Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Primetio sam pre neko jutro da se konekcija prekinula, sad znam i zbog cega!! :smash::mad:

Kakav update, kakvi prekidi ?

I kod mene

ZXHN H168N V3.1 V3.1.0T2_SRB

I bolje da ništa ne diraju, jer samo nešto mogu da pokvare... :D

Sve ok mts, ne dirajte ništa :D

I kod mene je ZXHN H168N V3.1 V3.1.0T2_SRB. Bilo bi dobro da nista ne menjaju. Imam prejo 800m od centrale i radi mi 50Mb bez problema.

Od pre neki dan ZXHN H168N V3.1 V3.1.0T6_SRB
Nestade takođe 3g, usb...

Prekinuo je se link zato što su restartovali ruter prilikom updejta, zato kažem da je bio prekid.
I dalje radi bez greške VDSL.

Da može telekom bi korisnicima ukinuo i vazduh da udišu!

Malopre se restartovao ruter i naravno novi V3.1 V3.1.0T6_SRB sa osakacenim podesavanjima.

Jedino dobro je sto sada moze da se promeni password umesto ztonpk.

Malopre se restartovao ruter i naravno novi V3.1 V3.1.0T6_SRB sa osakacenim podesavanjima.

Jedino dobro je sto sada moze da se promeni password umesto ztonpk.

Jel radi ok, ja necu da radim reset [emoji3]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Koji 3G, to nikada nisam video? :D

Pre svega pozdrav svima.
Posto se jako slabo razumem u ove stvari treba mi par odgovora.
Pre nekoliko dana sam uzeo novi paket kod telekoma brzine 50 mbps ali mi speed test pokazuje razlicite razultate. Kada bez odabira provajdera kliknem na test dobijem ovakav rezultat.
6084373490.png
Kada odaberem Telekom Srbija, rezultat je sledeci.
6084376298.png
Koju ja download brzinu uopste imam?
Torent recimo nisam primetio preko 3.5 mb/s, steam ide do 4-4.3 i to je to.
Za kraj ovo su podesavanja rutera.
42bed6d2aab147b88d3650b92f6a4fbb.png

kako si povezan sa ruterom? bezicno ili lan kablom? na ruteru ti je pustena odgovarajuca brzina od 50mbps ali preko wifi normalno je da ide oko 20 do 30 mbps.

poslato sa pejdžera

Taman htedoh d a kazem zasto ne promenite pass i ne mogu da ga upgrade-uju, ali ako je nemoguce, to je vec problem.

Послато са SM-N935F уз помоћ Тапатока

Kod mene na reviziji 2.1 još uvek imam USB i firmware je nepromenjen. Da ja lepo preventivno sabotiram TR069 konekciju? :D Nije baš da koristim USB funkcionalnost (pogotovo jer 3G modem podršku su u startu disable-ovali) ali bolje da ima a da se ne koristi nego da nema kad se desi da treba :p

Ovo TR069

Pre svega pozdrav svima.
Posto se jako slabo razumem u ove stvari treba mi par odgovora.
Pre nekoliko dana sam uzeo novi paket kod telekoma brzine 50 mbps ali mi speed test pokazuje razlicite razultate. Kada bez odabira provajdera kliknem na test dobijem ovakav rezultat.
Pogledajte prilog 223155
Kada odaberem Telekom Srbija, rezultat je sledeci.
Pogledajte prilog 223157
Koju ja download brzinu uopste imam?
Torent recimo nisam primetio preko 3.5 mb/s, steam ide do 4-4.3 i to je to.
Za kraj ovo su podesavanja rutera.
Pogledajte prilog 223160
Čudi me da ti je telekom pustio 50mb, po parametrima sa uređaja ti imaš 800 metara kabla do centrale!

Meni nije čudno, parica je dobra i lagano ovo radi. Imaš 50mb I nemaš šta da se brineš. Vidi da ti se ne kači iz komšiluka neko ili neki od nakacenih uređaja vuče net u pozadini.

@septimus nisam znao za to. Možda sam imao neku raniju verziju pa nisam ni primetio to.

Poslednja izmena:
Nije uopste cudo, VDSL 50 moze i na preko 1km da radi na nekim centralama. To je samo sistemski napravljeno na 250m, jer na tim razdaljinama svugde radi, pa je manje posla (i uzjedno "ne prave nelojalnu konkurenciju", sto su se sigurno zalili ejhouls iz SJBBa i ostalih :))

Sto se brzina tice, pogledaj koji ti je to server izabran. Verovatno Telenorov, koji ima uzasan link, pa uvek daje mnogo losije brzine nego sto tvoj link stvarno moze. Pu pingu sam siguran da je do njih.
To uopste nije merodavno, problem je do Telenora.

Cak i da izaberes Telenor Madjarska server, imaces mnogo bolje rezultate, cak i ping :)

Brzina je ta koju dobijas u praksi ;) E, sada, mislim da ti je nesto tu manje od moguceg, torrenti sigurno nemaju dovoljno dobre seedere za tvoj link, Steam nije uvek max.
Iz mog iskustva nVidia drivere kada skidam dobijam najrealniju brzinu, ali nekima je u skorije vreme bila ispod brzina sa drugih servera, tako da...

A odakle info da je sistemski 250m ?

Rekao sam da mi je cudno iz razloga sto su ovde neki pisali da im telekom nije odobrio 50mb a imali su 500 m kabla a neki cini mi se cak i manje!

Alfa, odakle info za 250 m ?

Topten koliko ja imam

IMG_1796.JPG

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno