Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

naime , uzeo sam VDSL od 50mb pre neki dan , otisao po ruter i sve , ali net mi je i dalje 10mb , na 150 metara sam od centrale(negde sam cuo da ima veze sa vdsl), nista mi nisu promenili,se to treba cekati dugo ili kako vec funkcionise?
Zovi 0800/100-100 i pitaj zbog čega ti još uvek nije pušteno 50mb.

kad se logujem na ruter kucam telekom/telekom

tlk.giftlk2.gif

Poslednja izmena:
Ne sa telekom/telekom

sa ovim se loguješ:
username: admin
password: tzlkisonpk

Kod mene za sada neverovatno sasvim Ok sve radi
1 godina vec od pocetka ugovora. VDSL 50/2
Ruter ZXHN H168N
Nego buni me ovaj mali u minusu Output power ?
Output Power(Up/Down) -1.9/14 dBm
vdsl.jpg

Poslednja izmena:
To ti je nešto ispod 1 mW. Šta ti konkretno nije jasno? Formula za snagu u dBm je 10*log(P/1mW). Ako je P=1mW onda je to 0 dBm. Snaga manja od 1mW je negativna u dBm, a veća od 1 mW je pozitivna.

Danas sam dobio od telekoma ovaj novi ruter zte h367n. Povezao sam svoj tplink 740n na njega i sve radi ok. E sad, kad se konektujem na wifi preko tplink-a sa mobilnim, stranice i aplikacije otvara odma cim kliknem. Npr. kliknem na b92 aplikaciju i odma se pojavi vesti, sve radi brzo. Kada se povezem na wifi preko ovog zte ruters onda kao da ima neko kasnjenje pre nego sto ucita. Kliknem na aplikaciju b92 i onda onaj logo b92 sedi 3-4 sekunde i tek onda otvori vesti. To kasnjenje se desava i u browseru, playstore itd. Jel zna neko u cemu je problem i kako da resim to?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Ovaj post je greska. Obrisite ga.

Koji su log in podaci za ZXHN H168N V3.1, probao sam username: admin password: tzlkisonpk, ali ne radi ova kombinacija...

Danas sam uzeo novi modem, jos uvek mi nisu pustili VDSL, ali me interesuje kako je moguce da pokazuje za downstream attenuation 0dB...
vdsw.JPG

Ja sam u petak ujutru uzeo 20/2 i ovaj novi ruter ali vidim jos mi nisu pustili tu brzinu, imam 10mbit i dalje. Koliko im treba da odrade to i da li mozda ja nesto treba da resetujem ruter ili ce to samo kad puste?

Jos jedno pitanje. Imam povezan tplink740n na ovaj novid vdsl router. Jel cu ja imati normalno 20mbit na tom tplinku posto je obican ruter, nema nekih ogranicenja?

Poslednja izmena:
Jos jedno pitanje. Imam povezan tplink740n na ovaj novid vdsl router. Jel cu ja imati normalno 20mbit na tom tplinku posto je obican ruter, nema nekih ogranicenja?
Mislis zbog MTS rutera? Ne, dobijas maltene 100% (minus neki LAN overhead naravno, ali to je mizerno na tako sitnoj distanci)

Takav mu firmware, bitno je kako ti radi.

Pustili mi danas 20/2. Jel mogu ja po ovome na slici da trazim da mi povecaju na 50mbit?
8907507fc55f3f832ca36c62553d867f.jpg

Mozes, ali postoji mogucnost da nece raditi kako treba :( (ako ti puste 50 a ne mozes dobiti svih 50, to je bolja opcija, nego da se cimaju, ako forsiraju punih 50 mozda ce biti problema)

Ovo je MOZDA (za probleme), ali mozes traziti 50. (verovatno ti nece dati bez molbe da se istestira parica, cisto da znas, jer po ovome si garant dalje od 300m od centrale, na koliko daju bez probi)

Pa da, imam neki 525m. Ali ono, ja bi placao 50 pa i 30 da imam ali to sto kazes, mozda nece da daju.

Nazad
Vrh Dno