ne znam sta ubacuju onda ako narednih godinu dana nema nista od optike, stara detelinara je u pitanju.
Pa sta mislis da ce pustati net uskoro ako su postavili opremu?ma ti operateri u kol centrima nemaju pojma sta se desava![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari