Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Bio do poslovnice malo pre...

Uzeo sam pre par meseci vdsl 50/2, jer su konačno nešto uradili kod mene, duga priča. Pre sam dugo koristio 10/1.
Uglavnom, uzmem tad opremu ali bez ugovora, sve radi super. Rekoh ajde sad da potpišem, da iskoristim 5 meseci po 1. Kad nešto im sistem usporio. Ali kaže radnica, vi ste segmentirani i možete da iskoristite 6 meseci, besplatno 10/1,proba, pa opet uzmite 50/2. Verovatno će i posle nove godine da se produži trenutna akcija. U fazonu skoro godinu dana besplatnog neta. :)
Ništa nisam poptisao.

Ccc, centar BGa, a ti tako spor net koristis! :)

Ništa nisam potpisao. Razmišljam, i dalje je 50/2.

E, a da ne jave da sam segmentiran... ccc

Da daju na probu 6 meseci :d a ja koristim, ma preko 3 godine... hehe

@Septimus: Ja imam v2.1 taj ZTE model, i ja imam mogućnost promene admin passworda i username-a. Naravno kad sam se već logovao kao admin, ne sa buđavom telekom/telekom kombinacijom sa kojom je praktično sakriveno sve osim opcije za zaštitu WIFi signala.

@CR77: Vidi sliku ispod. Dakle ako ti tu pod "IP" što sam uokvirio sa crvenim stoji adresa koja počinje sa 100 (znači 100.x.x.x) onda si na CG-Nat. Ako adresa koju vidiš tu, i adresa koju ti prijavljuju ti sajtovi za proveru javne IP adrese su iste onda imaš sam svoju javnu IP adresu, ne deliš je ni sa kim == nisi iza CG-NAT.

Kod tebe je moguće drugačije imenovana WAN internet konekcija (kod mene je "HSI" kod tebe može biti "HSI VDSL", "High speed internet", to varira od rutera)

Poslednja izmena:
Logovan sam na admin/ztonpk i ne postoji promena admin sifre.
Takva im politika.

2 VDSL lokacije, da li moze biti i kojih problema ako se zamene modemi na neko duze vreme tipa mesec dana?
Meni jedino pada na pamet ako treba tehnicka da se zove.

Poslednja izmena:
Telekom Srbija VDSL

2 VDSL lokacije, da li moze biti i kojih problema ako se zamene modemi na neko duze vreme tipa mesec dana?
Meni jedino pada na pamet ako treba tehnicka da se zove.

Probaj, ja sam u Aleksincu koristio HG630. Isti koristim u BG-u bez problema.

Sent from my iPad using Tapatalk

Znam da mogu na kratko, nego razmisljam da li sam nesto zaboravio za na duze staze. Sem tehnicke ce valjda raditi:)

Ima mesec dana koliko ga koristim, ali nije main modem; bridged je za Asus router.

Sent from my iPhone using Tapatalk

@nemanjabgd84
odlicni su ti parametri, ima da ti radi sve u 16!
Samo mi nije jasno sto su ti prebacili na interleaved, malo ce ti podici ping ali nista strasno...
Aj postavi screenshot sa speedtest rezultatom sa telekom serverom.

@nemanjabgd84
odlicni su ti parametri, ima da ti radi sve u 16!
Samo mi nije jasno sto su ti prebacili na interleaved, malo ce ti podici ping ali nista strasno...
Aj postavi screenshot sa speedtest rezultatom sa telekom serverom.

Iskreno, ne igram igrice, pa mi ping i ne znaci puno. Najbitnije je da bude ouzdan net, posto sam se namucio sa Radijus vektorom

TO je bolje od kablovskog ISPa, vidi ping :)

Evo odgovora od telekoma u vezi PPPoE

Jebg,sta da radim?Koristicu ovaj moj stari PPPoE pa dokle bude radio.

Ili mozda uzmes staticku IP na metar dana i trazis im PPPoE.
Kostace te 600 kinti ali onda znas sve tacno i nema da te boli glava, a 600 din se lako prezali.
Ja bih tako uradio nebi ni razmisljao, al na tebi je da odlucis.

To nije losa ideja ako moze na mesec dana da bude staticka,uzmem pppoe i posle se vratim na dynamic.

Sto nebi moglo, ne vidim razlog da ne moze, trenutno ti treba staticka uzmes i cao, ko moze da te natera da ti je uvek potrebna staticka.
I lepo pise koliko je mesecno a nigde ne pise da mora i uo za staticku i kolika je.
Eto ja bih tako uradio, ti sam odluci.

Sto nebi moglo, ne vidim razlog da ne moze, trenutno ti treba staticka uzmes i cao, ko moze da te natera da ti je uvek potrebna staticka.
I lepo pise koliko je mesecno a nigde ne pise da mora i uo za staticku i kolika je.
Eto ja bih tako uradio, ti sam odluci.
Kad uzmeš statičku dobijaš potpuno novi PPPoE nalog na sistemu telekoma. Isti se gasi u trenutku kad kažeš da ti statička nije potrebna. Tako da mrka kapa. Znam korisnika koji je uzeo statičku a ja sam mu podešavao ruter.

Ako je tako to im je bas zeznuto, znaci mislili su o svemu.
Ako je tako onda mozda Ratel da obavestis za sta ti treba i da oni naloze Mts-u da ti posalju podatke.

Do mene je bio problem. Satima nije mogla da se uspostavi DSL konekcija uz svih nekoliko reboot dok nisam pronasao fiksni telefon, prikljucio ga, podigao i spustio slusalicu. I odmah je proradilo.
Desilo mi se isto pre mesec dana.

A sta mislis o tome da stalno placas staticnu ? Jel ti to ok ?

A sta je benefit te staticne adrese? Za prosecnog korisnika i povremenog gejmera? U slicnim "mukama" sam kao i CR77. Skoro sam uveo adsl posle preseljenja,kupio Asus adsl ruter da pojacam signal u radionici u podrumu posto je ovaj beli Huawei gubio signal. Poslao mejl sa zahtevima za PPPoE user i pass i cekam verovatno uzalud onaj gore automatski odgovor. Glumim hakera zadnjih dana ne bih li uspeo izvuci pass ali bezuspesno. Ne razumem zasto ne dozvoljavaju svoju opremu da povezem bez da placam neke dodatne usluge?

Ma meni je istekao ugovor sa telekomom,tako da imam ovaj stari pppoe od hg520c koji mi radi za sada ok,ako budu njega iskljucili,predjem na budjavi orion,barem ti oni daju lepo pppoe odma,posto ja ne mogu na vdsl zbog parice telefonske linije,ista mi prica dali sam telekom ili orion.

Ova trenutna akcija nekoliko meseci pretplata od dinar i tablet za dinar vazi odjednom za obe stvari ili se bira samo jedna?

Nazad
Vrh Dno