Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Meni se jednom desilo ,ali na kratko ,ne predje 25,slucajno primetio jer su mi pali torenti,mozda se i cesce desava ,ali ko ce stalno meriti.

nisam.. adsl je radio na 10mbps koliko je i trebalo sasvim korektno... a ovo na vdsl se desava retko, taman toliko da se ne naljutim a opet dovoljno cesto da me kopka sta bi moglo da bude u pitanju

dejan12, a koji vdsl modem imas, isto zte isti model kao ja, ili neki drugi?
masnikosa, iskreno lan nisam testirao. preko lan sam se povezao netbookom samo prvi put da ukljucim wifi i stavim lozinku. Od onda vdsl modem, posto sluzi i za bbtf (telefon) stoji kod telefona u jednoj sobi, a kacim se preko wifi sa tableta, telefona i kompjutera.

imam vec par meseci vdsl 50/2 (pre sam imao adsl 10mbps). radi to dobro u osnovi sam zadovoljan, ali imam jedan problem i jedno pitanje, pa da pomognemo jedni drugima:

1. vdsl modem/ruter koji sam dobio je ZXHN H267N, a firmware u njemu je V1.0.0T4_SRB. Ima li neko noviji firmware da je video verziju T5 u svom modemu. Pitao sam i ove u telekomu ali ili se prave blesavi ili ne razumeju o cemu se radi. Odgovor je bio u stilu proverice i bicu obavesten i nikad nisam bio obavesten.... Pa evo, sad pitam vas..
2. ovo gore je bilo pitanje, a sad problemcic, na srecu, nije veliki. Kao sto rekog radi lepo vdsl, ali desava se s' vremena na vreme, nekad je to posle par dana, nekad posle par nedelja da se brzina obori. Naime, padne na nekih 20-25mpbs i nema nameru da se vrati nazad! Provalio sam da ako odem u control panel na 192.168.1.1 i restartujem modem, posle se sve unormali, ali me nervira pa da vidimo kako, zasto i da li je moguce resiti (bilo promenom podesavanja bilo da mi objasnite sta tacno da trazim i kazem ovima iz telekoma)
Interesantno je da se ne menjaju parametri konekcije, cak i u to vreme kad je realna brzina oko 20-25mbps, dijagnostika izbacuje ovo (napominjem da sam jako blizu telekomove poslovne jedinice i centrale)

Nisi nigde napomenuo da se konektuješ preko Wi-Fi-a, probaj stavi fiksni kanal...npr. 10......moguće da se u trenutku pada protoka 2-3 korisnika (komp, tel....) konektuju i samim tim dolazi do pada protoka i zagušenja!
Uloguj se na ruter u trenutku pada protoka i vidi koliko je korisnika konektovano preko Wi-Fi-a.
ZTE H267N.png

Poslednja izmena:
Telekom Srbija VDSL

Danas mi nije radio net do malopre, i kada se vratio, parametri su mi promenjeni. Neki radnici rade kablove ovde, tako da kapiram da su iz telekoma. Ranije sam imao ADSL 10 mbit, a da li ja mogu sada da zovem telekom i uzmem VDSL? Koliko vremena treba da me prebace?
IMG_7208.JPG

Poslednja izmena:
Врло вероватно и 50/2, зови и питај, они ће најбрже да одговоре. Делује да је линија (сада) добра.

Došlo vreme da se raziđem sa Telekomom. Selim se u novi stan, a oni odbijaju da mi presele 50/10 na novu adresu, već isključivo 50/2.

Ako je neko u skorije vreme raskidao Ugovor, imam dva pitanja.

1. Da li treba samo da se odnese oprema ili ima još nešto što treba da se uradil?

2. Da li raskid važi od tog dana?

Verujem da potrošnju računaju proporcionalno, ali ako pređem u septembar očekujem da mi 600 din za UB uračunaju ceo, pa sam hteo to da izbegnem tako što ću opremu odneti u sredu 31 da minimalno vremena ostanem bez neta.

Došlo vreme da se raziđem sa Telekomom. Selim se u novi stan, a oni odbijaju da mi presele 50/10 na novu adresu, već isključivo 50/2.

Ako je neko u skorije vreme raskidao Ugovor, imam dva pitanja.

