Šta je novo?

Telekom Srbija IPTV - prvi utisci

• Začetnik teme mischo
  • Datum pokretanja
set-top box pitanje:

moj lap (acer 5920g) ima digital TV tuner (DVB-T), da li cu moci laptop da koristim za gledanje IPTV, tj. da li set-top box ima odgovarajuci output koji mogu povezati sa mojim digital TV tuner (DVB-T) ulazom?

hvala na odgovoru.

set-top box pitanje:

moj lap (acer 5920g) ima digital TV tuner (DVB-T), da li cu moci laptop da koristim za gledanje IPTV, tj. da li set-top box ima odgovarajuci output koji mogu povezati sa mojim digital TV tuner (DVB-T) ulazom?

hvala na odgovoru.

Naravno da je tako nešto potpuno nemoguće. DVB-T je nešto sasvim deseto.
Možeš samo preko analogne tv kartice (usb ili pcmcia) da povežeš na composite ili s-video.

ok. hvala. pretpostavio sam.

upload nikada nije isti kao i download kod ADSL-a. zato i ima u nazivu asimetrican (Asymmetric Digital Subscriber Line).

a da se možda zbog toga ne zove DSL, tamo u inostranstvu, jer nemaju to A pa imaju isti upload kao i download.

Poslednja izmena:
ne, ne zove se. kada je dl i up stream isti obicno to zovu drugacije, npr. SDSL.

Kad ce biti to suicidalno-manijakalno ubrzanje iovako prebrzog ADSL-a?
Sta ce u tom slucaju biti sa korisnicima koji su trenutno na superiornih 256Mb/s?
Boost na 392!?
:shock:

Naravno da ne može...otkud čovek zna... Okvirno 1. septembra bi trebalo da počne...ali to su glasine :)

Pa, pominje se i 1. oktobar a ne bi me iznenadilo ni da prolongiraju to bedno povecanje i za decembar kao novogodisnji poklon :)

Decembar koje godine? Nije receno :D :D

Citao sam negde da je taj IPTV,koji ce verovatno predstavljati kao senzaciju narednih deceniju-dve,najavljen negde za Mart sledece godine,pa ce verovatno tad biti i povecanje protoka.Da nas dvostruko iznenade!
Ko to prezivi-pricace...

Ne ne...to je prošle godine najavljeno za mart ove godine... Pa je malo prolongirano kao i sve u zemlji Srbiji :)

Upravu si,to je najavljivano za mart ove godine,ali kako je kod ovih prevaranata sve moguće,možda je @Sarmica i upravu pa bude u martu sledeće godine...:D

Mene interesuje da li ce IPTV biti dostupan svima ili samo Telekom ADSL korisnicima? Verovatno glupo pitanje, ali me u Srbiji nista vise ne bi cudilo...

Ako imaš uslova za Telekom ADSL ili imaš Telekom ADSL možeš da imaš i IPTV...tako sam ja ukapirao :)

Bolje bi im bilo da bude u oktobru bar ... Inache idem da palim zgradu telekoma

Bah, ovo ce mozda biti ok resenje za domacice i ljude bez mogucnosti za nekom od kablovskih operatoera.
Meni licno, bez jaceg protoka (prvenstveno UL-a) i HD kanala mi uopste ne deluje interesantno.

ti uzmi 5mbit paketu sbb-u i prestani vishe da kukash po benchu :)

Inace, vecina TV stanica je jos u januaru dobila IPTV opremu, linkove i sve ostalo, samo sto to zvrji u prazno kolko ja znam , bar u kuci u kojoj ja radim se nista posebno povodom toga ne desava. Mislim da niko ni ne zna da radi sa tom opremom :D

Meni i dalje nje jasno kako mogu da povecaju brzine (ako bude) ali sa tim da up ostane isti, pa to nema smisla!

A sto nema smisla ? Aj nabroj zemlje koje imaju ADSL sa velikim uploadom, a da je pritom jeftin. :) Moj drugar u Atini ima 24mbit/1mbit paket za 25e. 24:1 odnos !!! ;)

ti uzmi 5mbit paketu sbb-u i prestani vishe da kukash po benchu :)

Inace, vecina TV stanica je jos u januaru dobila IPTV opremu, linkove i sve ostalo, samo sto to zvrji u prazno kolko ja znam , bar u kuci u kojoj ja radim se nista posebno povodom toga ne desava. Mislim da niko ni ne zna da radi sa tom opremom :D

pa nauci kolege "majstore" :)

A sto nema smisla ? Aj nabroj zemlje koje imaju ADSL sa velikim uploadom, a da je pritom jeftin. :) Moj drugar u Atini ima 24mbit/1mbit paket za 25e. 24:1 odnos !!! ;)
Ali razlika je u tome što je upload od 1Mbps upotrebljiv, za razliku od ovih naših 64kbps (čini mi se da najviše ljudi koristi 512/64 paket). Tako da, čak i ako bi odnos bio 24:1, sa uploadom od 1Mbps ja bih bio jako jako srećan.

Evo kako je u CG, koristim IPTV nekih 10 mjeseci - STB je T-Home x301t

Za razliku od MaxTv-a u Hrvatskoj ovaj stb ima hard disk od 160GB sto vam omogucava besplatno snimanje 180 sati programa ( u HR se placa snimanje i pauziranje po minutu ).
Slika je inace odlicna, stb je hd ready, 57 kanala trenutno ima stim sto se dodaju novi s vremena na vrijeme, u zavisnosti od kvaliteta veze moguce je snimati 2 kanala a gledati treci (taj sam ;)), pauziranje i premotavanje, zakazivanje snimanja nedelju dana unaprijed, zakazivanje snimanja preko mobilnog, pregled berze i telefonskog racuna, iznajmljivanje filmova na 24 sata.. Ovo je mjesecno 8.9 eura i vjerujte mi da vrijedi svakog centa :smash:

A u Kini jedu pse. Okanite se više poređenja gde koliko košta net i kolike su kome plate.

Poslednja izmena:
U Sloveniji su i plate dosta vece a ima i za 30 eura 10/10 Mbit preko optike :p

pa i da su vece nisu,primera radi jedan komercijalista ima platu od oko 800-900 eura sto i nije toliko velika plata kao sto govore za "EU",plus sto su stanovi od 400 eura mesecno pa navise + ostali troskovi.Drugo je optika ja sam naveo cisto za primer adsl.

Vrh Dno