Šta je novo?

Telekom Srbija IPTV - prvi utisci

• Začetnik teme mischo
  • Datum pokretanja
@pavle93
Komercijalisti imaju svudge takve plate.Kod nas oko 500 eura.
U sloveniji Inzinjeri koji se bave odrzavanjem opreme(servera) imaju skoro 3000 eura, tj. duplo vise nego nasi.Tako da nikome ne znaci 400 eura za stan (koji nije izgradjen kao za par meseci u Bg (kome je vek trajanja 10 god-daj Boze).Za 400-500 eura se dobija stan sa optikom itd, ... Nema potrebe da poredimo nase i njihovo trziste po kvalitetu,platama...:wall:

pa ja sam za primer naveo komercijalsti,sad sam bio mesec i po dana u Sloveniji i mogu ti reci da nije savrseno sve kao ovde i ta optika nije svugde a sto se tice stana to je izvan grada i to je najmanja cena u najlosijem kvartu.U ljubljani se krecu mnogooo vise tako da ... A i izgradnja nije toliko savrsena (izuzetak je exluziva i Stara Ljubljana gde je kvadrat u najgorem delu 5k eura pa navise)

PS:primera radi covek koji se bavi odrzavanjem mreze u firmi naplacuje mesecno obavezno 500 eura + svaki sat 35eura + PDV

Poslednja izmena:
Elem...već 3. septembar a nema ništa zvanično povodom IPTVa... Pa? Juhuu Telekome??

Pa kao i uvek imaju sitnijih poteskoca koje otklanjaju ..al brzo ce to da se sredi..malo sutra,pa malo prekosutra ...

To je maksimum (i upload i download) za ADSL2+ standard. Kod ADSL2+M standarda moze 24/3.5. Vise od toga ne moze.

nije poenta sta on ima, vec odnos. Ovde da je tako, u opkladu da bi bilo kukanja kako se oce povecanje na bar 5mbit uploada posto je 1mbit smesan. Nama ovde nikad dosta...

Ne bi ljudi kukali kad bi znali da ne moze bolje. Kad neko ima 1024/128, a zna da moze i 1024/1024, onda mogu da razumem da kuka :)

pa imaju i 5mbit/5mbit , kome treba - plati. (ima i 2/2mbit, 1mbit/512 i bla bla bla)

a koja je poenta ? :trust: Ovo je tema o IP TV...Mimo teme pomenusmo net, ja kazem da takav net postoji, a ne da li to moze ili ne na ADSL-u...Poent je da ako ti TREBA 1mbit upload, mozes da ga imas, a ako neces - to je druga stvar i nije telekomov problem. Zapravo, moze 1mbit upload i na ADSL-u i kod nas...Kome je trebao - snasao se (i platio). dzabe nema nista.

Poslednja izmena:
Zapravo, moze 1mbit upload i na ADSL-u i kod nas...Kome je trebao - snasao se (i platio). dzabe nema nista.

Kad vec o tome pricas, znas nekog ko je platio nekom u lelekomu za ovu uslugu ili pricas napamet? Zanima me gde se konfigurise brzina pojedinacnog korisnika, u svakom gradu posebno ili se sve radi negde u centrali u BG-u ?

znam ih par, na ovaj drugi deo ne umem da odgovorim, znam samo da nije ograniceno na BG :d Kolko znam, fora je u tome sto je ADSL2 odavno moguc, e sad nisam siguran da li su svi u stvari na ADSL 2 samo na stekerskim lelekom brzinama ili se to pusti posebno...Takodje ne znam ni kome da se obratite, a i da znam ne bi vam reko tako da nemojte ni da pitate :D

Zanima me gde se konfigurise brzina pojedinacnog korisnika, u svakom gradu posebno ili se sve radi negde u centrali u BG-u ?
BG i NS za juznije ne znam verovatno Nis.
A ti koji su omogucili 1mbit upload verovatno nece jos dugo raditi u telekomu.:smoke:

a koja je poenta ? :trust: Ovo je tema o IP TV...Mimo teme pomenusmo net, ja kazem da takav net postoji, a ne da li to moze ili ne na ADSL-u...Poent je da ako ti TREBA 1mbit upload, mozes da ga imas, a ako neces - to je druga stvar i nije telekomov problem. Zapravo, moze 1mbit upload i na ADSL-u i kod nas...Kome je trebao - snasao se (i platio). dzabe nema nista.

1/1Mbit i moze, ali 2/2 i 5/5Mbit na ADSL-u, nemere, sve i da ti je deda Hilton, to je poenta ;)

BG i NS za juznije ne znam verovatno Nis.
A ti koji su omogucili 1mbit upload verovatno nece jos dugo raditi u telekomu.:smoke:

Sta ti oni smetaju ? Telekomu ni iz dzepa ni u dzep, i tako za svaki MB krvavo placamo. :smoke:
Razumem ja da to ne sme da se radi, ali kontam da ako otpustis Peru, doci ce Djoka i tako u krug.

