Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

I meni nije jasno kako im se to desava, ali DNS im cesto brljavi. To nije stalna pojava, tj. dan/dva, pa se resi, ali ipak je to previse cesto.
Ja to do pre koji mesec nisam primecivao, jer mi je sve vreme bio Google DNS, zbog Koreje :)

Hehe, kod mene je etar prazan, stavio sam izlaznu snagu rutera na minimum i ponovo pokriva ceo stan cak baca i ispred zgrade malo :)

Bas cu da probam da li ce uopste raditi na najnizoj snazi - mozda mi mis bolje bude radio!
EDIT: Telefon se jedva konektuje ispod 12dBm (20 je max.), tj. gubi signal :) Ali bas cu videti da li mis radi bolje.

Poslednja izmena:
Evo, znaci moze i puna brzina. SKy, imas HG655b? Daj tvoja podesavanja, i reci koliko ima drugih WiFi mreza oko tebe.
Kod mene je haos, imam cak i jednu od komsije sa jacim signalom nego moj ruter :D (moram da vidim kad dodju ove nedelje sta koriste :)), pa eto, ide protok 40Mbps kada se kopira preko WiFi-a.
Ja sam morao da podesim poseban wifi kanal, u mom slucaju je jedino 8 radio, ali to nije nikakvo pravilo.

Imam HG630.

Naravno da imam oko sebe i drugih mreža.

Heh, bice fora da je bolji od 655b, a neko se zalio na njega :D

Sky, uzmi odmah prebaci LAN2 i LAN3 na rutiranje internet saobracaja, ako nemas nameru da koristis IPTV. Imas uputstvo od bbking-a ovde na forumu.

Gde je to uputstvo od bbkinga?

Nikako da namestim da mi rade lan 2 i lan 3.

Neka mi neko napiše tačno šta da štikliram jer više ne znam od silnih probanja kako je bilo po difoltu.

Poslednja izmena:
Možda postoji odgovor za ovo vec na temi, ali ako moze mala pomoc bilo bi sjajno.
Imam adsl 20/1 vec na lokaciji ali nije Telekom. Koliko sam shvatio jedini način da se dobije 50/2 za 1900 din je da se podnese zahtev kod telekoma putem njihovog internet portala. Pokusao sam to ali mi kaze da vec postoji adsl i da ne mogu da podnesem novi zahtev. Bio sam u poslovnici i kazu mi da postoji tehnicka mogucnost ali tamo ne znaju nista za tu akciju za 1900 vec samo za 6000. Ima li neko ikakav savet kako to da resim?

Idi u telekom poslovnicu u Bulevaru.Tamo radi najbolja telekom prodavacica koju je svet ikada video.Devojka zna sve ali bukvalno sve,ja sam bio fasciniran njenim poznavanjem stvari.
To je kad udjes red levo zadnja devojka na kraju.Dobices odmah odgovor za vdsl kod bilo kog operatera ali ova devojka zna sve moguce kombinacije,predplate,povoljnosti ali bas sve.Dugo je tamo i svi je znaju.Ove nedelje radi popodne.

Poslednja izmena:
Slabo pamtim imena,rekla mi je da je svi znaju po mestu sedenja.Malko je bucmastija u licu.

Nije mi jasno koliko ce posle isteka ugovorne obaveze paket 50/2 po ceni 10mit kostati korisnike koji su potpisali ugovor ?

Saznaćemo posle 2 godine.Računam za iste pare prelazimo na 100 mega.

Dobro je sto je na 2 godine :)

Gde je to uputstvo od bbkinga?

Nikako da namestim da mi rade lan 2 i lan 3.

Neka mi neko napiše tačno šta da štikliram jer više ne znam od silnih probanja kako je bilo po difoltu.

Moje uputsvo je za prebacivanje u bridge mode. Za otvaranje LAN2 i LAN3 je proćitaj sticky post od shexpir, samo se prilagodi novom ruteru. U mom postu imaš user i pass za vdsl modeme.

http://forum.benchmark.rs/showthrea...e-HG520s-Uputstvo-Internet-na-sva-4-lan-porta

http://forum.benchmark.rs/showthrea...55b-Uputstvo-full-bridge-mode-za-Telekom-vDSL

Imam HG630 ,ne mogu da se snađem sa ova dva linka.

kad sam imao adsl sve sam lepo odradio i napravio lan 2 i lan 3.Sad sam sve isto uradio ali ne ide.

Poslednja izmena:
Meni je Telekomov ruter u bridge modu od prvog dana tako da ja ne mogu da ti pomognem.

Siguran sam da ima ovde nekoga ko ima telekomov vdsl bez IPTV-a i da je rešio problem sa isključenim lan 2 i 3 portovima.

Ja sam uspeo da HG630 prebacim u full rutiranjew na svim LAN portovima. Pratio sam uputstva bbkinga.

poašalji mi ako možeš sliku za ona dva setovanja u basic>wan.Sve sam uradio kako treba ali negde je greška.

Nije mi jasno koliko ce posle isteka ugovorne obaveze paket 50/2 po ceni 10mit kostati korisnike koji su potpisali ugovor ?

Koštaće nas kolika mu bude puna cena ako ne potpišemo neki novi ugovor.

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    290.2 KB · Pregleda: 165
  • 2.jpg
    2.jpg
    291 KB · Pregleda: 136
  • 3.jpg
    3.jpg
    311.9 KB · Pregleda: 126
  • 4.jpg
    4.jpg
    339.6 KB · Pregleda: 128
  • 5.jpg
    5.jpg
    291.5 KB · Pregleda: 118
I nastavak :)

Prilozi

• 6.jpg
    6.jpg
    294.2 KB · Pregleda: 138
  • 7.jpg
    7.jpg
    310.2 KB · Pregleda: 128
  • 8.jpg
    8.jpg
    337.8 KB · Pregleda: 136
Svaka čast na maloga batu:d

***** mi je bio na 200.

Inače za sve one koji nisu znali ,ko je uzeo 50 po ceni 10 može da se aneksira na mega box.

Još jednom hvala MikiPSY-iju.

Poslednja izmena:
Trenutno koristim ADSL Net10, vidim ovde da postoji VDSL, imam pitanje da li bi po trenutnim parametrima mogao da vidim u telekomu za megabox paket tj. 50 mbit-a i ostale sitnice?

Otprilike znam da mi je centrala blizu. Ali ne znam zbog tih 300m.

stanjelinije.jpg

Blizu si i sigurno može 50Mbps.

Da li neko moze da napise ili dalink za Megabox? Ne vidimga na Telekom sajtu.

Nije zvanicna ponuda.

Vrh Dno