Та је јавна адреса. Када провериш и поклопи се адреса коју је добио рутер и она коју покаже рецимо whatismyip.com, имаш јавну.Moja adresa je sada 109.92.xxx.xxx,da li to znaci da su sve adrese tipa 10x.xx.xxx.xxx iz NAT opsega i da nisu javne!?
Та је јавна адреса. Када провериш и поклопи се адреса коју је добио рутер и она коју покаже рецимо whatismyip.com, имаш јавну.Moja adresa je sada 109.92.xxx.xxx,da li to znaci da su sve adrese tipa 10x.xx.xxx.xxx iz NAT opsega i da nisu javne!?
Na slici ispod se vidi da su štiklirani samo lan1 i lan4, tako da se bridge neta ne odnosi na portove 2 i 3.Tehnicko pitanje:
ako je telekomov VDSL ruter bridge-ovan po ovom uputstvu http://www.umrezen.in.rs/tutorijali...bija-vdsl-modema-huawei-hg655b-u-bridge-mode/ da li su i dalje LAN 2 i 3 ostali regularno za IPTV?
Odnosno, ako se uzme IPTV kao dodatna usluga, da li mora da se un-bridgeuje ili samo dovoljno ubosti u LAN 2 ili 3?
Pozdrav,
Je l' ima neko informaciju o povecanju brzina u Mirijevu? Kablovi su razapeti pre 6 meseci.
Opticki kabal ide od Poste ulicom Mirijevski venac, pa kroz Rableovu pa kroz Mihaila Bulgakova do MSAN koji se nalazi kod okretnice 27e.
Naravno da ima više. Vdsl znam da može u Grge Jankesa, Petrarkini, Ulofa Palmea. Sve je to mnogo dalje od 300m.
One zgrade sto su na samoj raskrsnici Rabelova-Matice Srpske-Mihaila Bulgarkova da li mogu da podnesu zahtev za VDSL?
Ako je samo jedan MSAN na okretnici 27e do njih ima mnogo vise od 300m koliko trazi telekom da bi odobrio VDSL
Jel ima jos neki MSAN kroz Rabelovu-Mihaila Bulgarkova?
U HG655b, pod WAN->DSL, pa Channel Type mi stoji None. Da li je to treca mogucnost, ili je to isto sto i Intermediate?
(pokusavam da ih nateram da me promene na Fast profile, kazu da jesu, ali nikakve promene ne vidim, a ping stvarno je veci nego sto je bio na ADSLu)
Super je to, ali naci jedan prvo i jos onda ubediti nekoga da mi pozajmi na dan nije bas moguca opcijaUglavnom na ZTE se vide depth i delay za interleaving pa tu odmah znaš da li i koliko drastičan interleaving je "na snazi".
Od prvog dana! Zato i sumnjam da su ista uradili. Vratio sam se na 50, BTW, jedva kada ima koristi od 100Mbps iskrenoJel ti od prvog dana stajalo "None" ili je to tek kad si prešao na 100 Mbps?
Na HG 655b ili 630?Kod mene na 50 stoji Fast.
IPTV nemam na ovoj liniji!Ja još nisam negde video linije sa IPTV-em da su bile na Fast data path-u...
iMilan pitanje za tebe,
Iz pouzdanih izvora (preko drugara) znam da na Zvezdari postoji mogućnost za VDSL-om, jer isti poseduje. Interesuje me da li je u planu postavljanje IS ili bilo kakvog zahvata (modernizacije) u okolini O.Š. Veljko Dugošević tj. u delu Preševske i Miloša Jankovića posto je gore pomenuta centrala na Zvezdari previše udaljena od navedene lokacije da bi postojala mogućnosti uzimanja neke od malo pristojnijih VDSL brzina (50/2 ili 100/2).
Unapred zahvalan na odgovoru !!!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari