Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

stavi google DNS ili openDNS umesto telekomovog...

Koliku vam brzinu postize ovaj 655 ruter preko wifi-a?

Ja sam imao najvise 30/10 paket, i punih 30/10 skoro je postizao, ali mislim da bi kod mene max. mogao nekih 40Mbps da postigne, jer posle sredjivanja kanala i jos ponekog podesavanja, max. transfer rate izmedju kompa i telefona preko FTP-a (znaci oba na WiFi povezana) je <2.5MBps, znaci 5MBps total, sto je oko 40Mbps (plus nesto preko jer bi bio samo jedan uredjaj, a ne dva).
Koliko se secam merenja kod drugih u to vreme, to je otprilike i max. koji je iko imao; ne secam se da je neko postigao skoro 50Mbps.

@kox, povezi prvo komp samo preko LAN kabla, wifi iskljuci i koncentrisi se na test preko kompa.
U podesavanja za DHCP na ruteru, podesi da adrese idu od 192.168.1.3, a na kompu da je staticka IPv4 adresa 192.168.1.2, prvi DNS 192.168.1.1 a drugi 8.8.8.8 ili 8.8.4.4 (google-ovi DNSovi). Meni je ovo redje bitno, ali vidi se da ponekad zaglupi njihov DNS.

Ako i to ne radi, posto je utvrdjeno da nije do WiFi-a sigurno (bitno je da je iskljucen da se ne bi povezivao nijedan drugi uredjaj tokom probe), nije DNS, sve upucuje na ruter.

Upravo su mi jutros pustili 50 po ceni 10.Sreća,sreća,radostttt:banana:

@Sky Uk: vidim sreca samo vrca:D, koliko si tacno udaljen od centrale? Vidim i treba neka saglasnost za IPAN uredjaj, modem sta li je....ne mogu vise da cekam Targo.....

Opet nas je SBB nadmašio sa cenovnikom svojih usluga (TV+NET+TF)

screenshot2.png

^ Na ovu cifru treba dodati +1000RSD za mesecno odrzavanje

Pozdrav

Sbb je postao gori od najgore državne administracije.10 puta sam zvao te lenjivce da ih pitam zašto i šta se čeka da nas priključe na njihov kabla,kada smo udaljeni ni 100 metara od njihove krajnje tačke.Bole njih uvo za nove korisnike a i mene za njih iskreno.

Udaljen sam tačno 3 metra,odnosno ipan je jedan sprat ispod mene.Telekom sam planira u koje će zgrade postaviti svoj Ipan,sreća je bila pa su ga projektovali baš u moj ulaz koji pokriva još četiri ulaza.Nažalost ima i takvih zgrada koje nisu dale saglasnost za postavljanje Ipana pa su neki bukvalno osakaćeni takvim tuđim ponašanjem.I moja predsednica nije dala saglasnost pa sam morao danima i danima da je jurim po zgradi dok nisam dobio pečatiranu saglasnist i lično je odneo u telekom zime gospodnje 2013-te.

Poslednja izmena:
1000 rsd ,za koje održavanje??????

Sbb je postao gori od najgore državne administracije.10 puta sam zvao te lenjivce da ih pitam zašto i šta se čeka da nas priključe na njihov kabla,kada smo udaljeni ni 100 metara od njihove krajnje tačke.Bole njih uvo za nove korisnike a i mene za njih iskreno.

Udaljen sam tačno 3 metra,odnosno ipan je jedan sprat ispod mene.Telekom sam planira u koje će zgrade postaviti svoj Ipan,sreća je bila pa su ga projektovali baš u moj ulaz koji pokriva još četiri ulaza.Nažalost ima i takvih zgrada koje nisu dale saglasnost za postavljanje Ipana pa su neki bukvalno osakaćeni takvim tuđim ponašanjem.I moja predsednica nije dala saglasnost pa sam morao danima i danima da je jurim po zgradi dok nisam dobio pečatiranu saglasnist i lično je odneo u telekom zime gospodnje 2013-te.

