Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Box4 + 50/2 net (umesto 10/1), HD IPTV za ~3600 (Box4+HD IPTV cena).
Naravno ako mozes dobiti VDSL. Zovi 19813 ili odi u poslovnicu, uglavnom znaju o tome, ali ne reklamiraju, jer malo ljudi ima uslova za VDSL.

Koliko sam shvatio ako ne mogu da izvuku 50/2 onda ne dozvoljavaju Megabox?

Pa.... ni oni sami ne znaju:) Izgleda da je ogranicenje da budes <300m od centrale, ili isturenog stepena. Medjutim, to valjda i znaci da mozes dosta preko 50/2 da izvuces, tako da ko ne moze 50/2 (iako moze 40/2 recimo!) ne daju!
Glupost...

Mislim, nisu u drugim zemljama mnogo bolji ISPovi kada treba nesto sitno da se progleda tako kroz prste, razlika je sto skoro nikada nema potrebe da se "progleda kroz prste".

Da, meni parametri daju cca 600m što bi glatko propustilo 40/2...

Drugu ponudili da pređe na megabox iako je potpisao ugovor za adsl pre pola godine i tad uzeo i IPTV.
Mislim da im to do sada nije bila baš redovna praksa ili grešim?

Jeste, na Box je uvek moglo da se predje, osim ako je uzet uredjaj.

Drugu ponudili da pređe na megabox iako je potpisao ugovor za adsl pre pola godine i tad uzeo i IPTV.
Mislim da im to do sada nije bila baš redovna praksa ili grešim?

Kao što sam već napisao ranije ,od skoro je moguće uvek preći na mega box bez obzira ako imate još ranije važeći ugovor.Ako ste tad uzeli od njih neki fon ili tablet mislim da ne ali nisam siguran.

@Sky UK, ko je uzimao bilo kakav telefon ili uređaj uz raniju ugovornu obavezu, ne može nimalo ranije, mora da čeka istek ugovorne obaveze, lično sam proverio :)

šta je to megabox, ne mogu na njihovom sajtu da nađem?

hvala

ala su skupi
vidim kod sbb-a paket sa brzinom 40 i takođe hd kanalima 3200
kod telekoma još kad bi uzeo dodatni stb bilo bi još +300

a i ovako imam box 4 pa mi cena ide i do 3800-3900, sa ovom megom bila bi jedno 4200

3600 je basic, +300 jedan, +600 dva STB-a uz MegaBox.
ALi uz MegaBox imas i mobilnu tarifu, koja realno vredi barem 570RSD (koliko je slican MixNetM sa popustom).

Zavisi sta ti je bitnije. Net ti je sigurno dovoljan u oba slucaja, mislim da je SBB u prednosti za TV, ali TS za net (u smislu da je stabilniji, i podrska kao da nije njihova, jer RADI, za razliku od SBB smaraca u call centru).

jel mobilni isto i za običan box i za megabox ili imam više besplatnog za megu? mada ja ni ovo ne potrošim, meni zbog fiksnog telefona skoči račun, nemam pojma na koju foru

meni je sada osnovni račun 3500 (pošto imam dodatni stb) a realno plaćam oko 3800-3900, sa megom bi išao i preko 4000
videću sada kad dođe ovaj septembarski račun da li će biti manji pošto je neogranićeni fiksni koliko čujem po reklamama i na netu

Погледај листинг па ћеш да видиш где цури. Пошто у Боксу више нема ништа од мобилних позива са фиксног, можда то повећава трошак па избегавај, мобилне зови са мобилног, фиксне са фиксног.

pa curi sa fiksnog, video sam. zovem samo fiksni sa fiksnog
čekam septembarski račun pa ću videti sada

Poslednja izmena:
Шта каже листинг за август пошто је неограничен фиксни од првог августа? Пре тога је можда и могло да цури, од августа се не наплаћује фиксни ... осим ако не зовеш фруге фиксне осим Телекома.

avgust je jedini mesec gde sam zvao mobilni i to baš dosta tako da nisu baš relevantni podaci odatle, izašlo mi je 3800
ali pazi ove ostale, tada ni m od mobilnog nisam zvao, mart čak 4000