Ah da, cisto da se zna, ja te "usluge" ne koristim posto sam na sbb, a ni upload mi nije nesto posebno bitan...

Sta ti oni smetaju ? Telekomu ni iz dzepa ni u dzep, i tako za svaki MB krvavo placamo. :smoke:
Razumem ja da to ne sme da se radi, ali kontam da ako otpustis Peru, doci ce Djoka i tako u krug.

Ah da, cisto da se zna, ja te "usluge" ne koristim posto sam na sbb, a ni upload mi nije nesto posebno bitan...
Ma ne smeta meni nego postoje ljudi kojima je to posao tj interna kontrola,a za takve stvari ladno mogu otkaz da popiju.

Zar ne postoji neka baza sa stanjem na svim portovima u svim centralama? Mogao bi softver da jednom dnevno proanalizira tu bazu i da oznaci sve neregularnosti.

@mischo
Ako ti nije tesko napisi spisak kanala koji se trenutno emituju na IPTV-u. U nedoumici sam da li da cekam da proradi IPTV ili da uzmem SBB-ov D3. Unapred zahvalan.

gx-x je napisao(la):
Sta ti oni smetaju ? Telekomu ni iz dzepa ni u dzep, i tako za svaki MB krvavo placamo.

Ma ne smeta meni nego postoje ljudi kojima je to posao tj interna kontrola,a za takve stvari ladno mogu otkaz da popiju.

To je inače bila relativno raširena pojava. Uplaćivao se 256kbs paket a onda su sebi i "prijateljima" puštali koliko može da prođe. Međutim, otkriveno je baš zbog toga što su davali "pakete" koji ne postoje, pa je bilo trljanja ušiju (mada nisam čuo za oktaze).

Sada se i dalje uplaćuje 256kbs a pušta 1,5Mbs jer je to standardna brzina i prolazi kod interne kontrole, a niko ne upoređuje setovanje portova sa billingom pošto su to dva odvojena departmenta u Telekomu :wall: :smash:

ovo je sad vec "da komsiji crkne krava" domen...DOBRO je sto ne saradjuju ! :wave:

Ma nemam ja nista protiv tvojih komsija i njihovih krava :), imam ja mnogo brzu vezu od pomenute. Ono sto ne mogu da verujem je da ako Telekomu smeta to sto neko na svoju ruku dodeljuje brzine korisnicima, da to ne mogu automatski da otkriju.

ovo je sad vec "da komsiji crkne krava" domen...DOBRO je sto ne saradjuju ! :wave:
Nije to. Nego oni su zabrinuti da dragi nam i voljeni Telekom, koji posluje u uslovima žestoke tržišne konkurencije (je l' još nekome ovo liči na ispiranje mozga?) ne bi imao gubitke zbog zlih i beskurpuloznih ljudi koji nekome puste 1,5Mbps, a taj plati samo za fantastičnih 512kbps.

(Treba li posebno da napomenem da sam bio ironičan? :D)

Razumem da su odvojeni, ali ne razumem zasto ne razmenjuju informacije.:wall:

Šta znam. Verovatno "prijatelji" rade u oba :)

Mada mislim da je problem u "organizaciji" Telekoma, tj. da im je to zaostavština iz soc. vremena OUR-a i OOUR-a i interni otpor da se nešto menja.

Ima i slucajeva gde drugar iz Bgd koji radi bas tamo gde treba ,pusti ortaku u gradu u unutrasnjosti 1 Mbit uploada pa ga navataju ovi telekomci iz tog grada i prijave .....oni vrate na default,ortak vrati na 1 ...trajalo mesec dva dok nije stigla prijava sefu u Bgd

Naravoucenije : ako muckate treba vam ortak iz vaseg mesta ...lol

I na kraju nece ni biti nishta od ovog cursed IPTV-a ...

IPTV sigurno sledećeg septembra ili čak možda marta. od nove godine će zaživeti konkurencija i telekomu će biti teško da opstane na tržištu bez nečega kao što je iptv. cene interneta padaju 30% već od januara, a takođe će se i brzine povećavati. svaki malo veći provajder će uvoziti net iz EU i imati svoje pakete po različitim cenama.
čim iptv nije krenuo 1. septembra to znači da neće ni do kraja godine, sledeće godine ćemo videti.
možda dočekamo čak sezamproIPtv pre telekomovog. samo pretpostavke.

Poslednja izmena:
koji javasluk mi placamo
strahota !~~~~~~~~~~~!

Nazad
Vrh Dno