Sky UK , čestitam ti na uvođenju vDSL neta 50/2 mb/s . I ja sam korisnik istog od polovine Aprila 2014.god. i za sad nemam ama baš ni jednu jedinu zamerku . Sve šljaka kao švajcarac .

@Sky Uk: hvala na savetu, raspitacu se malo...a i predsjednik je moj covek:happy:

Ja čekam da istekne ugovorna obaveza za IPTV (ADSL koristim bez ugovorne obaveze) pa da prestanem da se družim sa Telekomom.

Ne mogu da svarim nikako i da mi daju 100/100 net na koju foru kasni slika za kablovskom?

Primer: utakmica, Bogdanović daje trojku, celo naselje slavi, ja gledam na tv-u ništa se ne dešava, normalan napad, posle tri sekunde Bogdanopvić daje trojku.

Zvuči neverovatno ali je istinito, iste stvari su se dešavale kada sam imao HD paket i gledao svetsko u fudbalu, moraš da zabarikadiraš vrata i prozore, da pojačaš tv da ne bi čuo od komšija kada je neko postigao koš, gol ili tome slično.

To kašnjenje je i kod IPTV-a i kod D3 i svih ostalih provajdera kada se gleda digitalna TV. Komšije kod kojih se gol ili koš ranije postigne su još uvek na analognoj :)

To kašnjenje je i kod IPTV-a i kod D3 i svih ostalih provajdera kada se gleda digitalna TV. Komšije kod kojih se gol ili koš ranije postigne su još uvek na analognoj :)

Rezime: ne može i jare i pare i magare :p

Oni imaju antene, lošiju sliku ali bez kašnjenja i ništa ne plaćaju, ja plaćam imam bolju sliku a slika kasni.

Ja čekam da istekne ugovorna obaveza za IPTV (ADSL koristim bez ugovorne obaveze) pa da prestanem da se družim sa Telekomom.

Ne mogu da svarim nikako i da mi daju 100/100 net na koju foru kasni slika za kablovskom?

Primer: utakmica, Bogdanović daje trojku, celo naselje slavi, ja gledam na tv-u ništa se ne dešava, normalan napad, posle tri sekunde Bogdanopvić daje trojku.

Zvuči neverovatno ali je istinito, iste stvari su se dešavale kada sam imao HD paket i gledao svetsko u fudbalu, moraš da zabarikadiraš vrata i prozore, da pojačaš tv da ne bi čuo od komšija kada je neko postigao koš, gol ili tome slično.

I najbolji IPTV ima neku vrstu kes memorije,koja ti guta sekunde i minute.Za video materijal kabl je majka nad majkama.Telekomovo celjade nudilo mi je mega box sa iptv-om,rekoh jok sestro slatka.
Kad samo pogledate koliko je posla telekom radio na uvodjenju vdsl-a,pa mogli su o istom trosku da postave kabl za njihovu kablovsku i da sravne sa zemljom SBB.Kabl+vdsl+mobilni+fiksni i bili bi kraljevi na trzistu.Ostave ti taj sugavi iptv dok kabl ne dodje kod tebe i onda im lepo vratis ruter i predjes na kabl i na bogdanoviceve trojke.

Poslednja izmena:
Мени то никада није било јасно. На почетку се и мени дешавало да пред неки важан потез чујем комшије како се радују или псују па сам почео да се изолујем ;) кад нешто гледам, што зими није тешко. Ипак, повремено приметим да звук на дигиталном уопште не касни или касни делић секунде, као неки ехо ... а не 2-3 секунде како сам навикао. Не знам да ли то неко превиђа и да ли може да се боље наштелује јер ми је логично ако некад неки дигитални не касни, онда то може да се уради са свим каналима.

Kao strucno lice, moram Vam pojasniti kako da ispravite lag, iliti kasnjenje kod IPTV-a.