1. Da li treba samo da se odnese oprema ili ima još nešto što treba da se uradil?

2. Da li raskid važi od tog dana?

Verujem da potrošnju računaju proporcionalno, ali ako pređem u septembar očekujem da mi 600 din za UB uračunaju ceo, pa sam hteo to da izbegnem tako što ću opremu odneti u sredu 31 da minimalno vremena ostanem bez neta.
Ako raskidaš ugovor, treba da vratiš opremu + da platiš penale do isteka ugovorne obaveze (koliko ti je ostalo meseci do isteka ugovora).

Nisam pod UO. Znao sam da ću se seliti pa sam ostao na redovnom mesečnom računu.

Uspeo sam da ih dobijem. Raskid važi od dana donošenja opreme, tako da odoh u sredu.

I odmah se raskida.
Jel tehnicki ne moze ili prosto ne daju?

U novom stanu je FTTH koji će ostati neiskorišćen je prodaju iskustvo svoje NET pakete 20, 30, 50 i 100 / 2.

Ništa drugo, kao fizičko lice, ne možeš da dobiješ.

9cf5bb0b549bc3f9a3d88dfeb0cdc501.jpg

Kakvi *****i majko moja. Zasto su doveli optiku do stana ako ne mogu da naprave neki paket ko ljudi???

dejan12, a koji vdsl modem imas, isto zte isti model kao ja, ili neki drugi?
masnikosa, iskreno lan nisam testirao. preko lan sam se povezao netbookom samo prvi put da ukljucim wifi i stavim lozinku. Od onda vdsl modem, posto sluzi i za bbtf (telefon) stoji kod telefona u jednoj sobi, a kacim se preko wifi sa tableta, telefona i kompjutera.

Ne, imam HG630

Jer nekome ne odgovara da MTS ih ponudi!

Znaci moze tamo bez problema 50/10 ali ne daju da prebacis???
Nadji tehnicara za taj IS ili centralu ili sta vec i nagodite se da ti pusti /10.

Mislim da je moguce naravno da se pogodis sa tehnicarom.
Elem, moj jedan drugar ima cala koji radi kao tehnicar u telekomu i naravno da on ima VDSL a pritom ne placa nikakve usluge telekomu, znaci na crno radi.

Radnici verovatno imaju mogucnost da sve usluge dobiju frei. Znam da mobilnu imaju ovi koje znam, mada moguce je da imaju samo onu u kojem delu rade.

Zaposleni u TS mogu frei da imaju samo 10Mbit, na belo sto se kaze.
Pricam o obicnim radnicima TS.

Sent from my ONEPLUS 3 using Tapatalk

I 10 im je realno dovoljno. Danas sam isao kod direktora MTS-a za G. Milanovac i pitao me da me prebace na fast profil i lik uzeo podatke, i rekao je videcemo sta se desava. Ne znam koliko da cekam pa da idem opet posto je i dalje sve isto....

Kod direktora za profil ?

Jedini on od ljudi koji se razumeju u telekomunikacije bio u posti, posto je u sklopu poste i njihova zgrada. A i upoznao sam ga od ranije...

pa kod direktora nego sta.. zna se kako se u srbiji zavrsavaju poslovi :)
Sojic je udario temelje jos davno!

U novom stanu je FTTH koji će ostati neiskorišćen je prodaju iskustvo svoje NET pakete 20, 30, 50 i 100 / 2.

Ništa drugo, kao fizičko lice, ne možeš da dobiješ.

Da nisi slucajno pitao kakve su cene za pravna lica?
Imaju 20/5 - 100/20 od asimetricnih.

Ovo bi bilo odlicno kad bi cene bile normalne i kad PIB ne bi bio obavezan. :)

Poslednja izmena:
Drakezen, kad već znaš ljude hajde mi saznaj hoće li ikad biti moguće imati vdsl i 50 mb internet u Svete Popovića.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

*** ja ne mogu da nadjem nigde te pakte koje spominjete, gde da gledam, šta da trazim? Treba mi min 5mb/s upload na novom beogradu.

Poslednja izmena:

Mi u firmi i imamo njihovi fiber i košta 150€ za 10 MBits simetričnog linka. Verovatno za veće brzine cena po MB niža ali sumnjam da bi mi odgovarala za stan.

ubr, time bih samo podržao njihovu "logiku" da fizička lica i treba da drže na 2mb.

100/100 je 1400 do 1500 eura mesečno.Čisto da znaš.Imaš i neki mali popust na ugovor.
Odavno je trebalo razbucati do društvance koje pije krv maloj privredi.

Poslednja izmena:
Vrh Dno