Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Onda ih zovi da te prebace na Fast profile, zbog pinga.

Kako si to uspeo da ih nateraš, da konfigurišu na 54 Mbps i da posle overhead-a imaš tih 50 a ne 47? :D :D

Pa to je profil neki glupi za IPTV osnovni :D

Nemam pojma iskreno. Na pocetku je bilo fast, onda sam se zalio na pucanje neta, jer nisam u startu skontao da je do rutera i nakon pregleda njihovih "strucnjaka" ping je skocio. Ne vredi sa ovima iz tehnicke podrske pricati, previse su nervozni i nista ih ne zanima. Nekoliko puta su mi greskom zatvorili nalog iako nije nista reseno. Moracu do poslovnice.

p.s. Kad su mi menjali ruter, lepo sam trazio ZTE i oni mi daju opet Huawei. Na kraju koristim ruter od druga, a on moj i sve je u redu.

Ruter je obicno prva stvar koju promene ako dolazi do pucanja veze....

Cik dokazi da to nije gomila korisnika koju su trazili UB, a nisu mogla postici, ili se zalila sto nema full 5, ili se zalila nekoliko puta sto cena nije izrazena sa PDVom (da, cena je bila bez PDVa, nelegalno, ali... jednom shvatis i dobijes PDV nazad, drugi put, prihvati tu cenu ili begaj)...
Nemam nikakve dokaze, cisto nagadjanje. Ljudi se cesto zale, bilo da su u pravu ili ne. :D

Ne, vec "ma onda ljudi ne bi placali hosting". Da, neka firma moze sa 5Mbps da radi hosting... ako moze, platice ga 2.5eur negde vani i radice super :)
Pa fora sto SOHO iovako ne placa hosting kod Telekoma - ne gube apsolutno nista. :D
Neki mizeran procenat ljudi bi svakako podigao nesto od servisa. Ja bih prvi, iako sve to imam na servere van.

Onda ih zovi da te prebace na Fast profile, zbog pinga.

Mozda je ovo malo glupo pitanje, ali me zanima kako da im najbolje objasnim/trazim da me prebace na fast profile? Posto vecinom ili ne razumeju sta se trazi od njih, ili se jednostavno prave ludi.

Nakon toliko cimanja, zaista imam cudno iskustvo sa tehnickom podrskom, kao kad mi je jedan zaposleni rekao "zovi kad ti ping bude 600"... Cemu ja njima onda placam i sklapam ugovor, kad ne mogu da trazim najobicniju uslugu.

Mozda je ovo malo glupo pitanje, ali me zanima kako da im najbolje objasnim/trazim da me prebace na fast profile? Posto vecinom ili ne razumeju sta se trazi od njih, ili se jednostavno prave ludi.

Nakon toliko cimanja, zaista imam cudno iskustvo sa tehnickom podrskom, kao kad mi je jedan zaposleni rekao "zovi kad ti ping bude 600"... Cemu ja njima onda placam i sklapam ugovor, kad ne mogu da trazim najobicniju uslugu.
Pazi ljudi koji rade na konfigurisanju i dodeli portova vrlo dobro znaju sta i o cemu pricas, ali ti jednostavno sa njima ne mozes da stupis u kontakt!
Samo srecom ako nabodes na nekog u call centru ko zna da u nalogu napise ili "hoce da napise'' onda ce te i prebaciti na fast profil!

Nemam nikakve dokaze, cisto nagadjanje. Ljudi se cesto zale, bilo da su u pravu ili ne. :D
Ovo sto neko rece "mogu biti i druge stvari, koje nemaju veze sa TSom" su realnije (SjBB im zabranio, T-Com?), ali da je zbog hosting... no way ;)

Mozda je ovo malo glupo pitanje, ali me zanima kako da im najbolje objasnim/trazim da me prebace na fast profile?
Kazes da su tvog poznanika prebacili na Fast profile kada se zalio zbog pinga za igranje, da je mnogo bolje od tada, i trazis da i tebe prebace.

Prebacice te na 50/2 bas profil, ne 54/2, ali je ipak bolje.

Ja sam najbolje prolazio kada sam im slao poruke na fejsu verovali ili ne. Objasnim da me skinu sa cg nat-a i to i urade. Isto za Fast i Intervealed pre par meseci.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Hvala svima na odgovorima. Videcu da stupim u kontakt sa njima, pa javljam sta je bilo.

Edit: Pozvao ih, prosledio je covek nalog kolegama i kaze da je moguce da nije IPTV profil u pitanju, nego da je parica u mojoj zgradi bolja i da samim tim imam i bolji net, al' da ce pokusati da srede ping.

Poslednja izmena:
Taj profil daju onima koji se zale da ne dobiju punih 50 kada testiraju, pa ih tako lakse skinu s' vrata :) Kao i za osnovni IPTV, uz Net50, za to je u pravljen. Sigurno nije bolji profil od 50/2, na kome je Fast.

Ima li sta vezano za vectoring na VDSL-u ? Hoce li ponuditi pakete preko 100 Mb/s do nove godine ? Jesu li konkretno rekli kako ce im Huawei pomoci oko fiksne telefonije i interneta ?

Pa valjda sa Huaweiem rade na FTTx, ako sam dobro razumeo...

Na VDSLu nece sigurno ponuditi preko 100, jer i nemaju kako. Kada prebace na optiku, ko bi ih znao :(

Odlicno je radila dok sam imao 100, isto kao i 50. Jedino mi se ne svidja sto kod mene u centrali podese profil na 100, i ne izvuce se preko 10-10.5MB/s :( U proslom stanu su pustili cistih 100/2, islo je 12MB/s, ping 6ms, ali je i centrala bila maltene preko puta:)

Ulazu 150 miliona eura u nešto u šta treba da uloži budući kupac.
Telekom nisu mogli da prodaju jer su ponude bile slabe ,a sada će kao dobiti za više od 150 miliona eura????
Koliko se sećam toliko su tražili više da ga prodaju.
Mogli su ga lepo prodati za ponuđene pare a ovih viška od 150 miliona eura da uplate u budzet pre prodaje.
Stvarno ne razumem ovu logiku.Neka mi neko objasni o čemu se ovde radi,samo de ne bude ona stara tipa: dva puta ništa je ništa,matematika je jasna,crvića nije ni bilo što reče onaj lajavi krelac[emoji2]

Poslednja izmena:
A kakve su margine bile?
Nisam siguran tacno, ali sve je bilo negde slicno. Pojacali su signal nekako na obe adrese za 100/2, jer je max. rate porastao kada je paket bio 100/2, probaj da nadjes u ovoj temi, mislim da sam stavljao screenshots.
Imaj na umu da je kod mene odlicna infrastruktura, i dovoljno sam blizu za tako nesto. Ako parica kod tebe podrzava to, radice odlicno, sem ako tehnicari nisu duduci.

Ulazu 150 miliona eura u nešto što treba da uloži budući kupac.
Telekom nisu mogli da prodaju jer su ponude bile slabe ,a sada će kao dobiti za više od 150 miliona eura????
Koliko se sećam toliko su tražili više da ga prodaju.
Mogli su ga lepo prodati za ponuđene pare a ovih viška od 150 miliona eura pre prodaje da uplate u budzet.
Stvarno ne razumem ovu logiku.
Ne razumes logiku da se ugradi neko u prodaju tudje imovine?

Meni je čudno da niko javno ne sme da kaže kakav je ovo hoštaplerizam i amaterizam,osim ako misle da telekom zadrže narednih 10 godina pa da otplate tih 150 miliona.
Neki će kupac očigledno dobiti 150 miliona eura na poklon.
Kukamo kako nemamo pare da opremimo vojsku ,a ladno smo mogli da prodamo telekom i da nam van te cene ostane čistih 150 miliona eura, da nam se nikada više ne ponove nato avioni nad glavama,a taj novi kupac bi svakako kad tad morao da uloži tih 150 miliona od svojih para.

Poslednja izmena:
Taj kupac bi nas izmuzao za 2 godine onoliko koliko je platio.

A izgleda da su pametni shvatili da nije isplativo da se prica kada neko laze, vidim i u Americi i u Engleskoj zadnje 2 godine ista prica :( (slusam dosta engleski radio, i preslusao sam neke podcaste iz 80ih i 90ih iz UK - isto njesra su prosli, steta sto nismo mogli od njih da naucimo - samo presipaci iz supljeg u prazno tamo uspevaju u stvari)

Parica mi je promenjena kompletno od ormarića do utičnice, ali pošto sam u BOX-u onda ne mogu vise od 50/2, zasad...
A sto se tice Telekoma, svesno se pumpaju pare i radi se punom parom na unapređenju infrastrukture samo kako bi dobili bolju cenu sledeće jeseni kad ide na doboš...

Između prve i zadnje prodaje urađen je VDSL u velikoj meri ,pa nisu dobili veću cenu.
Veća cena se dobija kada se posebno proda mts mobilna ,a posebno telekom.Ovako u paketu se daje veli diskont.Prvo prodati mts mobilnu pa tek onda za nekoliko godina pokušati prodaju telekoma.

Neka oni meni sprovedu optiku u stan pa cemo mi lako da se igramo prodaje i sl. Dulic je ispljuvan i optuzen za "nedela" ali ono sto je on uradio je nesto sto mi krajnji korisnici usluga mozemo sa osmehom na licu da cekamo. Tacno je da je radio van zakona ali mi bi tu imali najvecu korist.

Grešiš najveću korist bi imao ON i njegov pajtos Slovenac, za kog je sve to i uradio, ti bi imao "trošak" a oni profit.
Koris, to ok, ali njihova koris bi bila slađa u odnosu na tvoju, ali ne zaboravi nelegalno.

using TT

Poslednja izmena:
Poslao zahtev za 20 megabita,posto ne ispunjavam za 50...odobrili mi i rekli da dodjem kod njih da zamenim modem. Danas sam to uradio i evo rezultata
d0916130578b919275892d0bf5062495.png

Je l to znaci da mi jos nisu pustili tih 20? Na speedtestu i dalje dobijam 10mb...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da, i dalje si na ADSLu cak... po max. rate tesko da si daleko od centrale. Zovi i zali se, jer sutra nece dirati takve zahteve sigurno (nedeljom resavaju samo konkretne probleme u radu)

Ispod 500m sam od centrale...sacekacu ponedeljak,pa ako ne rese zvacu ih... hvala na odgovoru.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh Dno