Hvala za info.Više i ne može upload, podešen je malo više od 1mb/s a margina je na samoj granici 7.4db........to je max na tvojoj liniji.
evo deo podešavanja iz modema:
Link Status Up
Modulation Type VDSL2
Actual Rate(Up/Down) 8190/74999 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 31862/98756 kbps
Noise Margin(Up/Down) 23/7 dB
Line Attenuation(Up/Down) 1.2/7.5 dB
Output Power(Up/Down) 9.9/13.7 dBm
Data Path(Up/Down) Interleaved/Interleaved
Interleave Depth(Up/Down) 71/701
Interleave Delay(Up/Down) 2/7 ms
INP(Up/Down) 1/2 symbols
Profile 17a
LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM
To je u centralu nije do rutera jer svaki iris vuce negde skoro 10mb..Pozdrav imam pitanje, evo da iznesem o čemu se radi.
Imam sledeći vdsl modem ruter koji me verno služi već nekoliko godina:
©2008-2016 ZTE Corporation. All rights reserved | ZXHN H267N V1.0.0T12_SRB
Zvali su me iz telekom/mts prodaje pre neki dan i ubeđivali da pređem na omorika16 besplatno. U fazonu, isti su mi troškovi kao i sada u box3 sa 50mbps vdsl samo se zbog obeležavanja 25 godina postojanja firme u novom obliku sad obraćaju lojalnim korisnicima i nude im skuplji paket po ceni jeftinijeg bez ikakvih skrivenih obaveza i troškova u vreme trajanja 24mesečnog ugovora koji, ako pristanem, zamenjuje aktuelni koji ističe krajem ove godine.
Ukratko, nisam bio zainteresovan zato što televiziju gledam povremeno i imam gde, ne treba mi njihova. 50mbps vdsl je sasvim ok i ne treba mi više za mobilni od onog što nude. Bilo je presudno što mi je rekao da tvbox/iptv i ne moram da koristim (samo da preuzmem opremu "reda radi"), vdsl će biti 100mbps a moguće je koristiti i IRIS GO preko kompjutera i android uređaja. TVbox mogu spakovati i u fioku, ne košta me ništa jer cena ostaje ista kao i pre. Povuklo me je ono 100mbps internet preko vdsl pa sam pristao. Međutim, izgleda da su me zeznuli ili taj ko je radio setup modema je neka budala nesposobna. Modem je resetovan i učitan je novi profil gde se lepo vidi da je link 75mbps od maksimalno mogućih 98-99. U tom linku su rezervisali 25mbps za iptv/tvbox a meni i dalje stoji na raspolaganju 50mbps/8mbps?
Planiram da se žalim naravno, zabole me i za tvbox i 100gb preko mobilnog interneta koji nikad ne potrošim više od 10-20. Hoću 100mbps internet preko vdsl jer imam tehničke uslove, bar tih 98mbps ili plafon 90mbps plus što je čovek OBEĆAO!
Ako me odj3bu, da li mogu nekako da podesim vdsl modem (gore naveden) tako da ignoriše rezervaciju za iptv od 25mbps i omogući mi da pičim internet bar sa tih 75mbps? DA *****em ja malo njih? To je sva poenta!
E da, bonus pitanje. IRIS GO lepo radi ali nije bio generički aktiviran već sam morao da odem na mojmts i ručno ga aktiviram. Nadam se da nisu i to slagali, da je zaista besplatan i sastavni deo paketa...
To sto imas 20 ping ima dva profila interleaved ti 20-30 ping,dok na fast profilu imas 7-9 ping.Pozdrav Ljudi,
uzeo sam skoro nov Fritzbox 7530AX, zelja mi je da totalno eliminisem ZTE ZXHN H168N V3.1 iz upotrebe a i iz kuce.
PPOE sam izvadio ubacio u Fritzbox i to sljaka e sad ono ali ....
IPTV ne funkcionise iako sam otvorio drugi PVC na Fritzu sa istim parametrima iz ZTE-a.
Imam 2 IPTV boxa i naravno zeleo bih da to ponovo radi.
Mogu da odradim bridge mode na ZTE-u ali opet zelja mi je da ga u potpunosti skolonim iz upotrebe.
Parametre koje sam koristio za podesavanje IPTV-a
Pogledajte prilog 351298
VLAN ID: 200
Takodje kod telekoma imam paket 50/8 sto mu u realnosti dodje nekih 48/7 i da kazemo da je to ok.
Jedino nesto sto mi bode oci je taj Ping od 20ms.
Pogledajte prilog 351299
Siguran sam da je bar neko ovde sa foruma uspeo to podesiti, e sad ako nije problem da nam otkrije i kako![]()
Znam da nije, evo sinoc je padala kisa i20 CRC gresaka nije puno za 4h.
U kom smislu nisu logicni? Ne znam koliko ima.Iskreno, meni ovi parametri nekako nisu logicni, imas li ideju kolko kabla imas do centrale / isturenog stepena? Kolko si daleko?
Stigao novi modem, svetli crvena lampica INTERNET. Cekam ponedeljak da se tehnicka podrska vrati na posao.. da li do tad mogu nesto sam da uradim?Svakako za VDSL treba drugi modem![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari