Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

WTF?

Kakve ovo ima veze sa Telekomom i UBoosterom? izvini kad moram da ti kazem ali lupas kao maksim po diviziji, nema SjBB veze sa tim ali ni najmanje, znam da se ti ne slazes sa tim i to je ok ne moras jos jednom ponoviti, a i sto se tice te teme koju si postavio pa naravno da Bujosecvic treba da vodi racuna a ne Vlada Srbije, pa za sta onda on sluzi tu da uzima mesecno 300.000 RSD koliko mu drzavljani Srbije placaju za njegov nerad.
Neko mora za 3 puta manje novca da radi posteno svoj posao da bi dobio pare od tog istog naroda dok lopine kao Bujke bi nista da ne rade, da ne odgovaraju nizasta ali da imaju 3K EVRA...

I na kraju kao sto vidis nikome nije prodat MTS kako si ti mislio na svu srecu jos uvek je nas i nadam se da ce biti jos bolji, nadam se jer nam jedino to jos preostaje...

Ima veze ,SBB ima svog ministra koji je tu da uništava državnu imovinu(Telekom,RTS) u korist SBB-a.Neke od odluke tih institucija su na štetu građana a u korist SBB-a.
Jedna od tih odluka je i skandalozna kupovina divljih operetare od Strane SBB-a i odsustvo svake reakcije od strane države da se zabrani kupoprodaja divljih operatera sa kablovima preko krovova a sve u cilju da SBB zauzme što bržu i bolju poziciju na tržištu u odnosu na Telekom.
Booster je samo kap u moru od naredbi SBB ministarstva ka telekomu.
Ukidanje RTS HD kanala putem T2 mreže je doneto u SBB ministartsvu,čisto da te obavestim.Baratam sa malo više informacija.SBB bi trpeo gubitke da neko besplatno u HD rezoluciji prenosi sve one sportske HD prenose za koje oni polažu ekskluzivna prava nad kojima RTS kao javni servis po međunarodnim pravilima ima prednost ili isti status kao ekskluzivno pravo.
Formiranje trećeg multipleksa za pay kanale ,takođe je vođeno u SBB ministarstvu a cilj je maksimalno oslabiti RTS i Telekom.
Verovatno se sada prisećaš vesti da su RTS i Telekom potpisali ugovor o distribuciji nekoliko novih RTS kanala isključivo na telekom IPTV platformi.To je bio njihov odgovor na pritiske i ucene od strane SBB ministarstva da se maksimalno oslabe RTS i Telekom.
Kao što vidiš,ništa ovde nije bez veze kao što ti kažeš,već je sve sa debelom vezom.
Država je vlasnik javnog servisa i kao takav država zakonski mora da reši finansiranje javnog servisa ,bilo iz budžeta bilo putem pretplate.Ako država kaže da neće da ga finansira, onda treba promeniti zakon i da se tu kaže da te pare mora sam javni servis da skupi i tek onda je posao Bujketa da sam nađe pare kako zna i ume.Dotle mora da se poštuje zakon,jer je taj zakon donela vlast koju je izabračla većina građana i tačka.
Čim narod nije na ulici,to znači da im pretplata ne smeta,da im plata valja,da je vlast dobra i tako redom.
Nije red da se bez razloga optužuje vlast.
Ja sam za prodaju telekoma baš iz razloga što ispunjavaju naredbe SBB ministarstva.Nov vlasnik ne bi primao takva kvislinška naređenja.
Pošto telekom nije prodat i pošto mora da se stavi profesionalni menadžment to će nadam se dovesti do toga da se više neće ispunjavati SBB naređenja ,jer je sam premijer danas rekao šta mora da se unapredi a to je tačno ono što je SBB ministarstvo sprečavalo da se uradi u ranijem periodu.
Ako je sve što sam napisao tačno,onda dolaze bolji dani za telekom i njihove korisnike.

Poslednja izmena:
posto si upucen, reci ciji je interes brdo pink kanala na mts iptvu, od kojih je vecina njih, ako ne i svi, registrovano u bosni cime se izbegava placanje pdv-a na reklame i izbegavaju drugi zakoni republike srbije?

da ne govorim o liku, delu i zavisnostima zeljka mitrovica.... mislim, narkomanija je bolest, covek treba da se leci, a ne da mu se puni dzep na racun drzave srbije.

(sve ovo je zesci OT i mozda zasluzuje svoju temu)

Kako se ne placa PDV? Placa se tako sto se "uvozi" taj kanal. Isto kao sto bi se placalo i da se ne uvozi kanal, vec odavde placa.

Plasma zvuci kao teoreticar zavera, ali ne sumnjam da je u pravu za krajnji ishod (radi se u interesu SjBBa).

Za booster - ne verujem vec, to je toliko nebitna usluga ljudima, plus kosta. Kladim se da je doneta odluka da se ne nudi vise samo zbog broja glupih prituzbi na racun iste.

Pink kanali su napravljeni da se legalno i zakonski izvlače pare iz države.Najrevnosnije platiše su PTT kds i Telekom.

Alfa
Nema teorija zavere,samo pratiš stvari na terenu i dobijaš po neku insajdersku nformaciju.Investicioni fondovi su zlo modernog doba.
Rts je uspeo da ubaci RTS 3 na T2 samo iz razloga što sadržaj nije konkurencija SBB-u.Za treći pay multipleks cilj je bio da RTS i Telekom ne dobiju niti jedan jedini kanal,a da sve zakupi samo SBB.Ja sam to sve znao do tančina pre dve godine,dok je još bila testna faza za prva dva multipleksa.
Rts da ne nudi HD sadržaje a Telekom da ne nudi Arene.Da ti ne pišem da se sistem kodiranja radio po nalogu SBB-a.Kakvo je sada stanje,pojma nemam,nisam više u toj materiji.

Poslednja izmena:
Da se izvuku pare u Bosnu, koja je na istom nivou nesposobnosti kao i mi :) Nema su mnogo smisla.

A za teorije zavere, kazem, zvucis tako. Ali to ne znaci da nisi u pravu, i kazem, mislim da si generalno u pravu cak, +/- neka sitnica, sto uvek prodje.

To nije PDV, niti ima veze sa PDVom od reklamiranja uopste. Niti ima veze sa PDVom u stvari imalo, ne samo Pink i ova stvar, nego uopste emitovanje programa. (ima tehnicki, ali u praksi je na nuli, posto firme ne placaju PDV, vec smao korisnici koji nisu u sistemu PDVa a kupuju od nekoga ko jeste, sto vazi i za uvoz usluga ako nije neko u sistemu PDVa, tipa fizicko lice ili firma sa dovoljno malim prometom).

Srbija gubi od emiterske licence, ali nista na osnovu PDVa u sustini. (Moze gubiti ako krajnji korisnici manje plate ukupno samo)

ako se ja reklamiram na pink kanalu koji je registrovan u bosni, kome placam pdv?

Srbiji (da, placas ga). Bosni ne placas. To je za Bosnu izvoz, i kao takav ne podleze PDVu.
S' tim da za emitovanje to ne ide tako prosto, jer u to ulaze i neki porezi po odbitku zbog autorskih prava verovatno.

U oba slucaja ti Srbiji placas PDV - u oba slucaja taj PDV odbijas na kraju, i u oba slucaja ga efektivno ne placas.

ja odnesem 10 soma evra u bosnu i platim reklamu za benchmark na pinku.
tamo mi izdaju fiskalni racun bez pdva, a pdv platim na granici kad udjem u srbiju? tako si to zamislio?

Sve u svemu država je najveći neprijatelj sama sebi.
Dozvoljava kapitalističke monopole,kartele,strane firme imaju svoje ministre.Strane firme plaćaju autorska prava HRT-u ,ali zato naš narod mora iz svog džepa da plaća RTS.Dok oni gomilaju profite država ostaje bez poreza od stranih reklama na kojima se emituju domaći PIB obveznici.
Sve ovo što se dešava je direktna reakcija SBB i ostalih stranih ministarstava koji sede u našem parlamentu i koji nas uništavaju zajedno sa domaćim kvislinzima koji na sve to ćute i uzimaju apanažu.Da ne idem široko u priču ali ako je recimo taj najveći domaći kablaš američka firma,šta mislite ko ima odlučujuću reč u sastavljanju tih štetnih zakona i kasnijem usvajanju???
Nije ovde problem niska cena kako je to presvetli izjavio,ovde je problem što je to Američki fond a onda se zna ko će tajno da vodi parlament i da donosi štetne zakone.Da je recimo Nemački telekom dao još slabiju ponudu,ona bi bila usvojena ali tako ozbiljna firma nije ni milimetar zainterosovana da ulaže u neozbiljna društva kao što je naša država u pokušaju.
Da ne bude sve tako crno kao što jeste,sanjaću noćas da je telekom konačno počeo da ulaže pare u prave stvari.Da nam ponude razne bustere i da nema više šnajderisanja odnosno uzimanja mere koliko je ko daleko od centrale.