35m2slv.jpg

Pa uzmi i pogledaj listing ;) Vrlo lako je zvanjem mobilnih, ili premium brojeva napraviti 400-500RSD preko racuna, jer to nije ko zna koliko price.
Ovo za 8.2014. da li je racun ZA avgust, ili racun koji je DOSAO avgusta? (u oba slucaja je previse u stvari)

pa pogledao sam ceo listing, nisam zvao ni premijume ni mobilne. ima na netu ceo listing da se vidi
da to je ZA avgust

i još čak neki od ovih računa su mi umanjeni pošto sam imao nekih problema sa netom u to vreme

Mega box telekomov je 3600 sa sve hd paketom,fiksnim,mobilnim i netom od 50mega.Mislim da nema konkurenciju.Net je ekstra stabilan i pouzdan. Sa fiksnim pricas neograniceno sa nekim drugim telekomovim fiksnim po celoj srbiji.Mobilni je 300 ka svim plus 300 ka mts-u .Jedina prava mana je sto na megaboksu nema povacanje uplouda.Ni sam ne znam zasto je to tako.Meni su izmerili da sa profilom 50/2 mogu da teram 35 mega uplouda.Sa drugim profilom sigurno i mnogo vise.
Odustao sam od mega boksa samo zbog uplouda.

Poslednja izmena:
pa pogledao sam ceo listing, nisam zvao ni premijume ni mobilne. ima na netu ceo listing da se vidi
da to je ZA avgust
Ако кажеш да у августу уопште ниси звао ништа осим фиксних Телеком бројева, онда је најлакше да погледаш рачун за август и видиш где је додато преко цене тог Бокс пакета. Код мене на августовском рачуну и нема ставке о саобраћају, само претплата плус 3G због телефона и други ISDN број тј укупно 183 динара преко 2.699 колико је Бокс 3. Које ставке имаш у рачуну?

МегаБокс је одлична понуда и обухвата скоро све, једино је проблем што (као и VDSL) не могу сви да га добију. Ако поредимо са СББ Голд који кошта 3.380 и нуди све осим мобилног који може да се дода за 570 (акција 50%) и онда кошта 3.950, испадне повољнији. За око 300 мање се добије за нијансу бржи интернет (због оверхеда који тих 50 ипак смањује), 300 мобилних минута у мрежи... Опет, СББ нуди и аналогни сигнал па може да се гледа на много више телевизора без додатних трошкова, ту су и неке опције типа кечап или D3go ... све у свему, личи ми да су ту негде па ко шта може и коме који детаљ више значи ако може да бира ... и нема грешке.

Telekom bi trebao da ubaci besplatne minute ka inostranim fiksnim brojevima, kao sto tu ponudu ima sbb. Ako nece u standardnoj ponudi, onda barem u box varijanti da to ponude umesto tih neogranicenih minuta samo u njihovoj mrezi.
Takodje i da na neki nacin omoguci bez dodatnih troskova gledanje programa na vise TV-a, kao sto je to moguce kod sbb ili posta net; zatim da se mogu iznajmiti bar dva hd stb-a.

Jedno pitanje; posto kod mene navodno postoji mogucnost za net 50/2 (nalepili su plakat sa ponudom), da li se moze uzeti box3 (fiksni+iptv+net50/2) po ceni 2700din?
Nazalost, nemam opciju za sbb, samo telekom ili postanet...

Poslednja izmena:
Overhed na vdsl-u je jako mali.Na 50 mega imas u proseku 48 mega.Ono sto jos fali telekomu je android iptv kao D3go sbb-ov i koliko sam doznao telekom radi na tome.
Mene samo cudi da vec kad su doveli vdsl odnosno optiku do zgrade ne ponude i klasicnu kablovsku preko optike kao targo sto ima.Na taj nacin dobijaju mnogo u pogledu dvb-c kablovske i ujedno resavaju drugi ili treci boks a na kraju nema ni kasnjenja koje je smrt za velike sportske događaje.
I najgori dvb-c je bolji od najboljeg Iptv-a.

