Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Dobili su fiber ali sa identičnim paketima kao VDSL :D Kao i sve ostale lokacije gde Telekom ima optiku.

Pa sigurno nece da puste nove pakete dok ne pokriju dovoljno teritorije i dovoljno potencijalnih kupaca

Ono sto je testirano je izgleda VDSL samo jer je i ping veliki za optiku, a upload nije standardni. A opet premali za optiku.

Upload nikad nije premali, iz njihove perspektive. :)

Polako vrsim pripreme za uvodjenje VDSL-a (FTTB). Od uticnice do moje sobe treba 15m telefonskog kabla. Da li tih 15m kabla od uticnice do sobe degradira uslugu? Uzeo bih NET 50, bez IPTV-a. Problem je sto ne znam kakvog je kvaliteta kabl sto sam uzeo, nasao sam neki domaci 15m za 200 din. Bitno mi je da budem na Fast profilu zbog pinga.

Ako moze neko da mi preporuci neki kvalitetan i pouzdan kabl, bio bih mu zahvalan.

Ovo sam kupio:

kabl.jpeg

Jel valja ovaj kabl?

Za tu duzinu svaki ce posluziti.

Ja imam 25m nekog najobičnijeg i sve to radi super.

Dobili su fiber ali sa identičnim paketima kao VDSL :D Kao i sve ostale lokacije gde Telekom ima optiku.
Ma tesko da su dobili optiku, ako vidis u IPANU sa desne strane se nalaze reglete gde su ranzirane bakarne parice!Znaci nista od FTTH kod Aleksinca! ;)

Prilozi

• Aleksinac.jpg
    Aleksinac.jpg
    340.7 KB · Pregleda: 161
Poslednja izmena:
Tu je otišao neki deo od onih 15 km bakarnog kabla.
Ako je Aleksinac demo primer,onda od ftth-a izgleda neće biti ništa.
Nije mi jasan onaj deo priče ,da tamo gde ima optike ,biće 1gb,a to može samo uz FTTH.

Poslednja izmena:
Dokle te nerealne priče o FTTH? To toliko košta da nema šanse da će da rade prelaz na optiku.

Pa licno je i Milosevic rekao '89 na Gazimestanu da niko srpski narod ne sme da bije sem milicije.
Pa ko nas sve nije tukao 10 godina kasnije a i u medjuvremenu.
Pusti ti sta ko prica, vazno je sta ko dela!!!

Sta zapravo onda znaci ova famozna investicija od 150 milona eura,vdsl uz vektoring,odnosno pomeranje granice udaljenosti od ipana sa 300 na 900 metara?

Na kablu ide i malo preko 50, ali na wifi nije htelo pre vise od 20... meni je receno da modem, kao nije ok. Medjutim sve je to super. Sad i wifi kida. Preko 40 konstantno. Prva je wifi, a ostale kabal [emoji23]
e9de2737fb52b0b931a5d164699df6db.jpg
5cd813d0283f268404f52da8df1fbd67.jpg

2e3adb28072bd80fb712a62e2e8f76ea.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Onda vektoring kod nas sto spavamo na IPAN-u moze da iznedri 1 Gb/s ? Jel sam ja to dobro shvatio ? :d

Znači da neko stavi pare u svoj džep, kao i obično. Obećali su FTTH, šta su uradili, nemam pojma. Raspitaću se u ponedeljak kad se budem spustio u AL. :)

Sent from my iPad using Tapatalk

Kad uzmeš statičku dobijaš potpuno novi PPPoE nalog na sistemu telekoma. Isti se gasi u trenutku kad kažeš da ti statička nije potrebna. Tako da mrka kapa. Znam korisnika koji je uzeo statičku a ja sam mu podešavao ruter.

ja mislim da daju PPPoE modema koji korisnik duzi a ne novi PPPoE koji nije vezan za taj uredjaj.

Potpisah 4.10. ugovornu obavezu na 24meseca uz akciju 'tvoj brzi i najjeftiniji net - 5meseci po 1 dinar' i dobih eracun na 1.624.91din.

Pitanje: da li se prvi mesec placa, pa onda ide 5 gratis ili je ovo neka greska? Ukoliko je greska, kako se podnosi reklamacija? Moze li preko mejla?

Telekom Srbija VDSL

Od sledeceg ide po 1, mora ceo mesec i bice 5

Sent from my iPhone using Tapatalk

Uh, nisam te skroz razumeo. Da li si rekao: "Prvi racun moras da platis puni iznos, a onda narednih 5 meseci su racuni po 1 dinar"?

Vrh Dno