Poslednja izmena:
Nece niko otici i licno platiti reklamu na TV kanalu, vec ce firma dobiti predracun, i platiti virmanski (wire-om u ovom slucaju).
Posto ide placanje iz Srbije, preko banke, Pink ne naplacuje BiH PDV na to. TS (ili ko vec iz Srbije se reklamira recimo) je u obavezi da obracuna i plati PDV sam na tu sumu. Medjutim, taj isti PDV ima pravo da odbije kao trosak na kraju godine, tako da je na nuli.
Isto se desava i da je Pink u Srbiji. Pink ispostavi predracun sa PDVom samo, TS to plati - medjutim taj isti PDV odbije na kraju, jer firme imaju pravo na to. Opet je na nuli po pitanju PDVa.

Ima veze ,SBB ima svog ministra koji je tu da uništava državnu imovinu(Telekom,RTS) u korist SBB-a.Neke od odluke tih institucija su na štetu građana a u korist SBB-a.
Jedna od tih odluka je i skandalozna kupovina divljih operetare od Strane SBB-a i odsustvo svake reakcije od strane države da se zabrani kupoprodaja divljih operatera sa kablovima preko krovova a sve u cilju da SBB zauzme što bržu i bolju poziciju na tržištu u odnosu na Telekom.
Booster je samo kap u moru od naredbi SBB ministarstva ka telekomu.
Ukidanje RTS HD kanala putem T2 mreže je doneto u SBB ministartsvu,čisto da te obavestim.Baratam sa malo više informacija.SBB bi trpeo gubitke da neko besplatno u HD rezoluciji prenosi sve one sportske HD prenose za koje oni polažu ekskluzivna prava nad kojima RTS kao javni servis po međunarodnim pravilima ima prednost ili isti status kao ekskluzivno pravo.
Formiranje trećeg multipleksa za pay kanale ,takođe je vođeno u SBB ministarstvu a cilj je maksimalno oslabiti RTS i Telekom.
Verovatno se sada prisećaš vesti da su RTS i Telekom potpisali ugovor o distribuciji nekoliko novih RTS kanala isključivo na telekom IPTV platformi.To je bio njihov odgovor na pritiske i ucene od strane SBB ministarstva da se maksimalno oslabe RTS i Telekom.
Kao što vidiš,ništa ovde nije bez veze kao što ti kažeš,već je sve sa debelom vezom.
Država je vlasnik javnog servisa i kao takav država zakonski mora da reši finansiranje javnog servisa ,bilo iz budžeta bilo putem pretplate.Ako država kaže da neće da ga finansira, onda treba promeniti zakon i da se tu kaže da te pare mora sam javni servis da skupi i tek onda je posao Bujketa da sam nađe pare kako zna i ume.Dotle mora da se poštuje zakon,jer je taj zakon donela vlast koju je izabračla većina građana i tačka.
Čim narod nije na ulici,to znači da im pretplata ne smeta,da im plata valja,da je vlast dobra i tako redom.
Nije red da se bez razloga optužuje vlast.
Ja sam za prodaju telekoma baš iz razloga što ispunjavaju naredbe SBB ministarstva.Nov vlasnik ne bi primao takva kvislinška naređenja.
Pošto telekom nije prodat i pošto mora da se stavi profesionalni menadžment to će nadam se dovesti do toga da se više neće ispunjavati SBB naređenja ,jer je sam premijer danas rekao šta mora da se unapredi a to je tačno ono što je SBB ministarstvo sprečavalo da se uradi u ranijem periodu.
Ako je sve što sam napisao tačno,onda dolaze bolji dani za telekom i njihove korisnike.

