Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

NS nema optiku.

Bila bi fora da krenu da prikljucuju vdsl korisnike koji su jako blizu isturenog stepena na opticke pakete. E to bi bio nokdaun za kablovske operatere i to bi ih probudilo iz zimskog sna kad je rec o modernizaciji usluge i brzine interneta.

Neće da može. Devojka u call centru reče da su ove cene samo za nove korisnike, tj. promo cene. Izričito mi je rekla da ako imaš vdsl nema ovih paketa

Ih mnogo ona zna. U tim svim CC-ma niko nista i ne zna, iskustveno govorim a imam bezbroj primera za tu tvrdnju, al da ne idem u off.
Meni je zanimljiv podatak da se bude i da ce ovo partnerstvo sa Huawei izgleda biti dobra stvar, samo da prosire optiku, malo jos snize te opticke cene paketa i vrh.

Optiku mogu da očekuju samo gradovi, sela u blizini gradova možda za nekih 10 godina a ona još udaljenija nikad.

Zato sad minimum 2 sela imaju optiku dok van NBG i Niša nema maltene niko :p

Da su ostavili SBBu, ne bi ni Novi Beograd video 20Mbps download. Ovako barem ima sanse, a vremenom ce i manja mesta dobiti nesto.
Ne mozes ni ocekivati da nesto tipa Zitkovac dobije optiku (ako uopste ima i jedna osoba tamo koja ima internet bilo kog tipa), dok bi Prosenikovo imalo smisla. To mogu samo ozbiljno bogate zemlje da urade subvencionisanjem.

Na koji email treba da se šalje molba da se skine sa nata?
Drugaru pustili vdsl i odmah ga natovali,on se žalio ,oni kažu da mora da se plati fiksna IP.Neko je pisao da na zahtev skidaju nat,ali očigledno da to nije baš tako ili ???
Ovo je ujedno veliki oprez za one koji nameravaju da uzmu ili već imaju VDSL a neće u nato.
Dve najveće bagre se dogovorile kako da zajedničkim snagama otmu još koji dinar,strašno.

Poslednja izmena:
Ok,poslao je na prvi email i ladno su ga otkacli.Rekao sam mu da im pise ponovo i da malo povisi ton.

Neka posalje da mu ne radi video nadzor i da mu je zbog toga hitno potrebna javna dinamicka ip adresa.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Мене не би зачудило да промене став и почну као СББ да одбијају скидање без неког разлога. А и видео надзор може преко фиксне. ;)

Moze, ali se dodatno placa, a zasto bi kad je covek platio da mu sve radi, nisu mu na pocetku UO rekli da ce biti limitiran u tom smislu, dakle mogao bi bez problema da raskine uo jer je doslo do bitnih promena na njegovu stetu a nije naznaceno u ugovoru da nece moci da koristi odredjeni servis u ovom slucaju video nadzor(kao) a to vec oni ne zele tako da ce ga skinuti.

Ako bude nekog pomaka javljam,čisto da znamo šta nas čeka.

Kakva je ovo ponuda sa optikom kada na zvaničnom sajtu Telekom-a nema ponuda takve vrste, ili su možda u među vremenu opciju takve vrste sklonili?!!.

Valjda su skontali da imaju 1% korisnika koji imaju optiku:D

Uglavnom krajnji epilog je da su udaljeni 371m od centrale po novom a da net50 daju samo do 350m. Parametri sa modema (ovih 70-80m) nisu bas sasvim tacni i oni imaju drugacije merenje. (istureni stepen se vidi sa drugog sprata kuce i nema direktno vise od 100m ali je pitanje kuda sve idu kablovi :) )
Tako da ce moji potpisati novi ugovor na box4 sa 20/2 net-om. Nije lose mada sam ocekivao 50 :)

Evo i epiloga. Uzeta je nova oprema, za svaki slucaj sam stavio sve nove kablove(cak i mrezne, da ne razmisljam mnogo) i ovo su parametri:
Screenshot_2017-05-17-17-18-38-346_mobi.mgeek.TunnyBrowser.png
Speed test:
Screenshot_2017-05-18-09-47-55-647_org.zwanoo.android.speedtest.png

Videcu sa mojima da li im treba NET50, jer ovaj radi odlicno(3x je brzi UP i Down nego pre prebacivanja na novu centralu)
Pretpostavljam da nece biti problema za 50/2 jer po parametrima kaze da je max 147Mb

P.S.
Sto bi bilo dobro da telekom napravi neke pakete i sa vecim UP. Ovo 50/2 zvuci smesno :)
Bar za one koji imaju tehnickih mogucnosti :D

Što ne bi uzeo ako možeš nekako ? 100 din je razlika u pretplati...

Ma nije stvar u novcu nego su matori penzioneri...
Cak, kad se uracuna ona 3 meseca za 1din dodje nekih 80din vise mesecno za 50/2...
Neka ih nekoliko dana na ovome dok vide kako ide. Mada se svakako slazem da bi trebali uzeti 50 ako mogu. Inicijalno je i trebalo tako da bude nego su zezali iz Telekoma zbog razdaljine

Posle par mailova i prepiski skinut nat i sada imam javnu ip konačno na vdsl u... :) Viva Telekom

Da li je neko uspeo da podesi ovaj ZXHN H168N V3.1 da mu radi update dns adrese?
Napomena da nalog na dyndsn i dipc nemam. Ovaj na dtdns imam ali mi ZXHN ne odrađuje posao?

f7b69222b5.png

Prilozi

• f7b69222b5.png
    f7b69222b5.png
    32.5 KB · Pregleda: 201
Ne valja ti username. Tu si koliko vidim upisao "hostname" (= taj (pod)domen za koji vezuješ svoj IP) a treba da stoji username koji koristiš kad se loguješ na sajt.

A ja na H168N V2.1 imam tu i dodatno polje za odabir IP koje WAN konekcije da koristi...

@shamanNS
Hvala,nego da li imaš free kod dtdns ili plaćeni nalog? Ja na free imam 5 naloga i upisivanje username i passwd od naloga
ne bi vredelo. Šta više pronašao sam i ovaj podatak da se mora uplatiti 5$ (što sam i uradio) da bi se mogao kreirati za
svaki nalog poseban passwd. Čekam da li će mi odobriti nalog u "Upgraded" pa da probam,ne kupuje mi se na dyndns jer
imam lošeg iskustva sa njima,a i preskupi su iskreno.

0a2a3458a0.png

dž nalog koristim, i samo 1 hostname na njemu. I naravno ruter lepo update-uje to kad dođe do promene IP-a.

Ne,kod mene ne radi,obrisao sam ostala 4 naloga,ostao jedan,upisao u ruteru onako kako si rekao username i passwd samo...
restartovao sam ruter ali ip adresa kada proverim na ip-tracker.org pokaže i dalje onu staru tj.onu koja je i na dtdns sajtu :(
Nije mi logično da mora username biti isto kao i naziv hosta (hostname) pošto je meni jedino to još ostalo da probam da stavim
tako. A ajde obrisaću postojeći naziv hosta i staviti ga da bude kao username. Javim...

167d4d8ab4.png

167dc91123.png

167e1c1677.png

Kako je slatko što si obrisao IP, a ostavio hostname i reverse DNS :)

Sent from my P8Lite using Tapatalk

Nećeš se tu nasladiti ni ti niti bilo ko drugi,taj hostname je od telekoma koji više i nije ta ip odavno...reverse dns..ma isto..staro brate sve.

Koji drugi dsl ruter preporučujete (imam pppoe username i passwd)i ne treba mi ništa spec.
da ima dobar wifi, mogućnost otvaranja portova, dns možda noip updater i to je to? Hvala

Pitaj shamana koji je on kupio :)

Vrh Dno