1. Kupite izolaciju za prozore
2. Izolirajte Vase prozore (NEMA OSLJARENJA, LEPO TO URADITE!!!!!!)
4. Zatvorite sve prozore u Vasoj kuci/stanu
3. Otidjite do frizidera
4. Uzmite Vas omiljeni napitak
5. Sedite ispred TV-a
6. Upalite TV!!!!

Ne cujete komsijin urlik kada se postigne kos ili da gol?!

Odlicno, nemate vise kasnjenje na IPTV-u!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :d

Па и ја сам стручно лице, лепо сам рекао да се то лако решава зими али је лети (срећом ово лето је било касна јесен скоро целим својим трајањем) боље да прозори буду мало и отворени. ;) Ко је крив комшијама што немају дигиталну слику?

Niko nije kriv, ja se cak zalazem da uzajmim traktor, i da zaorem malo puteve Beogradske. Svakom ponaosob bih stavio optiku, 2 gbps upload/download, ko nece da placa moze 100 mbps up/down dozivotno za dzabe, i sve digitalne kanale. Naravno skremblovan rts u slucaju ako hoce opet da naplacuju!!!!!!! Ali da svako da neki ufur za naftu, ipak treba zaorati citav Beograd!

Ja sam imao najvise 30/10 paket, i punih 30/10 skoro je postizao, ali mislim da bi kod mene max. mogao nekih 40Mbps da postigne, jer posle sredjivanja kanala i jos ponekog podesavanja, max. transfer rate izmedju kompa i telefona preko FTP-a (znaci oba na WiFi povezana) je <2.5MBps, znaci 5MBps total, sto je oko 40Mbps (plus nesto preko jer bi bio samo jedan uredjaj, a ne dva).
Koliko se secam merenja kod drugih u to vreme, to je otprilike i max. koji je iko imao; ne secam se da je neko postigao skoro 50Mbps.
Meni na kablu vuce 50/2 a na wifi-u nece da predje 25/2. Koji god uredjaj, koja god pozicija... Ima neka fora sa podesavanjima?

Meni je na kablu ovoliko:47,99 a najbolji rezulatat na wi-fi mreži je :47,13.

Prilozi

• vdsl rezultat 1.png
    vdsl rezultat 1.png
    31.6 KB · Pregleda: 79
  • vdsl rezultat 2.png
    vdsl rezultat 2.png
    31.3 KB · Pregleda: 80
Poslednja izmena:
Meni isto preko wifi-a 20Mb a preko kabla 24Mb. @chimpresco @Sky Uk koje vi uredjaje koristite. Ja sam još uvek na starom modemu i tp linku pa ne znam da li je zbog toga mada tp link podržava 150Mb, a preko kabla je sve ok...

Poslednja izmena:
Meni na kablu vuce 50/2 a na wifi-u nece da predje 25/2. Koji god uredjaj, koja god pozicija... Ima neka fora sa podesavanjima?

Meni je na kablu ovoliko:47,99 a najbolji rezulatat na wi-fi mreži je :47,13.

Evo, znaci moze i puna brzina. SKy, imas HG655b? Daj tvoja podesavanja, i reci koliko ima drugih WiFi mreza oko tebe.
Kod mene je haos, imam cak i jednu od komsije sa jacim signalom nego moj ruter :D (moram da vidim kad dodju ove nedelje sta koriste :)), pa eto, ide protok 40Mbps kada se kopira preko WiFi-a.
Ja sam morao da podesim poseban wifi kanal, u mom slucaju je jedino 8 radio, ali to nije nikakvo pravilo.

Hehe, kod mene je etar prazan, stavio sam izlaznu snagu rutera na minimum i ponovo pokriva ceo stan cak baca i ispred zgrade malo :)

@alfaunits, miha
mnogo hvala, uradio sam i sad sve leti. stvarno ne mogu da verujem da 10 dana niko od zaposlenih u telekomu nije mogao da mi to pojasni.

Vrh Dno