Kao sto rekoh nema veze, nonsens je sve sto pises, nazalost.
SjBB ima svog ministra, aj znamo da je vlasnik SjBB-a bivsi direktor CIA-e ali ti kao da radis za istu, to su i njihovi fazoni, laz, obmana i zavaditi ljude, to je CIA-a pravilo i tako rade vec 80 godina i prave njesra po svetu.
Svako na trzistu moze da kupi koga hoce, tako je MTS kupio telekom R.Srpske, pa u CG ima M:tel.... ovi CIA agenti su se odlucili da kupuju propale ISP-ove poput beogrida, ne znam da li su Jotel kupili, Absolut OK, SkyNet... da ne nabrajam vise, sta je tu nelegalno? Nelegalno je to sto postavljaju tako kablove bez dozvole jer nazalost za tako razvlacenje kablova dozvola nije potrebna a za kopanje da bi se polozili isti svakako jeste. A samo da te podsetim su SVI krse zakon sem mog provajdera kablovse(jedan od mojih provajdera) PTT KDS oni jedini imaju pravo i jedini koji su po zakonu polozili kablove ispod zemlje, da znas ako te neko pita.
Ne znam za RTS HD putem T2 niti me interesuje imam kablovsku i IPTV na kojima imam pomenuti kanal i sta je tu pobeda navodno tvog SjBB-a? Ma daj budimo ozbiljni nismo deca, bar ja.

E sad da se prebacimo na javni servis i tvoje neznanje ili ne poznavanje stvari oko toga, nisi ti nimalo upucen niusta i piskaras bezveze, dakle idemo redom.
Drzava nije vlasnik javnog servisa vec su gradjani Srbije vlasnici istog, a sad malo zakon o javnim medijskim servisima iz 2014-te godine kaze:
"2. Javni medijski servis

Član 2

Javni medijski servis je nezavisan i samostalan pravni subjekt koji, obavljanjem svoje osnovne delatnosti, omogućava ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja, i pruža opšte i sveobuhvatne medijske usluge koje podrazumevaju informativne, obrazovne, kulturne i zabavne sadržaje namenjene svim delovima društva."
Dakle zakon na koji se ti pozivas bez osnova nije ono sto ti pises dakle javni servis je NEZAVISAN i SAMOSTALAN pravni subjekat.... nije vlasnistvo drzave vec gradjana jer da je vlasnik drzava onda bi ona i postavljala svoje ljude a to cini Upravni Odbor RTS a kojeg bira Savet RRA, dakle nema veze sa vladom R. Srbije, pa bih ti dalje citirao jos malo tog zakona:
"5. Institucionalna autonomija

Član 5

U obavljanju osnovne delatnosti javni medijski servis ima institucionalnu autonomiju i uređivačku nezavisnost a naročito u pogledu:

1) utvrđivanja koncepcije i određivanja programskih sadržaja, u skladu sa zakonom;

2) uređivanja programske šeme;

3) organizacije delatnosti;

4) izbora rukovodilaca, glavnih i odgovornih urednika i zapošljavanja;

5) nabavke i prodaje robe i usluga;

6) upravljanja finansijskim sredstvima, u skladu sa zakonom;

7) pripreme i izvršavanja finansijskog plana;

8) pregovaranja, odnosno pripreme i potpisivanja pravnih akata koji se odnose na poslovanje ustanova;

9) izbora zastupnika u pravnim poslovima i u drugim pravnim stvarima."
Dakle ni EU ne dozvoljava da vlada finansira javni servis jer time moze onda i da vrsi pritisak na isti medij jer svestan si da onaj ko te placa hoce i da te uslovljava a to EU ne dozvoljava.
Ti si pogresio nesto to je davno bilo kad je RTS bio drzavna televizija i kad su na celo iste postavljali na predlog Vlade i vladajuce vecine Skupstina Srbije, sad nije tako, ali da ne idemo dalje da te sad bas ne blamira do kraja sta si sve proizvoljno i netacno napisao, upucujem te da malo procitas ako vec zelis nesto sa nekim da komentarises na osnovu cinjenica, zakona a ne nekog proizvoljnog i poresnog misljenja jer se u tvojoj okolini tako prica ili u tvojoj kuci.

A evo i ko bira direktora a to nije Skupstina kao nekada na predlog vlade, vec:
"Imenovanje i trajanje mandata

Član 24

Odluku o imenovanju generalnog direktora, sa obrazloženjem, donosi Upravni odbor, dvotrećinskom većinom glasova ukupnog broja članova, nakon sprovedenog javnog konkursa."

Dakle dosta vise proizvoljnog pisanja nisam vise mogao da izdrzim a trudim se unazad dugo vremena da istrpim tvoje izmisljotine, poput UBootera, pa kako je iptv najgora platforma a MTS najgori ISP, sad ovo a nista tacno i kako je SjBB najbolji, gluposti.

Uputio bih te ako vec zelis raspravu na ozbiljnim osnovama da procitas malo zakon koji se odnosi o tome sto zelis da pises pa da onda polemisemo a ovako da lupetas nesto sto nije istina nema svrhe i samo cemo ici u OFF a to nije dobro, dakle procitaj malo Zakon o javnim medijskim servisima (ja sam ga procitao davno) pa onda mozemo da polemisemo i nadam se da ces onda shvatiti sta si sad nalupetao onako za sve pare.
Pozdrav...

Ja do jucce nisam mogao da otvorim Racune/Placanje na portalu, danas mi radi.

Meni se ne svidja sto tek od 1. decembra pocinje po dinar, ja sam skoro ceo novembar imao, pa mi to dodje minus, cak i da ne racunaju ceo novembar :)

Cain, za koji net i odakle znas, kada ne mozes da otvoris portal?:)

net je 50/2 1700-1800din mesecno... a portal i sajt mts-a mi ne rade mesecima vec sa razlicitih racunara/provajdera... i ne samo meni vec gomili drugara... proradi tu i tamo ali to je 5 dana u mesecu...

Inace bio sam do poslovnice, i da, neka greska... Heh...

Propustio si terapiju.

Zamisli ,po tvom zakonu oni su potpuno nezavisni ali u praksi države u pokušaju to nije tako i to znamo svi ,samo ti još nisi to shvatio.

Član 35 Zakona o javnim servisima kaže da "Republika Srbija obezbeđuje stabilno i dovoljno finansiranje osnovne delatnosti javnog medijskog servisa".

Ministar je konkretno i nedvosmisleno optužen da vrši sabotažu imovine RTS-a za račun SBB-a i ti nama ovde spočitavaš tvoje CIA kvisling baljezgarije.

Znam da te to boli i znam da neko mora i to da bude ali ti ga pretera.Sada je meni totalno jasno zašto si bio toliko uporan da braniš ukidanje boostera i svega ostaloga.Ja stojim iza svega što sam napisao a ti stojiš i to sada svi znamo iza koga.

Ako je postavljanje kablova preko krovova legalno,zašto je kasnije kada su obavljene sve "blic krig kupovine" postavljen rok da se kablovi moraju ukopati???????Zašto telekom i PTT ne idu po krovovima?????

PS.Ako si ti možda slučajno taj kvisling,u tom slučaju se izvinjavam što sam ti narušio duševni mir.

Poslednja izmena:
Meni nece da raskinu ugovor 8 meseci ranije box 2. To je steta da i stari korisnici koji su od pocetka tu da nemaju pravo na nove akcije i ponude.

pezo, audi, kokakola ne postoje u bosni i ne koriste nize cene reklamiranja preko bosne? dobro.

Propustio si terapiju.

Zamisli ,po tvom zakonu su oni nezavisni ali u praksi države u pokušaju to nije tako i to znamo svi ,samo ti još nisi to shvatio.

Član 35 Zakona o javnim servisima kaže da "Republika Srbija obezbeđuje stabilno i dovoljno finansiranje osnovne delatnosti javnog medijskog servisa".

Ako je postavljanje kablova preko krovova legalno,zašto je kasnije kada su obavljene sve "blic krig kupovine" postavljen rok da se kablovi moraju ukopati???????Zašto telekom i PTT ne idu po krovovima?????

Kada budeš bio redovan na terapiji možemo da nastavimo polemiku.

Ti si poznat po tome da u nedostatku argumenata vredjas, na to sam navikao od tebe.
Sto se tice clana 35 kojeg si samo naslov napisao da si procitao ceo zakon znao bi i ovo:

3.2 Финасира
ње из средстава буџета
Члан 43.
Део средстава за финансирање
основне
делатност
и
јавн
ог медијског
сервис
а
може се обезбедити и из буџета Републике Србије и буџета Аутономне
Покрајине Војводина
, и то за
пројекте
:
-
18
-
1)
производњ
е
, емитовањ
а
и дистрибуциј
е
прогр
ама за иностранство,
програма намењених дијаспори, као и програма намењеног становништву на
територији АП Косова и Метохије;
2)
намењене
развој
у
нових технологија, дигитализациј
е архива,
дигитализациј
е
технолошке опреме,
развоја нових дистрибутивних сервис
а у
складу са могућностима које доноси дигитализација;
3)
друге пројекте од посебног друштвеног значаја
у складу са законом
којим се регулише јавно информисање.

Dakle ne mogu da finansiraju i ne finasiraju informativni program vec program za dijasporu i inostranstvo sto ce reci SATELITSKI RTS...
Aj ti nauci da citas a tu terapiju uzimaj ti pa sa razumevanjem procitaj sta sam rekao za kablove, slep si kod ociju pun mrznje, neznanja i jos pokusavas da se pravis pametasn.
Pa ja sam napisao da postavljanje kablova preko krovova nije legalno evo citiracu samog sebe:
"Nelegalno je to sto postavljaju tako kablove bez dozvole jer nazalost za tako razvlacenje kablova dozvola nije potrebna a za kopanje da bi se polozili isti svakako jeste. A samo da te podsetim su SVI krse zakon sem mog provajdera kablovse(jedan od mojih provajdera) PTT KDS oni jedini imaju pravo i jedini koji su po zakonu polozili kablove ispod zemlje, da znas ako te neko pita."
Dakle ne citas nista i mislim da si nedostojan da uopste pisem i polemisem ista sa tobom pogotovu tvoja nekultura i da ti svojim neznanjem dopustas da meni pises da trebam da idem na terapiju, ali navikao sam ja od takvih kao sto si ti, i na fakultetu davnih dana kada sam bio bilo puno takvih koji verovatno ni dan dans isti nisu zavrsili a ja sam davno sa 9.5 prosecnom ocenom.
Zato dragi sagovornice, bolje se lati knjige, uci citaj, nemoj da vredjas kad vec ne znas nista...

Meni nece da raskinu ugovor 8 meseci ranije box 2. To je steta da i stari korisnici koji su od pocetka tu da nemaju pravo na nove akcije i ponude.
Ne samo tebi nikome nije dozvoljeno da raskine ugovor 8 meseci ranije, jedino 3 meseca ranije.

pezo, audi, kokakola ne postoje u bosni i ne koriste nize cene reklamiranja preko bosne? dobro.

Nemam pojma o cemu pricas, sada, ali PDV na reklamiranje ne dobija Srbija NI U KOM SLUCAJU. (sem ako se ne reklamira fizicko lice u Srbiji)

Da imaš gde da odeš ne bi tražio 8 meseci ranije da raskineš ugovor da bi potpisao novi kod istog provajdera.

Upravo tako

Da imaš gde da odeš ne bi tražio 8 meseci ranije da raskineš ugovor da bi potpisao novi kod istog provajdera.

Naprotiv... ja bi rado sada raskinuo ugovore kod TSa da potpisem sve nove na 2godine sa 50% popusta. Tj. raskinuo bih bez penala, znam da mogu da raskinem i da potpisem nove sa penalima :D Jer mislim da hvatam zadnji voz sada.

Sta se dobija/gubi ukljucenjem STB-om?
Gde mgu na ruteru da vidim koji je max brzina moguca?
Ruter je Hg630.

Ukljucenjem stba dobijas iptv i malo veci a iskljucenjem ne mozes da ga gledas i ping ti je malo manji.

Uplatio sam samo net tako da od iptva nista.
Gde mogu da proverim jacinu vdsl signala?

@presretach Na 192.168.1.1 adresi, pa nađi gde su DSL parametri. Status>WAN>DSL tab verovatno, ako je isti interfejs kao na ranijim Huawei ADSL ruterima.

Nazad
Vrh Dno