Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

:)

A ne, tu sam veoma oprezan, imao sam loša iskustva sa drugim provajderima gde je na početku sve fino radilo, a kasnije počelo da se raspada.:wave:
Naravno i ja se salim malo jer linija ti je super koliko vidim iz modema, moze da izvuce i do 140 Mb/s!

Моје искуство сам MTS-ом је следеће :
у децембру 2015. 2 месеца пре истека уговора био сам у полсловници у Панчеву да потпишем уговор NET20 пошто сам тренутно на NET10 а имам нормално потребу за бржим интернетом. Речено ми је да чекам истек уговора, да тренутно немају VDSL портова у мом месту (иако знам да поменуту брзину могу остварити и са ADSL2+ стандардом) и да сам поприлично удаљен од централе (1300метара). Отишао сам пре недељу дана у исту пословницу поднео поново захтев за NET20 али ми је речено да морам да сачекам који дан да ми провере квалитет парице за поменути пакет и да за 2 дана окренем 19818 да видим да ли ми је захтев одобрен. После 2 дана окрећем поменути број и речено ми је да ми је захтев одобрен, да одем у најближу пословницу, да потпишем нов уговор и преузмем нову опрему. Данас сам отишао у исту пословницу и ШОКИРАО СЕ јер су ми рекли да не могу да ми испоруче NET20 јер у мом месту и даље нема VDSL портова. Шта рећи друго осим непрофесионализам и велика нестручност запослених !!! 3 пута сам одлазио до пословнице и нисам ништа урадио.

Pre neki dan sam imao problem sa konekcijom, došao čovek iz telekoma, otklonio problem (riknuo telefonski kabal od utičnice do splitera) i kaže mi da imam odličnu paricu. Proveravao napolju, telekomov vod i proveravao na utičnici. Kaže, podnesi zahtev i kaži da smo merili i da si na 249m od centrale, a inače sam na 430m, jedino ako nisu nešto radili u vezi dsla. Kažem mu da bih ja super box (HD, dva stba) - može. Proverim preko adsl kalkulatora, piše 290 m od dslama. Izvadim line status iz rutera i vidim da mi je sada down SNR margina 17.5, a prošli put kad sam kačio ovde bila je oko 9db. Svakako ću otići do poslovnice da pitam, ali ako bi neko i ovde mogao da potvrdi da li bih mogao da tražim super box.

Prilozi

• Screenshot_2016-02-28-13-02-09.png
    Screenshot_2016-02-28-13-02-09.png
    209.4 KB · Pregleda: 186
Imam 50/2 sa UB10 i isteklom UO.

Po mojoj logici to bi trebalo da košta 1799 (koliko je 50/2 u cenovniku) plus 600 rsd za UB.

Međutim, račun za januar je bio 2599 rsd ukupno. Danas nađem vremena i odem do štanda u DC gde mi potvrde da je bez UO cena 1999 rsd što mi je skroz bezveze. Naravno, ako potpišem novu UO gubim booster. :(

Mislim, neću crći za 200 kinti, ali me malo nervira. Za 3499 mogu da imam 100/20 kod Oriona ili 80/5 kod Vektora (plus skoro 200 TV kanala pride).

Ima li slično iskustvo sa januarskom računom?

Zasto bi po tvojoj logici trebalo da placas cenu sa UO kada nemas UO?:)
Racunaj to kao da je UB 800 a ne 600 i na istom si ;)

Hoce li neko da napise neki tekst za Upload BOoster, pa da ga sto vise nas posalje MTSu? Da ga vrate.

Kada treba da se zale, svi se zale... kada treba nesto da urade po tom pitanju, NIKO. A mene jos ne pogadja, iako sam hteo da i ja posaljem, treba imati tu mogucnost.

Ranije su bile različite cene paketa sa i bez UO.

Sada je cena ista, tj. na zvaničnom sajtu ne postoji cena od 1999 rsd. Sada UO donosi 5 meseci cenu od 1 din {za NET 50), što realno menja ukupan iznos na 24 meseca ali tehnički ne menja mesečnu cenu.

Tnx. Ja tražio i ne nađoh.

Znači - 200 rsd/mesec + 5 meseci 1 rsd je celih 7 od 24 meseca gratis.

Realnost je surova ali izgubiti 'Upload Booster' od 10 Mbps je isto velika steta.
Telekom je najgori prema starim korisnicima...

Koje su sanse da uz molbu prebace nekog na javnu dinamicku IP adresu ako mu zapadne CG NAT?

Мислим да то раде одмах без проблема, вероватно пребацују редом па коме смета и пријави (а таквих је испод 1%) њему врате јавну.

Telekom Srbija VDSL

Napises im da si dobio ip takav i da ti ne radi port forward i u roku od dan dva te prebace.

Nemaju dovoljno IPv4 adresa pa koriste NAT i lokalni opseg, sramota za tako veliku firmu...
Bolje bi bilo da pocnu da koriste IPv6, a ne ovako da se brukaju.

Poslednja izmena:
Ja nikad nisam dobio NAT-ovanu adresu?! Teram ADSL (preko ADSL2, ADSL+, pa do dan danas VDSL2+) od prvog dana kada je uveden u Srbiju, 2004. god.

Uglavnom, verovatno se rukovode logikom vecini korisnika to nece smetati...

Je li tesko da se promeni da Channel type bude Fast? Mislim da li prihvataju to kao normalan zahtev ili vrdaju? Ovih dana sam se prebacio na VDSL i ping mi je duplo veci nego kada sam bio na ADSLu....jos mi nisu pustili IPTV..neverovatni su.
Inace linija prosto trazi 100mbit/s :)

free image hosting

Meni stoji None za Channeltype, kazu prebacili me na Fast, a ping i dalje los :(

Sve to što si naveo utiče na to. Mada odredjeni vdsl profili imaju samo na interleaved...

Nije valjda da i u zgradama gde imaju FTTB moze da se popije Interleaved? Kod mene uvode to (nikako da se zavrse radove, PRESPORI SU), pa se polako interesujem pre nego sto uzmem...

Da ih ne ureknem, ali ovo je ipak rezultat, 50 dana ... 46fe2c0354864ec4649ff663d2004fec.png
Inače, produžio ugovor 50/2 za još 2 godine uz tablet, i da je bilo boljih ponuda ne bih prešao jer brzina manje više, ali stabilnost mi je najbitnija, a u protekle 2 godine su bila dva prekida po pola sata-sat.

Poslednja izmena:
Imao sam ja preko godinu dana Up time kada je poceo VDSL. Mislim da je skoro 400 stigao :) Sto kazes, kome radi VDSL - RADI!

Ali m****u im, i dalje me nisu na FAST profile prebacili :(

Vrh Dno