Poslednja izmena:
То ће можда и да ураде када крене масовнија оптика, вдсл је ипак нешто друго. Тамо где буде FTTH неће да буде проблем да се смисли и понуди телевизија која није IPTV да не кажем да ће тако да почну да нуде и кабловску телевизију. За сада ће уз 50/2 и остали вдсл да иде само IPTV.
da li se moze uzeti box3 (fiksni+iptv+net50/2) po ceni 2700din?
Nazalost, nemam opciju za sbb, samo telekom ili postanet...
Не, ни овај МегаБокс није баш безусловни, мораш да узмеш најскупљи Бокс уз додатни ХД пакет да би добио вдсл Бокс. Ја бих први тражио да заменим Бокс3 таквим МегаБоксом.

Vdsl je masovna stvar je projekat pokriva celu srbiju.ide nesto sporijim tempom ali ide.
Telekom nigde osim u stepi nije isao FTTH.Svuda gde je dosao vdsl Ftth nije problem.Licno sam popunjao telekom formular gde se izmedju ostaloga pominje da li ste mozda zainteresovani za FTTH.Bilo je tu jos dosta dodatnih usluga tipa video nadzor objekata,video interfoni,panik sluzba za bolesnike i tako redom.Kada se ovo istrazivanje zavrsi verovatno ce biti nekih novih usluga.

Poslednja izmena:
@calexx
Hvala, takav box3 mi je bila jedina prihvatljiva opcija.

kasnjenja koje je smrt za velike sportske događaje.
I najgori dvb-c je bolji od najboljeg Iptv-a.
Nisam znao za ovo kašnjenje. Sećam se da se za vreme svetskog prvenstva par komšija radovalo sa malim zakašnjenjem. Tek sam sada shvatio... :)

Napokon ljudi mogu da znaju koliko su udaljeni od centrale,pa makar priblizno :D

Кашњење постоји и код Д3 мада понекад буде секунда, некад делић па мислим да може да се среди али не знам зашто је различито код разних канала.

Није баш лако да се замени вдсл оптиком, прво је потребно да се провлаче каблови (а Телеком одавно не поставља тлф каблове по зградама) до станова а онда набави опрема за кориснике и још понешто. Није немогуће али је питање колико ће брзо да се то ради. Нарочито зато што још нема ни истурених степена у већем броју. У Нишу знам само за једну нову зграду која има оптику, ваљда је све то уграђено одмах и ушло у цену станова па се уклопило.

Успут, СББ такође активно ради на томе, развлаче оптичке каблове до чворишта и после им остаје само да добацују до станова. Чак не мора да буде ни FTTH, већ сада коаксијалцем извлаче стотку.

Telekom ima poseban program za nove zgrade koje se zidaju.Oni informaciju o tome dobijaju kada investitor zatraži saglasnost za telefonske brojeve.Tada im se predoči da se mora uraditi komplet optika po svim horizontalama i vertikalama.Sve ostalo je stvar dogovora da li investitor to želi odnosno da li ima para ili ne ali svakako telekom u nekim slučajevima i sufinansira deo troškova.
Ne bi telekom pravio analizu želja korisnika VDSL-a ,i postavio pitanja da li bi neko želo FTTH da im to možda nije u planu da rade.Pođimo samo od toga koliko su saglasnosti dobili za isturene stepene pa kakav je onda problem za saglasnost oko unutrašnjih instalacija.Svako ko je sada na VDSL-u 100 posto zna šta znači FTTH i šta se time dobija i onda nova saglasnost nije nikakav problem.
SBB izvlači koaksijalcima zato što ih već ima i nije im potrebna ponovna saglasnost za unutrašnje radove.Telekom osim bakra nema ništa drugo pa ako bude išao u FTTH mora da razvlači i pravi nove instalacije za optiku do stana.Cena optičkih kablova i opreme je drastično pala pa je sve to veoma realno da se može uraditi brzo bar za one zgrade gde je ipan već postavljen.Inače telekom ništa tu ne radi već sve te radove rade podzvođači izabrni na tenderu.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno